Συζητήσεις στο satleo

Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο
radiobuzzer | 21-February-2020 | 3:14:21

Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ)
emmsarris | 21-February-2020 | 2:39:21

Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2)
hercoulis | 21-February-2020 | 1:34:21

Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2)
hercoulis | 21-February-2020 | 1:01:21

Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2)
thodorisk | 21-February-2020 | 0:09:21

Ειδήσεις . Watch on SAT TV
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2019 | 11:21

Αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ στον Κώστα Μπαλάφα

Ο Κώστας Μπαλάφας γεννήθηκε το 1917 στη Χώσεψη, ένα μικρό ορεινό χωριό της Ηπείρου στα Τζουμέρκα. Υπήρξε ένας από τους κορυφαίους Έλληνες φωτογράφους. Μαζί με τον Σπύρο Μελετζή, φωτογράφισε τον αγώνα του ΕΛΑΣ στην Ήπειρο κατά τη διάρκεια της Κατοχής, καταγράφοντας σπάνιες και μοναδικές στιγμές της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας.

Ο Κώστας Μπαλάφας γεννήθηκε το 1917 στη Χώσεψη, ένα μικρό ορεινό χωριό της Ηπείρου στα Τζουμέρκα. Υπήρξε ένας από τους κορυφαίους Έλληνες φωτογράφους. Μαζί με τον Σπύρο Μελετζή, φωτογράφισε τον αγώνα του ΕΛΑΣ στην Ήπειρο κατά τη διάρκεια της Κατοχής, καταγράφοντας σπάνιες και μοναδικές στιγμές της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας. Ο Μπαλάφας ενδιαφερόταν σε όλη την πορεία της φωτογραφικής του καριέρας για την αποτύπωση των στοιχείων της ζωής στην Ελλάδα που χάνονται με το πέρασμα του χρόνου, αλλά και εξαιτίας των συνθηκών της σύγχρονης ζωής. Οι παραδόσεις, τα έθιμα και τα ήθη και κυρίως οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν αντίξοες και σκληρές καταστάσεις, εκείνοι που αγωνίζονται για την επιβίωση, αποτέλεσαν κυρίαρχα μοτίβα της δουλειάς του.

Στις 9 Οκτωβρίου 2011 ο Κώστας Μπαλάφας «έφυγε» από τη ζωή. Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη του, ψηφιοποίησε και παρουσιάζει στην ιστοσελίδα http://www.ert.gr/news/arxeio-afierwmata/ από τη σειρά ντοκιμαντέρ «Μνήμες», την εκπομπή «Μνήμες φωτογραφίας: Κώστας Μπαλάφας».

Στην εκπομπή ο Κώστας Μπαλάφας μιλάει για τη ζωή και το έργο του. Θυμάται τον ξενιτεμό του από το χωριό, προκειμένου να βρει δουλειά, την πρώτη εντύπωση που του έκανε η Άρτα, μια σύγχρονη πόλη με ηλεκτρικό και αυτοκίνητα. Περιγράφει την πρώτη του επαφή με τη φωτογραφική κάμερα και την ανάγκη που ένιωσε να αξιοποιήσει το συγκεκριμένο μέσο ως τρόπο προσωπικής έκφρασης. Ο Κώστας Μπαλάφας εξηγεί πώς βρήκε ένα κουτί γεμάτο φιλμ σ' ένα ιταλικό βομβαρδιστικό αεροπλάνο που καταρρίφθηκε στις αρχές του πολέμου. Μ' αυτό το υλικό φωτογράφισε τους αντάρτες στην Ήπειρο. Εξηγεί πώς φυγαδεύτηκε αυτό το υλικό και εμφανίστηκε δεκαετίες αργότερα, το 1974, προσφέροντας μοναδικές μαρτυρίες μιας σημαντικής περιόδου της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας. Επίσης, μιλάει για τη θητεία του στη ΔΕΗ ως φωτογράφος και αργότερα οπερατέρ, για την καταγραφή των έργων του Οργανισμού, αλλά περισσότερο για το ενδιαφέρον του για τους ανθρώπους των περιοχών που μετακινήθηκαν από τις εστίες τους λόγω των έργων αυτών. Τέλος, αναφέρεται για την καταγραφή εθίμων και στοιχείων της παράδοσης που χάνονται ή παραβλέπονται και στοιχείων της ζωής του λαού που εξαφανίζονται υπό την πίεση της σύγχρονης ζωής και των νέων συνηθειών που αυτή έχει φέρει.

Η εκπομπή περιλαμβάνει πλήθος φωτογραφικού αρχειακού υλικού από το έργο του σπουδαίου φωτογράφου, αλλά και πλάνα από τις λήψεις του ως οπερατέρ.

Σκηνοθεσία: Στράτος Π. Στασινός

Έτος παραγωγής: 2006

Δείτε το αφιέρωμα στη διεύθυνση:  https://www.ert.gr/arxeio-afierwmata/afieroma-sti-zoi-kai-to-ergo-toy-fotografoy-kosta-mpalafa/

Κατηγορία Watch on SAT TV

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

NEDIS VSWI2404BK

Η αγορά σήμερα

18-02-2020

NEDIS VSWI2404BK

Συνδέστε 4 διαφορετικές συσκευές με εξόδους RCA και S-Video, όπως το VCR ή άλλες πηγές video/audio, στην τηλεόραση σας και επιλέξτε χειροκίνητα μέσω διακόπτη στο μπροστινό μέρος την πηγή που θέλετε να προβάλλετε στην τηλεόρασή σας. Επίσης, υπάρχει υποδοχή σύνδεσης ακουστικών και...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 138

Τεύχος 138

18-02-2020

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 138

Το νέο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το νέο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, με θέματα τεχνολογίας, καθώς και με δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Η παγκόσμια βιομηχανία παραγωγής τηλεοπτικού περιεχομένου έχει αποκτήσει σήμερα γιγαντιαίο μέγεθος, καθώς εταιρίες-κολοσσοί των streaming μεταδόσεων επενδύουν τεράστια ποσά με στόχο να προσφέρουν το καλύτερο προϊόν στους πελάτες τους. Οι τηλεοπτικές σειρές αποτελούν μια κατηγορία περιεχομένου με εκατομμύρια φανατικούς φίλους σε όλον τον πλανήτη κι εμείς συγκεντρώσαμε για να σας παρουσιάσουμε 25 από τις καλύτερες που μπορείτε να παρακολουθήσετε εντός της ελληνικής επικράτειας μέσα από τα Netflix, Apple TV+, Amazon Prime Video και Disney+. Η καναδέζικη Tvi...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.