Συζητήσεις στο satleo

Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ)
thodorisk | 10-December-2019 | 13:44:10

Αναλογική λήψη - Τηλεόραση
thodorisk | 10-December-2019 | 11:35:10

Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα
marmar | 10-December-2019 | 10:26:10

Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο
nektarios 1451 | 10-December-2019 | 10:16:10

Αθλητικές Μεταδόσεις
nektarios 1451 | 10-December-2019 | 7:46:10

Ειδήσεις . Watch on SAT TV
Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2019 | 12:00

Αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ - Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου) καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μέρα αυτή, ψηφιοποίησε και παρουσιάζει στην ιστοσελίδα http://www.ert.gr/news/arxeio-afierwmata/ από τη σειρά εκπομπών «Άνιμερτ» το σχετικό επεισόδιο με τίτλο «Ability».

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου) καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μέρα αυτή, ψηφιοποίησε και παρουσιάζει στην ιστοσελίδα http://www.ert.gr/news/arxeio-afierwmata/ από τη σειρά εκπομπών «Άνιμερτ» το σχετικό επεισόδιο με τίτλο «Ability».

Η σειρά εκπομπών «Άνιμερτ» αναφέρεται στα κινούμενα σχέδια και τον πολιτισμό τους με συνεντεύξεις, εφαρμοσμένα εργαστήρια και ταινίες κινούμενων σχεδίων, που ολοκληρώθηκε σε 13 ημίωρα θεματικά επεισόδια. Θέμα της συγκεκριμένης εκπομπής είναι η συμμετοχή των Ατόμων με Αναπηρία στη δημιουργική βιομηχανία των κινουμένων σχεδίων (Ability).

Η πολιτιστική παραγωγή αφορά όλα τα μέλη της κοινωνίας. Η ισότιμη συμμετοχή των Ατόμων με Αναπηρία, που προτάσσει το άρθρο 21.6 του Συντάγματος της Ελλάδας, στην πολιτιστική παραγωγή, τους καθιστά ενεργά και ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας. Η εκπομπή αναφέρεται στη συμμετοχή των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) στην πολιτιστική βιομηχανία, στα μεγάλα αποθέματα δημιουργικότητας που διοχετεύουν μέσα απ’ αυτήν, και στις νέες δεξιότητες που σταδιακά ανακαλύπτουν και καλλιεργούν. Εξετάζονται, παράλληλα, οι παράγοντες που βοηθούν στην πλήρη και ισότιμη συμμετοχή των ανθρώπων με αναπηρία στην κοινωνία.

Μιλούν σχετικά ο δημιουργός κινούμενων σχεδίων, με κινητική αναπηρία, Βαγγέλης Καραδήμας και η καθηγήτρια Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, Αγάπη Δημοπούλου. Γίνεται λόγος για την αντιμετώπιση των ΑμεΑ από την ελληνική κοινωνία αλλά και για το ρόλο της εκπαίδευσης στην υπέρβαση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Μήνυμα ισότιμης και ενεργούς συμμετοχής εκπέμπουν ο πρώην υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής, καθώς και ο ηθοποιός και σεναριογράφος Γιώργος Καπουτζίδης, ο οποίος ενέταξε στην τελευταία τηλεοπτική του σειρά, την «Εθνική Ελλάδος», δύο ρόλους ατόμων με κινητικά προβλήματα καθ’ όλα ενταγμένων στο κοινωνικό τους περιβάλλον.

Επίσης, στο επεισόδιο γίνεται αναφορά στο ρόλο που επιτελούν τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ, σε πολλούς δήμους της χώρας, σε σχέση με την κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία και τη βοήθεια που προσφέρουν. Στο πλαίσιο αυτό, παρουσιάζεται το μουσικοκινητικό εργαστήριο κινούμενων σχεδίων που πραγματοποιήθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου το 2015 με τη συμμετοχή ωφελουμένων και εκπαιδευτών του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-μεΑ) Σύρου-Ερμούπολης.

Μιλούν η Μόσχα Κοντορούση, διευθύντρια ΚΔΑΠ-μεΑ Σύρου Ερμούπολης και η Στέλλα Γιαλόγλου, εκπαιδεύτρια Μουσικής ΚΔΠΑ-μεΑ Σύρου.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της εκπομπής προβάλλεται η ταινία animation «Mr Tetelin» (2010) της Λίλης Κοντοδήμα.

  • Σενάριο-παρουσίαση: Βασίλης Καραμητσάνης
  • Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Πιλάβιος
  • Έτος παραγωγής: 2016-2017

Δείτε το αφιέρωμα στη διεύθυνση: https://www.ert.gr/arxeio-afierwmata/pagkosmia-imera-atomon-me-anapiria-3-dekemvrioy-2/

Κατηγορία Watch on SAT TV

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

DST 106

Η αγορά σήμερα

04-12-2019

DST 106

Το DST 106 είναι ένα IP σύστημα κεντρικής ξενοδοχειακής εγκατάστασης, το οποίο προσφέρει έως 100 ελεύθερα δορυφορικά κανάλια μέσω streaming, από δύο δορυφόρους επιλογής του ξενοδοχείου. Το πακέτο περιλαμβάνει τη μονάδα sdi480 της TERRA, η οποία καλύπτεται με 4 χρόνια εγγύησης και δυνατότητα...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 135

Τεύχος 135

20-11-2019

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 135

Το νέο τεύχος Δεκεμβρίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το ένατο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, με θέματα τεχνολογίας, με ένα αφιέρωμα στη νέα αθλητική πλατφόρμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, καθώς και με δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Κεντρικό θέμα του νέου τεύχους αποτελεί το αφιέρωμα στην PAOK TV, τη νέα πλατφόρμα μετάδοσης όλων των εντός έδρας αγώνων ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ. Έπειτα από την πολυετή παραμονή των ομάδων στην κοινή τηλεοπτική στέγη της Nova και την είσοδο από πέρυσι της ΕΡΤ στις ζωντανές μεταδόσεις αγώνων της Super League, έρχεται πλέον το PAOK TV για να αλλάξει τα τηλεοπτικά δεδομένα που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Η διαδικτυακή πλατφόρμα PAOK TV ανήκει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η οποία γίνεται η πρώτη στα χρονικά ομάδα της χ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.