Ειδήσεις . Sport+
Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 | 14:26

Η Αίγυπτος αψηφά τη FIFA, λέει ότι θα εξασφαλίσει την ελεύθερη κάλυψη 22 αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Η Αιγυπτιακή Αρχή Ανταγωνισμού (ECA) εξέδωσε δήλωση που επικρίνει τη FIFA, την παγκόσμια αρχή του ποδοσφαίρου, και δηλώνει με βεβαιότητα ότι θα εξασφαλίσει τις δωρεάν επίγειες εκπομπές 22 αγώνων από το Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Αίγυπτος έχει προκριθεί για το φετινό τουρνουά ποδοσφαίρου στη Ρωσία, το οποίο ξεκινά την Πέμπτη. Επί του παρόντος, οι αιγύπτιοι...
Γράφτηκε από: Σ.Χ.

Η Αιγυπτιακή Αρχή Ανταγωνισμού (ECA) εξέδωσε δήλωση που επικρίνει τη FIFA, την παγκόσμια αρχή του ποδοσφαίρου, και δηλώνει με βεβαιότητα ότι θα εξασφαλίσει τις δωρεάν επίγειες εκπομπές 22 αγώνων από το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η Αίγυπτος έχει προκριθεί για το φετινό τουρνουά ποδοσφαίρου στη Ρωσία, το οποίο ξεκινά την Πέμπτη. Επί του παρόντος, οι αιγύπτιοι τηλεθεατές μπορούν να παρακολουθήσουν νόμιμα το Παγκόσμιο Κύπελλο μόνο μέσω της συνδρομητικής τηλεοπτικής πλατφόρμας beIN από το Κατάρ, η οποία κατέχει τα αποκλειστικά δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA 2018 και 2022 για τη περιοχή της Βόρειας Αφρικής και Μέσης Ανατολής (ΜΕΝΑ).

Οι συνδρομητές πρέπει να αγοράσουν ένα αποκωδικοποιητή beIN για περίπου 91 δολάρια ΗΠΑ (1.630 Αιγυπτιακές λίρες) και να πληρώσουν ένα τέλος πάνω από 112 δολάρια (2.000 αιγυπτιακές λίρες) για να παρακολουθήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο. Με τη μέση αμοιβή στη χώρα να είναι περίπου 235 δολάρια, η συνδρομή είναι πέρα ​​από τις οικονομικές δυνατότητες πολλών οπαδών του ποδοσφαίρου.

Η ECA δημοσίευσε χθες μια μακρά δήλωση στην οποία ισχυρίζεται ότι η FIFA είχε προβεί σε «παραβιάσεις» του αιγυπτιακού νόμου περί ανταγωνισμού.

Η δήλωση είχε ως εξής: "H ECA διέταξε προσωρινά μέτρα κατά της FIFA με βάση την εκ πρώτης όψεως διαπίστωσης παραβάσεων στα άρθρα 7 και 8 του αιγυπτιακού νόμου περί ανταγωνισμού, καθώς αποκαλύφθηκε ότι οι παραβάσεις αυτές θα προκαλούσαν σοβαρή και ανεπανόρθωτη ζημία στον ελεύθερο ανταγωνισμό και τους καταναλωτές, στο βαθμό που θα αποτρέψουν τους καταναλωτές να λάβουν το δικαίωμα να παρακολουθήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας το 2018 υπό ανταγωνιστικές και δίκαιες συνθήκες.

"Η FIFA πρέπει να θέσει άμεσα στη διάθεση της Αιγυπτιακής Εθνικής Αρχής Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης τα δικαιώματα ζωντανής μετάδοσης μέσω επίγειων καναλιών 22 επιλεγμένων αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA του 2018 στη Ρωσία".

Αναφερόμενη στη συμφωνία του 2011 μεταξύ της FIFA και της beIN Sports (τότε Al Jazeera Sport), η αιγυπτιακή αρχή ανταγωνισμού ισχυρίζεται ότι η σύμβαση ανατέθηκε "ελλείψει δίκαιων, διαφανών ή αμερόληπτων διαδικασιών υποβολής προσφορών".

Επισημαίνοντας το παράδειγμα της Γαλλίας, όπου μια συμφωνία δικαιωμάτων ελεύθερης μετάδοσης 28 αγώνων με την TF1 συμπλήρωσε μια ευρύτερη συμφωνία με το beΙΝ, η ECA δήλωσε ότι "η χορήγηση του πλήρους φάσματος δικαιωμάτων ως ενιαίου πακέτου αποκλειστικά σε μια ενιαία οντότητα για μια τέτοια εκτεταμένη η χρονική περίοδος είναι αντίθετη με την καθιερωμένη πρακτική της FIFA σε άλλες χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο".

Παραμένει ασαφές εάν η FIFA θα συμμορφωθεί με την διαταγή μέχρι να ξεκινήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο την Πέμπτη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, η FIFA αρνήθηκε να σχολιάσει τις επικρίσεις της ECA.

Είναι επίσης ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση της Αιγύπτου είναι ένας από τους πρώτους χορηγούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 της FIFA από την Αφρική.

http://broadcastprome.com/news/egypt-to-ensure-fta-coverage-of-22-world-cup-matches/

 

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Η IKUSI στην 100% Hotel Show

Η αγορά σήμερα

17-12-2018

Η IKUSI στην 100% Hotel Show

Η Ikusi έδωσε το παρόν στην κορυφαία έκθεση για ξενοδόχους στην Ελλάδα, την 100% Hotel Show που πραγματοποιήθηκε στις 16-19 Νοεμβρίου στο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο M.E.C. Παιανίας. Στο περίπτερο της, που βρισκόταν στο τμήμα “HOTEL SERVICES & TECHNOLOGY” στο BOOTH B45-C45, παρουσιάστηκαν οι συνδυασμένες υπηρεσίες των εταιρειών IKUSI Hellas &...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 123

Τεύχος 123

20-11-2018

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 123

Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το νέο τεύχος Δεκεμβρίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα, ρεπορτάζ από το 1ο σεμινάριο Fiber To The Room και το  μπλοκάρισμα δημοφιλών ιστοσελίδων με ταινίες και υπότιτλους. Με την ανάλυση 4Κ να κατακτά όλο και μεγαλύτερο ποσοστό στις πωλήσεις των τηλεοπτικών συσκευών, και το περιεχόμενο να αυξάνεται σιγά σιγά, αρχίζει να εμφανίζονται στον τεχνολογικό ορίζοντα και τα πρώτα δείγματα της ανάλυσης 8Κ, κυρίως από την χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, με το επίσημο ξεκίνημα τηλεοπτικών εκπομπών αυτό το μήνα από την ΝHK, και παρουσιάσεις αντίστοιχων τηλεοπτικών συσκευών. Διαβάστε στο νέο τεύχος της Ψηφιακής Τηλεόρασης για τις δυνατότητες της νέας τεχνολογίας, τις εφαρμογές της και τις δυσκολίες ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.