31/08/2020

EUROSPORT και GCN εκτοξεύουν την κάλυψη του TOUR DE FRANCE με πρόσθετες ψηφιακές διαστάσεις

Τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο της ποδηλασίας είναι έτοιμα να αναμετρηθούν στο πρώτο Grand Tour της χρονιάς που ξεκίνησε στις 29/08, καθώς το Eurosport και το Global Cycling Network (GCN) ενώνουν δυνάμεις για να μεταφέρουν στους θεατές κάθε λεπτό από κάθε ετάπ του φετινού Tour de France. Αξιοποιώντας την κλίμακα του συνδυασμού των δικτύων και του προϊόντος που προσφέρεται...
  • Οι αγώνες Grand Tour επιστρέφουν με ενισχυμένη εμπειρία καθώς το Le Tour επανέρχεται στις οθόνες
  • Οι τηλεθεατές μπορούν να παρακολουθούν το κάθε λεπτό του κάθε ετάπ μέσα από τις παγκοσμίου επιπέδου ψηφιακές πλατφόρμες του Eurosport και του GCN
  • Η κορυφαία ομάδα ειδικών θα χαρίσει εμπειρίες δίχως προηγούμενο στους φίλους της ποδηλασίας

Τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο της ποδηλασίας είναι έτοιμα να αναμετρηθούν στο πρώτο Grand Tour της χρονιάς που ξεκίνησε στις 29/08, καθώς το Eurosport και το Global Cycling Network (GCN) ενώνουν δυνάμεις για να μεταφέρουν στους θεατές κάθε λεπτό από κάθε ετάπ του φετινού Tour de France. Αξιοποιώντας την κλίμακα του συνδυασμού των δικτύων και του προϊόντος που προσφέρεται, οι πλατφόρμες ιδιοκτησίας Discovery θα μεταδώσουν το κορυφαίο ποδηλατικό γεγονός ζωντανά σε περισσότερες από 75 αγορές παγκοσμίως.

Συνεχίζοντας από το 2019 όπου η πρώτη ψηφιακή προσέγγιση του Eurosport είδε αύξηση 95% σε λεπτά παρακολούθησης χρόνο με το χρόνο, η συνεργασία θα καλύψει εκατομμύρια θεατές στην παγκόσμια ποδηλατική κοινότητα με ζωντανή κάλυψη και τις καλύτερες ιστορίες από το κορυφαίο ποδηλατικό γεγονός. 

Προσφέροντας μία μεγάλη ομάδα ειδικών, νέων μορφών και περισσότερων τρόπων θέασης από κάθε άλλη φορά, η συνεργασία θα παρουσιάσει την απόλυτη εμπειρία του Tour de France. Οι θεατές θα μπορούν να απολαύσουν το Le Tour ολοκληρωτικά στο Eurosport App, το Eurosport.com και το GCN App.

Το 2020 θα δει επίσης τη μεγαλύτερη ομάδα πρώην επαγγελματιών αθλητών και ειδικών που θα δώσουν στους θεατές την οπτική τους πριν και μετά τον αγώνα με την ανάλυσή τους, φέρνοντας το κοινό πιο κοντά στο πελοτόν. 

Ο Bernie Eisel θα είναι ο ρεπόρτερ του Eurosport μαζί με τον Ashley House και τον Louis-Pierre Frileux, ενώ ο πρώτος Βρετανός νικητής του Tour de France, ο Sir Bradley Wiggins, συνεχίζει τον ηγετικό του ρόλο στο Eurosport International και το Eurosport UK, μαζί με τον νικητή πέντε ετάπ Sean Kelly. Ο δύο φορές πρωταθλητής Alberto Contador θα δώσει στους θεατές της Ισπανίας τη δική του ανάλυση και με πέντε κερδισμένα ετάπ μεταξύ τους, Jacky Durand και David Moncoutié θα ηγηθούν της κάλυψης του Eurosport France. Τη δράση θα καλύψουν επίσης για το Eurosport και το GCN οι Dan Lloyd, with Kasten Kroon και Bobbie Traksel (Ολλανδία), Brian Holm και Matti Breschel (Δανία) και ο Roberto Vacchi (Σουηδία).

Τα νέα επεισόδια του πιο δημοφιλούς podcast του Eurosport ‘The Bradley Wiggins Show θα μεταδίδονται καθημερινά δίνοντας στο κοινό την οπτική των ειδικών σε κάθε ετάπ.

Ο Sir Bradley Wiggins, νικητής του Tour de France το 2012, είπε: ““Το Eurosport είναι αναγνωρισμένο ως ‘’Το Σπίτι της Ποδηλασίας’’ σε όλη την Ευρώπη και είναι συναρπαστικό να είμαι μέλος της ομάδας που καλύπτει το μεγαλύτερο γεγονός στο άθλημά μας για μία ακόμη φορά φέτος. Συνεχίζοντας από την περασμένη χρονιά που έκανα ρεπορτάζ ζωντανά από την καρδιά του πελοτόν, θα βοηθήσω στο να φέρω τους φίλους της ποδηλασίας πιο κοντά στη δράση με τις καθημερινές εκπομπές The Bradley Wiggins Show σε όλη τη διάρκεια του Tour – διασφαλίζοντας ότι δεν θα χάσουμε στιγμή. Επίσης ανυπομονώ να συνεργαστώ ξανά με την ταλαντούχα ποδηλατική ομάδα του Eurosport και του GCN στο The Breakaway.” 

Ο Andrew Georgiou, πρόεδρος Eurosport και Global Sports Rights & Sports Marketing Solutions, είπε: “Η επιστροφή του Le Tour είναι μία τεράστια στιγμή για τον παγκόσμιο αθλητισμό και δουλέψαμε αδιάκοπα για να το πετύχουμε αυτό ενισχύουμε τη live και on-demand κάλυψη και αφήγηση ιστοριών. Η ένωση των δυνάμεων του Eurosport και του GCN δημιουργεί τη μεγαλύτερη ποδηλατική κοινότητα στον κόσμο, που σημαίνει ότι είμαστε πιο αποφασισμένοι από ποτέ να μεταφέρουμε την απόλυτη εμπειρία του Tour de France και να προσφέρουμε στο κοινό την ευκαιρία να εμπλακεί με το μεγαλύτερο ποδηλατικό γεγονός με τον τρόπο που επιθυμεί.”

“Η συνεχής επένδυση της Discovery στην τεχνολογία σημαίνει ότι η παραγωγή μέσα από τις διάφορες πλατφόρμες μπορεί να μεταφερθεί σε κάθε σημείο, διασφαλίζοντας το κοινό ότι μπορεί να απολαύσει κάλυψη παγκοσμίου επιπέδου όπως και το περιεχόμενο που περιμένει από τις εταιρείες μας. Eurosport και GCN θα δουν εκατομμύρια φίλους της ποδηλασίας να αξιοποιούν τη live και τοπική κάλυψη χωρίς διακοπές ενώ θα απολαμβάνουν συναρπαστικές νέες μορφές με ηγέτες τους κορυφαίους ειδικούς.”

Ένα νέο και βελτιωμένο Highlights Factory θα αξιοποιήσει τη δύναμη, την κλίμακα και την απήχηση που έχουν οι ψηφιακές πλατφόρμες για να μεταδώσει τα ταχύτερα on-demand highlights του αγώνα στους θεατές περιλαμβανομένων των κορυφαίων στιγμών διάρκειας 5-10 λεπτών αλλά και μεγαλύτερα βίντεο μέσω του Eurosport App και του GCN App. Θα υπάρχουν επίσης επιλεγμένα κομμάτια μέσω Facebook, Twitter, Snapchat και Instagram και οι επαναλήψεις όλου του ετάπ θα είναι διαθέσιμες μέσω του GCN App και του Eurosport.com.

Περίπου 3,000 κοινοποιήσεις σε τοπικές γλώσσες στα social media θα δημοσιεύονται μαζί με 600 βίντεο τοπικού ενδιαφέροντος μέσα από τις κοινωνικές πλατφόρμες του Eurosport και του GCN. Η δέσμευση των πελατών σε ένα βαθύτερο επίπεδο, το μοναδικό καθημερινό διαδραστικό υλικό που περιέχει γρίφους και δημοσκοπήσεις θα είναι διαθέσιμο μέσω του GCN App. Επιπλέον, η κορυφαία στο είδος της συντακτική ομάδα του Eurosport θα συνεχίσει να τροφοδοτεί το πάθος των θεατών με τις καλύτερες ιστορίες του αθλήματος σε περίπου 200 γλώσσες

Eurosport και GCN θα ευνοηθούν επίσης από την συνεχή επένδυση της Discovery στην τεχνολογία διασφαλίζοντας ότι το υλικό μπορεί να παράγεται με ασφάλεια και σε κάθε σημείο και να μεταδίδεται χωρίς να επιβαρύνει το περιβάλλον του τόπου διεξαγωγής. Ο σχολιασμός από το χώρο της δράσης σημαίνει ότι κάθε λεπτό του κάθε ετάπ θα μεταδίδεται μέσω του Eurosport και των ψηφιακών καναλιών του GCN με περισσότερες από 100 live ώρες σχολιασμού σε όλα τα κανάλια του Eurosport. 

Νωρίτερα φέτος, το Eurosport εξασφάλισε την επέκταση της συμφωνίας για τα δικαιώματα μετάδοσης και θα συνεχίσει να δείχνει κάθε λεπτό του κάθε ετάπ του Tour de France μέχρι τουλάχιστον το 2025, με αποκλειστική κάλυψη σε 38 αγορές σε όλη την Ευρώπη, επιβεβαιώνοντας την εικόνα του ως ‘’Το Σπίτι της Ποδηλασίας’’.

Κατηγορία Sport+

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.