Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 187
TM 498
SECURITY REPORT 149
satpraxis 2022
ImageTech Photovision 2024
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6 Μαΐου 2012 13:08

Όλες οι ταινίες της ημέρας- Βαθμολογία και κριτική

Γράφει: N.D
203fce17008e9df65338f1cafaae4da0 XL 306ad64a

Κυριακή, 6 Μαΐου

Αξίζει να δείτε
  • SPIDER-MAN 2 2 αστεράκια 15.10 MEGA
  • ΕΚΔΟΣΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ 2 αστεράκια 22.00 STAR
  • RESTLESS 2½ αστεράκια CINEMA ON DEMAND OTE TV

Όλες οι ταινίες της ημέρας

transparent listΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ ΜΠΕΒΕΡΛΙ ΧΙΛΣ 1½ αστεράκι

STAR 13.45

Κωμωδία, 1997 (Έγχρ.), 91′

B.A.P.S. Αμερικανική ταινία του Ρόμπερτ Τάουνσεντ, με τους Χάλι Μπέρι, Νάταλι Ντισέλ, Μάρτιν Λαντάου.

Δυο καλόκαρδες σερβιτόρες ταξιδεύουν στο Λος Άντζελες για να εργαστούν ως χορεύτριες, με σκοπό να μαζέψουν χρήματα για να ανοίξουν το δικό τους εστιατόριο. Εκεί όμως βοηθούν έναν ηλικιωμένο να ξαναβρεί το ενδιαφέρον του για τη ζωή.

Η Χάλι Μπέρι τα βγάζει πέρα και στην κωμωδία, καταφέρνοντας για λίγη ώρα μαζί με την παρτενέρ της να σε κάνουν να ξεχάσεις ότι βλέπεις μια παραλλαγή του «Pretty Woman».

transparent listSPIDER-MAN 2 2 αστεράκια

MEGA 15.10

Περιπέτεια φαντασίας, 2004 (Έγχρ.), 127′

Αμερικανική ταινία του Σαμ Ράιμι, με τους Τόμπι Μαγκουάιρ, Κίρστεν Ντανστ, Άλφρεντ Μολίνα.

Ο Πίτερ Πάρκερ πρέπει να καταπιέσει τα συναισθήματά του προς την αγαπημένη του Μαίρη Τζέιν, ώστε να αντεπεξέλθει στα καθήκοντά του ως Άνθρωπος Αράχνη και να νικήσει το νέο του εχθρό.

Άρτια φτιαγμένο σίκουελ (χωρίς να καινοτομεί σε ειδικά εφέ), εντυπωσιακό σε σκηνές δράσης, ενίοτε όμως αφελές (το κοινό που παροτρύνει τον ήρωα στην υπεράνθρωπη προσπάθειά του) και κυρίως υπερβολικά οικογενειακό ως θέαμα, δηλαδή πιο clean σε σχέση με την κόμικ προέλευσή του. Αυτή τη φορά, πάντως, η φιγούρα του κακού (πειστικότατος ο Άλφρεντ Μολίνα ως Δρ. Οκτάβιους) είναι ένας χαρακτήρας με ανθρώπινο βάθος κι όχι για μια καρικατούρα σαν τον Green Goblin του πρώτου μέρους.

transparent listMOTOCROSSED 0 αστεράκια

NET 16.00

Περιπέτεια, 2001 (Έγχρ.), 110′

MOTOCROSSED. Αμερικανική τηλεταινία του Στιβ Μπόγιουμ, με τους Αλάνα Όστιν, Ράιλι Σμιθ, Τρέβερ Ο’Μπράιεν.

Όταν ο δίδυμος αδερφός της τραυματίζεται και δεν μπορεί να συμμετάσχει σ’ έναν αγώνα μότοκρος, η όμορφη Άντι Κάρσον αποφασίζει να πάρει τη θέση του.

Το οικογενειακό καθήκον και μερικά ακόμα υπέροχα κοινωνικά μηνύματα σε δύο τροχούς!

transparent listΝΤΙΟΥΚΣ 1 αστεράκι

ALPHA 21.00

Κωμωδία, 2005 (Έγχρ.), 105′

THE DUKES OF HAZZARD. Αμερικανική ταινία του Τζέι Τσαντρασέκαρ, με τους Τζόνι Νόξβιλ, Σον Γουίλιαμ Σκοτ, Τζέσικα Σίμπσον.

Τα δύο ξαδέλφια Ντιουκ προσπαθούν να εμποδίσουν την ύπουλη κατάσχεση της φάρμας τους από τον ανέντιμο επίτροπο της αστυνομίας Μπος Χογκ.

Το πορτοκαλί Dodge Charger και το καυτό σορτσάκι της Ντέιζι είναι τα μόνα στοιχεία που θυμίζουν την cult τηλεοπτική σειρά σ’ αυτήν τη χονδροειδέστατη μεταφορά και απομίμησή της, που παραμερίζει την παιχνιδιάρικη διάθεση απέναντι στην ημιπαρανομία για χάρη μιας ανέμπνευστης φαρσοκωμωδίας του σωρού.

transparent listA CHORUS LINE 1½ αστεράκι

ΕΤ1 22.00

Μιούζικαλ, 1985 ( Έγχρ.), 113′

Αμερικανική ταινία του Ρίτσαρντ Ατένμπορο, με τους Μάικλ Ντάγκλας, Βίκι Φρέντερικ, Τέρενς Μαν.

Μια κοπέλα προσπαθεί, μαζί με άλλους χορευτές, να προσληφθεί σε μια θεατρική παράσταση.

Μία από τις μεγαλύτερες μουσικές επιτυχίες του Μπρόντγουεϊ με υψηλό βαθμό ενδιαφέροντος ακριβώς γιατί αναφέρεται στα παρασκήνιά του, μεταφέρεται χωρίς νεύρο και με τα καλύτερα μουσικοχορευτικά νούμερα κομμένα.

transparent listΕΚΔΟΣΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ 2 αστεράκια

STAR 22.00

Πολιτικό θρίλερ, 2007 (Έγχρ.), 120′

RENDITION. Αμερικανική ταινία του Γκάβιν Χουντ, με τους Τζέικ Τζίλενχαλ, Ρις Γουίδερσπουν, Μέριλ Στριπ.

Ένας αναλυτής της CIA στη Βόρεια Αφρική επιβλέπει την ανάκριση ενός παράνομα απαχθέντος Αμερικανοαιγύπτιου. Πίσω στις ΗΠΑ, η σύζυγος του δεύτερου τον αναζητά, φτάνει ως το γραφείο ενός γερουσιαστή και μαθαίνει ότι έχει μεταφερθεί στο εξωτερικό ως ύποπτος τρομοκρατίας.

Ο βραβευμένος με ξενόγλωσσο Όσκαρ Γκάβιν Χουντ («Τσότσι») αναρωτιέται για το αποτέλεσμα των παράνομων μεταγωγών που εφαρμόζουν οι ΗΠΑ στον πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία. Όσο η δράση μένει επικεντρωμένη σε αφρικανικό έδαφος, το σασπένς διατηρείται ακέραιο και το παιχνίδι αθώων-ενόχων εξελίσσεται καθηλωτικό. Την ώρα των τελικών απαντήσεων όμως κυριαρχούν ο εύκολος ουμανισμός και οι απλοϊκές πολιτικές επιλογές, συναντώντας τους μελοδραματικούς τόνους με τους οποίους φλερτάρει διαρκώς το αμερικανικό κομμάτι της ταινίας.

transparent listΤΟ ΚΑΚΟ ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΕΙ 1 αστεράκι

ALPHA 24.00

Τρόμου, 2004 (Έγχρ.), 88′

EVIL REMAINS. Αμερικανική ταινία του Τζέιμς Μερεντίνο, με τους Ντάνιελ Γκίλις, Τζεφ Γκάλπιν, Κλέιν Κρόφορντ.

Ένας φοιτητής που ερευνά τη σύγχρονη μυθολογία πείθει την παρέα του να τον ακολουθήσει σ’ ένα απομονωμένο στοιχειωμένο κτήμα.

Όχι πως δεν σε κάνει να πετάγεσαι από την καρέκλα σου, αλλά όταν οι δύο κοπέλες της παρέας είναι λεσβίες, καταλαβαίνεις ότι το μόνο που παραμονεύει είναι το… CULT!

transparent listHALLOWEEN II: Η ΝΥΧΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ 0 αστεράκια

STAR 00.30

Τρόμου, 2009 (Έγχρ.), 105′

HALLOWEEN II. Αμερικανική ταινία του Ρομπ Ζόμπι, με τους Σκάουτ Τέιλορ-Κόμπτον, Μάλκολμ ΜακΝτάουελ, Τάιλερ Μέιν.

Ο Μάικλ Μάγερς επιζεί του μακελειού στο Χάντονφιλντ και, ένα χρόνο μετά, επιστρέφει για να τακτοποιήσει εκκρεμείς, οικογενειακές και μη, υποθέσεις.

Πιστός στην πλοκή αλλά πολύ μακριά από το πνεύμα και την κινηματογραφική ουσία, ο μουσικός («White Zombie») και σκηνοθέτης Ρομπ Ζόμπι διασκεύασε πριν από δύο χρόνια την ταινία τρόμου-ορόσημο του Τζον Κάρπεντερ «Η Νύχτα με τις Μάσκες» αλλάζοντάς της τα φώτα. Η σκοτεινή όψη της αμερικανικής καθημερινότητας των προαστίων αντικαταστάθηκε από μια σειρά υποφωτισμένων (άμα λέμε ότι της άλλαξε τα φώτα…), δήθεν ατμοσφαιρικών πλάνων και η αιφνίδια εισβολή του εφιάλτη του ανίκητου serial killer μετατράπηκε σε ασταμάτητη επί της οθόνης παρέλαση σαδιστικών, γραφικά βίαιων φόνων. Στο ριμέικ του σίκουελ, λοιπόν (η πρωτότυπη σειρά μετρά οκτώ ταινίες), ο «δημιουργός» διατηρεί ακέραια αυτήν την exploitation κινηματογραφική προσέγγιση, αλλάζει όμως τη σεναριακή πλοκή. Βασικά, μεταθέτει τους καινούργιους φόνους ένα χρόνο μετά, βάζει τη Λόρι Στρόουντ να βασανίζεται από εφιάλτες, να κλαίει και να χτυπιέται, και… μπαίνει στο μυαλό του Μάικ Μάγερς, το οποίο κατακλύζεται από ψυχαναλυτικά οράματα οιδιποδείου καταγωγής! Θα μπορούσε να ήταν το «Scary Movie 5», αλλά είναι κάτι λιγότερο αστείο και πολύ πιο ανόητο.

transparent listΣΚΟΤΕΙΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ 1 αστεράκι

ΑΝΤ1 03.20

Τρόμου, 2007 (Έγχρ.), 82′

BENEATH. Αμερικανική ταινία του Ντάγκεν Μέριλ, με τους Νόρα Ζέετνερ, Τίμοθι Πολ Πέρεζ, Μάθιου Σετλ.

Η Κρίστι βλέπει εφιάλτες και οράματα ότι η αδερφή της, η οποία παραμορφώθηκε σε τροχαίο και τελικά πέθανε, θάφτηκε ζωντανή. Επιστρέφοντας στην πατρίδα της, αποφασίζει να ερευνήσει την υπόθεση, ενώ οι κάτοικοι την αντιμετωπίζουν σαν να είναι ψυχικά διαταραγμένη.

Σαν μια σαπουνόπερα-θρίλερ, με διαρκείς μικρές ανατροπές που προσπαθούν εναγωνίως να σε πείσουν ότι υπάρχει ένα μεγαλύτερο μυστήριο. Και τελικά το καταφέρνουν, αν αποφασίσεις ότι βλέπεις νεανικό θριλεράκι.

Επιλογές από την συνδρομητική
transparent listTHOR 1½ αστεράκι

novacinema1-HD 22.00

Περιπέτεια, 2011 (Έγχρ.), 115′

Αμερικανική ταινία του Κένεθ Μπράνα, με τους Κρις Χέμσγουορθ, Άντονι Χόπκινς, Νάταλι Πόρτμαν.

Στην ουρά των ηρώων της Marvel για τη μεγάλη οθόνη έφτασε και η ώρα του Θορ, γιου του βασιλιά Όντιν, αλλά και των Σταν Λι, Λάρι Λίμπερ και Τζακ Κίρμπι, οι οποίοι –εμπνευσμένοι από τη βορειοευρωπαϊκή μυθολογία– δημοσίευσαν το 1962 τις πρώτες περιπέτειές του. Εκεί ο διάδοχος του θρόνου του Άσγκαρντ ζει διπλή ζωή στον πλανήτη μας, εξορισμένος για αλαζονική συμπεριφορά. Από τη μία ως φοιτητής ιατρικής Ντόναλντ Μπλέικ και από την άλλη ως υπερασπιστής του καλού με το ανίκητο σφυρί Μιόλνιρ στο χέρι. Η κινηματογραφική μεταφορά του κόμικς πιάνει την ιστορία από την αρχή, περιγράφει τη θαρραλέα, πλην απερίσκεπτη συμπεριφορά του νεαρού πολεμιστή και την επακόλουθη αποστολή του στη Γη, όπου πρέπει να αποδείξει τις ικανότητές του ως κοινός θνητός, όπως και να σώσει τον πλανήτη του από μια επικίνδυνη συνωμοσία.

Σας κάνει ο τετράκις υποψήφιος για Όσκαρ Κένεθ Μπράνα ως ο κατάλληλος άνθρωπος για να βάλει σε σκηνοθετική τάξη αυτό το αφελές υπερηρωϊκό κλισέ; Όχι βέβαια, αφού αποδεικνύεται πως ο σαιξπηρικός εξπέρ είναι πολύ σοφιστικέ για ένα θεαματικά χάρτινο blockbuster, μπερδεμένος ανάμεσα στο κιτς ντεκόρ, τον fun χαρακτήρα, τη θεαματική φαντασία, τα τρισδιάστατα ψηφιακά εφέ και το αυτοσαρκαστικό χιούμορ του.

transparent listRESTLESS 2½ αστεράκια

OTE TV Cinema on Demand

Δραματική, 2011 (Έγχρ.), 91′

Αμερικανική ταινία του Γκας Βαν Σαντ, με τους Χένρι Χόπερ, Μία Βασικόφσκα, Ρίο Κάσε.

Ο Ενόχ, ένα αγόρι που του αρέσει να παρακολουθεί κηδείες και συνομιλεί με το φάντασμα ενός Γιαπωνέζου καμικάζι, ερωτεύεται μια κοπέλα με λίγους μήνες ζωής μπροστά της.

Πάνω σε ένα ξεκάθαρα μελοδραματικό μοτίβο, ο Βαν Σαντ προσπαθεί να φέρει τους συναισθηματικά εγκλωβισμένους πρωταγωνιστές του απέναντι στη σοκαριστική, αναπόδραστη συνειδητοποίηση του τέλους και από αυτό να αντλήσει δημιουργική διάθεση, ερωτικό πάθος, αναζωογονητική ενέργεια. Με το χαλαρό, αέρινο σκηνοθετικό στιλ του, τα παιχνίδια του με τον Δαρβίνο και το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», τη vintage γκαρνταρόμπα της Άναμπελ, το μελωδικό σάουντρακ και τις σταθερές χριστιανικές αναφορές του, αφήνει πίσω του πολλά από τα βαρίδια του δακρύβρεχτου είδους, χωρίς παράλληλα να αγγίζει τον τραγικό πυρήνα της ιστορίας του. Οι ιδέες του είναι στην πραγματικότητα μπανάλ, αλλά ο σικάτος χειρισμός τους τις ντύνει με κινηματογραφική χάρη, η οποία γοητεύει, συγκινεί, μα γρήγορα εξατμίζεται.

Athinorama.gr

Κυριακή, 6 Μαΐου

Αξίζει να δείτε
  • SPIDER-MAN 2 2 αστεράκια 15.10 MEGA
  • ΕΚΔΟΣΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ 2 αστεράκια 22.00 STAR
  • RESTLESS 2½ αστεράκια CINEMA ON DEMAND OTE TV

Όλες οι ταινίες της ημέρας

transparent listΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ ΜΠΕΒΕΡΛΙ ΧΙΛΣ 1½ αστεράκι

STAR 13.45

Κωμωδία, 1997 (Έγχρ.), 91′

B.A.P.S. Αμερικανική ταινία του Ρόμπερτ Τάουνσεντ, με τους Χάλι Μπέρι, Νάταλι Ντισέλ, Μάρτιν Λαντάου.

Δυο καλόκαρδες σερβιτόρες ταξιδεύουν στο Λος Άντζελες για να εργαστούν ως χορεύτριες, με σκοπό να μαζέψουν χρήματα για να ανοίξουν το δικό τους εστιατόριο. Εκεί όμως βοηθούν έναν ηλικιωμένο να ξαναβρεί το ενδιαφέρον του για τη ζωή.

Η Χάλι Μπέρι τα βγάζει πέρα και στην κωμωδία, καταφέρνοντας για λίγη ώρα μαζί με την παρτενέρ της να σε κάνουν να ξεχάσεις ότι βλέπεις μια παραλλαγή του «Pretty Woman».

transparent listSPIDER-MAN 2 2 αστεράκια

MEGA 15.10

Περιπέτεια φαντασίας, 2004 (Έγχρ.), 127′

Αμερικανική ταινία του Σαμ Ράιμι, με τους Τόμπι Μαγκουάιρ, Κίρστεν Ντανστ, Άλφρεντ Μολίνα.

Ο Πίτερ Πάρκερ πρέπει να καταπιέσει τα συναισθήματά του προς την αγαπημένη του Μαίρη Τζέιν, ώστε να αντεπεξέλθει στα καθήκοντά του ως Άνθρωπος Αράχνη και να νικήσει το νέο του εχθρό.

Άρτια φτιαγμένο σίκουελ (χωρίς να καινοτομεί σε ειδικά εφέ), εντυπωσιακό σε σκηνές δράσης, ενίοτε όμως αφελές (το κοινό που παροτρύνει τον ήρωα στην υπεράνθρωπη προσπάθειά του) και κυρίως υπερβολικά οικογενειακό ως θέαμα, δηλαδή πιο clean σε σχέση με την κόμικ προέλευσή του. Αυτή τη φορά, πάντως, η φιγούρα του κακού (πειστικότατος ο Άλφρεντ Μολίνα ως Δρ. Οκτάβιους) είναι ένας χαρακτήρας με ανθρώπινο βάθος κι όχι για μια καρικατούρα σαν τον Green Goblin του πρώτου μέρους.

transparent listMOTOCROSSED 0 αστεράκια

NET 16.00

Περιπέτεια, 2001 (Έγχρ.), 110′

MOTOCROSSED. Αμερικανική τηλεταινία του Στιβ Μπόγιουμ, με τους Αλάνα Όστιν, Ράιλι Σμιθ, Τρέβερ Ο’Μπράιεν.

Όταν ο δίδυμος αδερφός της τραυματίζεται και δεν μπορεί να συμμετάσχει σ’ έναν αγώνα μότοκρος, η όμορφη Άντι Κάρσον αποφασίζει να πάρει τη θέση του.

Το οικογενειακό καθήκον και μερικά ακόμα υπέροχα κοινωνικά μηνύματα σε δύο τροχούς!

transparent listΝΤΙΟΥΚΣ 1 αστεράκι

ALPHA 21.00

Κωμωδία, 2005 (Έγχρ.), 105′

THE DUKES OF HAZZARD. Αμερικανική ταινία του Τζέι Τσαντρασέκαρ, με τους Τζόνι Νόξβιλ, Σον Γουίλιαμ Σκοτ, Τζέσικα Σίμπσον.

Τα δύο ξαδέλφια Ντιουκ προσπαθούν να εμποδίσουν την ύπουλη κατάσχεση της φάρμας τους από τον ανέντιμο επίτροπο της αστυνομίας Μπος Χογκ.

Το πορτοκαλί Dodge Charger και το καυτό σορτσάκι της Ντέιζι είναι τα μόνα στοιχεία που θυμίζουν την cult τηλεοπτική σειρά σ’ αυτήν τη χονδροειδέστατη μεταφορά και απομίμησή της, που παραμερίζει την παιχνιδιάρικη διάθεση απέναντι στην ημιπαρανομία για χάρη μιας ανέμπνευστης φαρσοκωμωδίας του σωρού.

transparent listA CHORUS LINE 1½ αστεράκι

ΕΤ1 22.00

Μιούζικαλ, 1985 ( Έγχρ.), 113′

Αμερικανική ταινία του Ρίτσαρντ Ατένμπορο, με τους Μάικλ Ντάγκλας, Βίκι Φρέντερικ, Τέρενς Μαν.

Μια κοπέλα προσπαθεί, μαζί με άλλους χορευτές, να προσληφθεί σε μια θεατρική παράσταση.

Μία από τις μεγαλύτερες μουσικές επιτυχίες του Μπρόντγουεϊ με υψηλό βαθμό ενδιαφέροντος ακριβώς γιατί αναφέρεται στα παρασκήνιά του, μεταφέρεται χωρίς νεύρο και με τα καλύτερα μουσικοχορευτικά νούμερα κομμένα.

transparent listΕΚΔΟΣΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ 2 αστεράκια

STAR 22.00

Πολιτικό θρίλερ, 2007 (Έγχρ.), 120′

RENDITION. Αμερικανική ταινία του Γκάβιν Χουντ, με τους Τζέικ Τζίλενχαλ, Ρις Γουίδερσπουν, Μέριλ Στριπ.

Ένας αναλυτής της CIA στη Βόρεια Αφρική επιβλέπει την ανάκριση ενός παράνομα απαχθέντος Αμερικανοαιγύπτιου. Πίσω στις ΗΠΑ, η σύζυγος του δεύτερου τον αναζητά, φτάνει ως το γραφείο ενός γερουσιαστή και μαθαίνει ότι έχει μεταφερθεί στο εξωτερικό ως ύποπτος τρομοκρατίας.

Ο βραβευμένος με ξενόγλωσσο Όσκαρ Γκάβιν Χουντ («Τσότσι») αναρωτιέται για το αποτέλεσμα των παράνομων μεταγωγών που εφαρμόζουν οι ΗΠΑ στον πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία. Όσο η δράση μένει επικεντρωμένη σε αφρικανικό έδαφος, το σασπένς διατηρείται ακέραιο και το παιχνίδι αθώων-ενόχων εξελίσσεται καθηλωτικό. Την ώρα των τελικών απαντήσεων όμως κυριαρχούν ο εύκολος ουμανισμός και οι απλοϊκές πολιτικές επιλογές, συναντώντας τους μελοδραματικούς τόνους με τους οποίους φλερτάρει διαρκώς το αμερικανικό κομμάτι της ταινίας.

transparent listΤΟ ΚΑΚΟ ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΕΙ 1 αστεράκι

ALPHA 24.00

Τρόμου, 2004 (Έγχρ.), 88′

EVIL REMAINS. Αμερικανική ταινία του Τζέιμς Μερεντίνο, με τους Ντάνιελ Γκίλις, Τζεφ Γκάλπιν, Κλέιν Κρόφορντ.

Ένας φοιτητής που ερευνά τη σύγχρονη μυθολογία πείθει την παρέα του να τον ακολουθήσει σ’ ένα απομονωμένο στοιχειωμένο κτήμα.

Όχι πως δεν σε κάνει να πετάγεσαι από την καρέκλα σου, αλλά όταν οι δύο κοπέλες της παρέας είναι λεσβίες, καταλαβαίνεις ότι το μόνο που παραμονεύει είναι το… CULT!

transparent listHALLOWEEN II: Η ΝΥΧΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ 0 αστεράκια

STAR 00.30

Τρόμου, 2009 (Έγχρ.), 105′

HALLOWEEN II. Αμερικανική ταινία του Ρομπ Ζόμπι, με τους Σκάουτ Τέιλορ-Κόμπτον, Μάλκολμ ΜακΝτάουελ, Τάιλερ Μέιν.

Ο Μάικλ Μάγερς επιζεί του μακελειού στο Χάντονφιλντ και, ένα χρόνο μετά, επιστρέφει για να τακτοποιήσει εκκρεμείς, οικογενειακές και μη, υποθέσεις.

Πιστός στην πλοκή αλλά πολύ μακριά από το πνεύμα και την κινηματογραφική ουσία, ο μουσικός («White Zombie») και σκηνοθέτης Ρομπ Ζόμπι διασκεύασε πριν από δύο χρόνια την ταινία τρόμου-ορόσημο του Τζον Κάρπεντερ «Η Νύχτα με τις Μάσκες» αλλάζοντάς της τα φώτα. Η σκοτεινή όψη της αμερικανικής καθημερινότητας των προαστίων αντικαταστάθηκε από μια σειρά υποφωτισμένων (άμα λέμε ότι της άλλαξε τα φώτα…), δήθεν ατμοσφαιρικών πλάνων και η αιφνίδια εισβολή του εφιάλτη του ανίκητου serial killer μετατράπηκε σε ασταμάτητη επί της οθόνης παρέλαση σαδιστικών, γραφικά βίαιων φόνων. Στο ριμέικ του σίκουελ, λοιπόν (η πρωτότυπη σειρά μετρά οκτώ ταινίες), ο «δημιουργός» διατηρεί ακέραια αυτήν την exploitation κινηματογραφική προσέγγιση, αλλάζει όμως τη σεναριακή πλοκή. Βασικά, μεταθέτει τους καινούργιους φόνους ένα χρόνο μετά, βάζει τη Λόρι Στρόουντ να βασανίζεται από εφιάλτες, να κλαίει και να χτυπιέται, και… μπαίνει στο μυαλό του Μάικ Μάγερς, το οποίο κατακλύζεται από ψυχαναλυτικά οράματα οιδιποδείου καταγωγής! Θα μπορούσε να ήταν το «Scary Movie 5», αλλά είναι κάτι λιγότερο αστείο και πολύ πιο ανόητο.

transparent listΣΚΟΤΕΙΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ 1 αστεράκι

ΑΝΤ1 03.20

Τρόμου, 2007 (Έγχρ.), 82′

BENEATH. Αμερικανική ταινία του Ντάγκεν Μέριλ, με τους Νόρα Ζέετνερ, Τίμοθι Πολ Πέρεζ, Μάθιου Σετλ.

Η Κρίστι βλέπει εφιάλτες και οράματα ότι η αδερφή της, η οποία παραμορφώθηκε σε τροχαίο και τελικά πέθανε, θάφτηκε ζωντανή. Επιστρέφοντας στην πατρίδα της, αποφασίζει να ερευνήσει την υπόθεση, ενώ οι κάτοικοι την αντιμετωπίζουν σαν να είναι ψυχικά διαταραγμένη.

Σαν μια σαπουνόπερα-θρίλερ, με διαρκείς μικρές ανατροπές που προσπαθούν εναγωνίως να σε πείσουν ότι υπάρχει ένα μεγαλύτερο μυστήριο. Και τελικά το καταφέρνουν, αν αποφασίσεις ότι βλέπεις νεανικό θριλεράκι.

Επιλογές από την συνδρομητική
transparent listTHOR 1½ αστεράκι

novacinema1-HD 22.00

Περιπέτεια, 2011 (Έγχρ.), 115′

Αμερικανική ταινία του Κένεθ Μπράνα, με τους Κρις Χέμσγουορθ, Άντονι Χόπκινς, Νάταλι Πόρτμαν.

Στην ουρά των ηρώων της Marvel για τη μεγάλη οθόνη έφτασε και η ώρα του Θορ, γιου του βασιλιά Όντιν, αλλά και των Σταν Λι, Λάρι Λίμπερ και Τζακ Κίρμπι, οι οποίοι –εμπνευσμένοι από τη βορειοευρωπαϊκή μυθολογία– δημοσίευσαν το 1962 τις πρώτες περιπέτειές του. Εκεί ο διάδοχος του θρόνου του Άσγκαρντ ζει διπλή ζωή στον πλανήτη μας, εξορισμένος για αλαζονική συμπεριφορά. Από τη μία ως φοιτητής ιατρικής Ντόναλντ Μπλέικ και από την άλλη ως υπερασπιστής του καλού με το ανίκητο σφυρί Μιόλνιρ στο χέρι. Η κινηματογραφική μεταφορά του κόμικς πιάνει την ιστορία από την αρχή, περιγράφει τη θαρραλέα, πλην απερίσκεπτη συμπεριφορά του νεαρού πολεμιστή και την επακόλουθη αποστολή του στη Γη, όπου πρέπει να αποδείξει τις ικανότητές του ως κοινός θνητός, όπως και να σώσει τον πλανήτη του από μια επικίνδυνη συνωμοσία.

Σας κάνει ο τετράκις υποψήφιος για Όσκαρ Κένεθ Μπράνα ως ο κατάλληλος άνθρωπος για να βάλει σε σκηνοθετική τάξη αυτό το αφελές υπερηρωϊκό κλισέ; Όχι βέβαια, αφού αποδεικνύεται πως ο σαιξπηρικός εξπέρ είναι πολύ σοφιστικέ για ένα θεαματικά χάρτινο blockbuster, μπερδεμένος ανάμεσα στο κιτς ντεκόρ, τον fun χαρακτήρα, τη θεαματική φαντασία, τα τρισδιάστατα ψηφιακά εφέ και το αυτοσαρκαστικό χιούμορ του.

transparent listRESTLESS 2½ αστεράκια

OTE TV Cinema on Demand

Δραματική, 2011 (Έγχρ.), 91′

Αμερικανική ταινία του Γκας Βαν Σαντ, με τους Χένρι Χόπερ, Μία Βασικόφσκα, Ρίο Κάσε.

Ο Ενόχ, ένα αγόρι που του αρέσει να παρακολουθεί κηδείες και συνομιλεί με το φάντασμα ενός Γιαπωνέζου καμικάζι, ερωτεύεται μια κοπέλα με λίγους μήνες ζωής μπροστά της.

Πάνω σε ένα ξεκάθαρα μελοδραματικό μοτίβο, ο Βαν Σαντ προσπαθεί να φέρει τους συναισθηματικά εγκλωβισμένους πρωταγωνιστές του απέναντι στη σοκαριστική, αναπόδραστη συνειδητοποίηση του τέλους και από αυτό να αντλήσει δημιουργική διάθεση, ερωτικό πάθος, αναζωογονητική ενέργεια. Με το χαλαρό, αέρινο σκηνοθετικό στιλ του, τα παιχνίδια του με τον Δαρβίνο και το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», τη vintage γκαρνταρόμπα της Άναμπελ, το μελωδικό σάουντρακ και τις σταθερές χριστιανικές αναφορές του, αφήνει πίσω του πολλά από τα βαρίδια του δακρύβρεχτου είδους, χωρίς παράλληλα να αγγίζει τον τραγικό πυρήνα της ιστορίας του. Οι ιδέες του είναι στην πραγματικότητα μπανάλ, αλλά ο σικάτος χειρισμός τους τις ντύνει με κινηματογραφική χάρη, η οποία γοητεύει, συγκινεί, μα γρήγορα εξατμίζεται.

Athinorama.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

  • Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας U20

    Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας U20

    Συνεχίζοντας την περιγραφή των προϊόντων της Mistral, στο τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας προχωράμε σε περιγραφή των ενισχυτών κεραίας. Οι ενισχυτές κεραίας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: 1) Οι...
  • Φωτοβολταϊκό πάνελ & ηλεκτρική γεννήτρια Patona

    Φωτοβολταϊκό πάνελ & ηλεκτρική γεννήτρια Patona

    Η εταιρεία AstraSat προσφέρει νέες λύσεις που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες για παροχή ρεύματος, χωρίς την ανάγκη ύπαρξης δικτύου από πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας. Συγκεκριμένα, διατίθενται τα εξ...
  • D-Link DWA-X1850

    D-Link DWA-X1850

    Το Wi-Fi 6 είναι το μέλλον του Wi-Fi! Αναβαθμίστε το δίκτυό σας με την τελευταία λέξη της ασύρματης τεχνολογίας, χάρη στον αντάπτορα USB AX1800 Wi-Fi 6. Απλώς συνδέστε τον στον υπολογιστή σας και ...
  • Ikusi FTD-420

    Ikusi FTD-420

    Οι λύσεις οπτικών ινών – μεταξύ άλλων – είναι ιδανικές για διανομή ραδιοτηλεοπτικών σημάτων σε κεντρικές εγκαταστάσεις, από μία πολυκατοικία έως και ένα μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα. Το πιο σημα...
  • Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024

    Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024

    Η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024 στέφτηκε από μεγάλη επιτυχία, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 2 & 3 Μαρτίου. Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, πλήθος επισκεπτών κατέφθασε...
  • devolo Magic 2 WiFi next

    devolo Magic 2 WiFi next

    Το Magic 2 WiFi next της Devolo «ανεβάζει» το Internet στο σπίτι σας σε νέα επίπεδα. Χάρη στην εξαιρετική τεχνολογία Powerline, η πλήρης απόδοση της σύνδεσής σας στο Internet μεταφέρεται με ταχύτη...
  • Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του D-Matrix 4S EVO της ιταλικής Fracarro. Το νέο αυτό Headend διαθέτει 4 ανεξάρτητες δορυφορικές εισόδους DVB-S2 και 4x modulators DVB-T / DVB-C κατ’ ...
  • Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Είναι πλέον διαθέσιμη η τέταρτη και τελευταία ομάδα εκπαιδευτικών video με ελληνική περιγραφή για τα πεδιόμετρα Promax Ranger. Τα συγκεκριμένα video έχουν προστεθεί στην Playlist Πεδιόμετρα RANGER...
  • Meliconi AT 49 USB

    Meliconi AT 49 USB

    Η εσωτερική κεραία Meliconi AT 49 USB με ενσωματωμένο ενισχυτή 49dB, είναι κατάλληλη για τη λήψη ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης (DVB-T), ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης υψηλής ευκρίνεια...
  • Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή νέας σειράς LNB φλάντζας της Engel. Περιλαμβάνει τα single LNB AN7123, twin LNB AN7126 και quattro LNB AN7143, τα οποία διαθέτουν 1x, 2x και 4x εξόδους...
  • Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Οι πιο ισχυρές επίγειες κεραίες της Ikusi είναι τα μοντέλα FlasHD και συγκεκριμένα τα HDTF-C48V & HDTF-C48G σε πράσινο και γκρι χρώμα. Με αξιόλογα χαρακτηριστικά και ισχυρή απόρριψη υψηλότερων...
  • Icy Box IB-LAN301-C3

    Icy Box IB-LAN301-C3

    Απολαύστε το διαδίκτυο χωρίς περιορισμούς: Με ρυθμό μεταφοράς δεδομένων έως και 2,5Gbit, ο αντάπτορας δικτύου IB-LAN301-C3 της Icy Box σάς προσφέρει εξαιρετικά γρήγορη σύνδεση. Αυτό έχει ως αποτέλ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Απριλίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περι...
  • Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    Η TP-Link διευρύνει την οικογένεια των συσκευών Omada, παρουσιάζοντας 3 νέα wireless Access Points. Πρόκειται για τα EAP683 LR, EAP211-Bridge KIT και EAP625-Outdoor HD, τα οποία προσφέρουν αξεπέρα...