Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ANGA COM 2016
Τεχνολογική… επανάκαμψη!
Όπως είθισται κάθε χρόνο τέτοιο καιρό, το περιοδικό μας Ψηφιακή Τηλεόραση, επισκέπτεται την διεθνή έκθεση ANGA COM που για άλλη μια φορά διοργανώθηκε στο εκθεσιακό κέντρο Köln Messe της Κολωνίας, στις 9-11 Ιουνίου. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στην έκθεση έλαβαν μέρος 450 εκθέτες από 37 χώρες και παραβρέθηκαν 18.000 επισκέπτες από 89 χώρες.
Όπως είθισται κάθε χρόνο τέτοιο καιρό, το περιοδικό μας Ψηφιακή Τηλεόραση, επισκέπτεται την διεθνή έκθεση ANGA COM που για άλλη μια φορά διοργανώθηκε στο εκθεσιακό κέντρο Köln Messe της Κολωνίας, στις 9-11 Ιουνίου. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στην έκθεση έλαβαν μέρος 450 εκθέτες από 37 χώρες και παραβρέθηκαν 18.000 επισκέπτες από 89 χώρες.
Παρόλα αυτά όπως έχουμε ξαναγράψει και τις προηγούμενες φορές η έκθεση συνεχίζει να φθίνει σαν διεθνή και γίνεται όλο και περισσότερο τοπική με τους γερμανούς distributors να αυξάνονται όλο και περισσότερο.
Εκεί όμως που η έκθεση πραγματικά έσκισε, ήταν στο τεχνολογικό ενδιαφέρον. Όσες εταιρίες συμμετείχαν, κατέβηκαν στην έκθεση με άκρως εντυπωσιακό τρόπο, με πάρα πολλά νέα προϊόντα και καινοτομίες, κάτι που πραγματικά μας εξίταρε σαν επισκέπτες περιοδικού τεχνολογίας.
Ταυτόχρονα, η ελληνική παρουσία ήταν φέτος πιο εντυπωσιακή από ποτέ. Συνολικά σαν χώρα είχαμε 5 αμιγώς ελληνικά περίπτερα.
Συγκριμένα, στην έκθεση έλαβαν μέρος οι γνώστες από το χώρο μας ελληνικές εταιρίες Edision Hellas και Lemco, η βιοτεχνικά κατασκευής ιστών και κεραιών ΒΙΚΑΡ, η εταιρία παραγωγής καλωδίων Hellenic Cables, η πολύ γνωστή τεχνική εταιρία Raycap, που στην έκθεση κατέβασε διάφορα κυτία καλωδίων και η ολλανδική εταιρία Digital Innovations του έλληνα ιδιοκτήτη Νίκου Γουναλάκη, που δραστηριοποιείται και στην ελληνική αγορά.
Το σημαντικό για εμάς, είναι ότι τα δύο βασικά περίπτερα της αγοράς μας, δηλαδή αυτά της Edision και της Lemco είχαν τρομερή ζήτηση.
Συγκεκριμένα, στο περίπτερο της Lemco υπήρχε μεγάλη ζήτηση από πολλούς γνωστούς ξένους οίκους να ενδιαφέρονται να ενσωματώσουν τις λύσεις της ελληνικής εταιρίας Lemco στον κατάλογό τους. Περιζήτητος ο νέος HDMI Modulator HDMOD-3, αλλά και ο προγενέστερος του HDMOD-2. Πολύ μεγάλη επιτυχία είχαν και τα νέα headend της σειράς Compact Line που παρέχουν ταυτόχρονα με την DVB-T έξοδο και έξοδο IPTV.
Από την άλλη μεριά είχαμε την Edision Hellas που κατέβηκε με πραγματικό στόλο από νέα μοντέλα. Έχοντας άριστη γνώση της γερμανικής αγοράς, η ελληνική εταιρία κατέβασε νέο επίγειο δέκτη DVB-T2/HEVC για το γερμανικό switch off, άκρως ανταγωνιστικό στον δείκτη απόδοσης – τιμής, σε σχέση με την υπόλοιπη γερμανική αγορά, ενώ και ο HDMI modulator της έκανε θραύση για τον ίδιο λόγο. Αυτά σε συνδυασμό με τους νέους δορυφορικούς δέκτες Linux, που πλέον έρχονται με PLI, αλλά και το νέο στόλο των υπόλοιπων δεκτών που διαθέτουν έτοιμα settings με… γερμανικές ρυθμίσεις, δείχνουν ότι η Edision Hellas είναι πολύ παραπάνω από μια απλή εμπορική εταιρία που δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά.
Τέλος και η εταιρία ΒΙΚΑΡ πήγε καλά στην έκθεση, αφού η γερμανική αγορά βρήκε πολύ τίμιες τις εμπορικές προτάσεις της εταιρίας, σε σχέση πάντα με την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής τους.
Τα περίπτερα των εταιριών Lemco, Digital Innovations και Edision ήταν σε μια ακτίνα 20 μέτρων με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μέσα στην έκθεση μια ελληνική γειτονιά, αλλά και ένα σημείο συνάντησης των ελλήνων μέσα στην έκθεση.
Όσο αφορά τα trends της έκθεσης δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε πρώτα – πρώτα την παρουσία πέντε δεκτών 4Κ στην έκθεση. Η VU+ (δύο μοντέλα), η Opticum, η Technisat και η Gigablue παρουσίασαν σε λειτουργία, τους νέους UHD δορυφορικούς δέκτες. Εκτός από τον Technisat που έχουμε ήδη παρουσιάσει, όλοι οι υπόλοιποι έρχονται με λογισμικά Linux και επεξεργαστές Broadcom.
Η επόμενη τάση της έκθεσης ήταν το DOCSIS 3.1 ένα πρωτόκολλο που επιτρέπει τον διαμοιρασμό internet μέσα από υποδομές ομοαξονικού καλωδίου ή HFC (υβριδικό δίκτυο ομοαξονικού – οπτικής ίνας). Παρότι τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε παντελή έλλειψη του πρωτοκόλλου DOCSIS από την ελληνική αγορά, πλέον αρχίζει να υπολογίζεται ως μια πολύ αξιόπιστη και ταυτόχρονα οικονομική λύση για παροχή internet και data σε ξενοδοχεία που δεν έχουν υποδομή UTP, αλλά μόνο ομοαξονικό καλώδιο. Μία από τις εταιρίες που πρωταγωνίστησε στην έκθεση στο χώρο του DOCSIS 3.1 ήταν η γερμανική Wisi, με πλήρη γκάμα άκρως ποιοτικών προϊόντων.
Όσο αφορά την οπτική ίνα δεν θα λέγαμε ότι ήταν ένα trend της έκθεσης. Η οπτική ίνα είναι πλέον μια πραγματικότητα και η τεχνολογία της είναι ενσωματωμένη παντού. Αυτά άλλωστε μπορεί να το καταλάβει κανείς πολύ εύκολα αν έβλεπε το περίπτερο της Delta Electronics. Όλα τα υλικά της γερμανικής εταιρίας υποστήριζαν και οπτική ίνα.
Στο φωτορεπορτάζ που ακολουθεί απολαύστε και μόνοι σας τα καλύτερα προϊόντα που παρουσιάστηκαν στην έκθεση, αλλά και τις καλύτερες ελληνικές στιγμές. Η παρουσίαση των εκθετών γίνεται με αλφαβητική σειρά.
Η επόμενη έκθεση ANGACOM θα διεξαχθεί στις 30 Μαΐου με 1 Ιουνίου 2017, στον ίδιο εκθεσιακό κέντρο, αλλά στην νέα πτέρυγα με τα νεόχτιστα κτήρια.
{gallery}17581{/gallery}