Ειδήσεις . Sport+
Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2018 | 16:17

Η λίστα με τα σπουδαία αθλητικά γεγονότα αναστατώνει τις συνδρομητικές!

Έπειτα από μήνες δημόσιας διαβούλευσης για την κατάρτιση του καταλόγου με τα μείζονα αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα, καταρτίστηκε η λίστα με βάση την Ευρωπαϊκή νομοθεσία με όσα πρέπει να μεταδίδονται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ από κανάλια ελεύθερης λήψης (όχι συνδρομητικά), ώστε να εξασφαλίζεται η δωρεάν τηλεοπτική πρόσβαση της κοινωνίας σε αυτά.

Έπειτα από μήνες δημόσιας διαβούλευσης για την κατάρτιση του καταλόγου με τα μείζονα αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα, καταρτίστηκε η λίστα με βάση την Ευρωπαϊκή νομοθεσία με όσα πρέπει να μεταδίδονται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ από κανάλια ελεύθερης λήψης (όχι συνδρομητικά), ώστε να εξασφαλίζεται η δωρεάν τηλεοπτική πρόσβαση της κοινωνίας σε αυτά.

Στόχος είναι να διασφαλιστεί πως θα μπορεί να τα παρακολουθήσει ελεύθερα και χωρίς επιπλέον κόστος το 80% τουλάχιστον του ελληνικού πληθυσμού.

Η «λίστα Κρέτσου» που στάλθηκε στην Κομισιόν περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τον τελικό τoυ Κυπέλλου Ελλάδας, τους τελικούς Champions League και Europa League και τον τελικό της Euroleague!

Αναλυτικά η λίστα:

1) όλα τα παιχνίδια του Μουντιάλ (2022)

2) ολόκληρη τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων (2020 Θερινοί/2022 Χειμερινοί  ΕΡΤ)

3) τον τελικό του Euro και σε ζωντανή μετάδοση όλα τα παιχνίδια της Εθνικής Ελλάδος στη διοργάνωση (2020 ΕΡΤ)

4) τον τελικό του Champions League (Cosmote TV)

5) τον τελικό του UEFA Europa League (Cosmote TV)

6) τον τελικό ποδοσφαίρου του Κυπέλλου Ελλάδος (Cosmote TV)

7) το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου (ΕΡΤ)

8) το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού Στίβου (ΕΡΤ)

9) το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου (ΕΡΤ)

10) το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού Στίβου (ΕΡΤ)

11) τον τελικό του Mundobasket και όλες οι συμμετοχές της Εθνικής Ελλάδος σε αυτό (2019 Κίνα ΕΡΤ)

12) τον τελικό του Eurobasket και όλες οι συμμετοχές της Εθνικής Ελλάδος σε αυτό (2021 ΕΡΤ)

13) τον τελικό της Euroleague (ΝΟVA)

14) τον τελικό του Κυπέλλου μπάσκετ (ΕΡΤ)

15) τους Παραολυμπιακούς Αγώνες (2020 ΕΡΤ)

16) την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας (ΕΡΤ)

17) το Ράλι Ακρόπολης (ΕΡΤ)

18) τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας (ΕΡΤ)

Η παραπάνω λίστα ευλόγως προκαλεί προβληματισμό στα συνδρομητικά κανάλια, τα οποία επένδυσαν πολλά εκατομμύρια ευρώ ώστε να εκμεταλλευτούν αποκλειστικά τα συγκεκριμένα αθλητικά προϊόντα. Για παράδειγμα, η Cosmote TV επένδυσε πάνω από 100 εκατ. ευρώ για την αποκλειστική μετάδοση όλων των αγώνων Champions League και Europa League για την επόμενη τριετία.

Επίσης, κοντά στα 10 εκατ. ευρώ επένδυσε η NOVA για τα αποκλειστικά δικαιώματα της Euroleague.

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

TechniSat DIGIMETER S4 TOUCH

Η αγορά σήμερα

14-02-2019

TechniSat DIGIMETER S4 TOUCH

Διαθέσιμο από την AMF Electronics το Digimeter S4 Touch της Technisat. Πρόκειται για ένα εύκολο, ακριβές και πλήρες όργανο μέτρησης DVB σημάτων, το οποίο διαθέτει υψηλής ανάλυσης έγχρωμη TFT 4,3” οθόνη. Μετράει δορυφορικά, επίγεια και καλωδιακά σήματα, ενώ μετράει και ραδιοφωνικά FM, DAB σήματα...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 126

Τεύχος 126

20-02-2019

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 126

Το νέο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί στα περίπτερα, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το νέο περιοδικό «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, και με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Κεντρικό θέμα του νέου τεύχους είναι το αφιέρωμα στις υπηρεσίες On The Go της συνδρομητικής τηλεόρασης για φορητές συσκευές. Αν και η διαρκής οικονομική κρίση έχει φρενάρει την ανάπτυξη της συνδρομητικής τηλεόρασης, οι πάροχοι τηλεοπτικού περιεχομένου καταβάλουν προσπάθειες να ικανοποιήσουν τους συνδρομητές τους και να προσελκύσουν νέους, εμπλουτίζοντας το προϊόν που προσφέρουν με νέες υπηρεσίες. Οι On The Go υπηρεσίες των Nova, COSMOTE TV, Vodafone TV και Wind Vision, παρέχουν στους χρήστες φορητών συσκευών τη δυνατότητα να παρακολουθούν μέσα από αυτές τα πρ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.