Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
AMIKO TSC 1100 & TSC 1270
Φορητά ψηφιακά όργανα χειρός για μετρήσεις DVB & ATV σημάτων
Θέλοντας να διευρύνει τη γκάμα των ψηφιακών οργάνων μέτρησης που διαθέτει, η Amiko προχώρησε στην παραγωγή δύο νέων μοντέλων με πλήρη υποστήριξη στα πρότυπα DVB. Πρόκειται για τα TSC 1100 και TSC 1270, τα οποία είναι δύο φορητά όργανα χειρός για DVB-S/S2, DVB-T/T2, DVB-C/C2, καθώς και ATV σήματα, προβάλλοντας το καθένα στη 2,7 ιντσών…
Θέλοντας να διευρύνει τη γκάμα των ψηφιακών οργάνων μέτρησης που διαθέτει, η Amiko προχώρησε στην παραγωγή δύο νέων μοντέλων με πλήρη υποστήριξη στα πρότυπα DVB. Πρόκειται για τα TSC 1100 και TSC 1270, τα οποία είναι δύο φορητά όργανα χειρός για DVB-S/S2, DVB-T/T2, DVB-C/C2, καθώς και ATV σήματα, προβάλλοντας το καθένα στη 2,7 ιντσών οθόνη του όλες τις μετρήσεις που χρειάζονται στον επαγγελματία τεχνικό, για την ακρίβεια κάθε είδους εγκατάστασης.
Τα TSC 1100 και TSC 1270 της Amiko μπορεί να μην υποστηρίζουν την ποικιλία λειτουργιών ενός επαγγελματικού πεδιόμετρου, διαθέτουν όμως τα δικά τους πλεονεκτήματα. Λόγω του μεγέθους και του βάρους τους είναι απολύτως φορητά και εξαιρετικά βολικά στην παλάμη του εγκαταστάτη, είναι πολύ πιο απλά στη χρήση τους, ενώ είναι και σαφώς πιο οικονομικά. Ανιχνεύουν όλα τα δορυφορικά και επίγεια / καλωδιακά ψηφιακά σήματα, αλλά και τα αναλογικά τηλεοπτικά σήματα, δίνοντας ευανάγνωστες τιμές μετρήσεων που εγγυώνται την άριστη στόχευση κάθε κατόπτρου ή κεραίας.
Χαρακτηριστικά
Τα TSC 1100 και TSC 1270 της Amiko έρχονται σε μαύρο σκάφος, με διαστάσεις 174x82x35 χιλιοστών και βάρος 540 γραμμαρίων. Στο πάνω μέρος της κάθε πρόσοψης είναι τοποθετημένη έγχρωμη LCD οθόνη 2,7 ιντσών με ανάλυση 400×360. Κάτω από αυτήν βρίσκεται η περιοχή (μαύρο φόντο στο TSC 1100, κόκκινο στο TSC 1270) που αποτελείται από 3 ενδεικτικά LED, διακοπτής LNB, φόρτισης (κόκκινο/πράσινο) και λειτουργίας (πράσινο), καθώς και πλήκτρα χειρισμού (κίτρινα στο TSC 1100, λευκά στο TSC 1270) που περιλαμβάνουν: 4 δείκτες κατεύθυνσης, OK, POWER, MENU, F1, F2, F3 και F4. Η πάνω πλευρά τους διαθέτει υποδοχές συνδέσεων SAT IF και RF, η κάτω πλευρά μικροσκοπική οπή Reset και θύρα mini USB, ενώ στο πίσω μέρος τους βρίσκεται το ενσωματωμένο μεγάφωνο. Κάθε όργανο έρχεται μέσα σε υφασμάτινη θήκη, ενώ στα κουτιά της συσκευασίας τους περιλαμβάνονται λουρί μεταφοράς, 2 adaptors SAT και RF, CD με οδηγίες χρήσης, φορτιστής αυτοκινήτου και επιτοίχιος φορτιστής 12V/1A.
Τα TSC 1100 και TSC 1270 της Amiko ανιχνεύουν DVB-S/S2, DVB-T/T2, DVB-C/C2 και ATV σήματα, δίνοντας ψηφιακές τιμές και μπάρες για την ισχύ και την ποιότητα τους σήματος. Επιπλέον, παρέχουν ψηφιακές τιμές CNR, CBER και VBER (DVB-S) ή LBER (DVB-S2) για τα δορυφορικά, MER, CBER, VBER και (DVB-T) ή LBER (DVB-T2) για τα επίγεια, MER, BER (DVB-C), PER (DVB-C), CBER (DVB-C2) και LBER (DVB-C2) για τα καλωδιακά, CNR και VAR για όλα τα αναλογικά τηλεοπτικά σήματα (NTSC, PAL, SECAM). Δίνουν ηχητική ειδοποίηση για το κλείδωμα του σήματος που συνοδεύεται από ενδεικτικό (πράσινο) εικονίδιο, ενώ εμφανίζουν ανάλυση φάσματος για όλα τα πρότυπα σημάτων. Υποστηρίζουν τα πρωτόκολλα DiSEqC 1.0, DiSEqC 1.1, DiSEqC 1.2 και USALS. Υποστηρίζουν επίσης λειτουργία πολλαπλών καναλιών για ταυτόχρονη ένδειξη σημάτων που λαμβάνονται από έως 4 αναμεταδότες, λειτουργία DiSEqC Monitor (μόνο το TSC 1270), καθώς και λειτουργία Auto Scan για αυτόματη ανίχνευση σήματος από όλους τους αποθηκευμένους αναμεταδότες της επίγειας ψηφιακής μπάντας. Έχουν τη δυνατότητα να υπολογίζουν αυτόματα τη γωνία ανύψωσης και την περιστροφή (αζιμούθιο) του κατόπτρου, σύμφωνα με την πόλη ή τις γεωγραφικές συντεταγμένες που εισάγει ο χρήστης και υποστηρίζουν λειτουργία Satellite Locator για τον εντοπισμό του δορυφόρου που βοηθάει στον αρχικό προσανατολισμό του κατόπτρου. Κάθε όργανο έχει ενσωματωμένη μία γρήγορης φόρτισης (3 ώρες για το 80% της χωρητικότητας) μπαταρία ιόντων-λιθίου 1400mAH@7.4V, η οποία όταν είναι πλήρως φορτισμένη μπορεί να αποδώσει περίπου 3 ώρες αυτονομία λειτουργίας.
Μενού – Λειτουργία
Τα όργανα τίθενται σε λειτουργία εφόσον κρατήσουμε πατημένο για 2 δευτερόλεπτα το πλήκτρο POWER. Η αρχική οθόνη περιλαμβάνει 5 εικονίδια, Satellite TV, Terrestrial TV, Cable TV, Analog TV και System Setting, τα οποία μας οδηγούν στα αντίστοιχα μενού τους.
Για να εισέλθουμε στις μετρήσεις των δορυφορικών σημάτων επιλέγουμε Satellite TV, όπου μέσα στο μενού αυτό βρίσκουμε τα εικονίδια Measurement, Sat List, Multi TP, Spectrum, Angle Calculation και Sat Identification, ενώ με το F4 μπορούμε να επιλέξουμε DiSEqC Monitor (TSC 1270) για τον έλεγχο πολικότητας/μπάντας (V/H, V/L, H/H, H/L) του σήματος που λαμβάνει η αντίστοιχη πόρτα του διακόπτη DiSEqC 1.0.
Από το Measurement εμφανίζεται κάρτα μετρήσεων που περιλαμβάνει επιλογή δορυφόρου, αναμεταδότη και τύπο LNB, καθώς και τιμές CNR, CBER, VBER (DVB-S) ή LBER (DVB-S2) με μπάρες για την ισχύ και την ποιότητα του σήματος. Επιπλέον, με το πλήκτρο F4 (Zoom) μπορούμε να προβάλλουμε σε ολόκληρη την οθόνη ψηφιακές τιμές για την ισχύ και την ποιότητα του σήματος μαζί με τις αντίστοιχες μπάρες τους, καθώς και το επίπεδο της στάθμης. Η μεταφορά ανάμεσα στις επιλογές πραγματοποιείται με τα πλήκτρα άνω και κάτω κατεύθυνσης και η αλλαγή τιμής με τα αντίστοιχα αριστερά και δεξιά, ή με το πάτημα του OK και επιλογή μέσα από την διαθέσιμη λίστα. Με το πλήκτρο F1 μπορούμε να τροποποιήσουμε το δορυφόρο, τον αναμεταδότη και το LNB, ενώ με το F2 μπορούμε να κάνουμε προσθήκη δορυφόρου, χρησιμοποιώντας το εικονικό πληκτρολόγιο που εμφανίζεται στην οθόνη. Επιλέγοντας τροποποίηση του LNB, μπορούμε μέσα από το αναδυόμενο μενού να ορίσουμε τον τύπο του (π.χ. Universal), την πόλωσή του (18V/13V/AUTO/OFF), τον τύπο του διακόπτη DiSEqC (δοκιμάστηκε DiSEqC 1.1 με απόλυτη επιτυχία) ή αν θα χρησιμοποιήσουμε DiSEqC 1.2 και USALS.
Από το Sat List εμφανίζονται δύο κάθετες λίστες με τους αποθηκευμένους δορυφόρους (αριστερά) και τους αντίστοιχους αναμεταδότες τους (δεξιά). Με τον κέρσορα στην αριστερή στήλη μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα F1, F2, F3, F4 για ρυθμίσεις του LNB, προσθήκη δορυφόρου, διαγραφή και μετακίνησή του αντίστοιχα, ενώ στη δεξιά στήλη έχουμε δυνατότητα διαγραφής και μετακίνησης αναμεταδότη.
Με το Multi TP εμφανίζεται κάρτα όπου μπορούμε να εισάγουμε έως 4 αναμεταδότες του ίδιου δορυφόρου και να λάβουμε στην οθόνη του οργάνου κάθετες μπάρες ισχύος και ποιότητας σήματος ταυτόχρονα για όλους.
Με το Spectrum προβάλλουμε το διάγραμμα του φάσματος στο εύρος συχνοτήτων που θα επιλέξουμε (χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα κατεύθυνσης). Με το F1 μπορούμε να ρυθμίσουμε τις παραμέτρους του LNB, με το F2 (Sat Identification) να ορίσουμε τύπο LNB, πόλωση και πόρτα του DiSEqC 1.0, ώστε πατώντας OK το όργανο να εκτελέσει ανίχνευση και να αναγνωρίσει το συνδεδεμένο δορυφόρο, ενώ με το F3 εκτελούμε άμεση εναλλαγή 18V/13V και με το F4 άμεση εναλλαγή 9750MHz/10600MHz.
Με το Angle Calculation κάθε όργανο υπολογίζει αυτόματα την ανύψωση και το αζιμούθιο του δορυφορικού κατόπτρου, σύμφωνα με τα στοιχεία που θα εισάγει ο εγκαταστάτης. Στην κάρτα που εμφανίζεται ορίζουμε το δορυφόρο που θέλουμε να στοχεύσουμε και πηγαίνουμε από κάτω στην αναδυόμενη λίστα να επιλέξουμε την πόλη που επιθυμούμε, ώστε το όργανο να εμφανίσει το γεωγραφικό μήκος και γεωγραφικό πλάτος της, ή μπορούμε να επιλέξουμε Customized και να εισάγουμε τις τιμές χειροκίνητα. Σύμφωνα με αυτές τις γεωγραφικές συντεταγμένες, εμφανίζονται αυτόματα σε μοίρες η ανύψωση, το αζιμούθιο και η κλίση του LNB. Επιλέγοντας Compass το όργανο λειτουργεί ως πυξίδα, ενώ πατώντας στο Align χρησιμοποιείται ως Satellite Locator για τον εντοπισμό του δορυφόρου. Με την “πλάτη” του οργάνου στραμμένη προς τον ουρανό, στοχεύουμε στο σημείο εκείνο όπου το μετακινούμενο εικονίδιο θα επικαλύψει το κεντρικό της οθόνης. Η τελική κλίση του οργάνου δείχνει προς τα πού θα πρέπει να στοχεύσει το κάτοπτρο.
Τέλος, με το Sat Identification επιλέγουμε άμεσα την ίδια λειτουργία που εκτελείται και μέσα από το Spectrum για την αναγνώριση του συνδεδεμένου δορυφόρου.
Για να εισέλθουμε στις μετρήσεις των επίγειων σημάτων επιλέγουμε Terrestrial TV, το μενού του οποίου περιλαμβάνει τα εικονίδια Measurement, Auto Scan, Channel List, Spectrum, Multi Channel και Antenna Power.
Το Measurement εμφανίζει τις μετρήσεις των επίγειων σημάτων κατά τον ίδιο τρόπο με εκείνες των δορυφορικών, με αντίστοιχες δυνατότητες τροποποίησης για το κανάλι και επιλογή του προτύπου εκπομπής (DVB-T/DVB-T2), δίνοντας τιμές MER, CBER και VBER, (DVB-T) ή LBER (DVB-T2).
Επιλέγοντας Auto Scan το όργανο ανιχνεύει όλους τους αποθηκευμένους αναμεταδότες της επίγειας ψηφιακής μπάντας, ενώ από το Channel List εμφανίζονται όλες οι κλειδωμένες συχνότητες της αυτόματης σάρωσης.
Με το Spectrum προβάλλουμε το διάγραμμα του φάσματος στο εύρος συχνοτήτων που θα επιλέξουμε, ενώ από το Multi Channel λαμβάνουμε μπάρες στάθμης και ποιότητας σήματος για έως 4 κανάλια ταυτόχρονα. Επίσης, από το Antenna Power μπορούμε να ενεργοποιήσουμε / απενεργοποιήσουμε την τροφοδοσία της κεραίας, επιλέγοντας μεταξύ OFF, 5V, 12V, 18V και 24V.
Για τα καλωδιακά σήματα επιλέγουμε το Cable TV, το μενού του οποίου περιλαμβάνει τις ίδιες λειτουργίες με εκείνο των καλωδιακών μετρήσεων, πλην του Antenna Power. Διαθέτει επιπλέον τη λειτουργία TILT, εμφανίζοντας το επίπεδο ισχύος 3 καναλιών, LEVEL, DELTA1 και DELTA2.
Για τα αναλογικά τηλεοπτικά σήματα χρησιμοποιούμε το Analogue TV, το οποίο διαθέτει λειτουργίες Measurement, Spectrum και TILT.
Οι ρυθμίσεις της συσκευής πραγματοποιούνται από το System Setting, όπου μπορούμε να επιλέξουμε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, χρόνο μετάβασης σε Auto Standby (OFF/10MIN/20MIN/30MIN) και ενεργοποίηση / απενεργοποίηση ηχητικού σήματος, κάτι που μπορεί να γίνεται και μέσα από την αρχική οθόνη με το πλήκτρο F1.
{gallery}32729{/gallery}
- Astra Sat
- Κ. Καραμανλή 35, Ιωνία Θεσσαλονίκης
- τηλ.: 2310-784232
- fax: 2310-782251
- e-mail: astrasat@the.forthnet.gr
- site: www.astrasat.gr