Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 187
TM 498
SECURITY REPORT 149
satpraxis 2022
ImageTech Photovision 2024
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

1 Απριλίου 2012 11:58

Οι ταινίες της ημέρας

Γράφει: N.D
6da4961fc61d08e9b5f80c8ea30d8ffc XL 141b578b
Κυριακή 01 Απριλίου 2012

Οι ταινίες της ημέρας- Σχόλια Κριτικές

Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ 2 αστεράκια

ΑΝΤ1 13.30

Μουσική κωμωδία, 2003 (Έγχρ.), 123′

THE FIGHTING TEMPTATIONS. Αμερικανική ταινία του Τζόναθαν Λιν, με τους Μπιγιονσέ Νόουλς, Κούμπα Γκούντινγκ Τζούνιορ, Μάικ Επς.

Για να διεκδικήσει μια κληρονομιά, ένας διαφημιστής πρέπει να φτιάξει στη γενέτειρά του μια χορωδία γκόσπελ και να την οδηγήσει μέχρι το έπαθλο ενός διαγωνισμού.

Κωμωδία ελαφρώς της συμφοράς (με μια Μπιγιονσέ ανύπαρκτη ερμηνευτικά κι έναν Κούμπα Γκούντινγκ Τζούνιορ εξαντλητικά υπερκινητικό), αλλά όταν η μουσική είναι τόσο… θεϊκή και η Μπιγιονσέ ερμηνεύει το «Fever», αυτές τις λεπτομέρειες τις ξεχνάς γρήγορα.

transparent listΓΑΒ ΣΤΟΡΙ 0 αστεράκια

STAR 13.45

Κωμωδία, 1993 (Έγχρ.), 89′

BEETHOVEN’S 2ND. Αμερικανική ταινία του Ροντ Ντάνιελ, με τους Τσαρλς Γκρόντιν, Μπόνι Χαντ, Νικόλ Τομ.

Ο Μπετόβεν, ο ιδιότροπος σκύλος που έχει εγκατασταθεί πλέον οριστικά στην οικογένεια Νιούτον, είναι ερωτευμένος με μια σκυλίτσα, την οποία κλέβει από τα αφεντικά της και τη φέρνει να ζήσει μαζί του.

Κάπου εδώ έπρεπε κάποιος να σκεφτεί σοβαρά την ευθανασία σ’ αυτήν τη σειρά σκυλοταινιών.

transparent listΗ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΚΑΙ Ο ΝΑΥΤΗΣ 0 αστεράκια

MEGA 14.50

Κοινωνική, 2001 (Έγχρ.), 100′

THE PRINCESS AND THE MARINE. Αμερικανική τηλεταινία του Μάικ Ρόουμπ, με τους Μαρκ-Πολ Γκόσελαρ, Μάριζολ Νίκολς, Ντέιβ Πάουερ.

Μια πριγκίπισσα από το Μπαχρέιν ερωτεύεται έναν Αμερικανό πεζοναύτη και το ζευγάρι αποφασίζει να κλεφτεί.

Κι όμως είναι πραγματική ιστορία – και βέβαια μια ευκαιρία να ειπωθεί στο αμερικανικό τηλεοπτικό κοινό ένα ρομάντζο στα χρόνια του πολέμου κατά της τρομοκρατίας. Ελάχιστα συγκινητικό ή πολιτικό και σίγουρα καθόλου κινηματογραφικά ενδιαφέρον.

transparent listΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ 4 αστεράκια

novacinema3 21.00

Θρίλερ, 1974 (Έγχρ.), 113′

THE CONVERSATION. Αμερικανική ταινία του Φράνσις Φορντ Κόπολα, με τους Τζιν Χάκμαν, Τζον Καζάλε, Άλεν Γκάρφιλντ.

Ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ, ειδικός στις υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, παρακολουθεί ένα παράνομο ζευγάρι και βρίσκεται μπλεγμένος σε μια σκοτεινή υπόθεση δολοφονίας.

Απαισιόδοξη ταινία, που γυρίστηκε μετά το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ και δείχνει την αδυναμία του μοναχικού ατόμου να αντισταθεί στις σκοτεινές δυνάμεις που το ξεπερνούν. Ο Τζιν Χάκμαν μοιάζει με ένα μαθητευόμενο μάγο που καταστρέφεται από τις δυνάμεις που άφησε να του ξεφύγουν, μόνο που η νέα δύναμη του Σκότους ονομάζεται τεχνολογία. Η σκηνοθεσία του Κόπολα, υπόδειγμα επισήμανσης μικρολεπτομερειών με σημασία, και η εξαιρετική ερμηνεία του Τζιν Χάκμαν είναι παράγοντες που σίγουρα επηρέασαν τη βράβευση με Χρυσό Φοίνικα.

transparent listΑΪ-ΦΟΡ. ΛΟΥΦΑ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΑΓΗ 2 αστεράκια

MEGA 21.00

Κωμωδία, 2008 (Έγχρ.), 95′

Ελληνική ταινία του Βασίλη Κατσίκη, με τους Θανάση Τσαλταμπάση, Στάθη Παναγιωτίδη, Κώστα Φραγκολιά.

Με θητεία στο ντοκιμαντέρ και κινηματογραφικό ντεμπούτο το πρωτότυπο, βραβευμένο «CCTV», ο Βασίλης Κατσίκης έγραψε και σκηνοθέτησε μια λαϊκή κωμωδία. Η αρχική άφιξη των γιωτάδων στο κέντρο κατάταξης, η προπαίδευσή τους και η παράταξη… αστείων στιγμιότυπων θυμίζουν καλογραμμένο τηλεοπτικό επεισόδιο. Η μετάθεση των ηρώων στο νησί τούς φέρνει πιο κοντά στο φακό, ενώ σιγά σιγά αρχίζουν να λύνονται ως χαρακτήρες και να δένουν ως ομάδα.

Μαζί τους κι η σκηνοθεσία, η οποία πατάει πλέον σε πιο στέρεο δραματουργικό έδαφος αλλά και στον hip hop ρυθμό των Goin’ Through, προσδίδοντας στην ταινία ένα πιο στρωτό, λειτουργικό τέμπο. Μερικές σκηνές, όπως αυτή του καφενείου, είναι ξεκαρδιστικές, κάποιες άλλες, σαν εκείνη του φινάλε, φαντάζουν αδέξιες, οι αντιμιλιταριστικές βολές βρίσκουν στόχο και, παρότι κάποιοι χαρακτήρες μοιάζουν ουρανοκατέβατοι, το πρωταγωνιστικό καστ είναι απολαυστικό και ο Τσαλταμπάσης πραγματική ατραξιόν.

transparent listΣΑΝ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ 1 αστεράκι

ΕΤ3 23.00

Δραματική, 2004 (Έγχρ.), 121′

HEAD IN THE CLOUDS. Αμερικανική ταινία του Τζον Ντούιγκαν, με τους Σαρλίζ Θερόν, Πενέλοπε Κρουζ, Στούαρτ Τάουνσεντ.

Μια σχέση τριών ατόμων που κουβαλάει ψήγματα από τη διαφορετική στάση ζωής του καθενός απέναντι στα καυτά πολιτικά γεγονότα της δεκαετίας του ’30 στην Ευρώπη. Από τη μια η προκλητική φωτογράφος Γκίλντα, που θέλει να απολαύσει την ζωή ως παιχνίδι, κι από την άλλη ο Ιρλανδός δάσκαλος Γκάι και η Ισπανίδα πρόσφυγας Μία που αποφασίζουν να αφήσουν το Παρίσι για να αγωνιστούν στον ισπανικό εμφύλιο.

Κι ενώ μέχρι τότε παρακολουθούσαμε ένα σαγηνευτικό ρομάντζο στο καλλιτεχνικό Παρίσι, όταν αυτό διαλύεται και μεταφερόμαστε στο πολεμικό μέτωπο, ξαφνικά το δράμα που εκτυλίσσεται σκηνοθετείται αρκετά επιδερμικά. Η λεπτομερής ανασύσταση του κλίματος της εποχής και οι καλές ερμηνείες (ειδικά της Θερόν) δεν αντισταθμίζουν την προβληματική αντιμετώπιση ενός προσωπικού δράματος και των ηθικών διλημμάτων των ηρώων μέσα στην κλιμάκωση του πολέμου.

transparent listΑΓΓΕΛΙΚΑ ΜΑΤΙΑ 1 αστεράκι

STAR 23.15

Δραματική, 2001 (Έγχρ.), 102′

ANGEL EYES. Αμερικανική ταινία του Λούις Μαντόκι, με τους Τζένιφερ Λόπεζ, Τζιμ Καβίζελ, Σόνια Μπράγκα.

Σκληροτράχηλη αστυνομικός, χωρίς προσωπική ζωή (τι μας λες!), γνωρίζει κι ερωτεύεται έναν μυστηριώδη άνδρα.

Μάταια περιμένεις τον serial killer ή έστω τον κακοποιό της γειτονιάς που θα δώσει ένταση στο ειδύλλιο ανάμεσα στους δύο ήρωες, όπως σε προετοιμάζει η αρχική σεκάνς του ατυχήματος και η μυστηριώδης παρουσία του Καβίζελ (περιφέρεται ως φάντασμα στο πρώτο μέρος της ταινίας). Γιατί περί αυτού τελικά πρόκειται: πώς δυο μοναχικά άτομα, που κουβαλούν το βάρος ενός οικογενειακού δράματος και βασανίζουν αλύπητα τους εαυτούς τους, ερωτεύονται, λυτρώνονται και γλιτώνουν τα έξοδα της ψυχανάλυσης.

transparent listΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΙΝΗ ΚΟΛΑΣΗ 0 αστεράκια

STAR 01.30

Θρίλερ, 2004 (Έγχρ.), 90′

NATURE UNLEASHED: FIRE. Καναδο-ρουμανο-αγγλική βιντεοταινία του Άλαν Γκολντστάιν, με τους Τζος Κοέν, Μέλανι Λιούις, Ρος ΜακΚολ.

Ο νεαρός και άπειρος δασοφύλακας Τζέικ αναλαμβάνει να σώσει μια ομάδα πεζοπόρων, αλλά τους οδηγεί σε μια σπηλιά όπου κινδυνεύουν από μια φωτιά και δηλητηριώδη αέρια.

Από μια σειρά βιντεοταινιών με θέμα την απειλή από φυσικά φαινόμενα. Στα οποία δεν συμπεριλαμβάνεται η παρακολούθηση φτηνιάρικων ταινιών καταστροφής…

transparent listΤΑ ΣΑΓΟΝΙΑ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ 2 0 αστεράκια

STAR 03.15

Περιπέτεια, 2001 (Έγχρ.), 93′

SHARK ATTACK 2. Νοτιοαφρικανο-αμερικανική ταινία του Ντέιβιντ Γουόρθ, με τους Νικίτα Άγκερ, Θόρστεν Κέι, Ντάνιελ Αλεξάντερ.

Δύο αδερφές δέχονται επίθεση από λευκό καρχαρία. Γλιτώνει μόνο η μία, η οποία φτιάχνει μια ομάδα για να τον κυνηγήσει, αγνοώντας τον κίνδυνο ότι πρόκειται για μεταλλαγμένο καρχαρία, απόρροια ενός αποτυχημένου βιολογικού πειράματος.

Ας θυμηθούμε όλοι μαζί πως δεν υπάρχουν μεταλλαγμένοι καρχαρίες, παρά μόνο πραγματικοί, με τους οποίους δεν θα ήθελες να συναντηθείς ποτέ στη θάλασσα παρά μόνο στην τηλεόραση στην ταινία του Σπίλμπεργκ.

transparent listWILDFIRES 0 αστεράκια

ANT1 03.20

Περιπέτεια, 2006 (Έγχρ.), 91′

Αμερικανο-καναδική ταινία του Τζον Λάφια, με τους Σκοτ Φόλεϊ, Ρίτσαρντ Μπέργκι, Τάνια Άλεν.

Επειδή δεν είδαμε αρκετές φωτιές στα δάση και στις οθόνες μας φέτος, ορίστε μια τηλεταινία για τις πυρκαγιές που κατέκαψαν το Yellowstone, το γνωστότερο αμερικανικό εθνικό πάρκο, για να χορτάσει το μάτι φλόγες.

Εννοείται ότι τα πραγματικά γεγονότα είναι εντελώς διαφορετικά. Αν συνέβαιναν όπως εδώ, θα αρκούσε σε κάθε πυρκαγιά να καλούμε μερικούς εμφανίσιμους πυροσβέστες, οι οποίοι με τις αποφασιστικές καθοδηγητικές φωνές τους θα έθεταν την κατάσταση σε έλεγχο μέσα σε μία ώρα.

Επιλογές από την συνδρομητική
transparent listΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 8 ΛΕΠΤΑ 2 αστεράκια

novacinema1-HD 22.00

Θρίλερ, 2011 (Έγχρ.), 93′

SOURCE CODE. Αμερικανική ταινία του Ντάνκαν Τζόουνς, με τους Τζέικ Τζίλενχαλ, Μισέλ Μόιναχαν, Βέρα Φαρμίγκα.

Χωρίς σεναριακή εμπλοκή όπως στο «Moon», ο γιος του Ντέιβιντ Μπάουι διεκπεραιώνει υποδειγματικά την έξυπνα στημένη ιδέα ενός σπιντάτου θρίλερ φαντασίας, υπερκαλύπτοντας με τη βιρτουοζιτέ του πολλές από τις αυθαιρεσίες του: ένας στρατιώτης στο Αφγανιστάν ξυπνά στο σώμα ενός άγνωστου άντρα, σε ένα τρένο με κατεύθυνση το Σικάγο. Σε οκτώ λεπτά μια βόμβα εκρήγνυται κι εκείνος γυρίζει πίσω ξανά και ξανά – μέχρι να βρει την ταυτότητα του βομβιστή.

Πιο απλό από το «Inception» και τους «12 Πιθήκους» και λιγότερο αστείο από τη «Μέρα της Μαρμότας», το φιλμ ξεμπερδεύει αποτελεσματικά, αν και λίγο εκβιαστικά, το δραματικό μίτο του… μα, υπάρχουν άλλα είκοσι λεπτά! Ένα άλλο ουρανοκατέβατο, μελοδραματικά επεξηγηματικό και δακρύβρεκτα αισιόδοξο δεύτερο φιλμ ξεκινά τότε εκβιάζοντας ένα αταίριαστο feelgood φινάλε και καταστρέφοντας το αρχικό σκοτεινό και απειλητικό κλίμα.

transparent listCOWBOYS & ALIENS 2 αστεράκια

OTE TV Cinema on Demand

Περιπέτεια, 2011 (Έγχρ.), 118′

Αμερικανική ταινία του Τζον Φαβρό, με τους Ντάνιελ Κρεγκ, Χάρισον Φορντ, Ολίβια Γουάιλντ.

Το έξυπνο τρικ της ταινίας είναι πως συνδυάζει δύο φαινομενικά αταίριαστα κινηματογραφικά είδη. Το γουέστερν και την επιστημονική φαντασία. Έτσι, στο Νέο Μεξικό του 1875 οι κάτοικοι μιας πόλης που διαφεντεύεται από τον σκληροτράχηλο συνταγματάρχη Ντόλαρχαϊντ κι ένας μυστηριώδης ξένος με απώλεια μνήμης καλούνται να αντιμετωπίσουν μια εξωγήινη εισβολή.

Το project έχει χιούμορ, κάποιες καλοσχεδιασμένες σκηνές δράσης κι έναν πειστικό Ντάνιελ Κρεγκ ως τσαμπουκαλεμένο πιστολέρο με τραυματικό παρελθόν, από κει και πέρα όμως πέντε σεναριογράφοι και άλλες τόσες σινε-διάνοιες πίσω από την κάμερα (Στίβεν Σπίλμπεργκ και Ρον Χάουαρντ στην παραγωγή) δεν μπόρεσαν να σκεφτούν τίποτα έξω από τα εύκολα κλισέ και τα χιλιο-χρησιμοποιημένα χολιγουντιανά μοτίβα ενός προβλέψιμου action fantasy.

Athinorama.gr

Κυριακή 01 Απριλίου 2012

Οι ταινίες της ημέρας- Σχόλια Κριτικές

Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ 2 αστεράκια

ΑΝΤ1 13.30

Μουσική κωμωδία, 2003 (Έγχρ.), 123′

THE FIGHTING TEMPTATIONS. Αμερικανική ταινία του Τζόναθαν Λιν, με τους Μπιγιονσέ Νόουλς, Κούμπα Γκούντινγκ Τζούνιορ, Μάικ Επς.

Για να διεκδικήσει μια κληρονομιά, ένας διαφημιστής πρέπει να φτιάξει στη γενέτειρά του μια χορωδία γκόσπελ και να την οδηγήσει μέχρι το έπαθλο ενός διαγωνισμού.

Κωμωδία ελαφρώς της συμφοράς (με μια Μπιγιονσέ ανύπαρκτη ερμηνευτικά κι έναν Κούμπα Γκούντινγκ Τζούνιορ εξαντλητικά υπερκινητικό), αλλά όταν η μουσική είναι τόσο… θεϊκή και η Μπιγιονσέ ερμηνεύει το «Fever», αυτές τις λεπτομέρειες τις ξεχνάς γρήγορα.

transparent listΓΑΒ ΣΤΟΡΙ 0 αστεράκια

STAR 13.45

Κωμωδία, 1993 (Έγχρ.), 89′

BEETHOVEN’S 2ND. Αμερικανική ταινία του Ροντ Ντάνιελ, με τους Τσαρλς Γκρόντιν, Μπόνι Χαντ, Νικόλ Τομ.

Ο Μπετόβεν, ο ιδιότροπος σκύλος που έχει εγκατασταθεί πλέον οριστικά στην οικογένεια Νιούτον, είναι ερωτευμένος με μια σκυλίτσα, την οποία κλέβει από τα αφεντικά της και τη φέρνει να ζήσει μαζί του.

Κάπου εδώ έπρεπε κάποιος να σκεφτεί σοβαρά την ευθανασία σ’ αυτήν τη σειρά σκυλοταινιών.

transparent listΗ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΚΑΙ Ο ΝΑΥΤΗΣ 0 αστεράκια

MEGA 14.50

Κοινωνική, 2001 (Έγχρ.), 100′

THE PRINCESS AND THE MARINE. Αμερικανική τηλεταινία του Μάικ Ρόουμπ, με τους Μαρκ-Πολ Γκόσελαρ, Μάριζολ Νίκολς, Ντέιβ Πάουερ.

Μια πριγκίπισσα από το Μπαχρέιν ερωτεύεται έναν Αμερικανό πεζοναύτη και το ζευγάρι αποφασίζει να κλεφτεί.

Κι όμως είναι πραγματική ιστορία – και βέβαια μια ευκαιρία να ειπωθεί στο αμερικανικό τηλεοπτικό κοινό ένα ρομάντζο στα χρόνια του πολέμου κατά της τρομοκρατίας. Ελάχιστα συγκινητικό ή πολιτικό και σίγουρα καθόλου κινηματογραφικά ενδιαφέρον.

transparent listΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ 4 αστεράκια

novacinema3 21.00

Θρίλερ, 1974 (Έγχρ.), 113′

THE CONVERSATION. Αμερικανική ταινία του Φράνσις Φορντ Κόπολα, με τους Τζιν Χάκμαν, Τζον Καζάλε, Άλεν Γκάρφιλντ.

Ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ, ειδικός στις υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, παρακολουθεί ένα παράνομο ζευγάρι και βρίσκεται μπλεγμένος σε μια σκοτεινή υπόθεση δολοφονίας.

Απαισιόδοξη ταινία, που γυρίστηκε μετά το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ και δείχνει την αδυναμία του μοναχικού ατόμου να αντισταθεί στις σκοτεινές δυνάμεις που το ξεπερνούν. Ο Τζιν Χάκμαν μοιάζει με ένα μαθητευόμενο μάγο που καταστρέφεται από τις δυνάμεις που άφησε να του ξεφύγουν, μόνο που η νέα δύναμη του Σκότους ονομάζεται τεχνολογία. Η σκηνοθεσία του Κόπολα, υπόδειγμα επισήμανσης μικρολεπτομερειών με σημασία, και η εξαιρετική ερμηνεία του Τζιν Χάκμαν είναι παράγοντες που σίγουρα επηρέασαν τη βράβευση με Χρυσό Φοίνικα.

transparent listΑΪ-ΦΟΡ. ΛΟΥΦΑ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΑΓΗ 2 αστεράκια

MEGA 21.00

Κωμωδία, 2008 (Έγχρ.), 95′

Ελληνική ταινία του Βασίλη Κατσίκη, με τους Θανάση Τσαλταμπάση, Στάθη Παναγιωτίδη, Κώστα Φραγκολιά.

Με θητεία στο ντοκιμαντέρ και κινηματογραφικό ντεμπούτο το πρωτότυπο, βραβευμένο «CCTV», ο Βασίλης Κατσίκης έγραψε και σκηνοθέτησε μια λαϊκή κωμωδία. Η αρχική άφιξη των γιωτάδων στο κέντρο κατάταξης, η προπαίδευσή τους και η παράταξη… αστείων στιγμιότυπων θυμίζουν καλογραμμένο τηλεοπτικό επεισόδιο. Η μετάθεση των ηρώων στο νησί τούς φέρνει πιο κοντά στο φακό, ενώ σιγά σιγά αρχίζουν να λύνονται ως χαρακτήρες και να δένουν ως ομάδα.

Μαζί τους κι η σκηνοθεσία, η οποία πατάει πλέον σε πιο στέρεο δραματουργικό έδαφος αλλά και στον hip hop ρυθμό των Goin’ Through, προσδίδοντας στην ταινία ένα πιο στρωτό, λειτουργικό τέμπο. Μερικές σκηνές, όπως αυτή του καφενείου, είναι ξεκαρδιστικές, κάποιες άλλες, σαν εκείνη του φινάλε, φαντάζουν αδέξιες, οι αντιμιλιταριστικές βολές βρίσκουν στόχο και, παρότι κάποιοι χαρακτήρες μοιάζουν ουρανοκατέβατοι, το πρωταγωνιστικό καστ είναι απολαυστικό και ο Τσαλταμπάσης πραγματική ατραξιόν.

transparent listΣΑΝ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ 1 αστεράκι

ΕΤ3 23.00

Δραματική, 2004 (Έγχρ.), 121′

HEAD IN THE CLOUDS. Αμερικανική ταινία του Τζον Ντούιγκαν, με τους Σαρλίζ Θερόν, Πενέλοπε Κρουζ, Στούαρτ Τάουνσεντ.

Μια σχέση τριών ατόμων που κουβαλάει ψήγματα από τη διαφορετική στάση ζωής του καθενός απέναντι στα καυτά πολιτικά γεγονότα της δεκαετίας του ’30 στην Ευρώπη. Από τη μια η προκλητική φωτογράφος Γκίλντα, που θέλει να απολαύσει την ζωή ως παιχνίδι, κι από την άλλη ο Ιρλανδός δάσκαλος Γκάι και η Ισπανίδα πρόσφυγας Μία που αποφασίζουν να αφήσουν το Παρίσι για να αγωνιστούν στον ισπανικό εμφύλιο.

Κι ενώ μέχρι τότε παρακολουθούσαμε ένα σαγηνευτικό ρομάντζο στο καλλιτεχνικό Παρίσι, όταν αυτό διαλύεται και μεταφερόμαστε στο πολεμικό μέτωπο, ξαφνικά το δράμα που εκτυλίσσεται σκηνοθετείται αρκετά επιδερμικά. Η λεπτομερής ανασύσταση του κλίματος της εποχής και οι καλές ερμηνείες (ειδικά της Θερόν) δεν αντισταθμίζουν την προβληματική αντιμετώπιση ενός προσωπικού δράματος και των ηθικών διλημμάτων των ηρώων μέσα στην κλιμάκωση του πολέμου.

transparent listΑΓΓΕΛΙΚΑ ΜΑΤΙΑ 1 αστεράκι

STAR 23.15

Δραματική, 2001 (Έγχρ.), 102′

ANGEL EYES. Αμερικανική ταινία του Λούις Μαντόκι, με τους Τζένιφερ Λόπεζ, Τζιμ Καβίζελ, Σόνια Μπράγκα.

Σκληροτράχηλη αστυνομικός, χωρίς προσωπική ζωή (τι μας λες!), γνωρίζει κι ερωτεύεται έναν μυστηριώδη άνδρα.

Μάταια περιμένεις τον serial killer ή έστω τον κακοποιό της γειτονιάς που θα δώσει ένταση στο ειδύλλιο ανάμεσα στους δύο ήρωες, όπως σε προετοιμάζει η αρχική σεκάνς του ατυχήματος και η μυστηριώδης παρουσία του Καβίζελ (περιφέρεται ως φάντασμα στο πρώτο μέρος της ταινίας). Γιατί περί αυτού τελικά πρόκειται: πώς δυο μοναχικά άτομα, που κουβαλούν το βάρος ενός οικογενειακού δράματος και βασανίζουν αλύπητα τους εαυτούς τους, ερωτεύονται, λυτρώνονται και γλιτώνουν τα έξοδα της ψυχανάλυσης.

transparent listΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΙΝΗ ΚΟΛΑΣΗ 0 αστεράκια

STAR 01.30

Θρίλερ, 2004 (Έγχρ.), 90′

NATURE UNLEASHED: FIRE. Καναδο-ρουμανο-αγγλική βιντεοταινία του Άλαν Γκολντστάιν, με τους Τζος Κοέν, Μέλανι Λιούις, Ρος ΜακΚολ.

Ο νεαρός και άπειρος δασοφύλακας Τζέικ αναλαμβάνει να σώσει μια ομάδα πεζοπόρων, αλλά τους οδηγεί σε μια σπηλιά όπου κινδυνεύουν από μια φωτιά και δηλητηριώδη αέρια.

Από μια σειρά βιντεοταινιών με θέμα την απειλή από φυσικά φαινόμενα. Στα οποία δεν συμπεριλαμβάνεται η παρακολούθηση φτηνιάρικων ταινιών καταστροφής…

transparent listΤΑ ΣΑΓΟΝΙΑ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ 2 0 αστεράκια

STAR 03.15

Περιπέτεια, 2001 (Έγχρ.), 93′

SHARK ATTACK 2. Νοτιοαφρικανο-αμερικανική ταινία του Ντέιβιντ Γουόρθ, με τους Νικίτα Άγκερ, Θόρστεν Κέι, Ντάνιελ Αλεξάντερ.

Δύο αδερφές δέχονται επίθεση από λευκό καρχαρία. Γλιτώνει μόνο η μία, η οποία φτιάχνει μια ομάδα για να τον κυνηγήσει, αγνοώντας τον κίνδυνο ότι πρόκειται για μεταλλαγμένο καρχαρία, απόρροια ενός αποτυχημένου βιολογικού πειράματος.

Ας θυμηθούμε όλοι μαζί πως δεν υπάρχουν μεταλλαγμένοι καρχαρίες, παρά μόνο πραγματικοί, με τους οποίους δεν θα ήθελες να συναντηθείς ποτέ στη θάλασσα παρά μόνο στην τηλεόραση στην ταινία του Σπίλμπεργκ.

transparent listWILDFIRES 0 αστεράκια

ANT1 03.20

Περιπέτεια, 2006 (Έγχρ.), 91′

Αμερικανο-καναδική ταινία του Τζον Λάφια, με τους Σκοτ Φόλεϊ, Ρίτσαρντ Μπέργκι, Τάνια Άλεν.

Επειδή δεν είδαμε αρκετές φωτιές στα δάση και στις οθόνες μας φέτος, ορίστε μια τηλεταινία για τις πυρκαγιές που κατέκαψαν το Yellowstone, το γνωστότερο αμερικανικό εθνικό πάρκο, για να χορτάσει το μάτι φλόγες.

Εννοείται ότι τα πραγματικά γεγονότα είναι εντελώς διαφορετικά. Αν συνέβαιναν όπως εδώ, θα αρκούσε σε κάθε πυρκαγιά να καλούμε μερικούς εμφανίσιμους πυροσβέστες, οι οποίοι με τις αποφασιστικές καθοδηγητικές φωνές τους θα έθεταν την κατάσταση σε έλεγχο μέσα σε μία ώρα.

Επιλογές από την συνδρομητική
transparent listΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 8 ΛΕΠΤΑ 2 αστεράκια

novacinema1-HD 22.00

Θρίλερ, 2011 (Έγχρ.), 93′

SOURCE CODE. Αμερικανική ταινία του Ντάνκαν Τζόουνς, με τους Τζέικ Τζίλενχαλ, Μισέλ Μόιναχαν, Βέρα Φαρμίγκα.

Χωρίς σεναριακή εμπλοκή όπως στο «Moon», ο γιος του Ντέιβιντ Μπάουι διεκπεραιώνει υποδειγματικά την έξυπνα στημένη ιδέα ενός σπιντάτου θρίλερ φαντασίας, υπερκαλύπτοντας με τη βιρτουοζιτέ του πολλές από τις αυθαιρεσίες του: ένας στρατιώτης στο Αφγανιστάν ξυπνά στο σώμα ενός άγνωστου άντρα, σε ένα τρένο με κατεύθυνση το Σικάγο. Σε οκτώ λεπτά μια βόμβα εκρήγνυται κι εκείνος γυρίζει πίσω ξανά και ξανά – μέχρι να βρει την ταυτότητα του βομβιστή.

Πιο απλό από το «Inception» και τους «12 Πιθήκους» και λιγότερο αστείο από τη «Μέρα της Μαρμότας», το φιλμ ξεμπερδεύει αποτελεσματικά, αν και λίγο εκβιαστικά, το δραματικό μίτο του… μα, υπάρχουν άλλα είκοσι λεπτά! Ένα άλλο ουρανοκατέβατο, μελοδραματικά επεξηγηματικό και δακρύβρεκτα αισιόδοξο δεύτερο φιλμ ξεκινά τότε εκβιάζοντας ένα αταίριαστο feelgood φινάλε και καταστρέφοντας το αρχικό σκοτεινό και απειλητικό κλίμα.

transparent listCOWBOYS & ALIENS 2 αστεράκια

OTE TV Cinema on Demand

Περιπέτεια, 2011 (Έγχρ.), 118′

Αμερικανική ταινία του Τζον Φαβρό, με τους Ντάνιελ Κρεγκ, Χάρισον Φορντ, Ολίβια Γουάιλντ.

Το έξυπνο τρικ της ταινίας είναι πως συνδυάζει δύο φαινομενικά αταίριαστα κινηματογραφικά είδη. Το γουέστερν και την επιστημονική φαντασία. Έτσι, στο Νέο Μεξικό του 1875 οι κάτοικοι μιας πόλης που διαφεντεύεται από τον σκληροτράχηλο συνταγματάρχη Ντόλαρχαϊντ κι ένας μυστηριώδης ξένος με απώλεια μνήμης καλούνται να αντιμετωπίσουν μια εξωγήινη εισβολή.

Το project έχει χιούμορ, κάποιες καλοσχεδιασμένες σκηνές δράσης κι έναν πειστικό Ντάνιελ Κρεγκ ως τσαμπουκαλεμένο πιστολέρο με τραυματικό παρελθόν, από κει και πέρα όμως πέντε σεναριογράφοι και άλλες τόσες σινε-διάνοιες πίσω από την κάμερα (Στίβεν Σπίλμπεργκ και Ρον Χάουαρντ στην παραγωγή) δεν μπόρεσαν να σκεφτούν τίποτα έξω από τα εύκολα κλισέ και τα χιλιο-χρησιμοποιημένα χολιγουντιανά μοτίβα ενός προβλέψιμου action fantasy.

Athinorama.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

  • Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας U20

    Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας U20

    Συνεχίζοντας την περιγραφή των προϊόντων της Mistral, στο τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας προχωράμε σε περιγραφή των ενισχυτών κεραίας. Οι ενισχυτές κεραίας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: 1) Οι...
  • Φωτοβολταϊκό πάνελ & ηλεκτρική γεννήτρια Patona

    Φωτοβολταϊκό πάνελ & ηλεκτρική γεννήτρια Patona

    Η εταιρεία AstraSat προσφέρει νέες λύσεις που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες για παροχή ρεύματος, χωρίς την ανάγκη ύπαρξης δικτύου από πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας. Συγκεκριμένα, διατίθενται τα εξ...
  • D-Link DWA-X1850

    D-Link DWA-X1850

    Το Wi-Fi 6 είναι το μέλλον του Wi-Fi! Αναβαθμίστε το δίκτυό σας με την τελευταία λέξη της ασύρματης τεχνολογίας, χάρη στον αντάπτορα USB AX1800 Wi-Fi 6. Απλώς συνδέστε τον στον υπολογιστή σας και ...
  • Ikusi FTD-420

    Ikusi FTD-420

    Οι λύσεις οπτικών ινών – μεταξύ άλλων – είναι ιδανικές για διανομή ραδιοτηλεοπτικών σημάτων σε κεντρικές εγκαταστάσεις, από μία πολυκατοικία έως και ένα μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα. Το πιο σημα...
  • Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024

    Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024

    Η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024 στέφτηκε από μεγάλη επιτυχία, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 2 & 3 Μαρτίου. Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, πλήθος επισκεπτών κατέφθασε...
  • devolo Magic 2 WiFi next

    devolo Magic 2 WiFi next

    Το Magic 2 WiFi next της Devolo «ανεβάζει» το Internet στο σπίτι σας σε νέα επίπεδα. Χάρη στην εξαιρετική τεχνολογία Powerline, η πλήρης απόδοση της σύνδεσής σας στο Internet μεταφέρεται με ταχύτη...
  • Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του D-Matrix 4S EVO της ιταλικής Fracarro. Το νέο αυτό Headend διαθέτει 4 ανεξάρτητες δορυφορικές εισόδους DVB-S2 και 4x modulators DVB-T / DVB-C κατ’ ...
  • Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Είναι πλέον διαθέσιμη η τέταρτη και τελευταία ομάδα εκπαιδευτικών video με ελληνική περιγραφή για τα πεδιόμετρα Promax Ranger. Τα συγκεκριμένα video έχουν προστεθεί στην Playlist Πεδιόμετρα RANGER...
  • Meliconi AT 49 USB

    Meliconi AT 49 USB

    Η εσωτερική κεραία Meliconi AT 49 USB με ενσωματωμένο ενισχυτή 49dB, είναι κατάλληλη για τη λήψη ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης (DVB-T), ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης υψηλής ευκρίνεια...
  • Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή νέας σειράς LNB φλάντζας της Engel. Περιλαμβάνει τα single LNB AN7123, twin LNB AN7126 και quattro LNB AN7143, τα οποία διαθέτουν 1x, 2x και 4x εξόδους...
  • Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Οι πιο ισχυρές επίγειες κεραίες της Ikusi είναι τα μοντέλα FlasHD και συγκεκριμένα τα HDTF-C48V & HDTF-C48G σε πράσινο και γκρι χρώμα. Με αξιόλογα χαρακτηριστικά και ισχυρή απόρριψη υψηλότερων...
  • Icy Box IB-LAN301-C3

    Icy Box IB-LAN301-C3

    Απολαύστε το διαδίκτυο χωρίς περιορισμούς: Με ρυθμό μεταφοράς δεδομένων έως και 2,5Gbit, ο αντάπτορας δικτύου IB-LAN301-C3 της Icy Box σάς προσφέρει εξαιρετικά γρήγορη σύνδεση. Αυτό έχει ως αποτέλ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Απριλίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περι...
  • Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    Η TP-Link διευρύνει την οικογένεια των συσκευών Omada, παρουσιάζοντας 3 νέα wireless Access Points. Πρόκειται για τα EAP683 LR, EAP211-Bridge KIT και EAP625-Outdoor HD, τα οποία προσφέρουν αξεπέρα...