18/03/2021

Βέλγιο: Ενθουσιασμός για την ομοφωνία στη δημιουργία της BeNeLeague

Ενθουσιασμός στο Βέλγιο μετά την ομόφωνη απόφαση 25 συλλόγων για μια «αρχική συμφωνία» που σχετίζεται με τη δημιουργία ενός κοινού πρωταθλήματος με ολλανδικούς συλλόγους, η οποία θα ονομάζεται BeNeLeague. «Αυτή η πρόθεση βασίζεται τόσο στον σεβασμό των αθλητικών φιλοδοξιών των μεγάλων συλλόγων όσο και στην ανάγκη οικονομικής σταθερότητας για άλλους...

Ενθουσιασμός στο Βέλγιο μετά την ομόφωνη απόφαση 25 συλλόγων για μια «αρχική συμφωνία» που σχετίζεται με τη δημιουργία ενός κοινού πρωταθλήματος με ολλανδικούς συλλόγους, η οποία θα ονομάζεται BeNeLeague.

«Αυτή η πρόθεση βασίζεται τόσο στον σεβασμό των αθλητικών φιλοδοξιών των μεγάλων συλλόγων όσο και στην ανάγκη οικονομικής σταθερότητας για άλλους επαγγελματικούς συλλόγους. Οι 25 σύλλογοι είναι ομόφωνοι στην επιθυμία τους να δώσουν στην BeNeLeague μια δίκαιη ευκαιρία» ανακοίνωσε η Pro League, όπως ανέφερε το AP News.

Οι λεπτομέρειες και η μορφή του τελικού νέου τουρνουά έχουν συζητηθεί εδώ και μήνες μεταξύ ολλανδικών και βελγικών συλλόγων, αλλά δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί η επίσημη πρόταση.

Πάντως το σχέδιο έχει προκαλέσει ανησυχίες στους φιλάθλους, οι οποίοι φοβούνται ότι αυτό θα ευνοούσε μόνο τους μεγάλους συλλόγους.

Πέρυσι βελγικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η εταιρεία συμβούλων Deloitte υπολόγισε ότι η συγχώνευση μεταξύ των δύο πρωταθλημάτων θα μπορούσε να δημιουργήσει έσοδα έως και 400 εκατομμύρια ευρώ ετησίως από εμπορικές συμφωνίες και τηλεοπτικά δικαιώματα. Στην επίσημη ανακοίνωσή της, η Pro League δήλωσε ότι η BeNeLeague πρέπει να διασφαλίσει την οικονομική σταθερότητα των επαγγελματικών συλλόγων που δεν θα λάβουν μέρος στο νέο πρωτάθλημα δημιουργώντας ένα νέο εθνικό κορυφαίο τουρνουά.

Πηγή: zougla.gr

Κατηγορία Sport+

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.