Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πρώτες εντυπώσεις από το δορυφορικό ΟΤΕ TV
Featured | Παραλάβαμε σήμερα το «πακέτο» του ΟΤΕ και σας μεταφέρουμε τις πρώτες εντυπώσεις μας καθώς και αρκετό φωτογραφικό υλικό από τον εξοπλισμό, τα μενού του δέκτη και τα κανάλια του πακέτου.Η τελική ονομασία του πακέτου είναι OTE TV και σε μία γωνία της συσκευασίας αναγράφεται «μέσω δορυφόρου».
Ανοίγοντας την συσκευασία εκτός από τον δέκτη και το τηλεκοντρόλ βρίσκουμε ένα καλαίσθητο «οδηγό χρήσης» και ένα πολύ πιο απλοϊκό «εγχειρίδιο χρήσης» που μάλλον αποτελεί συμπλήρωμα του οδηγού και εξηγεί τα συνδεσμολογικά θέματα.
Στο εσωτερικό της συσκευασίας υπάρχει ακόμη ένα καλώδιο scart ενώ στο εξωτερικό (ως προσθήκη) μας δόθηκε και ένα ποιοτικό καλώδιο hdmi (που υποθέτουμε πως θα δίνεται επίσης, με την επίσημη εμπορική έναρξη της υπηρεσίας).
Αφού μετακινήσαμε το πιάτο στις 9 ανατολικά συνδέσαμε τον Kaonmedia με το ομοαξονικό καλώδιο (υπάρχει μόνο είσοδος σήματος IF και όχι έξοδος), τροφοδοτήσαμε την τηλεόραση μόνο με το hdmi και βάλαμε τον δέκτη στην πρίζα.
Όπως σε κάθε ιδιοκτησιακό δέκτη πακέτου τα κανάλια του ΟΤΕ δεν χρειάζονται αναζήτηση και εμφανίζονται μόνα τους στην λίστα καναλιών, εφόσον ο δέκτης αντιληφθεί σήμα από τις 9 ανατολικά (η default ρύθμιση είναι σε diseqc A που σημαίνει πως θα πάρει σήμα αν αυτό προέρχεται από την πρώτη θύρα του διακόπτη ή αν δεν υπάρχει καθόλου διακόπτης diseqc).
Η αρίθμησή των καναλιών ξεκινά από τα νούμερα 100 και με πολλά κενά καταλήγει και στα νούμερα 700-800 ενώ τα μεγαλύτερα από 800 προορίζονται για χειροκίνητο φόρτωμα ελεύθερων καναλιών που δεν ανήκουν στο πακέτο.
Η εικόνα του δέκτη είναι κάπου στον μέσο όρο, ικανοποιητική αλλά όχι εξαιρετική, βελτιώθηκε όταν αφαιρέσαμε χρώμα από τις ρυθμίσεις της τηλεόρασης. Η λίστα καναλιών εμφανίζεται πατώντας το ΟΚ. Τα κανάλια ανοίγουν άμεσα αλλά η πλοήγηση στην λίστα είναι αργή, καθώς μόνο τα βελάκια πάνω και κάτω ενεργούν για την μετακίνηση (δεν υπάρχει γρήγορη μετακίνηση με τα βελάκια δεξιά-αριστερά του ΟΚ). Η λίστα περιλαμβάνει μόνο τα κανάλια της συνδρομητικής υπηρεσίας, μπορούν να προστεθούν και άλλα αρκεί να είναι ελεύθερα και η αναζήτησή τους γίνεται με χειροκίνητη ανίχνευση σε κάθε συχνότητα που ζητάμε χωριστά.
Ο δέκτης είναι combo, δηλαδή έχει και επίγειο ψηφιακό tuner, μόνο που ούτε η ΕΡΤ ούτε η Digea …έχουν κάνει την τιμή να επισκεφτούν την περιοχή μας ακόμη, οπότε δεν μπορέσαμε να το δοκιμάσουμε.
Ο ηλεκτρονικός οδηγός προγραμμάτων δείχνει αρκετά πλήρης, αλλά με μικρό όγκο πληροφορίας για κάθε πρόγραμμα ενώ στα μενού βρίσκουμε και επιλογές εγγραφών που προφανώς αφορούν το μοντέλο με τον σκληρό δίσκο που θα διατεθεί αργότερα.
Σε ότι αφορά το περιεχόμενο υπάρχει αρκετή ποικιλία σε κανάλια ντοκιμαντέρ, αθλητικά, σειρών, ενημέρωσης, μουσικά (τελικά το MTV HD Greece έχει επίσης ξεκινήσει) αλλά υστερεί σε κανάλια premium ταινιών, σε ελληνικό αθλητικό πρόγραμμα και δεν διαθέτει ακόμη τα μεγάλα ελεύθερα ελληνικά κανάλια. Βεβαίως οι ελλείψεις αντισταθμίζονται από την αισθητά χαμηλότερη τιμή σε σχέση με τον ανταγωνισμό ενώ σημαντικό δέλεαρ αποτελούν και τα 6 κανάλια HD (που δεν υπάρχουν στην iptv υπηρεσία ConnX TV).
Περισσότερα στο επόμενο τεύχος του Digital TV Info…
——-