Ειδήσεις . Sport+
Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2018 | 16:17

Η λίστα με τα σπουδαία αθλητικά γεγονότα αναστατώνει τις συνδρομητικές!

Έπειτα από μήνες δημόσιας διαβούλευσης για την κατάρτιση του καταλόγου με τα μείζονα αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα, καταρτίστηκε η λίστα με βάση την Ευρωπαϊκή νομοθεσία με όσα πρέπει να μεταδίδονται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ από κανάλια ελεύθερης λήψης (όχι συνδρομητικά), ώστε να εξασφαλίζεται η δωρεάν τηλεοπτική πρόσβαση της κοινωνίας σε αυτά.

Έπειτα από μήνες δημόσιας διαβούλευσης για την κατάρτιση του καταλόγου με τα μείζονα αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα, καταρτίστηκε η λίστα με βάση την Ευρωπαϊκή νομοθεσία με όσα πρέπει να μεταδίδονται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ από κανάλια ελεύθερης λήψης (όχι συνδρομητικά), ώστε να εξασφαλίζεται η δωρεάν τηλεοπτική πρόσβαση της κοινωνίας σε αυτά.

Στόχος είναι να διασφαλιστεί πως θα μπορεί να τα παρακολουθήσει ελεύθερα και χωρίς επιπλέον κόστος το 80% τουλάχιστον του ελληνικού πληθυσμού.

Η «λίστα Κρέτσου» που στάλθηκε στην Κομισιόν περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τον τελικό τoυ Κυπέλλου Ελλάδας, τους τελικούς Champions League και Europa League και τον τελικό της Euroleague!

Αναλυτικά η λίστα:

1) όλα τα παιχνίδια του Μουντιάλ (2022)

2) ολόκληρη τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων (2020 Θερινοί/2022 Χειμερινοί  ΕΡΤ)

3) τον τελικό του Euro και σε ζωντανή μετάδοση όλα τα παιχνίδια της Εθνικής Ελλάδος στη διοργάνωση (2020 ΕΡΤ)

4) τον τελικό του Champions League (Cosmote TV)

5) τον τελικό του UEFA Europa League (Cosmote TV)

6) τον τελικό ποδοσφαίρου του Κυπέλλου Ελλάδος (Cosmote TV)

7) το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου (ΕΡΤ)

8) το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού Στίβου (ΕΡΤ)

9) το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου (ΕΡΤ)

10) το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού Στίβου (ΕΡΤ)

11) τον τελικό του Mundobasket και όλες οι συμμετοχές της Εθνικής Ελλάδος σε αυτό (2019 Κίνα ΕΡΤ)

12) τον τελικό του Eurobasket και όλες οι συμμετοχές της Εθνικής Ελλάδος σε αυτό (2021 ΕΡΤ)

13) τον τελικό της Euroleague (ΝΟVA)

14) τον τελικό του Κυπέλλου μπάσκετ (ΕΡΤ)

15) τους Παραολυμπιακούς Αγώνες (2020 ΕΡΤ)

16) την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας (ΕΡΤ)

17) το Ράλι Ακρόπολης (ΕΡΤ)

18) τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας (ΕΡΤ)

Η παραπάνω λίστα ευλόγως προκαλεί προβληματισμό στα συνδρομητικά κανάλια, τα οποία επένδυσαν πολλά εκατομμύρια ευρώ ώστε να εκμεταλλευτούν αποκλειστικά τα συγκεκριμένα αθλητικά προϊόντα. Για παράδειγμα, η Cosmote TV επένδυσε πάνω από 100 εκατ. ευρώ για την αποκλειστική μετάδοση όλων των αγώνων Champions League και Europa League για την επόμενη τριετία.

Επίσης, κοντά στα 10 εκατ. ευρώ επένδυσε η NOVA για τα αποκλειστικά δικαιώματα της Euroleague.

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ENGEL MV7320 KIT

Η αγορά σήμερα

06-11-2018

ENGEL MV7320 KIT

Η εταιρία AstraSat διαθέτει το Kit τηλεχειρισμού μέσω καλωδίου MV7320 της ENGEL. Το Kit MV7320 περιλαμβάνει δύο μονάδες πομπού και δέκτη, οι οποίες έχουν ενσωματωμένο καλώδιο με αισθητήρα υπέρυθρων. Συνδέονται στις πρίζες TV και χρησιμοποιούν το ομοαξονικό δίκτυο της τηλεόρασης για να μεταφέρουν το σήμα του τηλεχειριστηρίου...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 122

Τεύχος 122

23-10-2018

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 122

Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το νέο τεύχος Νοεμβρίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Το εν λόγω τεύχος έρχεται γεμάτο ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης, νέα προϊόντα που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα και ένα αφιέρωμα με τις καλύτερες δωρεάν εφαρμογές για IPTV σε Android και iOS συσκευές. Η αλλαγή στις συνήθειες παρακολούθησης τηλεοπτικού περιεχομένου, και η αυξανόμενη τάση για διαδραστικότητα των χρηστών με αυτό, έφερε το έργο Cognitus, μία κοινή προσπάθεια εταιρειών όπως η Forthnet, το BBC και άλλοι, για την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου περιβάλλοντος όπου οι θεατές θα συνδιαμορφώνουν τα πλάνα διάφορων εκδηλώσεων και αθλητικών γεγονότων με τα δικά τους βίντεο. Με αυτόν τον τρόπο οι τηλεθεατές σε τεχνολογικά προηγμένες πλατφόρμες, όπως της Nova και του BBC, έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν μια νέα εμπειρία κατευθείαν από τους χώρους των εκδηλώσεων στο σπίτι τους! ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.