Στα γραφεία της Football League πραγματοποιηθηκε η πρώτη συνάντηση των 14 ομάδων που συμμετέχουν στο αντίστοιχο πρωτάθλημα δηλαδή της ΒΕΡΟΙΑΣ του Ιάλυσου, τον Διαγόρα, του Ολυμπιακού Βόλου, της Καβάλας, του Ιωνικού, του Αιγάλεω, του ΟΦ Ιεράπετρας, του Κρόνου Αργυράδων, του Θεσπρωτού, της Τρίγλιας και του Ασπρόπυργου (απουσίαζαν ο Ηρακλής και τα Τρίκαλα Θεσσαλίας που προέρχονται από την περσινή Football League.

Το θέμα συζήτησης που μπήκε στο τραπέζι ηταν κυρίως το οικονομικό και το ποσό των 130 χιλιάδων ευρώ που είναι προγραμματισμένο να δοθεί ως έσοδο, για τηλεοπτικά δικαιώματα και το οποίο από τις ομάδες αλλά και τον πρόεδρο της Λεωνίδα Λεουτσάκο θεωρείται πολύ μικρό και δεν μπορεί να καλύψει ούτε τις μετακινήσεις των ομάδων που είναι από τη μιά άκρη της Ελλάδος εως την άλλη.

Ετσι συγκροτήθηκε μια επιτροπή από εκπροσώπους οκτώ ομάδων που μαζί με τον πρόεδρο της “μικρής Λίγκα” Λεωνίδα Λεουτσάκο αποφασίστηκε να επισκεφθούν τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασλειάδη στον οποίο θα γίνει πρόταση για αύξηση του ποσού που θα δοθεί στις 350.000 ευρώ από τις 130.000 που είναι προγραμματισμένο και η πρώτη δόση να δοθεί πριν την σέντρα του πρωταθλήματος, ενω θα γίνει συζήτηση και για αύξηση του ποσοστού βοηθειας από την Super League και της Super League 2 προς την Football League.

Το δελτίο τύπου που εκδόθηκε μετά την συγκεκριμένη συνάντηση αναφέρει:

«Την πρώτη συνάντηση με τους εκπροσώπους των ομάδων που θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της Football League 2019-2020 είχε ο πρόεδρος Λεωνίδας Λεουτσάκος και οι αντιπρόεδροι της διοργανώτριας κ. κ. Γιαννόπουλος και Σταμούλης.

Παρούσες και οι 12 νέες ομάδες: Αιγάλεω, ΑΟ Καβάλας, ΑΠΣ Κρόνος Αργυράδων, ΑΣ Θεσπρωτός, ΒΕΡΟΙΑ ΠΣ, ΓΑΣ Ιάλυσος, Διαγόρας Ρόδου, Ενωση Πανασπροπυργιακού-Δόξας Ασπροπύργου, Ιωνικός, Ολυμπιακός Βόλου, ΟΦ Ιεράπετρας, ΠΟ Τρίγλιας.

Μετά από μία εποικοδομητική συζήτηση, οπου τέθηκαν επι τάπητος θέματα που αφορούν το επικείμενο πρωτάθλημα και την εύρυθμη λειτουργία του αποφασίστηκε και κλείστηκε σχετική συνάντηση με τον υφυπουργό πολιτισμού και αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη».

https://www.imerisia-ver.gr/