16/07/2021

ΑΓΩΝΕΣ – Από τον μύθο στην αναβίωση: Ένα ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ για την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων

Η ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και η αναβίωσή τους στη σύγχρονη εποχή ζωντανεύουν με κινηματογραφική ματιά στο νέο ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ, που μεταδίδεται την Κυριακή 18 Ιουλίου, στις 22:00, από την ΕΡΤ1, λίγες ημέρες πριν ανάψει η φλόγα στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.
Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 18 Ιουλίου 2021, στις 22:00
Η ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και η αναβίωσή τους στη σύγχρονη εποχή ζωντανεύουν με κινηματογραφική ματιά στο νέο ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ, που μεταδίδεται την Κυριακή 18 Ιουλίου, στις 22:00, από την ΕΡΤ1, λίγες ημέρες πριν ανάψει η φλόγα στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. «Έχετε το ωραιότερο στούντιο στον κόσμο», σχολίασε ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ κατά την άφιξή του στο Αρχαίο Στάδιο της Ολυμπίας.

Η ταινία ντοκιμαντέρ ΑΓΩΝΕΣ – Από τον μύθο στην αναβίωση αναδεικνύει μέσα από την ιστορία, την τέχνη και τον πολιτισμό τις ολυμπιακές, πανανθρώπινες αξίες που γεννήθηκαν στην Αρχαία Ολυμπία και οδήγησαν στην ιδέα της αναβίωσης. Καταγράφει άγνωστες πτυχές της ολυμπιακής ιστορίας που συνδέονται με την Ελληνική και τη Γαλλική Επανάσταση.

agones gavras

Ο Κώστας Γαβράς στον κήπο του Λούβρου αναλύει στην Κατερίνα Αναστασοπούλου το κίνημα του φιλελληνισμού στη Γαλλία που οδήγησε στην αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το ντοκιμαντέρ είναι μία παραγωγή της ΕΡΤ, με γυρίσματα σε εμβληματικά σημεία τεσσάρων πόλεων: Αρχαία Ολυμπία, Αθήνα, Παρίσι και Βιέννη. Μουσικά ντοκουμέντα από παρτιτούρες του 19ου αιώνα ενορχηστρώθηκαν και ηχογραφήθηκαν ειδικά για το ντοκιμαντέρ από την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ.

Τη μουσική υπογράφει ο διακεκριμένος συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου.

agones kapralos

Ο πρόεδρος της ΕΟΕ και μέλος της ΔΟΕ Σπύρος Καπράλος μάς ξεναγεί στην ιστορία του Παναθηναϊκού Σταδίου.

agones orchistra ert

Ο μαέστρος Γιώργος Αραβίδης στη μουσική διεύθυνση της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης του «Νενικήκαμεν», από την τελετή λήξης των πρώτων διεθνών Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 1896. Την ενορχήστρωση έκανε ο Αχιλλέας Γουάστωρ.

Σενάριο-δημιουργία: Κατερίνα Αναστασοπούλου
Μουσική: Δημήτρης Παπαδημητρίου
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης
Διεύθυνση παραγωγής: Περικλής Ε. Παπαδημητρίου
Μοντάζ: Στράτος Τσιχλακης, Δημήτρης Κλάγκος
Εικονοληψία: Θάνος Μπακόπουλος, Γιώργος Παπαϊωάννου, Μανόλης Βουρεξάκης, Μερκούρης Μουμτζόγλου, Φώτης Πάντος, Αποστόλης Κυριάκης

Κατηγορία Sport+

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.