Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 198
TM 708
SECURITY REPORT 160
satpraxis 2022
AC25
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

21 Απριλίου 2021 19:13

Δορυφορικά κανάλια κρυπτογράφησης BISS

Με ποια κλειδιά ξεκλειδώνει η εικόνα τους;

ad5eedee7002f9b95b8c82b24c6d8531 XL 9687a1fd

Για τους φανατικούς φίλους της δορυφορικής λήψης, η διαδικασία της αποκρυπτογράφησης των τηλεοπτικών καναλιών BISS παραμένει σταθερά στην κορυφή του ενδιαφέροντος τους. Η παρακολούθησή τους προϋποθέτει την εισαγωγή των κατάλληλων κλειδιών στο δορυφορικό δέκτη, τα οποία αναλαμβάνουν το ρόλο να ξεκλειδώνουν την εικόνα τους…

Για τους φανατικούς φίλους της δορυφορικής λήψης, η διαδικασία της αποκρυπτογράφησης των τηλεοπτικών καναλιών BISS παραμένει σταθερά στην κορυφή του ενδιαφέροντος τους. Η παρακολούθησή τους προϋποθέτει την εισαγωγή των κατάλληλων κλειδιών στο δορυφορικό δέκτη, τα οποία αναλαμβάνουν το ρόλο να ξεκλειδώνουν την εικόνα τους. Τα κλειδιά αυτά με λίγο ψάξιμο βρίσκονται εύκολα στο Internet, ενώ τα περισσότερα από αυτά αλλάζουν σπάνια και μπορεί να διατηρούνται αμετάβλητα για αρκετά χρόνια.

Ακόμη και οι πιο οικονομικοί δορυφορικοί δέκτες που κυκλοφορούν σήμερα στο εμπόριο διαθέτουν πλέον δυνατότητα αποκρυπτογράφησης BISS, ενώ αρκετοί από αυτούς έρχονται με προ-εγκατεστημένα κλειδιά και απλουστεύουν το έργο των χρηστών εκείνων που δεν κατέχουν ιδιαίτερα προχωρημένες γνώσεις. Δεδομένου μάλιστα ότι στη χώρα μας υπάρχουν ακόμα πολλές περιοχές που δεν έχουν κάλυψη επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, οι δορυφορικοί δέκτες με υποστήριξη κλειδιών BISS δίνουν τη δυνατότητα στους κατοίκους που διαμένουν σε αυτές να μπορούν να παρακολουθούν τα κρυπτογραφημένα τηλεοπτικά κανάλια της ΕΡΤ από τον Hellas Sat 39E και εκείνα της DIGEA από τον Eutelsat 3E. Φυσικά, υπάρχουν και πολλά ξενόγλωσσα κανάλια που εκπέμπουν από διάφορους δορυφόρους με κρυπτογράφηση BISS και στα οποία θα αναφερθούμε παρακάτω, αφού όμως πρώτα κάνουμε μια απαραίτητη εισαγωγή στο σύστημα BISS.  

Βασικό διαλειτουργικό σύστημα κρυπτογράφησης BISS

Ο όρος BISS αποτελεί ακρωνύμιο του Basic Interoperable Scrambling System, που σημαίνει Βασικό Διαλειτουργικό Σύστημα Κρυπτογράφησης. Είναι ένα σύστημα κρυπτογράφησης δορυφορικού σήματος, το οποίο αναπτύχθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών Μεταδόσεων που είναι γνωστή διεθνώς ως EBU, σε συνεργασία με μια κοινοπραξία κατασκευαστών αποκωδικοποιητών. Πριν την ανάπτυξή του, οι δορυφορικές μεταδόσεις χρησιμοποιούσαν περιστασιακά ιδιόκτητες μεθόδους κρυπτογράφησης (π.χ. RAS ή PowerVu). Η δημιουργία του BISS ήταν το αποτέλεσμα της προσπάθειας για την ανάπτυξη ενός συστήματος κρυπτογράφησης ανοιχτής πλατφόρμας, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε ένα ευρύ φάσμα εξοπλισμού.

Το BISS είναι ένα πρωτόκολλο κωδικοποίησης που βασίζεται στις προδιαγραφές του DVB-CSA της έκδοσης 1 (BISS-1) και του DVB-CSA της έκδοσης 2 (BISS-2). Η τελευταία έκδοση του BISS-2 δημοσιεύθηκε τον Μάρτιο του 2018 ως EBU Tech 3292v2. Χρησιμοποιεί σταθερά κλειδιά κρυπτογράφησης που ονομάζονται λέξεις συνεδρίας (SWs – Session Words) για τη διασφάλιση της ροής. Με τη δημοσίευση του BISS-CA το πρωτόκολλο BISS έχει πλέον επεκταθεί σε 4 mode λειτουργίας, Mode 0, Mode 1, Mode E και Mode CA. Στη λειτουργία κρυπτογράφησης BISS-E, ο κάτοχος δικαιωμάτων περιεχομένου έχει αποθηκεύσει ένα μυστικό κλειδί BISS στον αποκωδικοποιητή που είναι άγνωστο στο χρήστη. Στη συνέχεια αποστέλλεται στο χρήστη ένας 16ψήφιος δεκαεξαδικός κωδικός, ο οποίος εισάγεται στον αποκωδικοποιητή ως λέξη συνεδρίας (SW) που με μαθηματικό τρόπο συνδυάζεται εσωτερικά με το μυστικό κλειδί BISS για την αποκρυπτογράφηση του σήματος. Η κρυπτογράφηση BISS-E καλύπτει τις ανάγκες γρήγορης και απλής κωδικοποίησης, ενώ εφαρμόζεται σε δορυφορικά feeds που μεταδίδουν σημαντικά γεγονότα, κυρίως αθλητικού ενδιαφέροντος. Η λειτουργία BISS-CA είναι χτισμένη πάνω στη λειτουργία BISS-E, όπου το SW είναι κρυπτογραφημένο και μπορεί να αλλάζει περιοδικά με απρόσκοπτο τρόπο για τους δικαιούχους δέκτες.

Το πρωτόκολλο BISS χρησιμοποιείται ευρύτατα για την κρυπτογράφηση καναλιών που τροφοδοτούν αναμεταδότες της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης. Γενικά, οι πάροχοι που εκπέμπουν τα κανάλια αυτά δεν επιθυμούν την κρυπτογράφηση των μεταδόσεών τους, όμως αυτό γίνεται αναγκαστικά για λόγους προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων. Το BISS διαφοροποιείται από τα υπόλοιπα συστήματα κρυπτογράφησης στο γεγονός ότι για την αποκωδικοποίηση προγραμμάτων δε χρησιμοποιείται έξυπνη κάρτα που θα άλλαζε τα κλειδιά αυτόματα. Για αυτό το λόγο τα περισσότερα κλειδιά BISS παραμένουν αμετάβλητα για μακρύ χρονικό διάστημα κι έτσι η εύρεσή τους στο Internet γίνεται εύκολη.

Διαχείριση κλειδιών BISS σε δορυφορικούς δέκτες

Όλοι οι δορυφορικοί δέκτες του εμπορίου έχουν τη δυνατότητα να διαχειρίζονται κλειδιά κρυπτογράφησης BISS, είτε μέσω του προ-εγκατεστημένου firmware, είτε μέσω ανεπίσημου λογισμικού που ενεργοποιεί την εμφάνιση κρυφού μενού κρυπτογράφησης, το οποίο μπορεί ο χρήστης να αναζητήσει και να βρει εύκολα στο Internet. Το μενού των δεκτών επιτρέπει τη χειροκίνητη εισαγωγή κλειδιών για κάθε τηλεοπτικό κανάλι ξεχωριστά, ενώ οι χρήστες μπορούν εναλλακτικά να χρησιμοποιούν τη μέθοδο φόρτωσης έτοιμης λίστας κωδικών μέσω ενός USB stick. Η εισαγωγή των κλειδιών BISS σε Enigma2 δέκτες γίνεται με διαφορετικό τρόπο και πραγματοποιείται μέσω ενός υπολογιστή που βρίσκεται εντός του τοπικού δικτύου. Στο Internet κυκλοφορούν ευρέως έτοιμα αρχεία SoftCam.Key που περιλαμβάνουν κατάλογο με BISS κλειδιά τηλεοπτικών καναλιών, καθένα από τα οποία συνεργάζεται με τον emulator του εκάστοτε image. Κάθε softcam.key μπορεί ο χρήστης να το επεξεργάζεται στον υπολογιστή του ως αρχείο απλού κειμένου (.text) και με τη χρήση ενός προγράμματος FTP client (π.χ. FileZilla) να το αποστέλλει έτοιμο στον κατάλληλο φάκελο (π.χ. /etc/tuxbox/config) του δέκτη. Η αποκρυπτογράφηση καναλιών BISS υποστηρίζεται επίσης από όλους τους δέκτες που είναι εξοπλισμένοι με Common Interface για την εισαγωγή κατάλληλου BISS CAM (Conditional Access Module). Τέτοια BISS CAM χρησιμοποιούνται επίσης και σε επαγγελματικά Compact Headends διανομής τηλεοπτικού σήματος, τα οποία βρίσκουν εφαρμογή σε ξενοδοχειακές μονάδες της χώρας μας για τη διανομή – κυρίως- των καναλιών της ΕΡΤ και της DIGEA στα δωμάτια των πελατών τους.

Τηλεοπτικά κανάλια με κλειδιά BISS

Belintersat 51.5°E

VTV Belarus (BTB) (11.350H – 45.000 – 3/4)

Το VTV Belarus (BTB) είναι ένα ψυχαγωγικό κανάλι της Λευκορωσίας, το οποίο εμφανίστηκε ως μετεξέλιξη του καναλιού “First music”. Παρουσιάζει τηλεοπτικές σειρές, ενημερωτικά προγράμματα, ταινίες και μουσικά βίντεο, ενώ απευθύνεται κυρίως σε ηλικίες 10 έως 45 ετών.

BISS: 11 11 11 33 11 11 11 33

 

Hellas Sat 39.0°E

ΕΡΤ 1, ΕΡΤ 2, ΕΡΤ 1 HD (12.223H – 13.381 – 3/4) 

ΕΡΤ 2 HD, ΕΡΤ 3 HD (12.241H – 13.381 – 3/4)

Από τον ελληνικών συμφερόντων δορυφόρο λαμβάνονται τα κανάλια της δημόσιας τηλεόρασης, τα οποία μεταδίδονται με κρυπτογράφηση BISS τόσο στην SD (πλην της ΕΡΤ 3 που είναι ελεύθερη), όσο και στην HD έκδοσή τους. Η ιδιαιτερότητα που συναντάμε εδώ είναι ότι τα κανάλια αυτά εκπέμπουν κρυπτογραφημένα χωρίς αναγνωριστικό flag, με αποτέλεσμα να μην ανοίγουν σε πολλούς από τους δέκτες του εμπορίου, πλην των Enigma2 και εκείνων που διαθέτουν ανεπίσημο λογισμικό με κατάλληλο patch.

BISS: A1 B2 C3 16 D4 E5 F8 B1

Προσοχή όμως! Σε Enigma2 δέκτες που χρησιμοποιούν images με emulator OSCAM, για να μην υπάρχει μαύρη εικόνα και να γίνεται εφικτό το ξεκλείδωμα των καναλιών της ΕΡΤ, δεν αρκεί μόνο το SoftCam.Key να περιέχει το ανωτέρω κλειδί BISS, αλλά απαιτείται επιπλέον και η προσθήκη των παρακάτω γραμμών στο αρχείο oscam.dvbapi:

A: ::000A 2600:000000:1FFF ; ERT1 SD

A: ::0014 2600:000000:1FFF ; ERT2 SD

A: ::0028 2600:000000:1FFF ; ERT1 HD

A: ::0001 2600:000000:1FFF ; ERT2 HD

A: ::0002 2600:000000:1FFF ; ERT3 HD

 

Eutelsat 21.6°E

MBC Masr, MBC Masr 2 (11.559V – 5.000 – 5/6)

MBC Masr HD (11.564V – 4.167 – 3/4)

MBC Maghreb Al-Arabia (11.582V – 2.850 – 7/8)

Πρόκειται για αραβικά κανάλια που μεταδίδουν ιδιαίτερα πλούσιο πρόγραμμα με κινηματογραφικές ταινίες, σειρές και άλλο περιεχόμενο. Ανήκουν στον όμιλο MBC (Middle East Broadcasting Center) που εδρεύει στο Dubai, ενώ θα πρέπει εδώ να λαμβάνεται υπόψη ότι τα κλειδιά τους αλλάζουν αρκετά συχνά.

BISS: 12 AB 34 F1 CD 56 EF 12 / BA EC 26 CC 03 21 CF F3 (για το HD)

Eutelsat 16.0°E

Kanal D (12.564V – 3.617 – 3/4)

Πρόκειται για ένα ρουμάνικο ψυχαγωγικό κανάλι που ανήκει στον όμιλο Μ.Μ.Ε. Doğan Holding, ιδιοκτησίας του Aydin Doğan. Το πρόγραμμά του έχει μεγάλη ποικιλία και περιλαμβάνει ενημερωτικές εκπομπές, γνωστές τηλεοπτικές σειρές, ταινίες, τηλεπαιχνίδια, αθλητικές εκπομπές και άλλο περιεχόμενο.

BISS: C4 8D AF 00 8F DA 97 00

 

SIC International (12.569H – 3.703 – 7/8)

Πρόκειται για τη διεθνή έκδοση του καναλιού SIC και απευθύνεται σε Πορτογάλους που ζουν εκτός της χώρας τους. Διαθέτει πλούσιο πρόγραμμα με δελτία ειδήσεων, τηλεπαιχνίδια, εκπομπές μόδας, talk shows, τηλεοπτικές σειρές, ταινίες, αθλητικές εκπομπές και πολλά άλλα.

BISS: 12 45 78 CF 87 54 21 FC

 

National TV (12.717H – 6.403 – 3/4)

Είναι ένα ιδιωτικό κανάλι της ρουμανικής τηλεόρασης, το οποίο μεταδίδει πολιτικές εκπομπές, Reality show, δημοφιλείς σειρές, ταινίες και άλλα ενδιαφέροντα προγράμματα.

BISS: 45 88 25 F2 74 53 68 2F

National 24 Plus (12.717H – 6.403 – 3/4)

Πρόκειται για άλλο ένα ρουμάνικο κανάλι, με πρόγραμμα για όλη την οικογένεια. Μεταδίδει ειδήσεις για την πολιτική, την οικονομία και όλα τα σπορ, ταινίες, γνωστές σειρές και διάφορα προγράμματα δικής του παραγωγής.

BISS: CD EF 12 CE 56 78 90 5E

 

Astra 4.8°E

1+1 International (11.766H – 27.500 – 2/3)

Είναι η διεθνής έκδοση του ουκρανικού καναλιού 1+1, η οποία απευθύνεται στους Ουκρανούς που ζουν στο εξωτερικό και μεταδίδεται σε όλη τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη. Ανήκει στη Media Group και η παραγωγή του προγράμματός του γίνεται από  το Κίεβο. Μεταδίδει ενημερωτικές εκπομπές, talk shows, ντοκιμαντέρ, δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές, γυναικείες εκπομπές μόδας και ομορφιάς, reality show μαγειρικής και άλλα προγράμματα για όλη την οικογένεια.

BISS: 1A 2B 3C 81 4D 5E 6F 1A

 

34 Telekanal (12.245V – 30.000 – 2/3)

To κανάλι αυτό αποτελεί το δημοφιλέστερο τηλεοπτικό σταθμό του Dnipropetrovsk και μεταδίδει σε 24ωρη βάση ενημερωτικό πρόγραμμα με μεγάλη ποικιλία θεμάτων.

BISS: A5 EB 22 B2 57 6F 75 3B

Eutelsat 3.0°E

2M National (11.654H – 4.444 – 3/4)

Είναι ένα δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι του Μαρόκο που προσφέρει πρόγραμμα με ειδήσεις, ταινίες, σπορ και μουσική. Δε μεταδίδει δορυφορικά κινηματογραφικές ταινίες του Hollywood και αμερικάνικες τηλεοπτικές εκπομπές, καθώς κατέχει τα δικαιώματα της μετάδοσής τους εντός του Μαρόκο.

BISS: 20 13 02 35 2E AD 01 DC

 

2M MENA (11.654H – 4.444 – 3/4)

Πρόκειται για την έκδοση MENA του καναλιού 2M και μεταδίδει το ίδιο πρόγραμμα με το National, με διαφορετικό όμως κλειδί.

BISS: 20 13 02 35 2E AD 03 DE

 

Alpha TV, ANT1, Open Beyond (12.702H – 13.960 – 3/5)

Πρόκειται για το πρώτο μπουκέτο της DIGEA, το οποίο περιλαμβάνει ιδιωτικά κανάλια που μεταδίδονται πανελλαδικά μέσω της επίγειας ψηφιακής πλατφόρμας της. Όπως είναι φυσικό η λήψη τους έχει τεράστιο ενδιαφέρον, τόσο για τους κατοίκους περιοχών της χώρας μας που δεν καλύπτονται από το επίγειο ψηφιακό σήμα, όσο και για τους Έλληνες εκείνους που ζουν στο εξωτερικό.

BISS: 11 11 11 33 11 11 11 33

 

Makedonia TV, SKAI, STAR, MEGA (12.720H – 13.960 – 3/5)

Πρόκειται για το δεύτερο μπουκέτο της DIGEA, το οποίο περιλαμβάνει τα υπόλοιπα ιδιωτικά επίγεια ψηφιακά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας. Σε αντίθεση με τα αντίστοιχα της ΕΡΤ, τα κανάλια και των 2 μπουκέτων της DIGEA αποκρυπτογραφούνται πανεύκολα από όλους τους δέκτες του εμπορίου, χωρίς να απαιτούνται περαιτέρω ενέργειες του χρήστη.

BISS: 11 11 11 33 11 11 11 33

Telstar 15.0°W

ESPN Caribbean (12.609H – 7.522 – 3/4)

Πρόκειται για ειδική έκδοση του διεθνούς καναλιού ESPN που λαμβάνεται με δυσκολία στη χώρα μας, καθώς προορίζεται για την κάλυψη των περισσότερων χωρών της Καραϊβικής και προσφέρει αθλητικά γεγονότα που είναι δημοφιλή σε αυτή την περιοχή. Στο βασικό του πρόγραμμα περιλαμβάνονται μεταδόσεις από ICC World T20, ICC World Cup, Caribbean Super 50, La Liga, Serie A, Golf Majors, NFL, NBA, MLB, Grant Slam Tennis, καθώς και πλούσια ενημέρωση με αθλητικές ειδήσεις.  

BISS: 12 43 95 EA 46 83 AD 76

 

ESPN 2 Caribbean (Syndication) (12.609H – 7.522 – 3/4)

Είναι μια δεύτερη έκδοση του ESPN που αναμεταδίδει το πρόγραμμά του, ενώ θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ότι τόσο σε αυτήν, όσο και στην προηγούμενη, το κλειδί αλλάζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

BISS: 44 56 85 1F 32 67 BC 55

 

Ολοκληρώνοντας

Παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των τηλεοπτικών καναλιών που μεταδίδονται με κρυπτογράφηση BISS παρουσιάζει σταθερά φθίνουσα πορεία, το ξεκλείδωμά τους παραμένει μια από τις αγαπημένες ασχολίες των φανατικών της δορυφορικής λήψης. Στο ενδιαφέρον τους τη μερίδα του λέοντος καταλαμβάνουν τα κανάλια της DIGEA και της ΕΡΤ, τα οποία μάλιστα μεταδίδονται πλέον και σε εικόνα με ανάλυση Full HD, προσφέροντας έτσι μια πλήρη ελληνική πλατφόρμα σε εκείνους που για διάφορους λόγους δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. Επιπλέον, με τα κλειδιά BISS οι χρήστες μπορούν να ξεκλειδώνουν και σπουδαία αθλητικά γεγονότα που μεταδίδονται μέσω προσωρινών δορυφορικών feeds, κάτι που προϋποθέτει την τακτική επίσκεψή τους σε σχετικά forums του Internet για την πιθανή εύρεσή τους.

{gallery}35440{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

TP-Link Omada ER706W-4G
Το ER706W-4G είναι ένα ασύρματο router της TP-Link, το οποίο παρέχει συνδεσιμότητα στο internet μέσω των κεραιών της κινητής τηλεφωνίας, με δυνατότητα υποστήριξης 4G+ Cat6. Η συσκευή διαθέτει μία υπ…
Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας 2U30F
Συνεχίζοντας την περιγραφή των προϊόντων της Mistral, θα γίνει περιγραφή του τελευταίου μοντέλου της σειράς θωρακισμένων ενισχυτών με βύσματα F. Οι ενισχυτές κεραίας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες…
Bridge Cable KL015 / KL016 / KL017 / KL018 / KL019
Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή σειράς καλωδίων LAN μάρκας Bridge Cable, σε κουλούρες 100m. Πρόκειται για μονόκλωνα καλώδια CAT6 με πάχος καλωδίου 23AWG, τα οποία προσφέρουν αξιό…
Promax ATLaS NG
Έχει προστεθεί μία τρίτη ομάδα εκπαιδευτικών video με ελληνική περιγραφή για το πεδιόμετρο - ναυαρχίδα Promax ATLaS NG. Τα συγκεκριμένα video έχουν προστεθεί στην playlist Promax ATLaS NG - Εκπαιδευ…
Ikusi AM 321
Ο Multiband ενισχυτής AM 321 της Ikusi by Fagor, είναι ένας αυτοτροφοδοτούμενος ενισχυτής πολλαπλών ζωνών με 3 εισόδους για εσωτερικούς χώρους, προσαρμοσμένος στο LTE. Ο AM 321 (Ref. 35386) είναι κα…
Ikusi WAF 201
Ο ενισχυτής WAF 201 (Ref. 35150) είναι ένας broadband ενισχυτής υψηλής στάθμης εξόδου, ιδανικός για την ενίσχυση όλων των τηλεοπτικών καναλιών σε κεντρικές εγκαταστάσεις. Βασικά χαρακτηριστικά: •…
Η IDComs συμμετέχει στη Salonica Electronix 2025!
Στα πλαίσια της συνεχούς δυναμικής παρουσίας της IDComs σε εκθέσεις και events, η εταιρεία θα συμμετάσχει και φέτος στην έκθεση Salonica Electronix 2025, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη…
Ruijie Reyee RG-RAP72Pro
Το RG-RAP72Pro σχεδιάστηκε για να προσφέρει ασύρματη σύνδεση υψηλής απόδοσης σε επαγγελματικούς χώρους. Αυτοί οι επαγγελματικοί χώροι κυμαίνονται από ξενοδοχειακές μονάδες, σε μικρές επιχειρήσεις, γ…
Goobay HDMI Optical Hybrid Ultra High Speed 30m / 40m / 50m
Η εταιρεία STAM Electronics ανακοινώνει την παραλαβή σειράς καλωδίων HDMI μάρκας Goobay. Πρόκειται για ultra high speed ενεργά οπτικά καλώδια (AOC – Active Optical Cable) HDMI version 2.1, τα οποία…
TP-Link Omada EAP650-Desktop
Η TP-Link παρουσιάζει το νέο EAP650-Desktop, ένα επιτραπέζιο Access Point για συνδεσιμότητα υψηλής ταχύτητας με ευέλικτη ανάπτυξη. Προσφέρει εξαιρετικά γρήγορες ταχύτητες Wi-Fi 6 και είναι ιδανικό γ…
H850 – Συσκευή ανάγνωσης κωδικού και συχνότητας για ασύρματα τηλεχειριστήρια
Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή ενός ποιοτικού και αξιόπιστου αντιγραφέα τηλεκοντρόλ, του H850. Πρόκειται για μια μικροσκοπική συσκευή ανάγνωσης κωδικού και συχνότητας για ασύρμα…
IKUSI by FAGOR FMC Series
Η σειρά FMC της IKUSI by FAGOR περιλαμβάνει 20 μοντέλα Cascade πολυδιακοπτών στους οποίους ο αριθμός εισόδων αποτελεί επίσης και τον αριθμό γραμμών καθόδου (trunk lines). Για τις εν λόγω σειρές, δια…

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2025
Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Απριλίου 2025 του περιοδικού “Ψηφιακή Τηλεόραση” μαζί με το “Security Report”. Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιο…
Smart TV OS
Οι σύγχρονες τηλεοράσεις κατασκευάζονται με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, ώστε να χαρακτηρίζονται έξυπνες και να προσφέρουν διευρυμένες δυνατότητες τηλεθέασης, σε σχέση με τα παραδοσιακά μοντέ…
Sat & Zap, Απρίλιος 2025
Ξεκίνησαν εκπομπές οι νέοι ισχυροί δορυφόροι Astra 1P, Turksat 6A, Badr8 (στον τελευταίο λαμβάνουμε στα δυτικά ακόμα και τη δέσμη Δυτικής Αφρικής). Οι τουρκοκύπριοι εκπέμπουν ελεύθερα όλα τα κανάλια…
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.