Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 90
Κυκλοφόρησε στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής, το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση Μαρτίου, πάντα ενημερωμένο με τις τελευταίες εξελίξεις του κλάδου. Μαζί του, το επίσης κλαδικό περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας.
Σε συνέχεια του προηγούμενου τεύχους, και το τεύχος Μαρτίου έρχεται με πλούσια θέματα, ανανεωμένη ύλη και επιπρόσθετα με νέους πίνακες καναλιών.
Όπως πολλοί από εσάς γνωρίζετε, είθισται πολλές χώρες να μαζεύουν τα κανάλια τους (κρατικά και ιδιωτικά) σε ένα δορυφόρο, ώστε να παρέχονται με χαμηλό αντίτιμο ή εντελώς δωρεάν στους πολίτες που δεν λαμβάνουν επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. Οι πλατφόρμες αυτές ονομάζονται Freesat. Ο Γιάννης Φίλιππος Δημητριάδης αυτό το μήνα σαρώνει το γεωστατικό τόξο και σας παρουσιάζει όλες τις πλατφόρμες Freesat, όχι μόνο της Ευρώπης, αλλά και της Λατινικής Αμερικής. Πρόκειται για μια όαση ελεύθερων ποιοτικών καναλιών, ανάμεσα στα συνδρομητικά ευρωπαϊκά πακέτα….Κυκλοφόρησε στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής, το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση Μαρτίου, πάντα ενημερωμένο με τις τελευταίες εξελίξεις του κλάδου. Μαζί του, το επίσης κλαδικό περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας.
Σε συνέχεια του προηγούμενου τεύχους, και το τεύχος Μαρτίου έρχεται με πλούσια θέματα, ανανεωμένη ύλη και επιπρόσθετα με νέους πίνακες καναλιών.
Όπως πολλοί από εσάς γνωρίζετε, είθισται πολλές χώρες να μαζεύουν τα κανάλια τους (κρατικά και ιδιωτικά) σε ένα δορυφόρο, ώστε να παρέχονται με χαμηλό αντίτιμο ή εντελώς δωρεάν στους πολίτες που δεν λαμβάνουν επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. Οι πλατφόρμες αυτές ονομάζονται Freesat. Ο Γιάννης Φίλιππος Δημητριάδης αυτό το μήνα σαρώνει το γεωστατικό τόξο και σας παρουσιάζει όλες τις πλατφόρμες Freesat, όχι μόνο της Ευρώπης, αλλά και της Λατινικής Αμερικής. Πρόκειται για μια όαση ελεύθερων ποιοτικών καναλιών, ανάμεσα στα συνδρομητικά ευρωπαϊκά πακέτα.
Ο Σωτήρης Χατζηστρατής αυτό το μήνα στρέφεται προς τους αρχάριους των δεκτών Linux/Enigma2, αφού το άρθρο του είναι στην ουσία ένα τεχνικό λεξικό με όλους τους όρους που πρέπει να γνωρίζετε και να καταλαβαίνετε, ώστε να χειριστείτε επιτυχώς ένα δέκτη Enigma2.
Μετά από επιθυμία σας, σας παρουσιάζουμε ένα άρθρο οδηγό για τις ιστοσελίδες με πίνακες καναλιών στο internet, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην ιστοσελίδα του lyngsat, η οποία είναι η πιο έγκυρη και ενημερωμένη σε σχέση με τις υπόλοιπες. Διαβάστε βήμα – βήμα πώς θα βρίσκετε τα κανάλια που θέλετε μέσα από την σελίδα lyngsat.com.
O Παντελής Βαφειάδης, συγγραφέας τεχνικών βιβλίων, μέσα από ένα άρθρο βιβλιοθήκης, αναλύει τις διαχρονικές εξελίξεις στην ψηφιακή τηλεόραση, ξεκινώντας από το πρότυπο MPEG-2 και την τηλεόραση τυπικής ευκρίνειας, φτάνοντας μέχρι τα τελευταία πρότυπα MPEG-4 και HEVC/H.265, που αφορούν κυρίως την τηλεόραση υψηλής και υπερυψηλής ευκρίνειας.
Παρότι στη χώρα μας το switch off δεν έχει τελειώσει ακόμη (αφού υπάρχουν ακόμη αναλογικοί αναμεταδότες) και το LTE έχει ξεκινήσει πολύ δειλά, στην Ευρώπη ξεκίνησε η συζήτηση για την απόδοση του δεύτερου ψηφιακού μερίσματος, που σημαίνει ότι μέσα στα επόμενα χρόνια η τηλεοπτική μέχρι σήμερα μπάντα των 700Hz, θα αποδοθεί στην κινητή τηλεφωνία, όπως δηλαδή συνέβη και με την μπάντα των 800Hz. Οι διαβουλεύσεις και το παζάρεμα μεταξύ ITU και EBU έχουν ήδη ξεκινήσει και η Ματίνα Παπαχριστούδη μάς ενημερώνει για όλες τις εξελίξεις.
Το non paper με τις προδιαγραφές των Gap Fillers, που κυκλοφόρησε πριν 2 περίπου μήνες στην αγορά η Digea, βρήκε ένα μεγάλο μέρος της αγοράς αντίθετο. Ο Θανάσης Κυριακόπουλος μέσα από ένα τεχνο-κοινωνικό άρθρο αναλύει γιατί οι συγκεκριμένες προδιαγραφές δεν πρέπει να περάσουν, μιας και τα χαρακτηριστικά αυτά ταιριάζουν μόνο σε έναν από τους πολλούς υποψήφιους ανάδοχους του έργου.
Η Edision Hellas ανακοίνωσε το νέο εργαστήριο ελέγχου προϊόντων και εκμάθησης συνεργατών και προσωπικού και ο Αργύρης Νομικός, επωφελήθηκε της ευκαιρίας και προχώρησε σε αποκλειστική συνέντευξη στον τεχνικό διευθυντή της εταιρίας Μάκη Παπαδόπουλο. Όπως θα δείτε και μόνοι σας το Argus Room, είναι ένα από το πιο σύγχρονα και εξοπλισμένα εργαστήρια της αγοράς.
Όπως κάθε μήνα τα καλύτερα προϊόντα περνάνε από το εργαστήριο της Ψηφιακής Τηλεόρασης. Πρώτο και καλύτερο, ο νέος δέκτης Technicolor DSO 810HYB του ΟΤΕ TV, ο οποίος αποτελεί απαραίτητο εργαλείο για όσους επιθυμούν πρόσβαση στη νέα υβριδική υπηρεσία του OTE TV. Παράλληλα, δοκιμάστηκε και ο παλαιότερος δέκτης Kaon NS1110H, ο οποίος πλέον απέκτησε δυνατότητες PVR με σύνδεση εξωτερικού σκληρού δίσκου.
Κινήσεις όμως δεν κάνει μόνο ο ΟΤΕ TV, αλλά και το έτερο ελληνικό πακέτο Nova. Η γνωστή υπηρεσία Nova GO που επιτρέπει πρόσβαση στα κανάλια Nova, από φορητά μέσα, αναβαθμίστηκε και έγινε καλύτερη από ποτέ. Νέο interface, νέα κανάλια και νέες δυνατότητες, όπως θα διαβάσετε στο σχετικό τεστ.
Τα τεστ του μήνα ολοκληρώνονται με τον νέο πεδιόμετρο Promax HD Ranger UltraLite,που μειώνει το φορτίο της εγκατάστασης, μιας και συνδυάζει όλες τις δυνατότητες ενός σύγχρονου πεδιομέτρου, σε συσκευασία… τύπου tablet!
Τέλος, μην ξεχνάτε ότι στις τελευταίες σελίδες του περιοδικού θα βρείτε τους πίνακες με τα ελεύθερα ψηφιακά κανάλια και όλες τις αλλαγές στην μπάντα Ku, από τους σημαντικότερους δορυφόρους.
Και αυτό το μήνα το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση έρχεται ζωντανό, με πρωτότυπα θέματα, αποκλειστικές ειδήσεις και με όλα τα νέα προϊόντα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον της αγοράς.
Ελπίζουμε το νέο τεύχος της Ψηφιακής Τηλεόρασης, να γεμίσει ευχάριστα και επιμορφωτικά τον ελεύθερο χρόνο σας.
Καλές λήψεις!