Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 187
TM 498
SECURITY REPORT 149
satpraxis 2022
ImageTech Photovision 2024
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

8 Σεπτεμβρίου 2012 13:43

Οι ταινίες της ημέρας

Γράφει: N.D
5ae698f87915cc5250241bddb9b546e1 XL d76d0946

Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου

Αξίζει να δείτε
  • ΓΕΦΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΡΑΜΠΙΘΙΑ 2½ αστεράκια 21.00 STAR
  • ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΕΪΝ 5 αστεράκια 23.00 ΕΤ3
  • ΟΡΙΑΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ 2 αστεράκια 23.00 ALPHA
  • ΟΡΙΑΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ 2 αστεράκια 02.45 ALPHA
  • PROJECT X 2 αστεράκια CINEMA ON DEMAND OTE TV
Όλες οι ταινίες της ημέρας
transparent listΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΔΥΟ 1 αστεράκι

ΑΝΤ1 13.30

Κωμωδία, 1995 (Έγχρ.), 97′

IT TAKES TWO. Αμερικανική ταινία του Άντι Τέναντ, με τους Στιβ Γκάτενμπεργκ, Μαίρη Κέιτ Όλσεν, Άσλεϊ Όλσεν.

Η μία είναι κόρη ενός πλούσιου χήρου που θέλει να ξαναπαντρευτεί και η άλλη είναι ορφανή. Τυχαίνει, ωστόσο, εμφανισιακά να είναι απολύτως όμοιες. Γνωρίζονται σε καλοκαιρινή κατασκήνωση και αποφασίζουν να αλλάξουν ταυτότητα, με απώτερο σκοπό να εμποδίσουν τον πατέρα της πρώτης να αποκατασταθεί.

Κωμωδία παρεξηγήσεων, όπου κοντά στο βασιλικό (που είναι οι διδυμούλες Όλσεν) ποτίστηκαν και οι γλάστρες (οι παρηκμασμένοι Στιβ Γκάτενμπεργκ και Κίρστι Άλεϊ.

transparent listΤΑ ΜΠΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ 0 αστεράκια

STAR 13.45

Κωμωδία, 2007 (Έγχρ.), 90′

BALLS OF FURY. Αμερικανική ταινία του Ρόμπερτ Μπεν Γκάραντ, με τους Νταν Φόγκλερ, Κρίστοφερ Γουόκεν, Μάγκι Κιου.

Πρώην πρωταθλητής του πινγκ πονγκ αντιμετωπίζει έναν καταζητούμενο από το FBI σ’ ένα τουρνουά ζωής και θανάτου.

Πινγκ πονγκ και πολεμικές τέχνες, γελοιοποίηση των ανατολικών φιλοσοφιών, σεξιστικά αστεία… Μήπως πρόκειται για παρωδία του «Karate Kid»;

transparent listΜΠΑΤΣΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙ 1 αστεράκι

MEGA 14.50

Κωμική περιπέτεια, 1999 (Έγχρ.), 93′

BLUE STREAK. Αμερικανική ταινία του Λες Μέιφιλντ, με τους Μάρτιν Λόρενς, Λιουκ Γουίλσον, Πίτερ Γκριν.

Ένας διαρρήκτης παριστάνει τον αστυνομικό για να πάρει πίσω ένα κλεμμένο διαμάντι που έκρυψε πριν από χρόνια σε μια υπό ανέγερση οικοδομή, η οποία στο μεταξύ στέγασε ένα αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες.

Κωμωδία χωρίς τη… λάμψη των κλοπιμαίων.

transparent listΓΕΦΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΡΑΜΠΙΘΙΑ 2½ αστεράκια

STAR 21.00

Οικογενειακή, 2007 (Έγχρ.), 95′

BRIDGE TO TERABITHIA. Αμερικανική ταινία του Γκαμπόρ Τσούπο, με τους Τζος Χάτσερσον, Άννα-Σοφία Ρομπ, Ζόι Ντεσανέλ.

Νιώθοντας αποξενωμένος από τους γονείς του, ο Τζες ξεκινά μια φιλία με τη δυναμική συμμαθήτριά του Λέσλι. Μαζί θα δημιουργήσουν ένα φανταστικό κόσμο, το μαγικό βασίλειο της Τεραμπίθια, μες στο οποίο αποκτούν απεριόριστες δυνάμεις, έχουν όμως να αντιμετωπίσουν και θανάσιμες απειλές.

Ένα ακόμα μπεστ σέλερ ανάγνωσμα με ήρωες εφήβους που βρίσκουν διέξοδο από την αφιλόξενη πραγματικότητα σ’ ένα φανταστικό, ανοιχτό σε εξωτικές περιπέτειες κόσμο. Γραμμένο το 1977 από την Κάθριν Πάτερσον, αποτελεί μεν τυπικό δείγμα αυτής της μόδας, διαθέτει όμως μια ευαισθησία και κάποιες σκοτεινές αποχρώσεις που το ξεχωρίζουν από τον υπόλοιπο χαρτοπολτό. Η κινηματογραφική του μεταφορά σεβάστηκε τις ιδιαιτερότητές του, διατήρησε τους χαμηλούς τόνους και, βάζοντας τα εφέ στην υπηρεσία της πλοκής, ανέδειξε τη μελαγχολία του μοναχικού Τζες, ο οποίος με τη συμμαθήτριά του Λέσλι «ανακαλύπτει» την Τεραμπίθια – ένα μυθικό, γοητευτικό, αλλά και απειλητικό βασίλειο.

transparent listΖΩΝΤΑΝΟΣ ΘΡΥΛΟΣ 1 αστεράκι

STAR 22.45

Eπιστημονικής φαντασίας, 2007 (Έγχρ.), 101′

I AM LEGEND. Αμερικανική ταινία του Φράνσις Λόρενς, με τους Γουίλ Σμιθ, Άλις Μπράγκα, Τσάρλι Τάχαν.

Σε μια ερημωμένη Νέα Υόρκη που κατοικείται από νυχτόβιους μεταλλαγμένους, ο μοναδικός επιζών αναζητά το αντίδοτο προσπαθώντας να παραμείνει ζωντανός.

Τρίτη μεταφορά της κορυφαίας νουβέλας του Ρίτσαρντ Μάθισον, με επιβλητική σκηνογραφία, σκηνοθετικό νεύρο και ατμόσφαιρα απειλής, αλλά και σεναριακή αμηχανία που καταλήγει σε απροκάλυπτη, αντιδραστική προπαγάνδα.

transparent listΠΟΛΙΤΗΣ ΚΕΪΝ 5 αστεράκια

ΕΤ3 23.00

Βιογραφική, 1941 (Έγχρ.), 119′

CITIZEN KANE. Αμερικανική ταινία του Όρσον Γουέλς, με τον ίδιο και τους Τζόζεφ Κότεν, Έβερετ Σλόουν.

Με αφετηρία τη ζωή ενός μεγιστάνα του Τύπου, που μας γίνεται γνωστή μέσα από τις αλληλοσυγκρουόμενες αλλά και συμπληρωματικές εξομολογήσεις πέντε οικείων του προσώπων, ο Γουέλς κάνει μια ταινία-σταθμός στην ιστορία του κινηματογράφου.

Με τον «Πολίτη Κέιν» αποδεικνύεται ότι ως μέσο έκφρασης το σινεμά έχει τις ίδιες δυνατότητες με το μυθιστόρημα, αφού είναι σε θέση να αναπτύξει μια περίπλοκη προβληματική γύρω από την έννοια του χρόνου και των χαμένων ευκαιριών που σημαδεύουν την ύπαρξη. Η ταινία είναι γεμάτη από σκηνοθετικά ευρήματα, έχει μία από τις ωραιότερες ασπρόμαυρες φωτογραφίες και θεωρείται από πολλούς η σημαντικότερη του ομιλούντος κινηματογράφου.

transparent listΟΡΙΑΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ 2 αστεράκια

ALPHA 23.00

Περιπέτεια, 1998 (Έγχρ.), 138′

THE NEGOTIATOR. Αμερικανική ταινία του Γκάρι Γκρέι, με τους Σάμιουελ Τζάκσον, Κέβιν Σπέισι, Τζ.Τ. Γουόλς.

Ένας διαπραγματευτής που κατηγορείται άδικα για το φόνο συναδέλφου πιάνει όμηρο έναν διεφθαρμένο αστυνομικό και ζητά τη μεσολάβηση ενός άλλου αναγνωρισμένου συναδέλφου.

Αποφεύγοντας τη συσσώρευση σκηνών δράσης, ο σκηνοθέτης Γκάρι Γκρέι ενδιαφέρεται κυρίως για το σασπένς, την κλειστοφοβική ατμόσφαιρα και την αντιπαράθεση των διαφορετικών προσωπικοτήτων των δύο κεντρικών ηρώων.

transparent listΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ 1 αστεράκι

STAR 00.45

Κοινωνική, 2000 (Έγχρ.), 100′

PAY IT FORWARD. Αμερικανική ταινία της Μίμι Λέντερ, με τους Κέβιν Σπέισι, Έλεν Χαντ, Χάλεϊ Τζόελ Όσμεντ.

Με αφορμή μια εργασία με θέμα «Πώς μπορείτε να αλλάξετε τον κόσμο», ο μικρός Τρέβορ ξεκινάει ένα παιχνίδι όπου κάποιος καλείται να κάνεις τρεις φορές μια καλή πράξη χωρίς να περιμένει αντάλλαγμα.

Λίγο απλοϊκή, αλλά βαθιά χριστιανική η αντίληψη περί του καλού που διαποτίζει την ταινία. Έχοντας ωραιοποιήσει πολλές πτυχές του μυθιστορήματος στο οποίο βασίζεται, κινείται σε πολλά επίπεδα, αλλά δεν προχωρά πέρα από το προφανές σλόγκαν «κάνε το καλό και ρίξ’ το στο γιαλό».

transparent listSOLO 1 αστεράκι

MEGA 02.00

Επιστημονικής φαντασίας, 1996 (Έγχρ.), 94′

Αμερικανο-μεξικανική ταινία του Νορμπέρτο Μπάρμπα, με τους Μάριο Βαν Πιμπλς, Γουίλιαμ Σάντλερ, Έιντριεν Μπρόντι.

Ένα ανδροειδές με εξοπλισμό και ικανότητες Terminator και «καρδιά» μικρού παιδιού, παρακούει τις εντολές των κατασκευαστών του που το έχουν στείλει να καταπνίξει μια εξέγερση στη Λατινική Αμερική.

Πριν ζητήσουμε τόσο ανθρωπισμό από την τεχνολογία, τι θα έλεγαν τα μηχανήματα καταρχάς να μην κρασάρουν παίζοντας με τα νεύρα μας;

transparent listΟΡΙΑΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ 2 αστεράκια

ALPHA 02.45

Περιπέτεια, 1998 (Έγχρ.), 138′

THE NEGOTIATOR. Αμερικανική ταινία του Γκάρι Γκρέι, με τους Σάμιουελ Τζάκσον, Κέβιν Σπέισι, Τζ.Τ. Γουόλς.

Ένας διαπραγματευτής που κατηγορείται άδικα για το φόνο συναδέλφου πιάνει όμηρο έναν διεφθαρμένο αστυνομικό και ζητά τη μεσολάβηση ενός άλλου αναγνωρισμένου συναδέλφου.

Αποφεύγοντας τη συσσώρευση σκηνών δράσης, ο σκηνοθέτης Γκάρι Γκρέι ενδιαφέρεται κυρίως για το σασπένς, την κλειστοφοβική ατμόσφαιρα και την αντιπαράθεση των διαφορετικών προσωπικοτήτων των δύο κεντρικών ηρώων.

transparent listΕΝΑ ΑΠΙΑΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ 1 αστεράκι

STAR 03.15

Κομεντί, 1996 (Έγχρ.), 95′

PIE IN THE SKY. Αμερικανική ταινία του Μπράιαν Γκόρντον, με τους Τζος Τσαρλς, Αν Χεκ, Τζον Γκούντμαν.

Ο Τσάρλι από μικρός είναι παθιασμένος με την κυκλοφοριακή κίνηση. Και υπάρχει μια κοπέλα που όχι μόνο θεωρεί το πάθος του φυσιολογικό, αλλά είναι ερωτευμένη μαζί του (γιατί κι εκείνη έχει ένα κόλλημα με τον σύχρονο χορό).

Σ’ αυτήν τη συμπαθητική κομεντί σμίγουν και χωρίζουν 2-3 φορές. Καθόλου πρωτότυπο, αλλά τουλάχιστον οι ιδιαιτερότητές τους σε οδηγούν αβίαστα μέχρι το καταληκτικό χάπι εντ.

Επιλογές από την συνδρομητική
transparent listΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΚΟΥΜΠΙΩΝ 2 αστεράκια

novacinema1-HD 19.10

Παιδική, 2011 (Έγχρ.), 95′

LA GUERRE DES BUTTONS. Γαλλική ταινία του Γιαν Σαμιέλ, με τους Ερίκ Ελμοσνινό, Ματίλντ Σενιέ, Αλέν Σαμπά.

Τα παιδιά δύο γειτονικών χωριών στη Νότια Γαλλία μάχονται με ξύλινα σπαθιά και σφεντόνες μέχρι την τελική επικράτηση. Οι δύο συμμορίες μηχανεύονται ευφυείς ενέδρες, πρωτότυπες εφορμήσεις και ατελείωτες σκανδαλιές σε μια φανταχτερή, αλλά άτολμη διασκευή του κλασικού ’60s παιδικού φιλμ.

Έπειτα από μισό αιώνα ο αφόρητα νοσταλγικός και σκηνοθετικά ουδέτερος Γιαν Σαμιέλ αναλαμβάνει το δύσκολο έργο της διασκευής ενός κλασικού κινηματογραφικού φιλμ. Με εκσυγχρονιστική φούρια και φανερό εμπορικό προσανατολισμό, ο 46χρονος σκηνοθέτης-σεναριογράφος «αφυδατώνει» τον new age «Πόλεμο…» από τον ’60s αυθορμητισμό του. Μετατρέποντας την ιστορία του απόβλητου της κοινωνίας κι επαναστάτη Λεμπράκ σε ένα χολιγουντιανού τύπου ανήλικο success story, ο ολοκαίνουργιος «Πόλεμος των Κουμπιών» αποδεικνύει ότι το εμπορικό γαλλικό σινεμά δείχνει, δυστυχώς, λιγότερο τολμηρό κι εμπνευσμένο από ό,τι ήταν πριν από πενήντα χρόνια…

transparent listGREEN LANTERN 1 αστεράκι

novacinema1-HD 22.00

Φαντασίας, 2011 (Έγχρ.), 114′

Αμερικανική ταινία του Μάρτιν Κάμπελ, με τους Ράιαν Ρέινολντς, Μπλέικ Λάιβλι, Πίτερ Σάσγκαρντ.

Στο γεμάτο υπερήρωες χάρτινο κόσμο περίοπτη θέση ανάμεσα στους σωτήρες του σύμπαντος κατέχει ο Χαλ Τζόρνταν, ο οποίος το 1960 διαδέχτηκε τον αρχικό ήρωα των Γκριν Λάντερν (των εκδόσεων DC Comics) Άλαν Σκοτ. Είναι ένας απρόβλεπτος, τολμηρός, αλλά ψυχολογικά ασταθής πιλότος, τον οποίο το σώμα των Γκριν Λάντερν, μια πανίσχυρη ομάδα που αγωνίζεται εδώ και αιώνες για τη διαγαλαξιακή ειρήνη, διαλέγει ως τον πρώτο γήινο που γίνεται μέλος της. Η πρώτη αποστολή του Χαλ, ωστόσο, θα είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχουν αντιμετωπίσει ποτέ οι διαστημικοί προστάτες, οι οποίοι διαβαίνουν το κατώφλι της μεγάλης οθόνης με το αριστερό.

Το πολύ απλοϊκό στόρι της γνωριμίας μας με τον ιπτάμενο Τζόρνταν και της δικής του με τους Λάντερν είναι ελάχιστα ενδιαφέρον, τα χωρίς φαντασία ψηφιακά εφέ που συνοδεύουν όλη τη δράση καταντούν γρήγορα κουραστικά, η δε συνολική εικονογραφία της βαμμένης στα πράσινα, υποτονικής περιπέτειας φαντασίας του Μάρτιν Κάμπελ («Casino Royale») φλερτάρει επικίνδυνα με το κιτς.

transparent listPROJECT X 2 αστεράκια

OTE TV Cinema on Demand

Κωμωδία, 2012 (Έγχρ.), 94′

Αμερικανική ταινία του Νίμα Νουριζάντε, με τους Τόμας Μαν, Όλιβερ Κούπερ, Τζόναθαν Ντάνιελ Μπράουν.

Ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης των «The Hangover» Τοντ Φίλιπς, εκτελώντας εδώ χρέη παραγωγού, δίνει τον τόνο του άγριου, κανιβαλικού χιούμορ, ο σεναριογράφος Μάικλ Μπάκαλ («Ο Σκοτ Πίλγκριμ Εναντίον των 7 Πρώην») στήνει ένα πάρτι στην πίσω αυλή του σπιτιού του εορτάζοντος Τόμας για το οποίο κάθε πέντε λεπτά απορείς πόσο περισσότερο εκτός ελέγχου μπορεί να βγει και ο Βρετανοϊρανός Νίμα Νουριζάντε, της διαφήμισης και των βιντεοκλίπ, παίρνει την κάμερα στο χέρι (ένας από τους φίλους υποτίθεται πως κινηματογραφεί τα γιορτινά γεγονότα) για να επιβάλει μια αίσθηση ντοκιμαντερίστικης αμεσότητας και παρεΐστικου χαβαλέ.

Οι τρεις πρωταγωνιστές –ένας «κανονικός» 17χρονος, ένας καλοπροαίρετα αμήχανος χοντρός κι ένας ασυγκράτητος πλακατζής– οδηγούν την προσχηματική πλοκή σε ένα όργιο μπεκρουλιάσματος, χορού, γυμνόστηθων κοριτσιών που τσαλαβουτούν στην πισίνα, ριψοκίνδυνων ακροβατικών, κατανάλωσης ναρκωτικών, βανδαλισμών και χοντροκομμένων «αστείων», το οποίο θα σταματήσει ένα βήμα πριν από τον Γ΄ Παγκόσμιο. Το τέλος δεν επιφυλάσσει παρά μόνο την αφελή επιβράβευση μιας τυφλής εκτονωτικής διάθεσης, την οποία συμμερίζεται απόλυτα και το ίδιο το φιλμ, έχοντας προλάβει να «απογειωθεί» σε κανονική ταινία καταστροφής.

athinorama.gr
Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου

Αξίζει να δείτε
  • ΓΕΦΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΡΑΜΠΙΘΙΑ 2½ αστεράκια 21.00 STAR
  • ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΕΪΝ 5 αστεράκια 23.00 ΕΤ3
  • ΟΡΙΑΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ 2 αστεράκια 23.00 ALPHA
  • ΟΡΙΑΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ 2 αστεράκια 02.45 ALPHA
  • PROJECT X 2 αστεράκια CINEMA ON DEMAND OTE TV
Όλες οι ταινίες της ημέρας
transparent listΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΔΥΟ 1 αστεράκι

ΑΝΤ1 13.30

Κωμωδία, 1995 (Έγχρ.), 97′

IT TAKES TWO. Αμερικανική ταινία του Άντι Τέναντ, με τους Στιβ Γκάτενμπεργκ, Μαίρη Κέιτ Όλσεν, Άσλεϊ Όλσεν.

Η μία είναι κόρη ενός πλούσιου χήρου που θέλει να ξαναπαντρευτεί και η άλλη είναι ορφανή. Τυχαίνει, ωστόσο, εμφανισιακά να είναι απολύτως όμοιες. Γνωρίζονται σε καλοκαιρινή κατασκήνωση και αποφασίζουν να αλλάξουν ταυτότητα, με απώτερο σκοπό να εμποδίσουν τον πατέρα της πρώτης να αποκατασταθεί.

Κωμωδία παρεξηγήσεων, όπου κοντά στο βασιλικό (που είναι οι διδυμούλες Όλσεν) ποτίστηκαν και οι γλάστρες (οι παρηκμασμένοι Στιβ Γκάτενμπεργκ και Κίρστι Άλεϊ.

transparent listΤΑ ΜΠΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ 0 αστεράκια

STAR 13.45

Κωμωδία, 2007 (Έγχρ.), 90′

BALLS OF FURY. Αμερικανική ταινία του Ρόμπερτ Μπεν Γκάραντ, με τους Νταν Φόγκλερ, Κρίστοφερ Γουόκεν, Μάγκι Κιου.

Πρώην πρωταθλητής του πινγκ πονγκ αντιμετωπίζει έναν καταζητούμενο από το FBI σ’ ένα τουρνουά ζωής και θανάτου.

Πινγκ πονγκ και πολεμικές τέχνες, γελοιοποίηση των ανατολικών φιλοσοφιών, σεξιστικά αστεία… Μήπως πρόκειται για παρωδία του «Karate Kid»;

transparent listΜΠΑΤΣΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙ 1 αστεράκι

MEGA 14.50

Κωμική περιπέτεια, 1999 (Έγχρ.), 93′

BLUE STREAK. Αμερικανική ταινία του Λες Μέιφιλντ, με τους Μάρτιν Λόρενς, Λιουκ Γουίλσον, Πίτερ Γκριν.

Ένας διαρρήκτης παριστάνει τον αστυνομικό για να πάρει πίσω ένα κλεμμένο διαμάντι που έκρυψε πριν από χρόνια σε μια υπό ανέγερση οικοδομή, η οποία στο μεταξύ στέγασε ένα αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες.

Κωμωδία χωρίς τη… λάμψη των κλοπιμαίων.

transparent listΓΕΦΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΡΑΜΠΙΘΙΑ 2½ αστεράκια

STAR 21.00

Οικογενειακή, 2007 (Έγχρ.), 95′

BRIDGE TO TERABITHIA. Αμερικανική ταινία του Γκαμπόρ Τσούπο, με τους Τζος Χάτσερσον, Άννα-Σοφία Ρομπ, Ζόι Ντεσανέλ.

Νιώθοντας αποξενωμένος από τους γονείς του, ο Τζες ξεκινά μια φιλία με τη δυναμική συμμαθήτριά του Λέσλι. Μαζί θα δημιουργήσουν ένα φανταστικό κόσμο, το μαγικό βασίλειο της Τεραμπίθια, μες στο οποίο αποκτούν απεριόριστες δυνάμεις, έχουν όμως να αντιμετωπίσουν και θανάσιμες απειλές.

Ένα ακόμα μπεστ σέλερ ανάγνωσμα με ήρωες εφήβους που βρίσκουν διέξοδο από την αφιλόξενη πραγματικότητα σ’ ένα φανταστικό, ανοιχτό σε εξωτικές περιπέτειες κόσμο. Γραμμένο το 1977 από την Κάθριν Πάτερσον, αποτελεί μεν τυπικό δείγμα αυτής της μόδας, διαθέτει όμως μια ευαισθησία και κάποιες σκοτεινές αποχρώσεις που το ξεχωρίζουν από τον υπόλοιπο χαρτοπολτό. Η κινηματογραφική του μεταφορά σεβάστηκε τις ιδιαιτερότητές του, διατήρησε τους χαμηλούς τόνους και, βάζοντας τα εφέ στην υπηρεσία της πλοκής, ανέδειξε τη μελαγχολία του μοναχικού Τζες, ο οποίος με τη συμμαθήτριά του Λέσλι «ανακαλύπτει» την Τεραμπίθια – ένα μυθικό, γοητευτικό, αλλά και απειλητικό βασίλειο.

transparent listΖΩΝΤΑΝΟΣ ΘΡΥΛΟΣ 1 αστεράκι

STAR 22.45

Eπιστημονικής φαντασίας, 2007 (Έγχρ.), 101′

I AM LEGEND. Αμερικανική ταινία του Φράνσις Λόρενς, με τους Γουίλ Σμιθ, Άλις Μπράγκα, Τσάρλι Τάχαν.

Σε μια ερημωμένη Νέα Υόρκη που κατοικείται από νυχτόβιους μεταλλαγμένους, ο μοναδικός επιζών αναζητά το αντίδοτο προσπαθώντας να παραμείνει ζωντανός.

Τρίτη μεταφορά της κορυφαίας νουβέλας του Ρίτσαρντ Μάθισον, με επιβλητική σκηνογραφία, σκηνοθετικό νεύρο και ατμόσφαιρα απειλής, αλλά και σεναριακή αμηχανία που καταλήγει σε απροκάλυπτη, αντιδραστική προπαγάνδα.

transparent listΠΟΛΙΤΗΣ ΚΕΪΝ 5 αστεράκια

ΕΤ3 23.00

Βιογραφική, 1941 (Έγχρ.), 119′

CITIZEN KANE. Αμερικανική ταινία του Όρσον Γουέλς, με τον ίδιο και τους Τζόζεφ Κότεν, Έβερετ Σλόουν.

Με αφετηρία τη ζωή ενός μεγιστάνα του Τύπου, που μας γίνεται γνωστή μέσα από τις αλληλοσυγκρουόμενες αλλά και συμπληρωματικές εξομολογήσεις πέντε οικείων του προσώπων, ο Γουέλς κάνει μια ταινία-σταθμός στην ιστορία του κινηματογράφου.

Με τον «Πολίτη Κέιν» αποδεικνύεται ότι ως μέσο έκφρασης το σινεμά έχει τις ίδιες δυνατότητες με το μυθιστόρημα, αφού είναι σε θέση να αναπτύξει μια περίπλοκη προβληματική γύρω από την έννοια του χρόνου και των χαμένων ευκαιριών που σημαδεύουν την ύπαρξη. Η ταινία είναι γεμάτη από σκηνοθετικά ευρήματα, έχει μία από τις ωραιότερες ασπρόμαυρες φωτογραφίες και θεωρείται από πολλούς η σημαντικότερη του ομιλούντος κινηματογράφου.

transparent listΟΡΙΑΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ 2 αστεράκια

ALPHA 23.00

Περιπέτεια, 1998 (Έγχρ.), 138′

THE NEGOTIATOR. Αμερικανική ταινία του Γκάρι Γκρέι, με τους Σάμιουελ Τζάκσον, Κέβιν Σπέισι, Τζ.Τ. Γουόλς.

Ένας διαπραγματευτής που κατηγορείται άδικα για το φόνο συναδέλφου πιάνει όμηρο έναν διεφθαρμένο αστυνομικό και ζητά τη μεσολάβηση ενός άλλου αναγνωρισμένου συναδέλφου.

Αποφεύγοντας τη συσσώρευση σκηνών δράσης, ο σκηνοθέτης Γκάρι Γκρέι ενδιαφέρεται κυρίως για το σασπένς, την κλειστοφοβική ατμόσφαιρα και την αντιπαράθεση των διαφορετικών προσωπικοτήτων των δύο κεντρικών ηρώων.

transparent listΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ 1 αστεράκι

STAR 00.45

Κοινωνική, 2000 (Έγχρ.), 100′

PAY IT FORWARD. Αμερικανική ταινία της Μίμι Λέντερ, με τους Κέβιν Σπέισι, Έλεν Χαντ, Χάλεϊ Τζόελ Όσμεντ.

Με αφορμή μια εργασία με θέμα «Πώς μπορείτε να αλλάξετε τον κόσμο», ο μικρός Τρέβορ ξεκινάει ένα παιχνίδι όπου κάποιος καλείται να κάνεις τρεις φορές μια καλή πράξη χωρίς να περιμένει αντάλλαγμα.

Λίγο απλοϊκή, αλλά βαθιά χριστιανική η αντίληψη περί του καλού που διαποτίζει την ταινία. Έχοντας ωραιοποιήσει πολλές πτυχές του μυθιστορήματος στο οποίο βασίζεται, κινείται σε πολλά επίπεδα, αλλά δεν προχωρά πέρα από το προφανές σλόγκαν «κάνε το καλό και ρίξ’ το στο γιαλό».

transparent listSOLO 1 αστεράκι

MEGA 02.00

Επιστημονικής φαντασίας, 1996 (Έγχρ.), 94′

Αμερικανο-μεξικανική ταινία του Νορμπέρτο Μπάρμπα, με τους Μάριο Βαν Πιμπλς, Γουίλιαμ Σάντλερ, Έιντριεν Μπρόντι.

Ένα ανδροειδές με εξοπλισμό και ικανότητες Terminator και «καρδιά» μικρού παιδιού, παρακούει τις εντολές των κατασκευαστών του που το έχουν στείλει να καταπνίξει μια εξέγερση στη Λατινική Αμερική.

Πριν ζητήσουμε τόσο ανθρωπισμό από την τεχνολογία, τι θα έλεγαν τα μηχανήματα καταρχάς να μην κρασάρουν παίζοντας με τα νεύρα μας;

transparent listΟΡΙΑΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ 2 αστεράκια

ALPHA 02.45

Περιπέτεια, 1998 (Έγχρ.), 138′

THE NEGOTIATOR. Αμερικανική ταινία του Γκάρι Γκρέι, με τους Σάμιουελ Τζάκσον, Κέβιν Σπέισι, Τζ.Τ. Γουόλς.

Ένας διαπραγματευτής που κατηγορείται άδικα για το φόνο συναδέλφου πιάνει όμηρο έναν διεφθαρμένο αστυνομικό και ζητά τη μεσολάβηση ενός άλλου αναγνωρισμένου συναδέλφου.

Αποφεύγοντας τη συσσώρευση σκηνών δράσης, ο σκηνοθέτης Γκάρι Γκρέι ενδιαφέρεται κυρίως για το σασπένς, την κλειστοφοβική ατμόσφαιρα και την αντιπαράθεση των διαφορετικών προσωπικοτήτων των δύο κεντρικών ηρώων.

transparent listΕΝΑ ΑΠΙΑΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ 1 αστεράκι

STAR 03.15

Κομεντί, 1996 (Έγχρ.), 95′

PIE IN THE SKY. Αμερικανική ταινία του Μπράιαν Γκόρντον, με τους Τζος Τσαρλς, Αν Χεκ, Τζον Γκούντμαν.

Ο Τσάρλι από μικρός είναι παθιασμένος με την κυκλοφοριακή κίνηση. Και υπάρχει μια κοπέλα που όχι μόνο θεωρεί το πάθος του φυσιολογικό, αλλά είναι ερωτευμένη μαζί του (γιατί κι εκείνη έχει ένα κόλλημα με τον σύχρονο χορό).

Σ’ αυτήν τη συμπαθητική κομεντί σμίγουν και χωρίζουν 2-3 φορές. Καθόλου πρωτότυπο, αλλά τουλάχιστον οι ιδιαιτερότητές τους σε οδηγούν αβίαστα μέχρι το καταληκτικό χάπι εντ.

Επιλογές από την συνδρομητική
transparent listΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΚΟΥΜΠΙΩΝ 2 αστεράκια

novacinema1-HD 19.10

Παιδική, 2011 (Έγχρ.), 95′

LA GUERRE DES BUTTONS. Γαλλική ταινία του Γιαν Σαμιέλ, με τους Ερίκ Ελμοσνινό, Ματίλντ Σενιέ, Αλέν Σαμπά.

Τα παιδιά δύο γειτονικών χωριών στη Νότια Γαλλία μάχονται με ξύλινα σπαθιά και σφεντόνες μέχρι την τελική επικράτηση. Οι δύο συμμορίες μηχανεύονται ευφυείς ενέδρες, πρωτότυπες εφορμήσεις και ατελείωτες σκανδαλιές σε μια φανταχτερή, αλλά άτολμη διασκευή του κλασικού ’60s παιδικού φιλμ.

Έπειτα από μισό αιώνα ο αφόρητα νοσταλγικός και σκηνοθετικά ουδέτερος Γιαν Σαμιέλ αναλαμβάνει το δύσκολο έργο της διασκευής ενός κλασικού κινηματογραφικού φιλμ. Με εκσυγχρονιστική φούρια και φανερό εμπορικό προσανατολισμό, ο 46χρονος σκηνοθέτης-σεναριογράφος «αφυδατώνει» τον new age «Πόλεμο…» από τον ’60s αυθορμητισμό του. Μετατρέποντας την ιστορία του απόβλητου της κοινωνίας κι επαναστάτη Λεμπράκ σε ένα χολιγουντιανού τύπου ανήλικο success story, ο ολοκαίνουργιος «Πόλεμος των Κουμπιών» αποδεικνύει ότι το εμπορικό γαλλικό σινεμά δείχνει, δυστυχώς, λιγότερο τολμηρό κι εμπνευσμένο από ό,τι ήταν πριν από πενήντα χρόνια…

transparent listGREEN LANTERN 1 αστεράκι

novacinema1-HD 22.00

Φαντασίας, 2011 (Έγχρ.), 114′

Αμερικανική ταινία του Μάρτιν Κάμπελ, με τους Ράιαν Ρέινολντς, Μπλέικ Λάιβλι, Πίτερ Σάσγκαρντ.

Στο γεμάτο υπερήρωες χάρτινο κόσμο περίοπτη θέση ανάμεσα στους σωτήρες του σύμπαντος κατέχει ο Χαλ Τζόρνταν, ο οποίος το 1960 διαδέχτηκε τον αρχικό ήρωα των Γκριν Λάντερν (των εκδόσεων DC Comics) Άλαν Σκοτ. Είναι ένας απρόβλεπτος, τολμηρός, αλλά ψυχολογικά ασταθής πιλότος, τον οποίο το σώμα των Γκριν Λάντερν, μια πανίσχυρη ομάδα που αγωνίζεται εδώ και αιώνες για τη διαγαλαξιακή ειρήνη, διαλέγει ως τον πρώτο γήινο που γίνεται μέλος της. Η πρώτη αποστολή του Χαλ, ωστόσο, θα είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχουν αντιμετωπίσει ποτέ οι διαστημικοί προστάτες, οι οποίοι διαβαίνουν το κατώφλι της μεγάλης οθόνης με το αριστερό.

Το πολύ απλοϊκό στόρι της γνωριμίας μας με τον ιπτάμενο Τζόρνταν και της δικής του με τους Λάντερν είναι ελάχιστα ενδιαφέρον, τα χωρίς φαντασία ψηφιακά εφέ που συνοδεύουν όλη τη δράση καταντούν γρήγορα κουραστικά, η δε συνολική εικονογραφία της βαμμένης στα πράσινα, υποτονικής περιπέτειας φαντασίας του Μάρτιν Κάμπελ («Casino Royale») φλερτάρει επικίνδυνα με το κιτς.

transparent listPROJECT X 2 αστεράκια

OTE TV Cinema on Demand

Κωμωδία, 2012 (Έγχρ.), 94′

Αμερικανική ταινία του Νίμα Νουριζάντε, με τους Τόμας Μαν, Όλιβερ Κούπερ, Τζόναθαν Ντάνιελ Μπράουν.

Ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης των «The Hangover» Τοντ Φίλιπς, εκτελώντας εδώ χρέη παραγωγού, δίνει τον τόνο του άγριου, κανιβαλικού χιούμορ, ο σεναριογράφος Μάικλ Μπάκαλ («Ο Σκοτ Πίλγκριμ Εναντίον των 7 Πρώην») στήνει ένα πάρτι στην πίσω αυλή του σπιτιού του εορτάζοντος Τόμας για το οποίο κάθε πέντε λεπτά απορείς πόσο περισσότερο εκτός ελέγχου μπορεί να βγει και ο Βρετανοϊρανός Νίμα Νουριζάντε, της διαφήμισης και των βιντεοκλίπ, παίρνει την κάμερα στο χέρι (ένας από τους φίλους υποτίθεται πως κινηματογραφεί τα γιορτινά γεγονότα) για να επιβάλει μια αίσθηση ντοκιμαντερίστικης αμεσότητας και παρεΐστικου χαβαλέ.

Οι τρεις πρωταγωνιστές –ένας «κανονικός» 17χρονος, ένας καλοπροαίρετα αμήχανος χοντρός κι ένας ασυγκράτητος πλακατζής– οδηγούν την προσχηματική πλοκή σε ένα όργιο μπεκρουλιάσματος, χορού, γυμνόστηθων κοριτσιών που τσαλαβουτούν στην πισίνα, ριψοκίνδυνων ακροβατικών, κατανάλωσης ναρκωτικών, βανδαλισμών και χοντροκομμένων «αστείων», το οποίο θα σταματήσει ένα βήμα πριν από τον Γ΄ Παγκόσμιο. Το τέλος δεν επιφυλάσσει παρά μόνο την αφελή επιβράβευση μιας τυφλής εκτονωτικής διάθεσης, την οποία συμμερίζεται απόλυτα και το ίδιο το φιλμ, έχοντας προλάβει να «απογειωθεί» σε κανονική ταινία καταστροφής.

athinorama.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

  • Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας U20

    Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας U20

    Συνεχίζοντας την περιγραφή των προϊόντων της Mistral, στο τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας προχωράμε σε περιγραφή των ενισχυτών κεραίας. Οι ενισχυτές κεραίας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: 1) Οι...
  • Φωτοβολταϊκό πάνελ & ηλεκτρική γεννήτρια Patona

    Φωτοβολταϊκό πάνελ & ηλεκτρική γεννήτρια Patona

    Η εταιρεία AstraSat προσφέρει νέες λύσεις που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες για παροχή ρεύματος, χωρίς την ανάγκη ύπαρξης δικτύου από πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας. Συγκεκριμένα, διατίθενται τα εξ...
  • D-Link DWA-X1850

    D-Link DWA-X1850

    Το Wi-Fi 6 είναι το μέλλον του Wi-Fi! Αναβαθμίστε το δίκτυό σας με την τελευταία λέξη της ασύρματης τεχνολογίας, χάρη στον αντάπτορα USB AX1800 Wi-Fi 6. Απλώς συνδέστε τον στον υπολογιστή σας και ...
  • Ikusi FTD-420

    Ikusi FTD-420

    Οι λύσεις οπτικών ινών – μεταξύ άλλων – είναι ιδανικές για διανομή ραδιοτηλεοπτικών σημάτων σε κεντρικές εγκαταστάσεις, από μία πολυκατοικία έως και ένα μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα. Το πιο σημα...
  • Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024

    Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024

    Η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024 στέφτηκε από μεγάλη επιτυχία, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 2 & 3 Μαρτίου. Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, πλήθος επισκεπτών κατέφθασε...
  • devolo Magic 2 WiFi next

    devolo Magic 2 WiFi next

    Το Magic 2 WiFi next της Devolo «ανεβάζει» το Internet στο σπίτι σας σε νέα επίπεδα. Χάρη στην εξαιρετική τεχνολογία Powerline, η πλήρης απόδοση της σύνδεσής σας στο Internet μεταφέρεται με ταχύτη...
  • Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του D-Matrix 4S EVO της ιταλικής Fracarro. Το νέο αυτό Headend διαθέτει 4 ανεξάρτητες δορυφορικές εισόδους DVB-S2 και 4x modulators DVB-T / DVB-C κατ’ ...
  • Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Είναι πλέον διαθέσιμη η τέταρτη και τελευταία ομάδα εκπαιδευτικών video με ελληνική περιγραφή για τα πεδιόμετρα Promax Ranger. Τα συγκεκριμένα video έχουν προστεθεί στην Playlist Πεδιόμετρα RANGER...
  • Meliconi AT 49 USB

    Meliconi AT 49 USB

    Η εσωτερική κεραία Meliconi AT 49 USB με ενσωματωμένο ενισχυτή 49dB, είναι κατάλληλη για τη λήψη ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης (DVB-T), ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης υψηλής ευκρίνεια...
  • Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή νέας σειράς LNB φλάντζας της Engel. Περιλαμβάνει τα single LNB AN7123, twin LNB AN7126 και quattro LNB AN7143, τα οποία διαθέτουν 1x, 2x και 4x εξόδους...
  • Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Οι πιο ισχυρές επίγειες κεραίες της Ikusi είναι τα μοντέλα FlasHD και συγκεκριμένα τα HDTF-C48V & HDTF-C48G σε πράσινο και γκρι χρώμα. Με αξιόλογα χαρακτηριστικά και ισχυρή απόρριψη υψηλότερων...
  • Icy Box IB-LAN301-C3

    Icy Box IB-LAN301-C3

    Απολαύστε το διαδίκτυο χωρίς περιορισμούς: Με ρυθμό μεταφοράς δεδομένων έως και 2,5Gbit, ο αντάπτορας δικτύου IB-LAN301-C3 της Icy Box σάς προσφέρει εξαιρετικά γρήγορη σύνδεση. Αυτό έχει ως αποτέλ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Απριλίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περι...
  • Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    Η TP-Link διευρύνει την οικογένεια των συσκευών Omada, παρουσιάζοντας 3 νέα wireless Access Points. Πρόκειται για τα EAP683 LR, EAP211-Bridge KIT και EAP625-Outdoor HD, τα οποία προσφέρουν αξεπέρα...