Skip to main content
7 Ιουλίου 2012 15:19

Οι ταινίες του Σαββάτου 7/07

Γράφει: N.D
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2F535a980f75319ea470a7306d90ae1524 XL
Όλες οι ταινίες της ημέρας

transparent listIN AND OUT 2½ αστεράκια

ANT1 13.30

Κωμωδία, 1997 (Έγχρ.), 110′

Αμερικανική ταινία του Φρανκ Οζ, με τους Κέβιν Κλάιν, Τζόαν Κιούζακ, Ματ Ντίλον.

Η ζωή ενός καθηγητή αναστατώνεται όταν μερικές μέρες πριν από το γάμο του ένας πρώην μαθητής του, που θριαμβεύει στα Όσκαρ, διατείνεται ότι εμπνεύστηκε απ’ αυτόν για να υποδυθεί έναν ομοφυλόφιλο.

Το Χόλιγουντ ξεπερνά επιτέλους την υστερία της εποχής του AIDS και αποκαθιστά την εικόνα των γκέι.

transparent listΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗ ΜΑΜΑ 1 αστεράκι

STAR 13.45

Κωμωδία, 2008 (Έγχρ.), 97′

MY MUM’S NEW BOYFRIEND. Αμερικανική ταινία του Τζορτζ Γκάλο, με τους Αντόνιο Μπαντέρας, Μεγκ Ράιαν, Κόλιν Χανκς.

Η υπέρβαρη μητέρα ενός νεαρού ντετέκτιβ του FBI μεταμορφώνεται σε σέξι σταχτοπούτα σε χρόνο μηδέν και εμπλέκεται ερωτικά μ’ έναν επαγγελματία κλέφτη έργων τέχνης.

Η Μεγκ Ράιαν, με το καρφωμένο χαμόγελο της εσαεί νέας (χάρη στο χειρουργικό ψαλίδι), είναι ανυπόφορη σε κάθε σκηνή. Η ιστορία ποντάρει σε ξεπερασμένα κλισέ (Λατίνος εραστής από τον κόσμο της παρανομίας, με συμμάχους τις καρικατούρες ενός Έλληνα κι ενός Γάλλου) και δεν στοχεύει πουθενά, πέρα από ένα διεκπεραιωτικό φινάλε. Στο μεταξύ, η έστω και κατ’ επίφασιν αστυνομική ίντριγκα δεν έχει το παραμικρό στοιχείο σοβαρότητας, ενώ και η όποια κωμική φλέβα της ταινίας περιορίζεται στην παρουσία ενός παλαβιάρη Ιταλού σεφ, ο οποίος διεκδικεί τον έρωτά του μεθυσμένος στον κήπο της Μεγκ Ράιαν.

transparent listΜΙΑ ΞΑΝΘΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 1 αστεράκι

STAR 21.00

Κομεντί, 2007 (Έγχρ.), 93′

BLONDE AMBITION. Αμερικανική ταινία του Σκοτ Μάρσαλ, με τους Τζέσικα Σίμσον, Λιούκ Γουίλσον, Ρέιτσελ Λι Κουκ.

Τίποτα περισσότερο απ’ όσα υπόσχεται ο τίτλος: μια κουκλάρα ξανθών προδιαγραφών και επαρχιακής καλοσύνης, βρίσκει την επιτυχία στη Νέα Υόρκη.

Σκηνοθετεί ο ανιψιός της Πένι Μάρσαλ, η οποία κάνει ένα πέρασμα για να του δώσει κουράγιο.

transparent listADAPTATION 3 αστεράκια

ΕΤ1 22.00

Σινεφίλ, 2002 (Έγχρ.), 111′

Αμερικανική ταινία του Σπάικ Τζόνζι, με τους Νίκολας Κέιτζ, Μέριλ Στριπ, Κρις Κούπερ.

Όπως και στην περίπτωση της ταινίας «Στο Μυαλό του Τζον Μάλκοβιτς», της προηγούμενης συνεργασίας του διδύμου Τσάρλι Κάουφμαν (σενάριο) και Σπάικ Τζόνζι (σκηνοθεσία), είναι αδύνατον να συνοψίσεις το θέμα του «Adaptation». Να πούμε πάντως ότι ο Νίκολας Κέιτζ υποδύεται τον… Τσάρλι Κάουφμαν αυτοπροσώπως, ο οποίος επιχειρεί να προσαρμόσει σεναριακά ένα δοκίμιο για τις ορχιδέες, ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα ότι οι δαρβινικές αρχές της «προσαρμογής» (adaptation) των ειδών, ένα εκ των οποίων είναι ο άνθρωπος, επηρεάζουν καθοριστικά τη ζωή μας.

Όπως στο «Μπάρτον Φινκ», αλλά μέσα από μια ειρωνική οπτική, οι Τζόνζι-Κάουφμαν παρουσιάζουν εύστοχα την αγωνία του συγγραφέα μπροστά στη λευκή σελίδα, την απουσία δηλαδή έμπνευσης, προβληματίζονται για την έννοια του πάθους (καλλιτεχνικού και συναισθηματικού), σατιρίζουν τα στερεότυπα των σεναρίων του Χόλιγουντ. Το πρόβλημα ωστόσο είναι οι πολλές ιδέες, που δεν αναπτύσσονται πάντα σε βάθος, ενώ διαφωνούμε με το φινάλε όπου η χονδροειδής χολιγουντιανή περιπέτεια εισβάλλει στη ζωή των ηρώων, κάτι που λειτουργεί ειρωνικά, χωρίς όμως να πείθει απόλυτα για την αναγκαιότητά του.

transparent listΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 2 αστεράκια

novacinema1-HD 22.00

Κομεντί, 2010 (Έγχρ.), 100′

HAPPYTHANKYOUMOREPLEASE. Αμερικανική ταινία του Τζος Ράντνορ, με τον ίδιο και τις Κέιτ Μάρα, Μαλίν Άκερμαν, Ζόι Καζάν.

Τα τρία ζευγάρια και το μικρό αγόρι που ερωτεύονται, χωρίζουν, τσακώνονται και μονιάζουν στη σύγχρονη μεγαλούπολη είναι χαριτωμένα, πνευματώδη και κατά στιγμές αστεία (βραβείο κοινού στο Σάντανς), αλλά χωρίς οι συναισθηματικές τους περιπέτειες να μας εκπλήσσουν στο παραμικρό.

Το ανεξάρτητο αμερικανικό σινεμά και ο πρωτοεμφανιζόμενος σκηνοθέτης και σεναριογράφος Τζος Ράντνορ, ο Τεντ του τηλεοπτικού «How I Met Your Mother», αισιοδοξούν προσπαθώντας να αφηγηθούν τις καινούργιες –ίδιες με τις παλιές– ερωτικές ιστορίες του 21ου αιώνα. Το χαριτωμένο καστ τις κάνει για δύο ώρες πιστευτές (βραβείο κοινού στο Σάντανς) και αμέσως μετά τις αφήνει να χαθούν στην κινηματογραφική λήθη.

transparent listΝΥΧΤΕΣ ΣΤΗ ΡΟΔΑΝΘΗ 1½ αστεράκι

STAR 22.45

Δραματική, 2008 (Έγχρ.), 97′

NIGHTS IN RODANTHE. Αμερικανική ταινία του Τζορτζ Γουλφ, με τους Ντάιαν Λέιν, Ρίτσαρντ Γκιρ, Τζέιμς Φράνκο.

«Χαμένες Αγάπες», «Κεραυνοβόλος Έρωτας», «Το Ημερολόγιο» – αλλιώς, ρομαντικά χολιγουντιανά δράματα, βασισμένα σε μπεστ σέλερ του Νίκολας Σπαρκς. Πονεμένες ψυχές, κρυμμένα μυστικά, χτυπήματα της μοίρας, δεύτερες ευκαιρίες και μια αγάπη που σου αλλάζει τη ζωή.

Τι μπορείς να κάνεις μ’ αυτά πέρα από το να αγκαζάρεις δύο ώριμους σταρ, έναν καλό διευθυντή φωτογραφίας, να βρεις το ειδυλλιακό location και να παραγγείλεις ένα σιροπιαστά μελωδικό σάουντρακ; Ο προερχόμενος από το Μπρόντγουεϊ και κινηματογραφικά πρωτοεμφανιζόμενος Τζορτζ Γουλφ δεν δοκιμάζει, πάντως, τίποτα περισσότερο. Έτσι, η Ντάιαν Λέιν γίνεται η Άντριαν που δεν μπορεί ν’ αποφασίσει αν θα διαλύσει οριστικά το γάμο της, ο Ρίτσαρντ Γκιρ ο πετυχημένος, με συνειδησιακά προβλήματα γιατρός και η Ροδάνθη ο ξεχασμένος από Θεό κι ανθρώπους τόπος όπου θα περάσουν μαζί ένα αξέχαστο σαββατοκύριακο. Σχεδόν ανύπαρκτη και σε μεγάλο βαθμό προβλέψιμη ίντριγκα, σεναριακές μικροεκπλήξεις που προσπαθούν να κάνουν τη διαφορά, χαλαρή αφήγηση, δύο πρωταγωνιστές με χημεία, οι οποίοι αγωνίζονται να σώσουν τα δακρύβρεχτα προσχήματα και… πάμε γι’ άλλα.

transparent listΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ 1 αστεράκι

ALPHA 23.00

Αστυνομική, 2004 (Έγχρ.), 99′

HAVEN. Διεθνής συμπαραγωγή του Φρανκ Ε. Φλάουερς, με τους Μπιλ Πάξτον, Στίβεν Ντιλέιν, Ορλάντο Μπλουμ.

Στον φορολογικό παράδεισο των νησιών Κέιμαν μπλέκονται οι ιστορίες ενός παράνομου έρωτα, ενός επιχειρηματία που διαφεύγει στα νησιά και της κόρης του που φλερτάρει με έναν ντόπιο.

Πολύ μπερδεμένη σεναριακά ταινία, που προσπαθεί να δέσει ένα δραματικό ψηφιδωτό, αλλά καταλήγει να σκορπά τις ψηφίδες της με σκηνοθετικά τεχνάσματα προς εντυπωσιασμό και ταραντινική μίμηση.

transparent listΟ ΚΑΤΑΔΟΤΗΣ 4 αστεράκια

ΕΤ3 23.00

Δραματική, 1935 (Α/Μ), 90′

THE INFORMER. Αμερικανική ταινία του Τζον Φορντ, με τους Βίκτορ ΜακΛάγκλεν, Χέδερ Έιντζελ, Πρέστον Φόστερ.

Στην Ιρλανδία του 1922, ένας μέθυσος καταδίδει στις αγγλικές αρχές έναν Ιρλανδό πατριώτη. Κυριευμένος από τύψεις προσπαθεί να βρει διέξοδο στο πιοτό, ενώ οι Ιρλανδοί επαναστάτες τον αναζητούν για να τον εκδικηθούν.

Εκπληκτικά δοσμένη τραγωδία, που η σκοτεινή ατμόσφαιρά της θυμίζει το «Μ» του Φριτζ Λανγκ. Πρόκειται περισσότερο για ένα χριστιανικό δράμα γύρω από το θέμα της προδοσίας και της απολύτρωσης, παρά για ένα πολιτικό έργο γύρω από την εξέγερση της Ιρλανδίας. Αλλά ακόμα κι έτσι διαθέτει μια ανυπέρβλητη δραματουργική δύναμη που έκανε ορισμένους κριτικούς να γράψουν πως «αποτελεί τη μεγαλύτερη συνεισφορά στην τέχνη του σινεμά από την εποχή του ομιλούντος». Τέσσερα Όσκαρ, το ένα για τον έξοχο Βίκτορ ΜακΛάγκλεν.

transparent listΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ 1 αστεράκι

STAR 00.45

Θρίλερ, 2004 (Έγχρ.), 88′

SHADOW OF FEAR. Αμερικανική ταινία του Ριτς Κάουαν, με τους Μάθιου Ντέιβις, Τζέιμς Σπέιντερ, Έινταν Κουίν.

Ένας επιχειρηματίας σκοτώνει κατά λάθος με το αυτοκίνητό του έναν άντρα και εκμυστηρεύεται το περιστατικό σε ένα δικηγόρο, ο οποίος εξαφανίζει τα ίχνη του δυστυχήματος, αλλά υποχρεώνει το δράστη να ξεπληρώσει τη χάρη.

Καλοί ηθοποιοί μένουν ανεκμετάλλευτοι από ένα επιφανειακό σενάριο και σκηνοθεσία που αφαιρεί κάθε υπαρξιακή διάσταση.

transparent listΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ 1 αστεράκι

ALPHA 01.00

Τρόμου, 2006 (Έγχρ.), 90′

PULSE. Αμερικανική ταινία του Τζιμ Σονζέρο, με τους Κρίστεν Μπελ, Τζόναθαν Τάκερ, Ρον Ρίφκιν.

Κάπου μέσα στους υπολογιστές παραμονεύει ένας διαβολικός ιός που απελευθερώνει φαντάσματα από τον άλλον κόσμο. Ένας χάκερ και μια φοιτήτρια, της οποίας ο φίλος αυτοκτόνησε περνώντας την ώρα του μπροστά στον υπολογιστή, προσπαθούν να εξολοθρεύσουν τον ιό.

Σταθερή έμπνευση ο γιαπωνέζικος κινηματογράφος τρόμου. Ακόμη κι αν είναι β΄ διαλογής, όπως η πρωτότυπη ταινία «Kairo» του Κιγιόσι Κουροσάβα, ριμέικ της οποίας αποτελεί αυτή η ταινία, έχει έξυπνες ιδέες, εκμεταλλεύεται τις εξελίξεις στην τεχνολογία και διαθέτει ατμόσφαιρα. Ο Γουές Κρέιβεν υπογράφει το σενάριο, αλλά η αμερικανική εκδοχή έχει τον ιό της… κολεγιακής ταινίας.

transparent listΒΙΚΤΩΡ ΒΙΚΤΩΡΙΑ 3 αστεράκια

STAR 02.30

Μουσική, 1982 (Έγχρ.), 132′

VICTOR VICTORIA. Αμερικανική ταινία του Μπλέικ Έντουαρντς, με τους Τζούλι Άντριους, Τζέιμς Γκάρνερ, Ρόμπερτ Πρέστον.

Ένας από τους σημαντικότερους ανανεωτές της μεταπολεμικής χολιγουντιανής κωμωδίας και δημιουργός του «Ροζ Πάνθηρα», ο Μπλέικ Έντουαρντς, διασκευάζει –σχεδόν στη δύση της καριέρας του– μια γερμανική μουσική κομεντί του 1933 και υπογράφει μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του. Και ταυτόχρονα μία από τις καλύτερές του ταινίες (για το σενάριο της οποίας κέρδισε τη μοναδική του οσκαρική υποψηφιότητα), ένα αλά Μπίλι Γουάιλντερ «μεταμφιεσμένο» σχόλιο γύρω από την πραγματικότητα και τη μεταμφίεσή της σε θέαμα.

Η Τζούλι Άντριους είναι απολαυστική ως γυναίκα που υποδύεται τον άντρα που υποδύεται τη γυναίκα: μια σοπράνο, η οποία στο Παρίσι του Μεσοπολέμου κάνει θραύση ως τραβεστί τραγουδίστρια nightclub και πολιορκείται ερωτικά από έναν Αμερικανό γκάνγκστερ. Το σπιρτόζικο παιχνίδι με τη σεξουαλική ταυτότητα στήνεται δεξιοτεχνικά ανάμεσα στα μουσικοχορευτικά νούμερα και ο Χένρι Μαντσίνι κερδίζει το τέταρτο Όσκαρ του (για τη μελωδικότατη διασκευασμένη μουσική), το μόνο από τα επτά που διεκδικούσε συνολικά το φιλμ.

transparent listΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ 1 αστεράκι

ALPHA 02.45

Αστυνομική, 2004 (Έγχρ.), 99′

HAVEN. Διεθνής συμπαραγωγή του Φρανκ Ε. Φλάουερς, με τους Μπιλ Πάξτον, Στίβεν Ντιλέιν, Ορλάντο Μπλουμ.

Στον φορολογικό παράδεισο των νησιών Κέιμαν μπλέκονται οι ιστορίες ενός παράνομου έρωτα, ενός επιχειρηματία που διαφεύγει στα νησιά και της κόρης του που φλερτάρει με έναν ντόπιο.

Πολύ μπερδεμένη σεναριακά ταινία, που προσπαθεί να δέσει ένα δραματικό ψηφιδωτό, αλλά καταλήγει να σκορπά τις ψηφίδες της με σκηνοθετικά τεχνάσματα προς εντυπωσιασμό και ταραντινική μίμηση.

Επιλογές από την συνδρομητική
transparent listJ. EDGAR 2½ αστεράκια

OTE TV Cinema on Demand

Δραματική, 2011 (Έγχρ.), 137′

Αμερικανική ταινία του Κλιντ Ίστγουντ, με τους Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, Άρμι Χάμερ, Ναόμι Γουότς.

Η ζωή του Τζέι Έντγκαρ Χούβερ, διευθυντή του Γραφείου Ερευνών και αργότερα του FBI επί πέντε δεκαετίες, για πολλούς του ισχυρότερου άντρα των ΗΠΑ κατά τον 20ό αιώνα.

Ψυχολογικά και σεξουαλικά καταπιεσμένος από την αυστηρή μητέρα του (μια πειστικά απόμακρη Τζούντι Ντεντς), ο Χούβερ του «J. Edgar» είναι ένας παθιασμένος νευρωτικός ο οποίος, αδυνατώντας να αντιμετωπίσει τους δαίμονές του, στρέφεται εναντίον των κομουνιστών, των γκάνγκστερ, του κάθε λογής «εχθρού της πατρίδας». Ο υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, στην ωριμότερη ίσως ερμηνευτική στιγμή του, τον ενσαρκώνει με μια αποφασιστικότητα γεμάτη ενοχές και μια υστερική μεθοδικότητα. Με την ίδια χαμηλότονη και «υπόγεια» προσέγγιση πλησιάζει τον ήρωά του και ο Ίστγουντ προσπαθώντας να ακούσει τους ψιθύρους και όχι τις εκφοβιστικές κραυγές του. Το σενάριο του βραβευμένου με Όσκαρ Ντάστιν Λανς Μπλακ («Milk»), ωστόσο, δεν του χαρίζει τον ανάλογο, καθαρό από «θορύβους» χώρο για να κινηθεί. Ο Ίστγουντ κλέβει στιγμές και λεπτομέρειες, μοιάζοντας να παλεύει με τον εαυτό του και τις βαθιές αντιφάσεις του ήρωά του, οι περισσότερες από τις οποίες αρνούνται τελικά να αποκαλυφθούν στη μεγάλη οθόνη.

transparent listΜΑΡΘΑ ΜΑΡΣΙ ΜΕΙ ΜΑΡΛΙΝ 4 αστεράκια

OTE TV Cinema on Demand

Δραματική, 2011 (Έγχρ.), 102′

MARTHA MARCY MAY MARLENE. Αμερικανική ταινία του Σον Ντέρκιν, με τους Ελίζαμπεθ Όλσεν, Τζον Χοκς, Σάρα Πόλσον.

Η Μάρθα δραπετεύει από ένα καταπιεστικό κοινόβιο-θρησκευτική σέχτα και καταφεύγει στο εξοχικό σπίτι της μεγαλύτερης αδερφής της, όπου όμως νιώθει εξίσου παγιδευμένη.

Ο Σον Ντέρκιν παρακολουθεί αποστασιοποιημένος, αλλά πάντα σε ένταση την οδύσσεια της ηρωίδας του, η οποία ξεκινά σαν υπαρξιακό δράμα και μετεξελίσσεται σε αγχωτικό θρίλερ. Οι ειδυλλιακές εικόνες της φύσης, τόσο στο κοινόβιο όσο και στο σπίτι, έρχονται σε αντίθεση με τον εσωτερικό πανικό της Μάρθα/Μάρσι Μέι, ενώ οι πράες, γεμάτες κατανόηση φιγούρες της αδερφής της και του αρχηγού της σέχτας Πάτρικ –ένας γλυκομίλητος, καθησυχαστικός και όσο δεν παίρνει απειλητικός Τζον Χοκς («Στην Καρδιά του Χειμώνα»)– κάνουν την εξουσιαστική παρουσία τους ακόμη πιο τρομακτική. Ανάμεσά τους, σαν παγιδευμένο ζώο στο κλουβί και ως νεαρή κοπέλα χωρίς ταυτότητα, παρελθόν και κοινωνικό σημείο αναφοράς, η πρωτοεμφανιζόμενη Ελίζαμπεθ Όλσεν ισορροπεί δεξιοτεχνικά μεταξύ τρέλας και κυνικής διαύγειας, σκληρότητας και τρυφερής απελπισίας, σε έναν ιδιαίτερα απαιτητικό, δύστροπο ρόλο τον οποίο κάνει ολότελα δικό της.

athinorama.gr

Όλες οι ταινίες της ημέρας

transparent listIN AND OUT 2½ αστεράκια

ANT1 13.30

Κωμωδία, 1997 (Έγχρ.), 110′

Αμερικανική ταινία του Φρανκ Οζ, με τους Κέβιν Κλάιν, Τζόαν Κιούζακ, Ματ Ντίλον.

Η ζωή ενός καθηγητή αναστατώνεται όταν μερικές μέρες πριν από το γάμο του ένας πρώην μαθητής του, που θριαμβεύει στα Όσκαρ, διατείνεται ότι εμπνεύστηκε απ’ αυτόν για να υποδυθεί έναν ομοφυλόφιλο.

Το Χόλιγουντ ξεπερνά επιτέλους την υστερία της εποχής του AIDS και αποκαθιστά την εικόνα των γκέι.

transparent listΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗ ΜΑΜΑ 1 αστεράκι

STAR 13.45

Κωμωδία, 2008 (Έγχρ.), 97′

MY MUM’S NEW BOYFRIEND. Αμερικανική ταινία του Τζορτζ Γκάλο, με τους Αντόνιο Μπαντέρας, Μεγκ Ράιαν, Κόλιν Χανκς.

Η υπέρβαρη μητέρα ενός νεαρού ντετέκτιβ του FBI μεταμορφώνεται σε σέξι σταχτοπούτα σε χρόνο μηδέν και εμπλέκεται ερωτικά μ’ έναν επαγγελματία κλέφτη έργων τέχνης.

Η Μεγκ Ράιαν, με το καρφωμένο χαμόγελο της εσαεί νέας (χάρη στο χειρουργικό ψαλίδι), είναι ανυπόφορη σε κάθε σκηνή. Η ιστορία ποντάρει σε ξεπερασμένα κλισέ (Λατίνος εραστής από τον κόσμο της παρανομίας, με συμμάχους τις καρικατούρες ενός Έλληνα κι ενός Γάλλου) και δεν στοχεύει πουθενά, πέρα από ένα διεκπεραιωτικό φινάλε. Στο μεταξύ, η έστω και κατ’ επίφασιν αστυνομική ίντριγκα δεν έχει το παραμικρό στοιχείο σοβαρότητας, ενώ και η όποια κωμική φλέβα της ταινίας περιορίζεται στην παρουσία ενός παλαβιάρη Ιταλού σεφ, ο οποίος διεκδικεί τον έρωτά του μεθυσμένος στον κήπο της Μεγκ Ράιαν.

transparent listΜΙΑ ΞΑΝΘΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 1 αστεράκι

STAR 21.00

Κομεντί, 2007 (Έγχρ.), 93′

BLONDE AMBITION. Αμερικανική ταινία του Σκοτ Μάρσαλ, με τους Τζέσικα Σίμσον, Λιούκ Γουίλσον, Ρέιτσελ Λι Κουκ.

Τίποτα περισσότερο απ’ όσα υπόσχεται ο τίτλος: μια κουκλάρα ξανθών προδιαγραφών και επαρχιακής καλοσύνης, βρίσκει την επιτυχία στη Νέα Υόρκη.

Σκηνοθετεί ο ανιψιός της Πένι Μάρσαλ, η οποία κάνει ένα πέρασμα για να του δώσει κουράγιο.

transparent listADAPTATION 3 αστεράκια

ΕΤ1 22.00

Σινεφίλ, 2002 (Έγχρ.), 111′

Αμερικανική ταινία του Σπάικ Τζόνζι, με τους Νίκολας Κέιτζ, Μέριλ Στριπ, Κρις Κούπερ.

Όπως και στην περίπτωση της ταινίας «Στο Μυαλό του Τζον Μάλκοβιτς», της προηγούμενης συνεργασίας του διδύμου Τσάρλι Κάουφμαν (σενάριο) και Σπάικ Τζόνζι (σκηνοθεσία), είναι αδύνατον να συνοψίσεις το θέμα του «Adaptation». Να πούμε πάντως ότι ο Νίκολας Κέιτζ υποδύεται τον… Τσάρλι Κάουφμαν αυτοπροσώπως, ο οποίος επιχειρεί να προσαρμόσει σεναριακά ένα δοκίμιο για τις ορχιδέες, ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα ότι οι δαρβινικές αρχές της «προσαρμογής» (adaptation) των ειδών, ένα εκ των οποίων είναι ο άνθρωπος, επηρεάζουν καθοριστικά τη ζωή μας.

Όπως στο «Μπάρτον Φινκ», αλλά μέσα από μια ειρωνική οπτική, οι Τζόνζι-Κάουφμαν παρουσιάζουν εύστοχα την αγωνία του συγγραφέα μπροστά στη λευκή σελίδα, την απουσία δηλαδή έμπνευσης, προβληματίζονται για την έννοια του πάθους (καλλιτεχνικού και συναισθηματικού), σατιρίζουν τα στερεότυπα των σεναρίων του Χόλιγουντ. Το πρόβλημα ωστόσο είναι οι πολλές ιδέες, που δεν αναπτύσσονται πάντα σε βάθος, ενώ διαφωνούμε με το φινάλε όπου η χονδροειδής χολιγουντιανή περιπέτεια εισβάλλει στη ζωή των ηρώων, κάτι που λειτουργεί ειρωνικά, χωρίς όμως να πείθει απόλυτα για την αναγκαιότητά του.

transparent listΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 2 αστεράκια

novacinema1-HD 22.00

Κομεντί, 2010 (Έγχρ.), 100′

HAPPYTHANKYOUMOREPLEASE. Αμερικανική ταινία του Τζος Ράντνορ, με τον ίδιο και τις Κέιτ Μάρα, Μαλίν Άκερμαν, Ζόι Καζάν.

Τα τρία ζευγάρια και το μικρό αγόρι που ερωτεύονται, χωρίζουν, τσακώνονται και μονιάζουν στη σύγχρονη μεγαλούπολη είναι χαριτωμένα, πνευματώδη και κατά στιγμές αστεία (βραβείο κοινού στο Σάντανς), αλλά χωρίς οι συναισθηματικές τους περιπέτειες να μας εκπλήσσουν στο παραμικρό.

Το ανεξάρτητο αμερικανικό σινεμά και ο πρωτοεμφανιζόμενος σκηνοθέτης και σεναριογράφος Τζος Ράντνορ, ο Τεντ του τηλεοπτικού «How I Met Your Mother», αισιοδοξούν προσπαθώντας να αφηγηθούν τις καινούργιες –ίδιες με τις παλιές– ερωτικές ιστορίες του 21ου αιώνα. Το χαριτωμένο καστ τις κάνει για δύο ώρες πιστευτές (βραβείο κοινού στο Σάντανς) και αμέσως μετά τις αφήνει να χαθούν στην κινηματογραφική λήθη.

transparent listΝΥΧΤΕΣ ΣΤΗ ΡΟΔΑΝΘΗ 1½ αστεράκι

STAR 22.45

Δραματική, 2008 (Έγχρ.), 97′

NIGHTS IN RODANTHE. Αμερικανική ταινία του Τζορτζ Γουλφ, με τους Ντάιαν Λέιν, Ρίτσαρντ Γκιρ, Τζέιμς Φράνκο.

«Χαμένες Αγάπες», «Κεραυνοβόλος Έρωτας», «Το Ημερολόγιο» – αλλιώς, ρομαντικά χολιγουντιανά δράματα, βασισμένα σε μπεστ σέλερ του Νίκολας Σπαρκς. Πονεμένες ψυχές, κρυμμένα μυστικά, χτυπήματα της μοίρας, δεύτερες ευκαιρίες και μια αγάπη που σου αλλάζει τη ζωή.

Τι μπορείς να κάνεις μ’ αυτά πέρα από το να αγκαζάρεις δύο ώριμους σταρ, έναν καλό διευθυντή φωτογραφίας, να βρεις το ειδυλλιακό location και να παραγγείλεις ένα σιροπιαστά μελωδικό σάουντρακ; Ο προερχόμενος από το Μπρόντγουεϊ και κινηματογραφικά πρωτοεμφανιζόμενος Τζορτζ Γουλφ δεν δοκιμάζει, πάντως, τίποτα περισσότερο. Έτσι, η Ντάιαν Λέιν γίνεται η Άντριαν που δεν μπορεί ν’ αποφασίσει αν θα διαλύσει οριστικά το γάμο της, ο Ρίτσαρντ Γκιρ ο πετυχημένος, με συνειδησιακά προβλήματα γιατρός και η Ροδάνθη ο ξεχασμένος από Θεό κι ανθρώπους τόπος όπου θα περάσουν μαζί ένα αξέχαστο σαββατοκύριακο. Σχεδόν ανύπαρκτη και σε μεγάλο βαθμό προβλέψιμη ίντριγκα, σεναριακές μικροεκπλήξεις που προσπαθούν να κάνουν τη διαφορά, χαλαρή αφήγηση, δύο πρωταγωνιστές με χημεία, οι οποίοι αγωνίζονται να σώσουν τα δακρύβρεχτα προσχήματα και… πάμε γι’ άλλα.

transparent listΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ 1 αστεράκι

ALPHA 23.00

Αστυνομική, 2004 (Έγχρ.), 99′

HAVEN. Διεθνής συμπαραγωγή του Φρανκ Ε. Φλάουερς, με τους Μπιλ Πάξτον, Στίβεν Ντιλέιν, Ορλάντο Μπλουμ.

Στον φορολογικό παράδεισο των νησιών Κέιμαν μπλέκονται οι ιστορίες ενός παράνομου έρωτα, ενός επιχειρηματία που διαφεύγει στα νησιά και της κόρης του που φλερτάρει με έναν ντόπιο.

Πολύ μπερδεμένη σεναριακά ταινία, που προσπαθεί να δέσει ένα δραματικό ψηφιδωτό, αλλά καταλήγει να σκορπά τις ψηφίδες της με σκηνοθετικά τεχνάσματα προς εντυπωσιασμό και ταραντινική μίμηση.

transparent listΟ ΚΑΤΑΔΟΤΗΣ 4 αστεράκια

ΕΤ3 23.00

Δραματική, 1935 (Α/Μ), 90′

THE INFORMER. Αμερικανική ταινία του Τζον Φορντ, με τους Βίκτορ ΜακΛάγκλεν, Χέδερ Έιντζελ, Πρέστον Φόστερ.

Στην Ιρλανδία του 1922, ένας μέθυσος καταδίδει στις αγγλικές αρχές έναν Ιρλανδό πατριώτη. Κυριευμένος από τύψεις προσπαθεί να βρει διέξοδο στο πιοτό, ενώ οι Ιρλανδοί επαναστάτες τον αναζητούν για να τον εκδικηθούν.

Εκπληκτικά δοσμένη τραγωδία, που η σκοτεινή ατμόσφαιρά της θυμίζει το «Μ» του Φριτζ Λανγκ. Πρόκειται περισσότερο για ένα χριστιανικό δράμα γύρω από το θέμα της προδοσίας και της απολύτρωσης, παρά για ένα πολιτικό έργο γύρω από την εξέγερση της Ιρλανδίας. Αλλά ακόμα κι έτσι διαθέτει μια ανυπέρβλητη δραματουργική δύναμη που έκανε ορισμένους κριτικούς να γράψουν πως «αποτελεί τη μεγαλύτερη συνεισφορά στην τέχνη του σινεμά από την εποχή του ομιλούντος». Τέσσερα Όσκαρ, το ένα για τον έξοχο Βίκτορ ΜακΛάγκλεν.

transparent listΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ 1 αστεράκι

STAR 00.45

Θρίλερ, 2004 (Έγχρ.), 88′

SHADOW OF FEAR. Αμερικανική ταινία του Ριτς Κάουαν, με τους Μάθιου Ντέιβις, Τζέιμς Σπέιντερ, Έινταν Κουίν.

Ένας επιχειρηματίας σκοτώνει κατά λάθος με το αυτοκίνητό του έναν άντρα και εκμυστηρεύεται το περιστατικό σε ένα δικηγόρο, ο οποίος εξαφανίζει τα ίχνη του δυστυχήματος, αλλά υποχρεώνει το δράστη να ξεπληρώσει τη χάρη.

Καλοί ηθοποιοί μένουν ανεκμετάλλευτοι από ένα επιφανειακό σενάριο και σκηνοθεσία που αφαιρεί κάθε υπαρξιακή διάσταση.

transparent listΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ 1 αστεράκι

ALPHA 01.00

Τρόμου, 2006 (Έγχρ.), 90′

PULSE. Αμερικανική ταινία του Τζιμ Σονζέρο, με τους Κρίστεν Μπελ, Τζόναθαν Τάκερ, Ρον Ρίφκιν.

Κάπου μέσα στους υπολογιστές παραμονεύει ένας διαβολικός ιός που απελευθερώνει φαντάσματα από τον άλλον κόσμο. Ένας χάκερ και μια φοιτήτρια, της οποίας ο φίλος αυτοκτόνησε περνώντας την ώρα του μπροστά στον υπολογιστή, προσπαθούν να εξολοθρεύσουν τον ιό.

Σταθερή έμπνευση ο γιαπωνέζικος κινηματογράφος τρόμου. Ακόμη κι αν είναι β΄ διαλογής, όπως η πρωτότυπη ταινία «Kairo» του Κιγιόσι Κουροσάβα, ριμέικ της οποίας αποτελεί αυτή η ταινία, έχει έξυπνες ιδέες, εκμεταλλεύεται τις εξελίξεις στην τεχνολογία και διαθέτει ατμόσφαιρα. Ο Γουές Κρέιβεν υπογράφει το σενάριο, αλλά η αμερικανική εκδοχή έχει τον ιό της… κολεγιακής ταινίας.

transparent listΒΙΚΤΩΡ ΒΙΚΤΩΡΙΑ 3 αστεράκια

STAR 02.30

Μουσική, 1982 (Έγχρ.), 132′

VICTOR VICTORIA. Αμερικανική ταινία του Μπλέικ Έντουαρντς, με τους Τζούλι Άντριους, Τζέιμς Γκάρνερ, Ρόμπερτ Πρέστον.

Ένας από τους σημαντικότερους ανανεωτές της μεταπολεμικής χολιγουντιανής κωμωδίας και δημιουργός του «Ροζ Πάνθηρα», ο Μπλέικ Έντουαρντς, διασκευάζει –σχεδόν στη δύση της καριέρας του– μια γερμανική μουσική κομεντί του 1933 και υπογράφει μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του. Και ταυτόχρονα μία από τις καλύτερές του ταινίες (για το σενάριο της οποίας κέρδισε τη μοναδική του οσκαρική υποψηφιότητα), ένα αλά Μπίλι Γουάιλντερ «μεταμφιεσμένο» σχόλιο γύρω από την πραγματικότητα και τη μεταμφίεσή της σε θέαμα.

Η Τζούλι Άντριους είναι απολαυστική ως γυναίκα που υποδύεται τον άντρα που υποδύεται τη γυναίκα: μια σοπράνο, η οποία στο Παρίσι του Μεσοπολέμου κάνει θραύση ως τραβεστί τραγουδίστρια nightclub και πολιορκείται ερωτικά από έναν Αμερικανό γκάνγκστερ. Το σπιρτόζικο παιχνίδι με τη σεξουαλική ταυτότητα στήνεται δεξιοτεχνικά ανάμεσα στα μουσικοχορευτικά νούμερα και ο Χένρι Μαντσίνι κερδίζει το τέταρτο Όσκαρ του (για τη μελωδικότατη διασκευασμένη μουσική), το μόνο από τα επτά που διεκδικούσε συνολικά το φιλμ.

transparent listΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ 1 αστεράκι

ALPHA 02.45

Αστυνομική, 2004 (Έγχρ.), 99′

HAVEN. Διεθνής συμπαραγωγή του Φρανκ Ε. Φλάουερς, με τους Μπιλ Πάξτον, Στίβεν Ντιλέιν, Ορλάντο Μπλουμ.

Στον φορολογικό παράδεισο των νησιών Κέιμαν μπλέκονται οι ιστορίες ενός παράνομου έρωτα, ενός επιχειρηματία που διαφεύγει στα νησιά και της κόρης του που φλερτάρει με έναν ντόπιο.

Πολύ μπερδεμένη σεναριακά ταινία, που προσπαθεί να δέσει ένα δραματικό ψηφιδωτό, αλλά καταλήγει να σκορπά τις ψηφίδες της με σκηνοθετικά τεχνάσματα προς εντυπωσιασμό και ταραντινική μίμηση.

Επιλογές από την συνδρομητική
transparent listJ. EDGAR 2½ αστεράκια

OTE TV Cinema on Demand

Δραματική, 2011 (Έγχρ.), 137′

Αμερικανική ταινία του Κλιντ Ίστγουντ, με τους Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, Άρμι Χάμερ, Ναόμι Γουότς.

Η ζωή του Τζέι Έντγκαρ Χούβερ, διευθυντή του Γραφείου Ερευνών και αργότερα του FBI επί πέντε δεκαετίες, για πολλούς του ισχυρότερου άντρα των ΗΠΑ κατά τον 20ό αιώνα.

Ψυχολογικά και σεξουαλικά καταπιεσμένος από την αυστηρή μητέρα του (μια πειστικά απόμακρη Τζούντι Ντεντς), ο Χούβερ του «J. Edgar» είναι ένας παθιασμένος νευρωτικός ο οποίος, αδυνατώντας να αντιμετωπίσει τους δαίμονές του, στρέφεται εναντίον των κομουνιστών, των γκάνγκστερ, του κάθε λογής «εχθρού της πατρίδας». Ο υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, στην ωριμότερη ίσως ερμηνευτική στιγμή του, τον ενσαρκώνει με μια αποφασιστικότητα γεμάτη ενοχές και μια υστερική μεθοδικότητα. Με την ίδια χαμηλότονη και «υπόγεια» προσέγγιση πλησιάζει τον ήρωά του και ο Ίστγουντ προσπαθώντας να ακούσει τους ψιθύρους και όχι τις εκφοβιστικές κραυγές του. Το σενάριο του βραβευμένου με Όσκαρ Ντάστιν Λανς Μπλακ («Milk»), ωστόσο, δεν του χαρίζει τον ανάλογο, καθαρό από «θορύβους» χώρο για να κινηθεί. Ο Ίστγουντ κλέβει στιγμές και λεπτομέρειες, μοιάζοντας να παλεύει με τον εαυτό του και τις βαθιές αντιφάσεις του ήρωά του, οι περισσότερες από τις οποίες αρνούνται τελικά να αποκαλυφθούν στη μεγάλη οθόνη.

transparent listΜΑΡΘΑ ΜΑΡΣΙ ΜΕΙ ΜΑΡΛΙΝ 4 αστεράκια

OTE TV Cinema on Demand

Δραματική, 2011 (Έγχρ.), 102′

MARTHA MARCY MAY MARLENE. Αμερικανική ταινία του Σον Ντέρκιν, με τους Ελίζαμπεθ Όλσεν, Τζον Χοκς, Σάρα Πόλσον.

Η Μάρθα δραπετεύει από ένα καταπιεστικό κοινόβιο-θρησκευτική σέχτα και καταφεύγει στο εξοχικό σπίτι της μεγαλύτερης αδερφής της, όπου όμως νιώθει εξίσου παγιδευμένη.

Ο Σον Ντέρκιν παρακολουθεί αποστασιοποιημένος, αλλά πάντα σε ένταση την οδύσσεια της ηρωίδας του, η οποία ξεκινά σαν υπαρξιακό δράμα και μετεξελίσσεται σε αγχωτικό θρίλερ. Οι ειδυλλιακές εικόνες της φύσης, τόσο στο κοινόβιο όσο και στο σπίτι, έρχονται σε αντίθεση με τον εσωτερικό πανικό της Μάρθα/Μάρσι Μέι, ενώ οι πράες, γεμάτες κατανόηση φιγούρες της αδερφής της και του αρχηγού της σέχτας Πάτρικ –ένας γλυκομίλητος, καθησυχαστικός και όσο δεν παίρνει απειλητικός Τζον Χοκς («Στην Καρδιά του Χειμώνα»)– κάνουν την εξουσιαστική παρουσία τους ακόμη πιο τρομακτική. Ανάμεσά τους, σαν παγιδευμένο ζώο στο κλουβί και ως νεαρή κοπέλα χωρίς ταυτότητα, παρελθόν και κοινωνικό σημείο αναφοράς, η πρωτοεμφανιζόμενη Ελίζαμπεθ Όλσεν ισορροπεί δεξιοτεχνικά μεταξύ τρέλας και κυνικής διαύγειας, σκληρότητας και τρυφερής απελπισίας, σε έναν ιδιαίτερα απαιτητικό, δύστροπο ρόλο τον οποίο κάνει ολότελα δικό της.

athinorama.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

  • Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας U20

    Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας U20

    Συνεχίζοντας την περιγραφή των προϊόντων της Mistral, στο τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας προχωράμε σε περιγραφή των ενισχυτών κεραίας. Οι ενισχυτές κεραίας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: 1) Οι...
  • Φωτοβολταϊκό πάνελ & ηλεκτρική γεννήτρια Patona

    Φωτοβολταϊκό πάνελ & ηλεκτρική γεννήτρια Patona

    Η εταιρεία AstraSat προσφέρει νέες λύσεις που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες για παροχή ρεύματος, χωρίς την ανάγκη ύπαρξης δικτύου από πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας. Συγκεκριμένα, διατίθενται τα εξ...
  • D-Link DWA-X1850

    D-Link DWA-X1850

    Το Wi-Fi 6 είναι το μέλλον του Wi-Fi! Αναβαθμίστε το δίκτυό σας με την τελευταία λέξη της ασύρματης τεχνολογίας, χάρη στον αντάπτορα USB AX1800 Wi-Fi 6. Απλώς συνδέστε τον στον υπολογιστή σας και ...
  • Ikusi FTD-420

    Ikusi FTD-420

    Οι λύσεις οπτικών ινών – μεταξύ άλλων – είναι ιδανικές για διανομή ραδιοτηλεοπτικών σημάτων σε κεντρικές εγκαταστάσεις, από μία πολυκατοικία έως και ένα μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα. Το πιο σημα...
  • Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024

    Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024

    Η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024 στέφτηκε από μεγάλη επιτυχία, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 2 & 3 Μαρτίου. Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, πλήθος επισκεπτών κατέφθασε...
  • devolo Magic 2 WiFi next

    devolo Magic 2 WiFi next

    Το Magic 2 WiFi next της Devolo «ανεβάζει» το Internet στο σπίτι σας σε νέα επίπεδα. Χάρη στην εξαιρετική τεχνολογία Powerline, η πλήρης απόδοση της σύνδεσής σας στο Internet μεταφέρεται με ταχύτη...
  • Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του D-Matrix 4S EVO της ιταλικής Fracarro. Το νέο αυτό Headend διαθέτει 4 ανεξάρτητες δορυφορικές εισόδους DVB-S2 και 4x modulators DVB-T / DVB-C κατ’ ...
  • Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Είναι πλέον διαθέσιμη η τέταρτη και τελευταία ομάδα εκπαιδευτικών video με ελληνική περιγραφή για τα πεδιόμετρα Promax Ranger. Τα συγκεκριμένα video έχουν προστεθεί στην Playlist Πεδιόμετρα RANGER...
  • Meliconi AT 49 USB

    Meliconi AT 49 USB

    Η εσωτερική κεραία Meliconi AT 49 USB με ενσωματωμένο ενισχυτή 49dB, είναι κατάλληλη για τη λήψη ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης (DVB-T), ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης υψηλής ευκρίνεια...
  • Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή νέας σειράς LNB φλάντζας της Engel. Περιλαμβάνει τα single LNB AN7123, twin LNB AN7126 και quattro LNB AN7143, τα οποία διαθέτουν 1x, 2x και 4x εξόδους...
  • Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Οι πιο ισχυρές επίγειες κεραίες της Ikusi είναι τα μοντέλα FlasHD και συγκεκριμένα τα HDTF-C48V & HDTF-C48G σε πράσινο και γκρι χρώμα. Με αξιόλογα χαρακτηριστικά και ισχυρή απόρριψη υψηλότερων...
  • Icy Box IB-LAN301-C3

    Icy Box IB-LAN301-C3

    Απολαύστε το διαδίκτυο χωρίς περιορισμούς: Με ρυθμό μεταφοράς δεδομένων έως και 2,5Gbit, ο αντάπτορας δικτύου IB-LAN301-C3 της Icy Box σάς προσφέρει εξαιρετικά γρήγορη σύνδεση. Αυτό έχει ως αποτέλ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Απριλίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περι...
  • Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    Η TP-Link διευρύνει την οικογένεια των συσκευών Omada, παρουσιάζοντας 3 νέα wireless Access Points. Πρόκειται για τα EAP683 LR, EAP211-Bridge KIT και EAP625-Outdoor HD, τα οποία προσφέρουν αξεπέρα...