Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 187
TM 498
SECURITY REPORT 149
satpraxis 2022
ImageTech Photovision 2024
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

2 Σεπτεμβρίου 2012 16:18

Οι ταινίες της ημέρας

Γράφει: N.D
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2Fb031e988d5e27ced7cc4d831fca761fa XL

Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου

Αξίζει να δείτε
  • Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ 3½ αστεράκια 00.10 ΒΟΥΛΗ
  • BATMAN BEGINS 3 αστεράκια 21.00 STAR
  • ΛΟΥΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ: ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΣΤΗ ΣΤΕΡΙΑ 2½ αστεράκια 22.00 novacinema1-HD
  • ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ 3 αστεράκια 23.00 ΕΤ3
  • ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ 3½ αστεράκια CINEMA ON DEMAND OTE TV
Όλες οι ταινίες της ημέρας
transparent listΣΠΟΤ 1 αστεράκι

STAR 13.45

Κωμωδία, 2001 (Έγχρ.), 97′

SEE SPOT RUN. Αμερικανική ταινία του Τζον Γουάιτσελ, με τους Ντέιβιντ Αρκέτ, Μάικλ Κλαρκ Ντάνκαν, Λέσλι Μπιμπ.

Ένας σκύλος καταδιώκεται από μαφιόζους επειδή είναι μάρτυρας ενός εγκλήματος και βρίσκει καταφύγιο στο βαν ενός ταχυδρόμου.

Όταν εμφανίζεται έξυπνος σκύλος σε ταινία, να ’σαι σίγουρος ότι θα είναι ανόητο το σενάριο. Και είναι απίστευτα ανόητο.

transparent listΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΓΟΥΕΪΛΟΝ 1 αστεράκι

MEGA 14.50

Κομεντί, 2004 (Έγχρ.), 94′

RAISING WAYLON. Αμερικανο-νεοζηλανδική τηλεταινία του Σαμ Πίλσμπουρι, με τους Πόπι Μοντγκόμερι, Τόμας Γκίμπσον, Τζέρεμι Μπέργκμαν.

Ένας άντρας και μια γυναίκα με ιστορικό ενός αποτυχημένου ραντεβού αναγκάζονται να αναλάβουν την κηδεμονία του βαφτισιμιού τους όταν οι γονείς του σκοτώνονται.

Ποια άλλη πρόφαση θα σκαρφιστούν οι σεναριογράφοι κομεντί για να ενώσουν ζευγάρια εις γάμου κοινωνίαν;

transparent listΟ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ 3½ αστεράκια

ΒΟΥΛΗ 00.10

Δραματική, 1952 (Α/Μ), 110′

LA VERITE SUR BEBE DONGE. Γαλλική ταινία του Αρνί Ντεκουάν, με τους Ντανιέλ Νταριέ, Ζαν Γκαμπέν, Ζακ Καστελό.

Ένας βιομήχανος νοσηλεύεται δηλητηριασμένος από τη σύζυγό του και κάνει μια αναδρομή στα δέκα χρόνια του γάμου του.

Στην καλύτερη ίσως ταινία του (με την Νταριέ στον αγαπημένο της ρόλο, σύμφωνα με την ίδια), ο Ντεκουάν, μεταφέροντας ένα μυθιστόρημα του Ζορζ Σιμενόν, προκαλεί ασφυξία με τον κυνισμό και την απαισιοδοξία του.

transparent listBATMAN BEGINS 3 αστεράκια

STAR 21.00

Περιπέτεια φαντασίας, 2005 (Έγχρ.), 141′

Αμερικανική ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν, με τους Κρίστιαν Μπέιλ, Μάικλ Κέιν, Λίαμ Νίσον.

Ο μύθος του Ανθρώπου-Νυχτερίδα μηδενίζεται και ξεκινά ξανά σεναριακά με την επιστροφή του Μπρους Γουέιν στην Γκόθαμ Σίτι ύστερα από τη δολοφονία των γονιών του και σκηνοθετικά με την ανάληψη καθηκόντων από τον Κρίστοφερ Νόλαν («Inception»).

Παρόλο που μας τα χάλασε στην πρόσφατη «Επιστροφή», το πρώτο μέρος του reboot του Νόλαν όχι μόνο δεν στερείται δράση, σασπένς και θέαμα, αλλά αποφεύγει άψογα τον κίνδυνο απομυθοποίησης του υπερήρωα μέσα από την οπτικοποίηση της δημιουργίας του, συμπαρασύροντας ακόμη κι ένα πιο ώριμο κοινό στο ταξίδι της δράσης του. Αν για τον Τιμ Μπάρτον η εμφάνιση του Ανθρώπου-Νυχτερίδα ήταν θέμα λεπτών στην έναρξη της ταινίας του 1989, αυτό που έχει σημασία για τον Κρίστοφερ Νόλαν είναι να αποτιμήσει πρώτα όλο το ψυχολογικό υπόβαθρο της ενοχής του ήρωά του για το θάνατο των γονιών του. Έτσι, στο πρώτο μέρος έχουμε την εκπαίδευση του ενήλικα πια Μπρους Γουέιν στις πολεμικές τέχνες και στον τρόπο να δαμάζει τους φόβους και το θυμό του, πώς να γίνεται αόρατος και πώς να χρησιμοποιεί τη θεατρικότητα ως μέσο εξαπάτησης. Με την επιστροφή του στην Γκόθαμ Σίτι αρχίζει να αποκαλύπτεται στον ίδιο (και στο θεατή) η ζοφερή σύμπραξη ενός διεστραμμένου ψυχιάτρου (Σίλιαν Μέρφι) κι ενός αλαζόνα κομπιναδόρου (Τομ Γουίλκινσον) με το διευθύνοντα σύμβουλο (Ρούντγκερ Χάουερ) της φιλανθρωπικής εταιρείας του πατέρα του Γουέιν. Όσο η σφιχτοδεμένη αφήγηση ξεδιπλώνει τις παραμέτρους της επικείμενης καταστροφής της πόλης, ταυτόχρονα ο Μπρους, με υποστηρικτές τον πιστό του μπάτλερ (Μάικλ Κέιν), τον υπεύθυνο του τμήματος Εφαρμοσμένων Επιστημών της εταιρείας (Μόργκαν Φρίμαν) και πιστό συνεργάτη του πατέρα του αλλά και το μοναδικό έντιμο αστυνομικό της πόλης (Γκάρι Όλντμαν), αρχίζει να δρα πίσω από τη μάσκα που όλοι ξέρουμε. Το εξαιρετικό καστ με την εκπληκτική χημεία μεταξύ τους (η βρετανικότητα του Κέιν και η ψυχραιμία του Φρίμαν χαρίζουν τις καλύτερες στιγμές), η πολυεπίπεδη διάσταση του κεντρικού ήρωα (ενοχικός θνητός, πλούσιος τεντιμπόι, ακριβοδίκαιος υπερήρωας) και οι καλοζυγισμένες σκηνές δράσης συμβάλλουν στην ώριμη blockbuster απόλαυση.

transparent listΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΚΟΛΥΜΠΑ 0 αστεράκια

ΑΝΤ1 21.00

Κωμωδία, 2005 (Έγχρ.), 95′

WITHOUT A PADDLE. Αμερικανική ταινία του Στίβεν Μπριλ, με τους Σεθ Γκριν, Μάθιου Λίλαρντ, Νταξ Σέπαρντ.

Τρεις παιδικοί φίλοι ξανασυναντιούνται με αφορμή το θάνατο του τέταρτου φίλου τους και ξεκινούν ένα ταξίδι στην άγρια φύση για να ανακαλύψουν ένα θησαυρό.

Πουθενά δεν αναφέρεται ότι είναι ριμέικ του «Τι Έκανες, Μπαμπά, στην Άγρια Δύση», αλλά θα συγχωρούσαμε την αντιγραφή αν δεν ήταν τόσο κλισέ οι γκαφατζίδικες περιπέτειες αυτών των βουτυρόπαιδων της πόλης.

transparent listΤΑ ΚΑΚΑ ΠΑΙΔΙΑ 2 1 αστεράκι

MEGA 21.00

Περιπέτεια, 2003 (Έγχρ.), 150′

BAD BOYS II. Αμερικανική ταινία του Μάικλ Μπέι, με τους Γουίλ Σμιθ, Μάρτιν Λόρενς, Γκάμπριελ Γιούνιον.

Δύο αστυνομικοί αναλαμβάνουν να εξολοθρεύσουν μια σπείρα διακίνησης ναρκωτικών, ενώ μέσα στο χαμό ο ένας αστυνομικός ερωτεύεται την αδερφή του άλλου.

Εξαντλητικό σίκουελ από τον όπως πάντα φασαριόζο Μάικλ Μπέι, όπου το δίδυμο Σμιθ-Λόρενς καταφέρνει να πλασάρει τους ρόλους με άψογο επαγγελματισμό, συγχρονισμό στους διαλόγους και κοφτερό χιούμορ. Ουσιαστικά όμως η συνδρομή τους λειτουργεί ως σφήνα ανάμεσα σε καταδιώξεις και εκρήξεις.

transparent listΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ 3 αστεράκια

ΕΤ3 23.00

Αστυνομική, 1944 (Α/Μ), 95′

MURDER, MY SWEET. Αμερικανική ταινία του Έντουαρντ Ντμίτρικ, με τους Ντικ Πάουελ, Κλερ Τρέβορ, Αν Σίρλεϊ.

Τα πάνδεινα περνάει ο Ντικ Πάουελ υποδυόμενος τον επιθεωρητή Ντέιβιντ Μάρλοου στην κινηματογραφική μεταφορά του «Αντίο, γλυκιά μου», του βιβλίου που ξεχώριζε από το έργο του ο Ρέιμοντ Τσάντλερ. Ο Μάρλοου αναλαμβάνει, λοιπόν, δύο υποθέσεις όπου τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται, αλλά εκείνος καταφέρνει να βρει την άκρη αφού πρώτα ναρκώνεται, ξυλοκοπείται άγρια κ.λπ.

Οι αρετές που δίνει στο ρόλο του ο προερχόμενος από το μιούζικαλ Ντικ Πάουελ, η γλαφυρή σκιαγράφηση από τους υπόλοιπους ηθοποιούς της πινακοθήκης των περιφεριακών χαρακτήρων και η ατμοσφαιρική σκηνοθεσία του Έντουαρντ Ντμίτρικ κάνουν αυτό το φιλμ νουάρ την καλύτερη ίσως μεταφορά τσαντλερικού βιβλίου στον κινηματογράφο.

transparent listCAT CITY 1 αστεράκι

ALPHA 23.45

Αστυνομική, 2008 (Έγχρ.), 90′

Αμερικανική ταινία του Μπρεντ Χαφ, με τους Μπράιαν Ντένεχι, Τζούλιαν Σαντς, Ρεμπέκα Πίτζον.

Και μετά το αυθεντικό νουάρ της ΕΤ3, ένα νεο-νουάρ με φόντο το Παλμ Σπρινγκς που περιστρέφεται γύρω από μια ιστορία απιστίας κάτω από την οποία εκτυλίσσεται μια άλλη ιστορία απάτης.

Προβλέψιμες οι ανατροπές, κούκλα το Παλμ Σπρινγκς.

transparent listLADY IN THE WATER 1½ αστεράκι

STAR 23.45

Φαντασίας, 2006 (Έγχρ.), 110′

Αμερικανική ταινία του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν, με τους Πολ Τζιαμάτι, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Μπομπ Μπάλαμπαν.

Επιστάτης σε συγκρότημα διαμερισμάτων πείθεται ότι η μυστηριώδης γυναίκα που κολυμπά στην πισίνα είναι μια νύμφη από έναν άλλο κόσμο, και για να την προστατέψει από ένα τέρας ζητάει τη βοήθεια κάποιων ενοίκων.

Ο Μ. Νάιτ Σιάμαλαν, ο εμπνευσμένος σκηνοθέτης της «Έκτης αίσθησης» και του «Άφθαρτου», αλλά και του σχεδόν απογοητευτικού «Οιωνός», θέλησε να κάνει ένα παραμύθι, με νεράιδες, μυθικά τέρατα και χρησμούς, τοποθετημένο σε ένα σύγχρονο, αστικό περιβάλλον, όπως ένα συγκρότημα διαμερισμάτων στη Φιλαδέλφεια που κατοικείται (συμβολικά) από διάφορες φυλές της Γης. Δεν είναι όμως και τόσο εύκολο να δημιουργήσεις ατμόσφαιρα εξωπραγματικού σ’ έναν καθημερινό περιβάλλοντα χώρο, γιατί μπορεί εύκολα να πέσεις στην παγίδα της αφέλειας, κάτι που ούτε ο Σιάμαλαν αποφεύγει. Πιστεύει τόσο απόλυτα στη δύναμη της ιστορίας του, που νομίζει ότι ο καθένας θα μοιραστεί τον ενθουσιασμό του. Τα καταφέρνει μόνο στις σκηνές σασπένς και επικείμενου τρόμου, λείπει όμως από την ταινία η μαγεία που θα την καθιστούσε ένα αληθινό παραμύθι. Αλλά και η σχέση ανάμεσα στον Κλίβελαντ και τη νύμφη δεν έχει εκείνο το μυστήριο ή έστω τη μίνιμουμ ερωτική μαγεία, που υπήρχε για παράδειγμα στην «Πεντάμορφη και το Τέρας» του Κοκτό. Σαν να μαντεύει μάλιστα τις καταιγιστικά αρνητικές κριτικές, εκδικείται μέσα στην ταινία έναν υπερόπτη κριτικό κινηματογράφου.

transparent listΑΒΑΝΑ, ΧΑΜΕΝΗ ΠΟΛΗ 1½ αστεράκι

ΝΕΤ 00.30

Δραματική, 2005 (Έγχρ.), 143′

THE LOST CITY. Αμερικανική ταινία του Άντι Γκαρσία, με τον ίδιο και τους Ινές Σαστρ, Μπιλ Μάρεϊ, Ντάστιν Χόφμαν.

Στην Αβάνα του 1958, ο ιδιοκτήτης ενός διάσημου νυχτερινού κλαμπ βλέπει τους οικογενειακούς δεσμούς να διαλύονται, καθώς τα δύο αδέρφια του συμμετέχουν στην επανάσταση, η επικράτηση της οποίας σημαίνει το τέλος της δικής του καλλιτεχνικής και επαγγελματικής ελευθερίας.

Ο Άντι Γκαρσία, γόνος Κουβανών εξόριστων και ηγετική μορφή στο Χόλιγουντ της αντι-καστρικής προπαγάνδας, βγάζει ουσιαστικά τη χολή του ενάντια στον Κάστρο. Ως σκηνοθέτης πάντως έχει πολλά να μάθει: θέλοντας να δώσει μια κουβανέζικη εκδοχή του «Cotton Club» συχνά ξεπέφτει στο μουσικοχορευτικό φολκλόρ, το μελό ιντερμέτζο παρατραβά χωρίς να συγκινεί ανάλογα, η διάρκεια είναι αδικαιολόγητα μεγάλη και οι μόνες ξεχωριστές στιγμές είναι οι πικρόχολες ατάκες του Μπιλ Μάρεϊ.

transparent listΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ 0 αστεράκια

MEGA 01.15

Τρόμου, 2002 ( Έγχρ.), 90′

TEENAGE CAVEMAN. Αμερικανική τηλεταινία του Λάρι Κλαρκ, με τους Άντριου Κίγκαν, Τάρα Σάμπκοφ, Ρίτσαρντ Χίλμαν.

Σε ένα μετα-αποκαλυπτικό μέλλον, μια ομάδα εφήβων μυούνται στο σεξ και τα ναρκωτικά από ένα ζευγάρι που ζει σε σπηλιές.

Τι να θέλει να πει ο προβοκάτορας Λάρι Κλαρκ ξαναγυρνώντας μια ταινία του Ρότζερ Κόρμαν; Μπα, τίποτα. Μάλλον να ικανοποιήσει τη δική του και τη δική μας ηδονοβλεπτική διάθεση ξεγυμνώνοντας τους νεαρούς πρωταγωνιστές του.

transparent listS. DARKO 1½ αστεράκι

STAR 02.00

Φαντασίας, 2009 (Έγχρ.), 103′

Αμερικανική ταινία του Κρις Φίσερ, με τους Μπραϊάνα Έβιγκαν, Ντέιβι Τσέιζ, Τζάκσον Ράθμποουν.

Το «Donnie Darko» βρίσκεται στην κορυφή της λίστας κάθε εναλλακτικού σινεφίλ που σέβεται τον εαυτό του, αλλά αυτό το σίκουελ όπου η αδερφή του Ντόνι κάνει ένα παράξενο road trip στην καλιφορνέζικη έρημο με την κολλητή της, δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια αντιγραφή του στιλ της πρωτότυπης ταινίας.

Κι όχι μόνο γιατί δεν έχει εμπλακεί κανείς από τους αρχικούς συντελεστές πλην της πρωταγωνίστριας Ντέιβι Τσέιζ, αλλά γιατί όλα τα παράδοξα στοιχεία που έδεναν μεταξύ τους στην πρωτότυπη ταινία, εδώ μοιάζουν σαν μια απόπειρα να γυριστεί κάτι σαν Ντέιβιντ Λιντς ή «Αυτόχειρες Παρθένοι». Ή, απλώς, να βγουν λεφτά επενδύοντας στην cult φήμη του πρωτότυπου.

transparent listGROUND ZERO 0 αστεράκια

STAR 04.00

Περιπέτεια, 2000 ( Έγχρ.), 92′

Αμερικανική ταινία του Ρίτσαρντ Φρίντμαν, με τους Τζακ Σκάλια, Τζάνετ Γκαν, Σκοτ Τέρα.

Μια σεισμολόγος ανακαλύπτει ότι η εστία μιας σειράς σεισμικών δονήσεων βρίσκεται σε μια περιοχή όπου πραγματοποιούνται δοκιμές πυρηνικών όπλων.

Αγαπημένο θέμα των ταινιών β΄ διαλογής οι σεισμοί, αλλά δεν μας ταρακουνάνε με τίποτα.

Επιλογές από την συνδρομητική
transparent listΛΟΥΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ: ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΣΤΗ ΣΤΕΡΙΑ 2½ αστεράκια

novacinema1-HD 22.00

Κωμωδία, 2011 (Έγχρ.), 100′

Ελληνική ταινία του Νίκου Περάκη, με τους Ορφέα Αυγουστίδη, Γιώργο Σεϊταρίδη, Στέλιο Ξανθουδάκη.

Λίγα χρόνια μετά το επεισόδιο στη βραχονησίδα Πίττα, οι πρωταγωνιστές της ξανασυναντιούνται για να βοηθήσουν τον Σταυρακομαθιακάκη να βρει τη 12χρονη Νούρι, η οποία κρατείται και πρόκειται να απελαθεί.

Αυτή η «Λούφα…» δεν έχει καμία στρατιωτική σχέση με τις υπόλοιπες. Δανείζεται απλώς τους ήρωες των «Σειρήνων στο Αιγαίο», τους ξαμολά στη σημερινή Αθήνα και μια καινούργια πολιτικοκοινωνική σάτιρα του σοβαρότερα αστείου Έλληνα σκηνοθέτη ξεκινά. Αν και η πολυπρόσωπη πλοκή δεν βοηθά την εσωτερική ισορροπία της ταινίας, η οποία σεναριακά τρέχει με μεγαλύτερη ταχύτητα από αυτήν που χρειάζεται η κάμερα για να εστιάσει σε πρόσωπα και πράγματα, μια πόλη και μια ολόκληρη χώρα εν αταξία περιγράφονται γλαφυρά και με αβάσταχτη ελαφρότητα. Πολλά τα δηλητηριώδη βέλη της, που δεν βρίσκουν πάντα στόχο, με τις απλές, ανθρώπινες στιγμές ανάμεσα στους ήρωες να αποδεικνύονται λειτουργικότερες από εκείνες των κοινωνικών μηνυμάτων (ο Τζιμπιτζίδης και το υπουργικό συμβούλιο). Τελικά το πολύχρωμο πάτσγουορκ αποσπασματικών σκηνών, πολυάριθμων πρωταγωνιστών, διασκεδαστικών ξεσπασμάτων και σοβαρής σάτιρας καταφέρνει να λειτουργήσει, κυρίως χάρη στην παρουσία του Αυγουστίδη/Σταυρακομαθιακάκη, ο οποίος, σαν κινούμενος μαγνήτης, συγκολλά όλο το ετερόκλητο υλικό και μας χαρίζει μια απολαυστική –όσο χρειάζεται αστεία και όσο επιτρέπεται συγκινητική– κινηματογραφική ερμηνεία.

transparent listΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ 3½ αστεράκια

OTE TV Cinema on Demand

Δραματική, 2011 (Έγχρ.), 115′

THE DESCENDANTS. Αμερικανική ταινία του Αλεξάντερ Πέιν, με τους Τζορτζ Κλούνεϊ, Σάιντλιν Γούντλι, Μπο Μπρίτζες.

Ο Χαβανέζος Ματ Κινγκ, ένας ευκατάστατος δικηγόρος και αδιάφορος πατέρας δύο κοριτσιών, αναγκάζεται να επανεξετάσει τη ζωή του όταν η γυναίκα του τραυματίζεται σε ατύχημα και πέφτει σε κώμα.

Διασκευάζοντας ένα μυθιστόρημα της Χαβανέζας συγγραφέως Κάουι Χαρτ Χέμινγκς (διασκευή για την οποία κέρδισε το Όσκαρ), ο μεγαλύτερος μαέστρος της σύγχρονης αμερικανικής κοινωνικής δραμεντί περιγράφει με χιουμοριστική ανθρωπιά τον υπαρξιακό εφιάλτη όλων των ενοίκων του επίγειου παραδείσου. Με μια αριστοτεχνική σεναριακή ψιλοβελονιά (μόνο η υπόθεση της πώλησης της γης έχει απλοϊκή, προβλέψιμη κατάληξη) κι ένα πρώτης ποιότητας σκηνοθετικό ύφασμα, ο Πέιν ντύνει την πικρή κάθοδο (descent) του ήρωά του στην κόλαση με το πιο κομψό, διαχρονικά στιλάτο κινηματογραφικό κοστούμι, στολίζοντας κάθε μικρή «τσάκιση» και με ένα αιχμηρό, γλυκόπικρο σχόλιο. Από την αντιστικτική χρήση της φολκλορικής μουσικής μέχρι τις χρωματικές αντιθέσεις πόλης-υπαίθρου και τις συναισθηματικά ισορροπημένες ερμηνείες, οι «Απόγονοι» επιβεβαιώνουν πως στη μεγάλη οθόνη, όπως και στη ζωή, η απλότητα είναι ο συντομότερος δρόμος για την αλήθεια, οι λεπτομέρειες είναι που κάνουν τη διαφορά και οι losers έχουν πάντα τις συναρπαστικότερες ιστορίες να αφηγηθούν.

athinorama.gr
Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου

Αξίζει να δείτε
  • Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ 3½ αστεράκια 00.10 ΒΟΥΛΗ
  • BATMAN BEGINS 3 αστεράκια 21.00 STAR
  • ΛΟΥΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ: ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΣΤΗ ΣΤΕΡΙΑ 2½ αστεράκια 22.00 novacinema1-HD
  • ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ 3 αστεράκια 23.00 ΕΤ3
  • ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ 3½ αστεράκια CINEMA ON DEMAND OTE TV
Όλες οι ταινίες της ημέρας
transparent listΣΠΟΤ 1 αστεράκι

STAR 13.45

Κωμωδία, 2001 (Έγχρ.), 97′

SEE SPOT RUN. Αμερικανική ταινία του Τζον Γουάιτσελ, με τους Ντέιβιντ Αρκέτ, Μάικλ Κλαρκ Ντάνκαν, Λέσλι Μπιμπ.

Ένας σκύλος καταδιώκεται από μαφιόζους επειδή είναι μάρτυρας ενός εγκλήματος και βρίσκει καταφύγιο στο βαν ενός ταχυδρόμου.

Όταν εμφανίζεται έξυπνος σκύλος σε ταινία, να ’σαι σίγουρος ότι θα είναι ανόητο το σενάριο. Και είναι απίστευτα ανόητο.

transparent listΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΓΟΥΕΪΛΟΝ 1 αστεράκι

MEGA 14.50

Κομεντί, 2004 (Έγχρ.), 94′

RAISING WAYLON. Αμερικανο-νεοζηλανδική τηλεταινία του Σαμ Πίλσμπουρι, με τους Πόπι Μοντγκόμερι, Τόμας Γκίμπσον, Τζέρεμι Μπέργκμαν.

Ένας άντρας και μια γυναίκα με ιστορικό ενός αποτυχημένου ραντεβού αναγκάζονται να αναλάβουν την κηδεμονία του βαφτισιμιού τους όταν οι γονείς του σκοτώνονται.

Ποια άλλη πρόφαση θα σκαρφιστούν οι σεναριογράφοι κομεντί για να ενώσουν ζευγάρια εις γάμου κοινωνίαν;

transparent listΟ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ 3½ αστεράκια

ΒΟΥΛΗ 00.10

Δραματική, 1952 (Α/Μ), 110′

LA VERITE SUR BEBE DONGE. Γαλλική ταινία του Αρνί Ντεκουάν, με τους Ντανιέλ Νταριέ, Ζαν Γκαμπέν, Ζακ Καστελό.

Ένας βιομήχανος νοσηλεύεται δηλητηριασμένος από τη σύζυγό του και κάνει μια αναδρομή στα δέκα χρόνια του γάμου του.

Στην καλύτερη ίσως ταινία του (με την Νταριέ στον αγαπημένο της ρόλο, σύμφωνα με την ίδια), ο Ντεκουάν, μεταφέροντας ένα μυθιστόρημα του Ζορζ Σιμενόν, προκαλεί ασφυξία με τον κυνισμό και την απαισιοδοξία του.

transparent listBATMAN BEGINS 3 αστεράκια

STAR 21.00

Περιπέτεια φαντασίας, 2005 (Έγχρ.), 141′

Αμερικανική ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν, με τους Κρίστιαν Μπέιλ, Μάικλ Κέιν, Λίαμ Νίσον.

Ο μύθος του Ανθρώπου-Νυχτερίδα μηδενίζεται και ξεκινά ξανά σεναριακά με την επιστροφή του Μπρους Γουέιν στην Γκόθαμ Σίτι ύστερα από τη δολοφονία των γονιών του και σκηνοθετικά με την ανάληψη καθηκόντων από τον Κρίστοφερ Νόλαν («Inception»).

Παρόλο που μας τα χάλασε στην πρόσφατη «Επιστροφή», το πρώτο μέρος του reboot του Νόλαν όχι μόνο δεν στερείται δράση, σασπένς και θέαμα, αλλά αποφεύγει άψογα τον κίνδυνο απομυθοποίησης του υπερήρωα μέσα από την οπτικοποίηση της δημιουργίας του, συμπαρασύροντας ακόμη κι ένα πιο ώριμο κοινό στο ταξίδι της δράσης του. Αν για τον Τιμ Μπάρτον η εμφάνιση του Ανθρώπου-Νυχτερίδα ήταν θέμα λεπτών στην έναρξη της ταινίας του 1989, αυτό που έχει σημασία για τον Κρίστοφερ Νόλαν είναι να αποτιμήσει πρώτα όλο το ψυχολογικό υπόβαθρο της ενοχής του ήρωά του για το θάνατο των γονιών του. Έτσι, στο πρώτο μέρος έχουμε την εκπαίδευση του ενήλικα πια Μπρους Γουέιν στις πολεμικές τέχνες και στον τρόπο να δαμάζει τους φόβους και το θυμό του, πώς να γίνεται αόρατος και πώς να χρησιμοποιεί τη θεατρικότητα ως μέσο εξαπάτησης. Με την επιστροφή του στην Γκόθαμ Σίτι αρχίζει να αποκαλύπτεται στον ίδιο (και στο θεατή) η ζοφερή σύμπραξη ενός διεστραμμένου ψυχιάτρου (Σίλιαν Μέρφι) κι ενός αλαζόνα κομπιναδόρου (Τομ Γουίλκινσον) με το διευθύνοντα σύμβουλο (Ρούντγκερ Χάουερ) της φιλανθρωπικής εταιρείας του πατέρα του Γουέιν. Όσο η σφιχτοδεμένη αφήγηση ξεδιπλώνει τις παραμέτρους της επικείμενης καταστροφής της πόλης, ταυτόχρονα ο Μπρους, με υποστηρικτές τον πιστό του μπάτλερ (Μάικλ Κέιν), τον υπεύθυνο του τμήματος Εφαρμοσμένων Επιστημών της εταιρείας (Μόργκαν Φρίμαν) και πιστό συνεργάτη του πατέρα του αλλά και το μοναδικό έντιμο αστυνομικό της πόλης (Γκάρι Όλντμαν), αρχίζει να δρα πίσω από τη μάσκα που όλοι ξέρουμε. Το εξαιρετικό καστ με την εκπληκτική χημεία μεταξύ τους (η βρετανικότητα του Κέιν και η ψυχραιμία του Φρίμαν χαρίζουν τις καλύτερες στιγμές), η πολυεπίπεδη διάσταση του κεντρικού ήρωα (ενοχικός θνητός, πλούσιος τεντιμπόι, ακριβοδίκαιος υπερήρωας) και οι καλοζυγισμένες σκηνές δράσης συμβάλλουν στην ώριμη blockbuster απόλαυση.

transparent listΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΚΟΛΥΜΠΑ 0 αστεράκια

ΑΝΤ1 21.00

Κωμωδία, 2005 (Έγχρ.), 95′

WITHOUT A PADDLE. Αμερικανική ταινία του Στίβεν Μπριλ, με τους Σεθ Γκριν, Μάθιου Λίλαρντ, Νταξ Σέπαρντ.

Τρεις παιδικοί φίλοι ξανασυναντιούνται με αφορμή το θάνατο του τέταρτου φίλου τους και ξεκινούν ένα ταξίδι στην άγρια φύση για να ανακαλύψουν ένα θησαυρό.

Πουθενά δεν αναφέρεται ότι είναι ριμέικ του «Τι Έκανες, Μπαμπά, στην Άγρια Δύση», αλλά θα συγχωρούσαμε την αντιγραφή αν δεν ήταν τόσο κλισέ οι γκαφατζίδικες περιπέτειες αυτών των βουτυρόπαιδων της πόλης.

transparent listΤΑ ΚΑΚΑ ΠΑΙΔΙΑ 2 1 αστεράκι

MEGA 21.00

Περιπέτεια, 2003 (Έγχρ.), 150′

BAD BOYS II. Αμερικανική ταινία του Μάικλ Μπέι, με τους Γουίλ Σμιθ, Μάρτιν Λόρενς, Γκάμπριελ Γιούνιον.

Δύο αστυνομικοί αναλαμβάνουν να εξολοθρεύσουν μια σπείρα διακίνησης ναρκωτικών, ενώ μέσα στο χαμό ο ένας αστυνομικός ερωτεύεται την αδερφή του άλλου.

Εξαντλητικό σίκουελ από τον όπως πάντα φασαριόζο Μάικλ Μπέι, όπου το δίδυμο Σμιθ-Λόρενς καταφέρνει να πλασάρει τους ρόλους με άψογο επαγγελματισμό, συγχρονισμό στους διαλόγους και κοφτερό χιούμορ. Ουσιαστικά όμως η συνδρομή τους λειτουργεί ως σφήνα ανάμεσα σε καταδιώξεις και εκρήξεις.

transparent listΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ 3 αστεράκια

ΕΤ3 23.00

Αστυνομική, 1944 (Α/Μ), 95′

MURDER, MY SWEET. Αμερικανική ταινία του Έντουαρντ Ντμίτρικ, με τους Ντικ Πάουελ, Κλερ Τρέβορ, Αν Σίρλεϊ.

Τα πάνδεινα περνάει ο Ντικ Πάουελ υποδυόμενος τον επιθεωρητή Ντέιβιντ Μάρλοου στην κινηματογραφική μεταφορά του «Αντίο, γλυκιά μου», του βιβλίου που ξεχώριζε από το έργο του ο Ρέιμοντ Τσάντλερ. Ο Μάρλοου αναλαμβάνει, λοιπόν, δύο υποθέσεις όπου τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται, αλλά εκείνος καταφέρνει να βρει την άκρη αφού πρώτα ναρκώνεται, ξυλοκοπείται άγρια κ.λπ.

Οι αρετές που δίνει στο ρόλο του ο προερχόμενος από το μιούζικαλ Ντικ Πάουελ, η γλαφυρή σκιαγράφηση από τους υπόλοιπους ηθοποιούς της πινακοθήκης των περιφεριακών χαρακτήρων και η ατμοσφαιρική σκηνοθεσία του Έντουαρντ Ντμίτρικ κάνουν αυτό το φιλμ νουάρ την καλύτερη ίσως μεταφορά τσαντλερικού βιβλίου στον κινηματογράφο.

transparent listCAT CITY 1 αστεράκι

ALPHA 23.45

Αστυνομική, 2008 (Έγχρ.), 90′

Αμερικανική ταινία του Μπρεντ Χαφ, με τους Μπράιαν Ντένεχι, Τζούλιαν Σαντς, Ρεμπέκα Πίτζον.

Και μετά το αυθεντικό νουάρ της ΕΤ3, ένα νεο-νουάρ με φόντο το Παλμ Σπρινγκς που περιστρέφεται γύρω από μια ιστορία απιστίας κάτω από την οποία εκτυλίσσεται μια άλλη ιστορία απάτης.

Προβλέψιμες οι ανατροπές, κούκλα το Παλμ Σπρινγκς.

transparent listLADY IN THE WATER 1½ αστεράκι

STAR 23.45

Φαντασίας, 2006 (Έγχρ.), 110′

Αμερικανική ταινία του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν, με τους Πολ Τζιαμάτι, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Μπομπ Μπάλαμπαν.

Επιστάτης σε συγκρότημα διαμερισμάτων πείθεται ότι η μυστηριώδης γυναίκα που κολυμπά στην πισίνα είναι μια νύμφη από έναν άλλο κόσμο, και για να την προστατέψει από ένα τέρας ζητάει τη βοήθεια κάποιων ενοίκων.

Ο Μ. Νάιτ Σιάμαλαν, ο εμπνευσμένος σκηνοθέτης της «Έκτης αίσθησης» και του «Άφθαρτου», αλλά και του σχεδόν απογοητευτικού «Οιωνός», θέλησε να κάνει ένα παραμύθι, με νεράιδες, μυθικά τέρατα και χρησμούς, τοποθετημένο σε ένα σύγχρονο, αστικό περιβάλλον, όπως ένα συγκρότημα διαμερισμάτων στη Φιλαδέλφεια που κατοικείται (συμβολικά) από διάφορες φυλές της Γης. Δεν είναι όμως και τόσο εύκολο να δημιουργήσεις ατμόσφαιρα εξωπραγματικού σ’ έναν καθημερινό περιβάλλοντα χώρο, γιατί μπορεί εύκολα να πέσεις στην παγίδα της αφέλειας, κάτι που ούτε ο Σιάμαλαν αποφεύγει. Πιστεύει τόσο απόλυτα στη δύναμη της ιστορίας του, που νομίζει ότι ο καθένας θα μοιραστεί τον ενθουσιασμό του. Τα καταφέρνει μόνο στις σκηνές σασπένς και επικείμενου τρόμου, λείπει όμως από την ταινία η μαγεία που θα την καθιστούσε ένα αληθινό παραμύθι. Αλλά και η σχέση ανάμεσα στον Κλίβελαντ και τη νύμφη δεν έχει εκείνο το μυστήριο ή έστω τη μίνιμουμ ερωτική μαγεία, που υπήρχε για παράδειγμα στην «Πεντάμορφη και το Τέρας» του Κοκτό. Σαν να μαντεύει μάλιστα τις καταιγιστικά αρνητικές κριτικές, εκδικείται μέσα στην ταινία έναν υπερόπτη κριτικό κινηματογράφου.

transparent listΑΒΑΝΑ, ΧΑΜΕΝΗ ΠΟΛΗ 1½ αστεράκι

ΝΕΤ 00.30

Δραματική, 2005 (Έγχρ.), 143′

THE LOST CITY. Αμερικανική ταινία του Άντι Γκαρσία, με τον ίδιο και τους Ινές Σαστρ, Μπιλ Μάρεϊ, Ντάστιν Χόφμαν.

Στην Αβάνα του 1958, ο ιδιοκτήτης ενός διάσημου νυχτερινού κλαμπ βλέπει τους οικογενειακούς δεσμούς να διαλύονται, καθώς τα δύο αδέρφια του συμμετέχουν στην επανάσταση, η επικράτηση της οποίας σημαίνει το τέλος της δικής του καλλιτεχνικής και επαγγελματικής ελευθερίας.

Ο Άντι Γκαρσία, γόνος Κουβανών εξόριστων και ηγετική μορφή στο Χόλιγουντ της αντι-καστρικής προπαγάνδας, βγάζει ουσιαστικά τη χολή του ενάντια στον Κάστρο. Ως σκηνοθέτης πάντως έχει πολλά να μάθει: θέλοντας να δώσει μια κουβανέζικη εκδοχή του «Cotton Club» συχνά ξεπέφτει στο μουσικοχορευτικό φολκλόρ, το μελό ιντερμέτζο παρατραβά χωρίς να συγκινεί ανάλογα, η διάρκεια είναι αδικαιολόγητα μεγάλη και οι μόνες ξεχωριστές στιγμές είναι οι πικρόχολες ατάκες του Μπιλ Μάρεϊ.

transparent listΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ 0 αστεράκια

MEGA 01.15

Τρόμου, 2002 ( Έγχρ.), 90′

TEENAGE CAVEMAN. Αμερικανική τηλεταινία του Λάρι Κλαρκ, με τους Άντριου Κίγκαν, Τάρα Σάμπκοφ, Ρίτσαρντ Χίλμαν.

Σε ένα μετα-αποκαλυπτικό μέλλον, μια ομάδα εφήβων μυούνται στο σεξ και τα ναρκωτικά από ένα ζευγάρι που ζει σε σπηλιές.

Τι να θέλει να πει ο προβοκάτορας Λάρι Κλαρκ ξαναγυρνώντας μια ταινία του Ρότζερ Κόρμαν; Μπα, τίποτα. Μάλλον να ικανοποιήσει τη δική του και τη δική μας ηδονοβλεπτική διάθεση ξεγυμνώνοντας τους νεαρούς πρωταγωνιστές του.

transparent listS. DARKO 1½ αστεράκι

STAR 02.00

Φαντασίας, 2009 (Έγχρ.), 103′

Αμερικανική ταινία του Κρις Φίσερ, με τους Μπραϊάνα Έβιγκαν, Ντέιβι Τσέιζ, Τζάκσον Ράθμποουν.

Το «Donnie Darko» βρίσκεται στην κορυφή της λίστας κάθε εναλλακτικού σινεφίλ που σέβεται τον εαυτό του, αλλά αυτό το σίκουελ όπου η αδερφή του Ντόνι κάνει ένα παράξενο road trip στην καλιφορνέζικη έρημο με την κολλητή της, δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια αντιγραφή του στιλ της πρωτότυπης ταινίας.

Κι όχι μόνο γιατί δεν έχει εμπλακεί κανείς από τους αρχικούς συντελεστές πλην της πρωταγωνίστριας Ντέιβι Τσέιζ, αλλά γιατί όλα τα παράδοξα στοιχεία που έδεναν μεταξύ τους στην πρωτότυπη ταινία, εδώ μοιάζουν σαν μια απόπειρα να γυριστεί κάτι σαν Ντέιβιντ Λιντς ή «Αυτόχειρες Παρθένοι». Ή, απλώς, να βγουν λεφτά επενδύοντας στην cult φήμη του πρωτότυπου.

transparent listGROUND ZERO 0 αστεράκια

STAR 04.00

Περιπέτεια, 2000 ( Έγχρ.), 92′

Αμερικανική ταινία του Ρίτσαρντ Φρίντμαν, με τους Τζακ Σκάλια, Τζάνετ Γκαν, Σκοτ Τέρα.

Μια σεισμολόγος ανακαλύπτει ότι η εστία μιας σειράς σεισμικών δονήσεων βρίσκεται σε μια περιοχή όπου πραγματοποιούνται δοκιμές πυρηνικών όπλων.

Αγαπημένο θέμα των ταινιών β΄ διαλογής οι σεισμοί, αλλά δεν μας ταρακουνάνε με τίποτα.

Επιλογές από την συνδρομητική
transparent listΛΟΥΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ: ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΣΤΗ ΣΤΕΡΙΑ 2½ αστεράκια

novacinema1-HD 22.00

Κωμωδία, 2011 (Έγχρ.), 100′

Ελληνική ταινία του Νίκου Περάκη, με τους Ορφέα Αυγουστίδη, Γιώργο Σεϊταρίδη, Στέλιο Ξανθουδάκη.

Λίγα χρόνια μετά το επεισόδιο στη βραχονησίδα Πίττα, οι πρωταγωνιστές της ξανασυναντιούνται για να βοηθήσουν τον Σταυρακομαθιακάκη να βρει τη 12χρονη Νούρι, η οποία κρατείται και πρόκειται να απελαθεί.

Αυτή η «Λούφα…» δεν έχει καμία στρατιωτική σχέση με τις υπόλοιπες. Δανείζεται απλώς τους ήρωες των «Σειρήνων στο Αιγαίο», τους ξαμολά στη σημερινή Αθήνα και μια καινούργια πολιτικοκοινωνική σάτιρα του σοβαρότερα αστείου Έλληνα σκηνοθέτη ξεκινά. Αν και η πολυπρόσωπη πλοκή δεν βοηθά την εσωτερική ισορροπία της ταινίας, η οποία σεναριακά τρέχει με μεγαλύτερη ταχύτητα από αυτήν που χρειάζεται η κάμερα για να εστιάσει σε πρόσωπα και πράγματα, μια πόλη και μια ολόκληρη χώρα εν αταξία περιγράφονται γλαφυρά και με αβάσταχτη ελαφρότητα. Πολλά τα δηλητηριώδη βέλη της, που δεν βρίσκουν πάντα στόχο, με τις απλές, ανθρώπινες στιγμές ανάμεσα στους ήρωες να αποδεικνύονται λειτουργικότερες από εκείνες των κοινωνικών μηνυμάτων (ο Τζιμπιτζίδης και το υπουργικό συμβούλιο). Τελικά το πολύχρωμο πάτσγουορκ αποσπασματικών σκηνών, πολυάριθμων πρωταγωνιστών, διασκεδαστικών ξεσπασμάτων και σοβαρής σάτιρας καταφέρνει να λειτουργήσει, κυρίως χάρη στην παρουσία του Αυγουστίδη/Σταυρακομαθιακάκη, ο οποίος, σαν κινούμενος μαγνήτης, συγκολλά όλο το ετερόκλητο υλικό και μας χαρίζει μια απολαυστική –όσο χρειάζεται αστεία και όσο επιτρέπεται συγκινητική– κινηματογραφική ερμηνεία.

transparent listΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ 3½ αστεράκια

OTE TV Cinema on Demand

Δραματική, 2011 (Έγχρ.), 115′

THE DESCENDANTS. Αμερικανική ταινία του Αλεξάντερ Πέιν, με τους Τζορτζ Κλούνεϊ, Σάιντλιν Γούντλι, Μπο Μπρίτζες.

Ο Χαβανέζος Ματ Κινγκ, ένας ευκατάστατος δικηγόρος και αδιάφορος πατέρας δύο κοριτσιών, αναγκάζεται να επανεξετάσει τη ζωή του όταν η γυναίκα του τραυματίζεται σε ατύχημα και πέφτει σε κώμα.

Διασκευάζοντας ένα μυθιστόρημα της Χαβανέζας συγγραφέως Κάουι Χαρτ Χέμινγκς (διασκευή για την οποία κέρδισε το Όσκαρ), ο μεγαλύτερος μαέστρος της σύγχρονης αμερικανικής κοινωνικής δραμεντί περιγράφει με χιουμοριστική ανθρωπιά τον υπαρξιακό εφιάλτη όλων των ενοίκων του επίγειου παραδείσου. Με μια αριστοτεχνική σεναριακή ψιλοβελονιά (μόνο η υπόθεση της πώλησης της γης έχει απλοϊκή, προβλέψιμη κατάληξη) κι ένα πρώτης ποιότητας σκηνοθετικό ύφασμα, ο Πέιν ντύνει την πικρή κάθοδο (descent) του ήρωά του στην κόλαση με το πιο κομψό, διαχρονικά στιλάτο κινηματογραφικό κοστούμι, στολίζοντας κάθε μικρή «τσάκιση» και με ένα αιχμηρό, γλυκόπικρο σχόλιο. Από την αντιστικτική χρήση της φολκλορικής μουσικής μέχρι τις χρωματικές αντιθέσεις πόλης-υπαίθρου και τις συναισθηματικά ισορροπημένες ερμηνείες, οι «Απόγονοι» επιβεβαιώνουν πως στη μεγάλη οθόνη, όπως και στη ζωή, η απλότητα είναι ο συντομότερος δρόμος για την αλήθεια, οι λεπτομέρειες είναι που κάνουν τη διαφορά και οι losers έχουν πάντα τις συναρπαστικότερες ιστορίες να αφηγηθούν.

athinorama.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

  • Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας U20

    Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας U20

    Συνεχίζοντας την περιγραφή των προϊόντων της Mistral, στο τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας προχωράμε σε περιγραφή των ενισχυτών κεραίας. Οι ενισχυτές κεραίας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: 1) Οι...
  • Φωτοβολταϊκό πάνελ & ηλεκτρική γεννήτρια Patona

    Φωτοβολταϊκό πάνελ & ηλεκτρική γεννήτρια Patona

    Η εταιρεία AstraSat προσφέρει νέες λύσεις που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες για παροχή ρεύματος, χωρίς την ανάγκη ύπαρξης δικτύου από πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας. Συγκεκριμένα, διατίθενται τα εξ...
  • D-Link DWA-X1850

    D-Link DWA-X1850

    Το Wi-Fi 6 είναι το μέλλον του Wi-Fi! Αναβαθμίστε το δίκτυό σας με την τελευταία λέξη της ασύρματης τεχνολογίας, χάρη στον αντάπτορα USB AX1800 Wi-Fi 6. Απλώς συνδέστε τον στον υπολογιστή σας και ...
  • Ikusi FTD-420

    Ikusi FTD-420

    Οι λύσεις οπτικών ινών – μεταξύ άλλων – είναι ιδανικές για διανομή ραδιοτηλεοπτικών σημάτων σε κεντρικές εγκαταστάσεις, από μία πολυκατοικία έως και ένα μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα. Το πιο σημα...
  • Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024

    Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024

    Η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024 στέφτηκε από μεγάλη επιτυχία, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 2 & 3 Μαρτίου. Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, πλήθος επισκεπτών κατέφθασε...
  • devolo Magic 2 WiFi next

    devolo Magic 2 WiFi next

    Το Magic 2 WiFi next της Devolo «ανεβάζει» το Internet στο σπίτι σας σε νέα επίπεδα. Χάρη στην εξαιρετική τεχνολογία Powerline, η πλήρης απόδοση της σύνδεσής σας στο Internet μεταφέρεται με ταχύτη...
  • Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του D-Matrix 4S EVO της ιταλικής Fracarro. Το νέο αυτό Headend διαθέτει 4 ανεξάρτητες δορυφορικές εισόδους DVB-S2 και 4x modulators DVB-T / DVB-C κατ’ ...
  • Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Είναι πλέον διαθέσιμη η τέταρτη και τελευταία ομάδα εκπαιδευτικών video με ελληνική περιγραφή για τα πεδιόμετρα Promax Ranger. Τα συγκεκριμένα video έχουν προστεθεί στην Playlist Πεδιόμετρα RANGER...
  • Meliconi AT 49 USB

    Meliconi AT 49 USB

    Η εσωτερική κεραία Meliconi AT 49 USB με ενσωματωμένο ενισχυτή 49dB, είναι κατάλληλη για τη λήψη ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης (DVB-T), ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης υψηλής ευκρίνεια...
  • Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή νέας σειράς LNB φλάντζας της Engel. Περιλαμβάνει τα single LNB AN7123, twin LNB AN7126 και quattro LNB AN7143, τα οποία διαθέτουν 1x, 2x και 4x εξόδους...
  • Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Οι πιο ισχυρές επίγειες κεραίες της Ikusi είναι τα μοντέλα FlasHD και συγκεκριμένα τα HDTF-C48V & HDTF-C48G σε πράσινο και γκρι χρώμα. Με αξιόλογα χαρακτηριστικά και ισχυρή απόρριψη υψηλότερων...
  • Icy Box IB-LAN301-C3

    Icy Box IB-LAN301-C3

    Απολαύστε το διαδίκτυο χωρίς περιορισμούς: Με ρυθμό μεταφοράς δεδομένων έως και 2,5Gbit, ο αντάπτορας δικτύου IB-LAN301-C3 της Icy Box σάς προσφέρει εξαιρετικά γρήγορη σύνδεση. Αυτό έχει ως αποτέλ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Απριλίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περι...
  • Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    Η TP-Link διευρύνει την οικογένεια των συσκευών Omada, παρουσιάζοντας 3 νέα wireless Access Points. Πρόκειται για τα EAP683 LR, EAP211-Bridge KIT και EAP625-Outdoor HD, τα οποία προσφέρουν αξεπέρα...