Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 187
TM 498
SECURITY REPORT 149
satpraxis 2022
ImageTech Photovision 2024
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16 Ιουνίου 2012 22:36

Οι ταινίες της ημέρας

Γράφει: N.D
4ca66b7219871850b0117771edcdc2bc XL e85cb9f5

Σάββατο, 16 Ιουνίου

Αξίζει να δείτε
  • ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ 3 αστεράκια 19.00 ΝΕΤ
  • ΣΑΝ ΤΟ ΨΑΡΙ ΕΞΩ ΑΠ’ ΤΗ ΓΥΑΛΑ 2 αστεράκια 21.00 ALPHA
  • ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΟ OΝΟΜΑ ΣΟΥ 2 αστεράκια 22.00 novacinema1-HD
  • ΜΑΚΒΕΘ 3½ αστεράκια 23.10 ΒΟΥΛΗ
  • HUGO 3½ αστεράκια CINEMA ON DEMAND OTE TV
Όλες οι ταινίες της ημέρας
transparent listΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ 2 αστεράκια

ΑΝΤ1 13.30

Αθλητική κωμωδία, 2005 (Έγχρ.), 113′

BAD NEWS BEARS. Αμερικανική ταινία του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, με τους Μπίλι Μπομπ Θόρντον, Μάρσια Γκέι Χάρντεν, Γκρεγκ Κινίαρ.

Ο ανεξάρτητος Λινκλέιτερ («A Scanner Darkly») ανανεώνει με αυτό το ριμέικ το είδος της αθλητικής κωμωδίας που ως συνήθως περιγράφει την προσπάθεια ενός προπονητή να αναδείξει την αποτυχημένη του ομάδα.

Ο Μπίλι Μπομπ Θόρντον γίνεται πολύ συμπαθής στο ρόλο που είχε ο Γουόλτερ Ματάου στην πρωτότυπη ταινία, ωστόσο το ασεβές χιούμορ λειαίνεται προς το τέλος.

transparent listSKY HIGH 2 αστεράκια

STAR 13.45

Κωμωδία φαντασίας, 2005 (Έγχρ.), 100′

Αμερικανική ταινία του Μάικ Μίτσελ, με τους Κερτ Ράσελ, Κέλι Πρέστον, Κρις Γουάιν.

Ο έφηβος Γουίλ, γιος δύο σούπερ ηρώων, πηγαίνει σε «ειδικό» σχολείο για να καλλιεργήσει τις δικές του ιδιαίτερες ικανότητες.

Ευχάριστη οικογενειακή ταινία, η οποία αναμειγνύει στοιχεία περιπέτειας και κωμωδίας στην παράδοση των «Απίθανων» και του Χάρι Πότερ.

transparent listΑΛΕΞ & ΕΜΜΑ 1 αστεράκι

ALPHA 17.05

Κομεντί, 2003 (Έγχρ.), 96′

ALEX & EMMA. Αμερικανική ταινία του Ρομπ Ράινερ, με τους Κέιτ Χάντσον, Λιουκ Γουίλσον, Σοφί Μαρσό.

Ένας συγγραφέας που έχει μπλοκάρει ζει με τη στενογράφο του τις ρομαντικές καταστάσεις του μυθιστορήματος που προσπαθεί να ολοκληρώσει.

Ρομάντζο με σασπένς, αλλά και μια μελό λογική ευπρέπειας και μικροαστικού συντηρητισμού.

transparent listΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ 3 αστεράκια

ΝΕΤ 19.00

Kωμωδία, 1984 (Έγχρ.), 93′

ALL OF ME. Αμερικανική ταινία του Καρλ Ράινερ, με τους Στιβ Μάρτιν, Λίλι Τόμλιν, Βικτόρια Τέναντ.

Το πνεύμα μιας εκκεντρικής εκατομμυριούχου μπαίνει κατά λάθος στο σώμα του δικηγόρου της.

Κι όμως αυτή η κωμωδία είναι σχεδόν τέλεια, αφού όχι μόνο αντιμετωπίζει με σαρωτικό χιούμορ το θέμα της κατάληψης ενός σώματος από μια ξένη προς αυτό δύναμη, αλλά και έχει έναν Στιβ Μάρτιν σε μία από τις καλύτερες ερμηνείες του.

transparent listΣΚΟΥΜΠΙ ΝΤΟΥ: ΕΝΑΣ ΤΕΤΡΑΠΟΔΟΣ ΗΡΩΑΣ 1 αστεράκι

STAR 21.00

Κωμωδία, 2002 (Έγχρ.), 87′

Αμερικανική ταινία του Ράτζα Γκόσνελ, με τους Φρέντι Πριντς Τζούνιορ, Σάρα Μισέλ Γκέλαρ, Μάθιου Λίλαρντ.

Η παρέα του ιδιόμορφου τηλεοπτικού σκύλου προσπαθεί να λύσει το μυστήριο μιας σειράς υπερφυσικών φαινομένων.

Ηθελημένα κιτς, αυτή η μεταφορά απευθύνεται αποκλειστικά σ’ ένα συγκεκριμένο παιδικό και προεφηβικό κοινό, χωρίς αυτό να δικαιολογεί το παιδαριώδες σενάριο.

transparent listΣΑΝ ΤΟ ΨΑΡΙ ΕΞΩ ΑΠ’ ΤΗ ΓΥΑΛΑ 2 αστεράκια

ALPHA 21.00

Κομεντί, 2006 (Έγχρ.), 97΄

KETTLE OF FISH. Αμερικανική ταινία της Κλόντια Μάιερς, με τους Μάθιου Μοντίν, Τζίνα Γκέρσον, Κρίστι Σκοτ Κάσμαν.

Ένας εκ πεποιθήσεως εργένης, μια Αγγλίδα βιολόγος που μόλις έχει φτάσει στο Μανχάταν και υπενοικιάζει το διαμέρισμά του και… ένα χρυσόψαρο.

Αυτά είναι τα πρόσωπα μιας κομεντί που καταπιάνεται με συνηθισμένες καταστάσεις με έναν ασυνήθιστα ώριμο για το είδος τρόπο.

transparent listNORBIT 0 αστεράκια

ΑΝΤ1 22.00

Κωμωδία, 2007 (Έγχρ.), 103′

Αμερικανική ταινία του Μπράιαν Ρόμπινς, με τους Έντι Μέρφι, Θάντι Νιούτον, Κούμπα Γκούντινγκ Τζούνιορ.

Ελάχιστοι είναι αυτοί που αμφισβητούν το πηγαίο κωμικό ταλέντο του Έντι Μέρφι, άλλοι τόσοι είναι όμως κι εκείνοι που επικροτούν τις περισσότερες κινηματογραφικές επιλογές του, και το «Norbit» βρίσκεται εδώ για να το αποδείξει πέραν πάσης αμφιβολίας. Στα πρότυπα του «Δάσκαλος για Κλάματα», ο Μέρφι μακιγιάρεται από το μετρ του είδους Ρικ Μπέικερ και «μεταμορφώνεται» σε θεόχοντρη στρίγκλα Ρασπιούσια, σε Κινέζο εστιάτορα Γουόνγκ, ενώ υποδύεται και τον αφελή Νόρμπιτ, σε μια ασύλληπτης χοντροκοπιάς κρυάδα μεγάλου μήκους.

Δεν υπάρχει υποψία κωμικού timing, έξυπνης ατάκας ή υποτυπωδώς ενδιαφέρουσας σεναριακής πλοκής. Τα πάντα εδώ είναι στημένα πάνω στο one man show ενός ασυνάρτητου Έντι Μέρφι (ο οποίος είναι συμπαραγωγός και σεναριογράφος) στη χειρότερη πιθανότατα στιγμή μιας ολόκληρης καριέρας και σε μια ακόμα κατάκτηση της κορυφής της χολιγουντιανής κακογουστιάς.

transparent listΜΑΚΡΙΝΟΣ ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2 αστεράκια

STAR 22.45

Περιπέτεια, 1992 (Έγχρ.), 140′

FAR AND AWAY. Αμερικανική ταινία του Ρον Χάουαρντ, με τους Τομ Κρουζ, Νικόλ Κίντμαν, Τόμας Γκίμπσον.

Στα τέλη του 19ου αιώνα, ένας φτωχός Ιρλανδός αγρότης έρχεται στην Αμερική συνοδεύοντας ένα πλουσιοκόριτσο. Αφού προσπαθεί να κάνει καριέρα ως μποξέρ στο Σικάγο, φτάνει στην Οκλαχόμα, όπου μοιράζουν γη σε υποψήφιους κτηματίες.

Θεαματική υπερπαραγωγή όμορφων τοπίων, η οποία πάσχει από γιγαντισμό προθέσεων.

transparent listΟΝΕΙΡΟΠΑΓΙΔΑ 1 αστεράκι

ALPHA 23.00

Τρόμου, 2003 (Έγχρ.), 134′

DREAMCATCHER. Αμερικανική ταινία του Λόρενς Κάσνταν, με τους Τόμας Τζέιν, Τζέισον Λι, Μόργκαν Φρίμαν.

Τέσσερις φίλοι με τηλεπαθητικές ικανότητες συναντώνται για την ετήσια εκδρομή τους σε κυνηγετικό περίπτερο στα βορινά δάση. Εκεί, όμως, αντιμετωπίζουν επίθεση εξωγήινων που μπαίνουν ως ιός στο ανθρώπινο σώμα, αλλά και την παραφροσύνη ενός αξιωματικού που έχει θέση σε καραντίνα όλη την περιοχή.

Μεταφέροντας στην οθόνη την «Ονειροπαγίδα» του Στίβεν Κινγκ, σεναριογράφος και σκηνοθέτης είχαν να αντιμετωπίσουν ένα τεράστιο σε όγκο βιβλίο, που απαρτίζεται από συρραφή έμμονων ιδεών παρά από μια συγκροτημένη μυθιστορηματικά αφήγηση. Ο Κάσνταν τόνισε πολύ περισσότερο από το βιβλίο την σπλάτερ πλευρά του, κάνοντας μια ανομοιογενή ταινία. Η παραγωγή είναι άψογη, όμως από ένα μέτριο μυθιστόρημα του Κινγκ προέκυψε μια ακόμα πιο μέτρια ταινία.

transparent listΜΑΚΒΕΘ 3½ αστεράκια

ΒΟΥΛΗ 23.10

Δραματική, 1948 (Α/Μ), 89′

MACBETH. Αμερικανική ταινία του Όρσον Ουέλς, με τον ίδιο και τους Τζανέτ Νόλαν, Ρόντι ΜακΝτόουαλ.

Ο Ουέλς δίνει την προσωπική του ερμηνεία στην ιστορία του Σαίξπηρ για τον ευγενή ο οποίος, οδηγημένος από τη φιλόδοξη γυναίκα του και από την ίδια τη μοίρα, αποφασίζει να διαπράξει προδοσία με σκοπό να γίνει βασιλιάς.

Ο δικός του Μάκβεθ είναι περισσότερο ένα μάθημα κινηματογράφου (με εκπληκτική φωτογραφία και οπτικούς/ακουστικούς πειραματισμούς) παρά λογοτεχνίας.

transparent listBLACK OUT 1½ αστεράκι

ΝΕΤ 00.15

Σινεφίλ, 1998 (Έγχρ.), 160′

Ελληνική ταινία του Μενέλαου Καραμαγγιώλη με τους Μυρτώ Αλικάκη, Άλκη Κούρκουλο, Κλέωνα Γρηγοριάδη.

Ένας αεροπόρος εξαφανίζεται, η μνηστή του δέχεται μαγνητοφωνημένα μηνύματα που την πείθουν ότι ο νεκρός ζει, ένας φωτογράφος (που ήταν πρώην εραστής της) σκευωρεί ως σύγχρονος Μεφιστοφελής για να κερδίσει όχι μόνο την παλιά ερωμένη του, αλλά και τον ερωτευμένο αεροπόρο, ο οποίος γίνεται εντελώς αδικαιολόγητα υποχείριο του.

Ο Καραμαγγιώλης επιχειρεί να κάνει μια ερωτικο-θρησκευτική παραβολή γύρω από όλα τα κακά της εποχής μας, χάνοντας την ουσία που είναι η ερωτική ιστορία ανάμεσα στον Κούρκουλο και την Αλικάκη. Όσα ακούγονται γύρω από τον έρωτα, το πάθος και τις σχέσεις, δεν ξεπερνούν το επίπεδο της φτηνής γυναικείας λογοτεχνίας, ενώ λέγονται με τέτοιο στόμφο που προκαλούν μειδίαμα. Ο Καραμαγγιώλης μπορεί να τα καταφέρνει έξοχα στις μπαρόκ φορτισμένες σκηνές του, αδυνατεί όμως να κινηματογραφήσει πειστικά μια παραδοσιακή σκηνή δυο εραστών. Η ταινία αλλάζει συνεχώς ύφος, ξεκινά ως ιστορία ερωτικού πάθους, εξελίσσεται σε φιλμ μυστηρίου, καταλήγει σε μια απίστευτη σατανιστική συνομωσία, αφού προηγουμένως η Αλικάκη έχει πάψει να αποτελεί αντικείμενο διεκδίκησης των δυο ηρώων, για να φανερωθεί η ομοφυλοφιλική έλξη ανάμεσά τους. Στο μεταξύ αναρωτιέσαι σε ποια ταινία βρίσκεσαι και γιατί ένα τόσο φιλόδοξο εγχείρημα, πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα, οδηγείται στην αυτοχειρία. Κρίμα, όχι μόνο για τον Καραμαγγιώλη, αλλά κυρίως για την έξοχη δουλειά των συνεργατών του, όπως του Ηλία Κωνσταντακόπουλου (φωτογραφία), του Νίκου Κυπουργού (μουσική) ή της Τίνας Καραγιώργη (σκηνογραφία).

transparent listΟ ΦΙΛΑΡΑΚΟΣ ΜΟΥ 2 αστεράκια

MEGA 01.15

Μιούζικαλ, 1957 (Έγχρ.), 111′

PAL JOEY. Αμερικανική ταινία του Τζορτζ Σίντνεϊ, με τους Ρίτα Χέιγουορθ, Φρανκ Σινάτρα, Κιμ Νόβακ.

Αυτό κι αν είναι ερωτικό τρίγωνο: Ο Σινάτρα είναι ένας φιλόδοξος τραγουδιστής που πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στη Χέιγουορθ (για να του φτιάξει την καριέρα) και στη Νόβακ (για να του φτιάξει την… καρδιά!).

Θα ακούσετε το «Lady is a tramp» και το «My funny Valentine», αλλά αυτό το μιούζικαλ δεν έχει τίποτα περισσότερο από τη λάμψη των πρωταγωνιστών του.

transparent listΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ 1 αστεράκι

ΕΤ1 01.15

Αστυνομική, 2002 (Έγχρ.), 118′

DARK BLUE. Αμερικανική ταινία του Ρον Σέλτον, με τους Κερτ Ράσελ, Σκοτ Σπίντμαν, Μπρένταν Γκλίζον.

Το σενάριο (βασισμένο σε νουβέλα του Τζέιμς Ελρόι) συνδέει έξυπνα τα διαδραματιζόμενα με το κλίμα χάους που επικράτησε στο Λος Άντζελες τον Απρίλη του 1992, μετά την αθώωση τεσσάρων λευκών αστυνομικών για τον άδικο ξυλοδαρμό του Αφροαμερικανού Ρόντνι Κινγκ. Πέραν αυτού, όμως, δεν υπάρχει τίποτα που να σώζει αυτή την ιστορία αστυνομικής διαφθοράς από την κοινοτυπία.

Είμαστε σίγουροι εκ των προτέρων ότι ο κεντρικός ήρωας Έλτον Πέρι, μπάτσος από οικογενειακή παράδοση, θα βουτήξει βαθιά στο τέλμα της ασυδοσίας, πριν διασώσει τη τιμή του (και της αστυνομίας), παραδίδοντας στη δικαιοσύνη το αφεντικό του. Δεν φανταζόμαστε, όμως, ότι θα το κάνει με τον πιο θεατρινίστικο (αλλά τυπικά χολιγουντιανό) τρόπο, βγάζοντας ένα λογύδριο σε τιμητική εκδήλωση της αστυνομίας. Στο μεταξύ, οι άνθρωποι που παρέσυρε στην ανομία θα σκοτωθούν θεία δίκη, κι όλοι θα πάμε για ύπνο ικανοποιημένοι ηθικά.

transparent listΟΛΕΘΡΙΑ ΣΧΕΣΗ 1 αστεράκι

STAR 01.30

Θρίλερ, 1987 (Έγχρ.), 114′

FATAL ATTRACTION. Αμερικανική ταινία του Έιντριαν Λιν, με τους Μάικλ Ντάγκλας, Γκλεν Κλόουζ, Αν Άρτσερ.

Ένας παντρεμένος δικηγόρος έχει μια ευκαιριακή ερωτική σχέση με μια επιχειρηματία, η οποία αποδεικνύεται σχιζοφρενής, κάνοντας στη συνέχεια κόλαση τη ζωή της οικογένειάς του.

Η πιο χαρακτηριστική ταινία της εποχής του AIDS, που εικονογραφεί με γκροτέσκο τρόπο τους φόβους για τις εξωσυζυγικές σχέσεις και αντιγράφτηκε σε εκατοντάδες τηλε(ταινίες).

transparent listΟ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΚΥΡΙΟΣ ΤΖΟΝΙ ΝΤΕΣΤΙΝΙ 1 αστεράκι

ΑΝΤ1 03.50

Περιπέτεια, 1995 ( Έγχρ.), 102′

DESTINY TURNS ON THE RADIO. Αμερικανική ταινία του Τζακ Μπάραν, με τους Ντίλαν ΜακΝτέρμοτ, Κουέντιν Ταραντίνο, Τζέιμς Μπελούσι.

Ένας ληστής τραπεζών που μόλις απέδρασε από τη φυλακή συναντά τη μοίρα του στο δρόμο για το Λας Βέγκας, όπου αναζητά μια παλιά λεία και έναν παλιό έρωτα.

Μια φάρσα που προσπαθεί απεγνωσμένα να προβάλει την παραδοξότητά της πηδώντας από το ένα κινηματογραφικό είδος στο άλλο.

transparent listΤΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΟΠΛΟ 1 0 αστεράκια

STAR 04.00

Κωμική περιπέτεια, 1993 (Έγχρ.), 84′

LOADED WEAPON I. Αμερικανική ταινία του Τζιν Κουιντάνο, με τους Εμίλιο Εστέβεζ, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Τζον Λόβιτς.

Δυο γκαφατζήδες αστυνομικοί προσπαθούν να εξαρθρώσουν μια σπείρα που διακινεί ναρκωτικά.

Αποτυχημένη παρωδία της κινηματογραφικής σειράς «Φονικό Όπλο».

Επιλογές από την συνδρομητική
transparent listΠΕΣ ΜΟΥ ΤΟ OΝΟΜΑ ΣΟΥ 2 αστεράκια

novacinema1-HD 22.00

Κομεντί, 2010 (Έγχρ.), 100′

LE NOM DES GENS. Γαλλική ταινία του Μισέλ Λεκλέρκ, με τους Σαρά Φορεστιέ, Ζακ Γκαμπλέν, Ζακ Μπουντέ.

Ένας σαραντάρης επιστήμονας και μια δυναμική ακτιβίστρια, η οποία κάνει σεξ με τους πολιτικούς της αντιπάλους για να τους… αλλάξει ιδέες, συναντιούνται σε μια πολιτική κομεντί που παραμένει διασκεδαστική όσο δεν παίρνει τον εαυτό της στα (πολύ) σοβαρά.

Επιχειρώντας να ρίξει προς κάθε κατεύθυνση τα σατιρικά του βέλη, ο Λεκλέρκ δεν βρίσκει πάντα στόχο και συχνά καταφεύγει στην υπερβολή και την απλοποίηση. Το μπρίο της Σαρά Φορεστιέ (Σεζάρ ερμηνείας εκτός απ’ αυτό για το σενάριο) τον βοηθά να πατήσει πάνω στον καρτουνίστικο χαρακτήρα της, και η σκηνοθετική του σπιρτάδα τα βγάζει πέρα ακόμα κι όταν το χιούμορ γίνεται απλό καλαμπούρι. Όταν, όμως, τα κωμικά καύσιμα τελειώσουν και η ταινία αποφασίσει να ανεβάσει τους δραματικούς τόνους, η σκαμπρόζικη οδύσσεια του χαριτωμένου διδύμου χάνει τους χυμούς και, κυρίως, τη γοητεία της, η οποία οφείλεται αποκλειστικά στην ανέμελη, ειλικρινή ελαφρότητά της.

transparent listHUGO 3½ αστεράκια

OTE TV Cinema on Demand

Δραματική, 2011 (Έγχρ.), 126′

Aμερικανική ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε, με τους Έιζα Μπάτερφιλντ, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Σάσα Μπάρον Κοέν.

Στο Παρίσι του ’30 ο ορφανός Χιούγκο, ο οποίος ζει στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό, προσπαθεί να λύσει το μυστήριο που συνοδεύει ένα ρομπότ το οποίο του άφησε ο πατέρας του. Μια δυναμική νεαρή κι ένας πιονέρος του σινεμά θα του προσφέρουν την πολύτιμη βοήθειά τους.

Νοσταλγικός και ταυτόχρονα μοντέρνος, ο Μάρτιν Σκορσέζε συνδυάζει τις πλουσιότερες σινεφίλ αναφορές με το θεαματικότερο 3D από την εποχή του «Avatar» (να το έχετε υπόψη όταν θα μπορείτε να δείτε την ταινία σε 3D). Λίγο πιο παιδικός απ’ όσο θα θέλαμε, αλλά πάντα ευρηματικός και για πρώτη φορό τόσο συγκινητικός, επιστρέφει στη χαμένη κινηματογραφική μαγεία και με ένα διαχρονικό παραμύθι κερδίζει 11 υποψηφιότητες για Όσκαρ – για να φύγει τελικά με πέντε, καλλιτεχνικά και τεχνικά.

athinorama.gr

Σάββατο, 16 Ιουνίου

Αξίζει να δείτε
  • ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ 3 αστεράκια 19.00 ΝΕΤ
  • ΣΑΝ ΤΟ ΨΑΡΙ ΕΞΩ ΑΠ’ ΤΗ ΓΥΑΛΑ 2 αστεράκια 21.00 ALPHA
  • ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΟ OΝΟΜΑ ΣΟΥ 2 αστεράκια 22.00 novacinema1-HD
  • ΜΑΚΒΕΘ 3½ αστεράκια 23.10 ΒΟΥΛΗ
  • HUGO 3½ αστεράκια CINEMA ON DEMAND OTE TV
Όλες οι ταινίες της ημέρας
transparent listΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ 2 αστεράκια

ΑΝΤ1 13.30

Αθλητική κωμωδία, 2005 (Έγχρ.), 113′

BAD NEWS BEARS. Αμερικανική ταινία του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, με τους Μπίλι Μπομπ Θόρντον, Μάρσια Γκέι Χάρντεν, Γκρεγκ Κινίαρ.

Ο ανεξάρτητος Λινκλέιτερ («A Scanner Darkly») ανανεώνει με αυτό το ριμέικ το είδος της αθλητικής κωμωδίας που ως συνήθως περιγράφει την προσπάθεια ενός προπονητή να αναδείξει την αποτυχημένη του ομάδα.

Ο Μπίλι Μπομπ Θόρντον γίνεται πολύ συμπαθής στο ρόλο που είχε ο Γουόλτερ Ματάου στην πρωτότυπη ταινία, ωστόσο το ασεβές χιούμορ λειαίνεται προς το τέλος.

transparent listSKY HIGH 2 αστεράκια

STAR 13.45

Κωμωδία φαντασίας, 2005 (Έγχρ.), 100′

Αμερικανική ταινία του Μάικ Μίτσελ, με τους Κερτ Ράσελ, Κέλι Πρέστον, Κρις Γουάιν.

Ο έφηβος Γουίλ, γιος δύο σούπερ ηρώων, πηγαίνει σε «ειδικό» σχολείο για να καλλιεργήσει τις δικές του ιδιαίτερες ικανότητες.

Ευχάριστη οικογενειακή ταινία, η οποία αναμειγνύει στοιχεία περιπέτειας και κωμωδίας στην παράδοση των «Απίθανων» και του Χάρι Πότερ.

transparent listΑΛΕΞ & ΕΜΜΑ 1 αστεράκι

ALPHA 17.05

Κομεντί, 2003 (Έγχρ.), 96′

ALEX & EMMA. Αμερικανική ταινία του Ρομπ Ράινερ, με τους Κέιτ Χάντσον, Λιουκ Γουίλσον, Σοφί Μαρσό.

Ένας συγγραφέας που έχει μπλοκάρει ζει με τη στενογράφο του τις ρομαντικές καταστάσεις του μυθιστορήματος που προσπαθεί να ολοκληρώσει.

Ρομάντζο με σασπένς, αλλά και μια μελό λογική ευπρέπειας και μικροαστικού συντηρητισμού.

transparent listΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ 3 αστεράκια

ΝΕΤ 19.00

Kωμωδία, 1984 (Έγχρ.), 93′

ALL OF ME. Αμερικανική ταινία του Καρλ Ράινερ, με τους Στιβ Μάρτιν, Λίλι Τόμλιν, Βικτόρια Τέναντ.

Το πνεύμα μιας εκκεντρικής εκατομμυριούχου μπαίνει κατά λάθος στο σώμα του δικηγόρου της.

Κι όμως αυτή η κωμωδία είναι σχεδόν τέλεια, αφού όχι μόνο αντιμετωπίζει με σαρωτικό χιούμορ το θέμα της κατάληψης ενός σώματος από μια ξένη προς αυτό δύναμη, αλλά και έχει έναν Στιβ Μάρτιν σε μία από τις καλύτερες ερμηνείες του.

transparent listΣΚΟΥΜΠΙ ΝΤΟΥ: ΕΝΑΣ ΤΕΤΡΑΠΟΔΟΣ ΗΡΩΑΣ 1 αστεράκι

STAR 21.00

Κωμωδία, 2002 (Έγχρ.), 87′

Αμερικανική ταινία του Ράτζα Γκόσνελ, με τους Φρέντι Πριντς Τζούνιορ, Σάρα Μισέλ Γκέλαρ, Μάθιου Λίλαρντ.

Η παρέα του ιδιόμορφου τηλεοπτικού σκύλου προσπαθεί να λύσει το μυστήριο μιας σειράς υπερφυσικών φαινομένων.

Ηθελημένα κιτς, αυτή η μεταφορά απευθύνεται αποκλειστικά σ’ ένα συγκεκριμένο παιδικό και προεφηβικό κοινό, χωρίς αυτό να δικαιολογεί το παιδαριώδες σενάριο.

transparent listΣΑΝ ΤΟ ΨΑΡΙ ΕΞΩ ΑΠ’ ΤΗ ΓΥΑΛΑ 2 αστεράκια

ALPHA 21.00

Κομεντί, 2006 (Έγχρ.), 97΄

KETTLE OF FISH. Αμερικανική ταινία της Κλόντια Μάιερς, με τους Μάθιου Μοντίν, Τζίνα Γκέρσον, Κρίστι Σκοτ Κάσμαν.

Ένας εκ πεποιθήσεως εργένης, μια Αγγλίδα βιολόγος που μόλις έχει φτάσει στο Μανχάταν και υπενοικιάζει το διαμέρισμά του και… ένα χρυσόψαρο.

Αυτά είναι τα πρόσωπα μιας κομεντί που καταπιάνεται με συνηθισμένες καταστάσεις με έναν ασυνήθιστα ώριμο για το είδος τρόπο.

transparent listNORBIT 0 αστεράκια

ΑΝΤ1 22.00

Κωμωδία, 2007 (Έγχρ.), 103′

Αμερικανική ταινία του Μπράιαν Ρόμπινς, με τους Έντι Μέρφι, Θάντι Νιούτον, Κούμπα Γκούντινγκ Τζούνιορ.

Ελάχιστοι είναι αυτοί που αμφισβητούν το πηγαίο κωμικό ταλέντο του Έντι Μέρφι, άλλοι τόσοι είναι όμως κι εκείνοι που επικροτούν τις περισσότερες κινηματογραφικές επιλογές του, και το «Norbit» βρίσκεται εδώ για να το αποδείξει πέραν πάσης αμφιβολίας. Στα πρότυπα του «Δάσκαλος για Κλάματα», ο Μέρφι μακιγιάρεται από το μετρ του είδους Ρικ Μπέικερ και «μεταμορφώνεται» σε θεόχοντρη στρίγκλα Ρασπιούσια, σε Κινέζο εστιάτορα Γουόνγκ, ενώ υποδύεται και τον αφελή Νόρμπιτ, σε μια ασύλληπτης χοντροκοπιάς κρυάδα μεγάλου μήκους.

Δεν υπάρχει υποψία κωμικού timing, έξυπνης ατάκας ή υποτυπωδώς ενδιαφέρουσας σεναριακής πλοκής. Τα πάντα εδώ είναι στημένα πάνω στο one man show ενός ασυνάρτητου Έντι Μέρφι (ο οποίος είναι συμπαραγωγός και σεναριογράφος) στη χειρότερη πιθανότατα στιγμή μιας ολόκληρης καριέρας και σε μια ακόμα κατάκτηση της κορυφής της χολιγουντιανής κακογουστιάς.

transparent listΜΑΚΡΙΝΟΣ ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2 αστεράκια

STAR 22.45

Περιπέτεια, 1992 (Έγχρ.), 140′

FAR AND AWAY. Αμερικανική ταινία του Ρον Χάουαρντ, με τους Τομ Κρουζ, Νικόλ Κίντμαν, Τόμας Γκίμπσον.

Στα τέλη του 19ου αιώνα, ένας φτωχός Ιρλανδός αγρότης έρχεται στην Αμερική συνοδεύοντας ένα πλουσιοκόριτσο. Αφού προσπαθεί να κάνει καριέρα ως μποξέρ στο Σικάγο, φτάνει στην Οκλαχόμα, όπου μοιράζουν γη σε υποψήφιους κτηματίες.

Θεαματική υπερπαραγωγή όμορφων τοπίων, η οποία πάσχει από γιγαντισμό προθέσεων.

transparent listΟΝΕΙΡΟΠΑΓΙΔΑ 1 αστεράκι

ALPHA 23.00

Τρόμου, 2003 (Έγχρ.), 134′

DREAMCATCHER. Αμερικανική ταινία του Λόρενς Κάσνταν, με τους Τόμας Τζέιν, Τζέισον Λι, Μόργκαν Φρίμαν.

Τέσσερις φίλοι με τηλεπαθητικές ικανότητες συναντώνται για την ετήσια εκδρομή τους σε κυνηγετικό περίπτερο στα βορινά δάση. Εκεί, όμως, αντιμετωπίζουν επίθεση εξωγήινων που μπαίνουν ως ιός στο ανθρώπινο σώμα, αλλά και την παραφροσύνη ενός αξιωματικού που έχει θέση σε καραντίνα όλη την περιοχή.

Μεταφέροντας στην οθόνη την «Ονειροπαγίδα» του Στίβεν Κινγκ, σεναριογράφος και σκηνοθέτης είχαν να αντιμετωπίσουν ένα τεράστιο σε όγκο βιβλίο, που απαρτίζεται από συρραφή έμμονων ιδεών παρά από μια συγκροτημένη μυθιστορηματικά αφήγηση. Ο Κάσνταν τόνισε πολύ περισσότερο από το βιβλίο την σπλάτερ πλευρά του, κάνοντας μια ανομοιογενή ταινία. Η παραγωγή είναι άψογη, όμως από ένα μέτριο μυθιστόρημα του Κινγκ προέκυψε μια ακόμα πιο μέτρια ταινία.

transparent listΜΑΚΒΕΘ 3½ αστεράκια

ΒΟΥΛΗ 23.10

Δραματική, 1948 (Α/Μ), 89′

MACBETH. Αμερικανική ταινία του Όρσον Ουέλς, με τον ίδιο και τους Τζανέτ Νόλαν, Ρόντι ΜακΝτόουαλ.

Ο Ουέλς δίνει την προσωπική του ερμηνεία στην ιστορία του Σαίξπηρ για τον ευγενή ο οποίος, οδηγημένος από τη φιλόδοξη γυναίκα του και από την ίδια τη μοίρα, αποφασίζει να διαπράξει προδοσία με σκοπό να γίνει βασιλιάς.

Ο δικός του Μάκβεθ είναι περισσότερο ένα μάθημα κινηματογράφου (με εκπληκτική φωτογραφία και οπτικούς/ακουστικούς πειραματισμούς) παρά λογοτεχνίας.

transparent listBLACK OUT 1½ αστεράκι

ΝΕΤ 00.15

Σινεφίλ, 1998 (Έγχρ.), 160′

Ελληνική ταινία του Μενέλαου Καραμαγγιώλη με τους Μυρτώ Αλικάκη, Άλκη Κούρκουλο, Κλέωνα Γρηγοριάδη.

Ένας αεροπόρος εξαφανίζεται, η μνηστή του δέχεται μαγνητοφωνημένα μηνύματα που την πείθουν ότι ο νεκρός ζει, ένας φωτογράφος (που ήταν πρώην εραστής της) σκευωρεί ως σύγχρονος Μεφιστοφελής για να κερδίσει όχι μόνο την παλιά ερωμένη του, αλλά και τον ερωτευμένο αεροπόρο, ο οποίος γίνεται εντελώς αδικαιολόγητα υποχείριο του.

Ο Καραμαγγιώλης επιχειρεί να κάνει μια ερωτικο-θρησκευτική παραβολή γύρω από όλα τα κακά της εποχής μας, χάνοντας την ουσία που είναι η ερωτική ιστορία ανάμεσα στον Κούρκουλο και την Αλικάκη. Όσα ακούγονται γύρω από τον έρωτα, το πάθος και τις σχέσεις, δεν ξεπερνούν το επίπεδο της φτηνής γυναικείας λογοτεχνίας, ενώ λέγονται με τέτοιο στόμφο που προκαλούν μειδίαμα. Ο Καραμαγγιώλης μπορεί να τα καταφέρνει έξοχα στις μπαρόκ φορτισμένες σκηνές του, αδυνατεί όμως να κινηματογραφήσει πειστικά μια παραδοσιακή σκηνή δυο εραστών. Η ταινία αλλάζει συνεχώς ύφος, ξεκινά ως ιστορία ερωτικού πάθους, εξελίσσεται σε φιλμ μυστηρίου, καταλήγει σε μια απίστευτη σατανιστική συνομωσία, αφού προηγουμένως η Αλικάκη έχει πάψει να αποτελεί αντικείμενο διεκδίκησης των δυο ηρώων, για να φανερωθεί η ομοφυλοφιλική έλξη ανάμεσά τους. Στο μεταξύ αναρωτιέσαι σε ποια ταινία βρίσκεσαι και γιατί ένα τόσο φιλόδοξο εγχείρημα, πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα, οδηγείται στην αυτοχειρία. Κρίμα, όχι μόνο για τον Καραμαγγιώλη, αλλά κυρίως για την έξοχη δουλειά των συνεργατών του, όπως του Ηλία Κωνσταντακόπουλου (φωτογραφία), του Νίκου Κυπουργού (μουσική) ή της Τίνας Καραγιώργη (σκηνογραφία).

transparent listΟ ΦΙΛΑΡΑΚΟΣ ΜΟΥ 2 αστεράκια

MEGA 01.15

Μιούζικαλ, 1957 (Έγχρ.), 111′

PAL JOEY. Αμερικανική ταινία του Τζορτζ Σίντνεϊ, με τους Ρίτα Χέιγουορθ, Φρανκ Σινάτρα, Κιμ Νόβακ.

Αυτό κι αν είναι ερωτικό τρίγωνο: Ο Σινάτρα είναι ένας φιλόδοξος τραγουδιστής που πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στη Χέιγουορθ (για να του φτιάξει την καριέρα) και στη Νόβακ (για να του φτιάξει την… καρδιά!).

Θα ακούσετε το «Lady is a tramp» και το «My funny Valentine», αλλά αυτό το μιούζικαλ δεν έχει τίποτα περισσότερο από τη λάμψη των πρωταγωνιστών του.

transparent listΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ 1 αστεράκι

ΕΤ1 01.15

Αστυνομική, 2002 (Έγχρ.), 118′

DARK BLUE. Αμερικανική ταινία του Ρον Σέλτον, με τους Κερτ Ράσελ, Σκοτ Σπίντμαν, Μπρένταν Γκλίζον.

Το σενάριο (βασισμένο σε νουβέλα του Τζέιμς Ελρόι) συνδέει έξυπνα τα διαδραματιζόμενα με το κλίμα χάους που επικράτησε στο Λος Άντζελες τον Απρίλη του 1992, μετά την αθώωση τεσσάρων λευκών αστυνομικών για τον άδικο ξυλοδαρμό του Αφροαμερικανού Ρόντνι Κινγκ. Πέραν αυτού, όμως, δεν υπάρχει τίποτα που να σώζει αυτή την ιστορία αστυνομικής διαφθοράς από την κοινοτυπία.

Είμαστε σίγουροι εκ των προτέρων ότι ο κεντρικός ήρωας Έλτον Πέρι, μπάτσος από οικογενειακή παράδοση, θα βουτήξει βαθιά στο τέλμα της ασυδοσίας, πριν διασώσει τη τιμή του (και της αστυνομίας), παραδίδοντας στη δικαιοσύνη το αφεντικό του. Δεν φανταζόμαστε, όμως, ότι θα το κάνει με τον πιο θεατρινίστικο (αλλά τυπικά χολιγουντιανό) τρόπο, βγάζοντας ένα λογύδριο σε τιμητική εκδήλωση της αστυνομίας. Στο μεταξύ, οι άνθρωποι που παρέσυρε στην ανομία θα σκοτωθούν θεία δίκη, κι όλοι θα πάμε για ύπνο ικανοποιημένοι ηθικά.

transparent listΟΛΕΘΡΙΑ ΣΧΕΣΗ 1 αστεράκι

STAR 01.30

Θρίλερ, 1987 (Έγχρ.), 114′

FATAL ATTRACTION. Αμερικανική ταινία του Έιντριαν Λιν, με τους Μάικλ Ντάγκλας, Γκλεν Κλόουζ, Αν Άρτσερ.

Ένας παντρεμένος δικηγόρος έχει μια ευκαιριακή ερωτική σχέση με μια επιχειρηματία, η οποία αποδεικνύεται σχιζοφρενής, κάνοντας στη συνέχεια κόλαση τη ζωή της οικογένειάς του.

Η πιο χαρακτηριστική ταινία της εποχής του AIDS, που εικονογραφεί με γκροτέσκο τρόπο τους φόβους για τις εξωσυζυγικές σχέσεις και αντιγράφτηκε σε εκατοντάδες τηλε(ταινίες).

transparent listΟ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΚΥΡΙΟΣ ΤΖΟΝΙ ΝΤΕΣΤΙΝΙ 1 αστεράκι

ΑΝΤ1 03.50

Περιπέτεια, 1995 ( Έγχρ.), 102′

DESTINY TURNS ON THE RADIO. Αμερικανική ταινία του Τζακ Μπάραν, με τους Ντίλαν ΜακΝτέρμοτ, Κουέντιν Ταραντίνο, Τζέιμς Μπελούσι.

Ένας ληστής τραπεζών που μόλις απέδρασε από τη φυλακή συναντά τη μοίρα του στο δρόμο για το Λας Βέγκας, όπου αναζητά μια παλιά λεία και έναν παλιό έρωτα.

Μια φάρσα που προσπαθεί απεγνωσμένα να προβάλει την παραδοξότητά της πηδώντας από το ένα κινηματογραφικό είδος στο άλλο.

transparent listΤΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΟΠΛΟ 1 0 αστεράκια

STAR 04.00

Κωμική περιπέτεια, 1993 (Έγχρ.), 84′

LOADED WEAPON I. Αμερικανική ταινία του Τζιν Κουιντάνο, με τους Εμίλιο Εστέβεζ, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Τζον Λόβιτς.

Δυο γκαφατζήδες αστυνομικοί προσπαθούν να εξαρθρώσουν μια σπείρα που διακινεί ναρκωτικά.

Αποτυχημένη παρωδία της κινηματογραφικής σειράς «Φονικό Όπλο».

Επιλογές από την συνδρομητική
transparent listΠΕΣ ΜΟΥ ΤΟ OΝΟΜΑ ΣΟΥ 2 αστεράκια

novacinema1-HD 22.00

Κομεντί, 2010 (Έγχρ.), 100′

LE NOM DES GENS. Γαλλική ταινία του Μισέλ Λεκλέρκ, με τους Σαρά Φορεστιέ, Ζακ Γκαμπλέν, Ζακ Μπουντέ.

Ένας σαραντάρης επιστήμονας και μια δυναμική ακτιβίστρια, η οποία κάνει σεξ με τους πολιτικούς της αντιπάλους για να τους… αλλάξει ιδέες, συναντιούνται σε μια πολιτική κομεντί που παραμένει διασκεδαστική όσο δεν παίρνει τον εαυτό της στα (πολύ) σοβαρά.

Επιχειρώντας να ρίξει προς κάθε κατεύθυνση τα σατιρικά του βέλη, ο Λεκλέρκ δεν βρίσκει πάντα στόχο και συχνά καταφεύγει στην υπερβολή και την απλοποίηση. Το μπρίο της Σαρά Φορεστιέ (Σεζάρ ερμηνείας εκτός απ’ αυτό για το σενάριο) τον βοηθά να πατήσει πάνω στον καρτουνίστικο χαρακτήρα της, και η σκηνοθετική του σπιρτάδα τα βγάζει πέρα ακόμα κι όταν το χιούμορ γίνεται απλό καλαμπούρι. Όταν, όμως, τα κωμικά καύσιμα τελειώσουν και η ταινία αποφασίσει να ανεβάσει τους δραματικούς τόνους, η σκαμπρόζικη οδύσσεια του χαριτωμένου διδύμου χάνει τους χυμούς και, κυρίως, τη γοητεία της, η οποία οφείλεται αποκλειστικά στην ανέμελη, ειλικρινή ελαφρότητά της.

transparent listHUGO 3½ αστεράκια

OTE TV Cinema on Demand

Δραματική, 2011 (Έγχρ.), 126′

Aμερικανική ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε, με τους Έιζα Μπάτερφιλντ, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Σάσα Μπάρον Κοέν.

Στο Παρίσι του ’30 ο ορφανός Χιούγκο, ο οποίος ζει στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό, προσπαθεί να λύσει το μυστήριο που συνοδεύει ένα ρομπότ το οποίο του άφησε ο πατέρας του. Μια δυναμική νεαρή κι ένας πιονέρος του σινεμά θα του προσφέρουν την πολύτιμη βοήθειά τους.

Νοσταλγικός και ταυτόχρονα μοντέρνος, ο Μάρτιν Σκορσέζε συνδυάζει τις πλουσιότερες σινεφίλ αναφορές με το θεαματικότερο 3D από την εποχή του «Avatar» (να το έχετε υπόψη όταν θα μπορείτε να δείτε την ταινία σε 3D). Λίγο πιο παιδικός απ’ όσο θα θέλαμε, αλλά πάντα ευρηματικός και για πρώτη φορό τόσο συγκινητικός, επιστρέφει στη χαμένη κινηματογραφική μαγεία και με ένα διαχρονικό παραμύθι κερδίζει 11 υποψηφιότητες για Όσκαρ – για να φύγει τελικά με πέντε, καλλιτεχνικά και τεχνικά.

athinorama.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

  • Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας U20

    Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας U20

    Συνεχίζοντας την περιγραφή των προϊόντων της Mistral, στο τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας προχωράμε σε περιγραφή των ενισχυτών κεραίας. Οι ενισχυτές κεραίας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: 1) Οι...
  • Φωτοβολταϊκό πάνελ & ηλεκτρική γεννήτρια Patona

    Φωτοβολταϊκό πάνελ & ηλεκτρική γεννήτρια Patona

    Η εταιρεία AstraSat προσφέρει νέες λύσεις που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες για παροχή ρεύματος, χωρίς την ανάγκη ύπαρξης δικτύου από πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας. Συγκεκριμένα, διατίθενται τα εξ...
  • D-Link DWA-X1850

    D-Link DWA-X1850

    Το Wi-Fi 6 είναι το μέλλον του Wi-Fi! Αναβαθμίστε το δίκτυό σας με την τελευταία λέξη της ασύρματης τεχνολογίας, χάρη στον αντάπτορα USB AX1800 Wi-Fi 6. Απλώς συνδέστε τον στον υπολογιστή σας και ...
  • Ikusi FTD-420

    Ikusi FTD-420

    Οι λύσεις οπτικών ινών – μεταξύ άλλων – είναι ιδανικές για διανομή ραδιοτηλεοπτικών σημάτων σε κεντρικές εγκαταστάσεις, από μία πολυκατοικία έως και ένα μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα. Το πιο σημα...
  • Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024

    Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024

    Η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024 στέφτηκε από μεγάλη επιτυχία, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 2 & 3 Μαρτίου. Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, πλήθος επισκεπτών κατέφθασε...
  • devolo Magic 2 WiFi next

    devolo Magic 2 WiFi next

    Το Magic 2 WiFi next της Devolo «ανεβάζει» το Internet στο σπίτι σας σε νέα επίπεδα. Χάρη στην εξαιρετική τεχνολογία Powerline, η πλήρης απόδοση της σύνδεσής σας στο Internet μεταφέρεται με ταχύτη...
  • Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του D-Matrix 4S EVO της ιταλικής Fracarro. Το νέο αυτό Headend διαθέτει 4 ανεξάρτητες δορυφορικές εισόδους DVB-S2 και 4x modulators DVB-T / DVB-C κατ’ ...
  • Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Είναι πλέον διαθέσιμη η τέταρτη και τελευταία ομάδα εκπαιδευτικών video με ελληνική περιγραφή για τα πεδιόμετρα Promax Ranger. Τα συγκεκριμένα video έχουν προστεθεί στην Playlist Πεδιόμετρα RANGER...
  • Meliconi AT 49 USB

    Meliconi AT 49 USB

    Η εσωτερική κεραία Meliconi AT 49 USB με ενσωματωμένο ενισχυτή 49dB, είναι κατάλληλη για τη λήψη ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης (DVB-T), ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης υψηλής ευκρίνεια...
  • Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή νέας σειράς LNB φλάντζας της Engel. Περιλαμβάνει τα single LNB AN7123, twin LNB AN7126 και quattro LNB AN7143, τα οποία διαθέτουν 1x, 2x και 4x εξόδους...
  • Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Οι πιο ισχυρές επίγειες κεραίες της Ikusi είναι τα μοντέλα FlasHD και συγκεκριμένα τα HDTF-C48V & HDTF-C48G σε πράσινο και γκρι χρώμα. Με αξιόλογα χαρακτηριστικά και ισχυρή απόρριψη υψηλότερων...
  • Icy Box IB-LAN301-C3

    Icy Box IB-LAN301-C3

    Απολαύστε το διαδίκτυο χωρίς περιορισμούς: Με ρυθμό μεταφοράς δεδομένων έως και 2,5Gbit, ο αντάπτορας δικτύου IB-LAN301-C3 της Icy Box σάς προσφέρει εξαιρετικά γρήγορη σύνδεση. Αυτό έχει ως αποτέλ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Απριλίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περι...
  • Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    Η TP-Link διευρύνει την οικογένεια των συσκευών Omada, παρουσιάζοντας 3 νέα wireless Access Points. Πρόκειται για τα EAP683 LR, EAP211-Bridge KIT και EAP625-Outdoor HD, τα οποία προσφέρουν αξεπέρα...