Skip to main content
21 Σεπτεμβρίου 2011 19:38

12 Δορυφορικά "κόλπα"!

Δώστε λύση στη δορυφορικής σας εγκατάσταση.

Γράφει: Παναγιώτης Ψυχογιός
8d26dba169645749d8097f7d2b4cc197 XL 69357f4b

Featured | Πολλές φορές η εγκατάσταση ενός κατόπτρου δεν είναι μια απλή υπόθεση, κυρίως λόγω των συνθηκών που επικρατούν στον περιβάλλοντα χώρο. Κάποιες άλλες φορές πάλι, ενώ έχει πραγματοποιηθεί η κυρίως εγκατάσταση, ζητάμε απλές και γρήγορες λύσεις ώστε να ξεπεράσουμε μικρά ή μεγάλα προβλήματα που παρουσιάζονται στην πορεία. Ας δούμε λοιπόν μερικές πατέντες για τα δύσκολα και μερικές έξυπνες και γρήγορες λύσεις για τα μικρά προβλήματα, που θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε δυσκολίες που ενδεχομένως να συναντήσετε.

1. Κινητό κάτοπτρο σε κεραμοσκεπή
Πρόκειται για την κλασική περίπτωση τοποθέτησης κατόπτρου σε κεραμοσκεπή, αλλά λείπει η κατάλληλη βάση. Μάλιστα, όταν πρόκειται για μέγεθος 1,40m ή μεγαλύτερο και ο κατασκευαστής έχει κάνει πρόβλεψη μόνο για το κλασικό 60άρι, τότε θα πρέπει να αναζητήσουμε κάτι που θα εξασφαλίζει μέγιστη αντοχή στο βάρος, μακροβιότητα με το πέρας της εγκατάστασης, αλλά και δυνατότητα τοποθέτησης σε ένα περιβάλλον εντελώς αφιλόξενο, όπως μια κεραμοσκεπή με κλίση. Όταν όμως υπάρχει θέληση, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.
Στην τσιμεντόπλακα που πρέπει να βρίσκεται κάτω από τα κεραμίδια, θα τοποθετήσουμε τη βάση στήριξης, η οποία πρέπει να είναι στρογγυλή με συγκεκριμένη διάμετρο, ώστε να χωράει ανάμεσα στις δοκούς που στερεώνονται τα κεραμίδια. Επίσης, θα πρέπει να έχει τρύπες ώστε να στερεωθεί με ούπα στο τσιμέντο. Για άλλη μια φορά, το ύψος και η διάμετρος του σωλήνα καθορίζονται από το μέγεθος του κατόπτρου. Όπως βλέπετε στο σχέδιο, η βάση και ο σωλήνας ενώνονται μεταξύ τους μέσω ενός πύρου, ώστε να ρυθμίζεται η κλίση. Με αυτόν τον τρόπο αντισταθμίζουμε την κλίση της κεραμοσκεπής, φέρνοντας τον σωλήνα απολύτως κάθετα σε οριζόντιο υποθετικό επίπεδο, στερεώνοντας τις δύο αντηρίδες πίσω. Αλφαδιάζουμε απ’ όλες τις πλευρές και έπειτα σφίγγουμε τις αντηρίδες και τον πύρο. Στο τέλος, ειδικός τεχνίτης θα πρέπει να τοποθετήσει στη θέση τους τα κεραμίδια που αφαιρέσαμε.
 
2. Αλλάξτε κάτοπτρο χωρίς να ξανατρυπήσετε την ταράτσα
Εάν έχετε ένα κινητό κάτοπτρο 1,10m με μοτέρ DiSEqC και επιθυμείτε να το αντικαταστήσετε με μεγαλύτερο, π.χ. 1,40m, τότε ίσως να μη χρειαστεί να κάνετε νέες τρύπες στην ταράτσα, αν έχετε ιδιότροπους γείτονες. Φυσιολογικά, θα έπρεπε, αφού ένα μεγαλύτερο κάτοπτρο χρειάζεται βάση μεγαλύτερης διατομής. Στην περίπτωσή μας, η πατέντα μας λειτουργεί άψογα, αρκεί η παλαιότερη βάση να διαθέτει αντηρίδες (είναι λάθος η βάση οποιουδήποτε κινητού κατόπτρου να μη διαθέτει αντηρίδες).
Παρατηρήστε στην εικόνα το σημείο που τελειώνουν οι αντηρίδες και ξεκινά ο σωλήνας της βάσης (αλλάζει το χρώμα). Για το σημείο τομής τους, κατασκευάσαμε ειδικό κολάρο, στο εσωτερικό του οποίου εισέρχεται ο μικρότερης διαμέτρου σωλήνας, που στηρίζονταν το παλιό σας κάτοπτρο. Η εξωτερική διάμετρος του κολάρου πρέπει να αντιστοιχεί στο μέγεθος του κατόπτρου που θα τοποθετήσουμε. Όλη η ιστορία στην εγκατάσταση είναι οι πλαϊνές βίδες. Η περιμετρική τοποθέτησή τους, επιτρέπει με το σφίξιμό τους, τη ρύθμιση της καθετότητας του κολάρου. Μην ξεχνάτε άλλωστε, πως για όλα τα κινητά κάτοπτρα η απόλυτη καθετότητα της βάσης με το έδαφος, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για σωστή λειτουργία.
 
3. Εγκατάσταση σε τοίχο με σαθρή επιφάνεια
Τι θα κάναμε στην περίπτωση όπου η μόνη θέση που υπάρχει για να στερεώσουμε το κάτοπτρό μας είναι το πλαϊνό ενός τοίχου με σαθρή επιφάνεια; Ας δούμε λοιπόν μια εγκατάσταση κατόπτρου, που προορίστηκε για uplink στον Hellas Sat. Η απόλυτη σταθερότητα της εγκατάστασης – ειδικά το χειμώνα που οι κλιματολογικές συνθήκες δυσκολεύουν – αλλά και η μακροβιότητα στο χρόνο, ήταν οι βασικές μας επιδιώξεις.
Λόγω του ότι ο πλαϊνός τοίχος ήταν πλινθόκτιστος, η πατέντα στη βάση ήταν απαραίτητη. Κανένας κλασικός σωλήνας, στερεωμένος σε “Π” τοίχου δεν θα μας έδινε σιγουριά το χειμώνα, όταν η πίεση του αέρα θα πολλαπλασίαζε τις δυνάμεις που θα ασκούνταν στη βάση. Έτσι, σκεφτήκαμε ο σωλήνας να ξεκινάει από κάτω (άρα το περισσότερο βάρος θα ασκούσε δύναμη στο έδαφος), ενώ απλά θα βίδωνε ανά τακτά διαστήματα και στον τοίχο, προσθέτοντας οριζόντια λάμες με υποδοχές για ούπα. Προσέξτε το κολάρο που μπήκε πρόσθετα. Ο σιδεράς μας, δεν θέλησε να μας βάλει πλαϊνά μέχρι επάνω, οπότε σκεφτήκαμε να φτιάξουμε ένα εξωτερικό δαχτυλίδι για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια. Όπως καταλαβαίνετε, το όλο σύστημα είναι αμετακίνητο.

4. Αυξήστε το δορυφορικό σας τόξο!
Εάν διαθέτετε κινητό κάτοπτρο – και παρότι η κίνηση του polar mount καλύπτει ολόκληρο το ορατό τόξο των δορυφόρων, αλλά με την εγκατάσταση του actuator αυτό περιορίζεται, τότε θα πρέπει να πειραματιστείτε με τις θέσεις πάνω στις οποίες στηρίζεται το μοτέρ. Αλλάξτε τη γωνία της λάμας στην οποία στηρίζεται το ακίνητο μέρος του actuator και δοκιμάστε μέχρι να καλύψετε μεγαλύτερο τόξο. Επίσης, μπορείτε να πειραματιστείτε και με άλλες λάμες, μεγαλύτερες ή μικρότερες (το αν θα είναι μεγαλύτερη ή μικρότερη η λάμα εξαρτάται από τα κατασκευαστικά χαρακτηριστικά του polar mount του κατόπτρου). Καλό θα είναι να γνωρίζετε ότι όσο μεγαλώνει η απόσταση μεταξύ των δύο σημείων στήριξης του actuator, τόσο ανοίγει και το τόξο που λαμβάνουμε.
 
5. Μετακίνηση κατόπτρου σε περίπτωση βλάβης του μοτέρ
Η κλασικότερη περίπτωση βλάβης σε κινητό κάτοπτρο με μοτέρ τύπου Actuator, είναι να κολλάει το μοτέρ και να μην κινείται προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση, ενώ στην οθόνη του positiοner αναγράφεται το μήνυμα error. Αυτή συνήθως οφείλεται στην καταστροφή της μαγνητικής επαφής, που βρίσκεται στο κάτω μέρος του Actuator και είναι υπεύθυνη για τους παλμούς ελέγχου της θέσης του μοτέρ και άρα και του κατόπτρου. Μπορούμε να απομονώσουμε τη μαγνητική επαφή και να αφήνουμε να περνά στο μοτέρ μόνο η τάση των 36Volt, που είναι η τάση κίνησης. Αρκεί για αυτό να αφαιρέσετε τα καλώδια που οδηγούνται προς το μοτέρ, από τις θέσεις sensor του positioner. Στη συνέχεια, με ένα μικρό καλώδιο θα βραχυκυκλώνετε στιγμιαία τις δύο θέσεις του positioner που αναγράφουν sensor, ενώ παράλληλα θα δίνετε εντολή να κινηθεί το μοτέρ. Μην περιμένετε απόλυτη ακρίβεια στη θέση, γιατί ο παλμός δεν είναι απόλυτα περιοδικός. Με την πατέντα αυτή μπορείτε να ρυμουλκήσετε το κάτοπτρο από το σημείο που… ξέμεινε, στο δορυφόρο που θέλετε, ώστε να μη χάσετε την αγαπημένη σας εκπομπή!
 
6. Θωρακίστε το LNB σας
Ορισμένες φορές μπορεί κάποιες συγκεκριμένες δορυφορικές συχνότητες να μην κατεβαίνουν στο δορυφορικό δέκτη, ενώ οι υπόλοιπες να κατεβαίνουν με αρκετά καλά ποσοστά σήματος. Οι αιτίες μπορεί να είναι πολλές, όπως η μη σωστή στόχευση του κατόπτρου, η ακαταλληλότητα καλωδίου, η μη σωστή λειτουργία του LNB (όσο κι αν σας φαίνεται παράξενο, μπορεί να κάνει βύθιση σε μία ή περισσότερες συχνότητες) ή ακόμα και ο επηρεασμός από τη λειτουργία του ασύρματου τηλεφώνου της οικίας.
Εάν δεν συμβαίνει τίποτα από τα παραπάνω, αλλά το πρόβλημα υφίσταται, τότε υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να βρίσκεστε κοντά σε κεραία κινητής τηλεφωνίας ή ανάμεσα στο πέρασμα ενός link. Στην περίπτωση αυτή, πειραματιστείτε με τη θέση του κατόπτρου, προσπαθώντας να βρείτε κάποιο σημείο στην ταράτσα όπου επηρεάζεται λιγότερο (π.χ. πίσω από κάποιο δώμα). Εάν και αυτό δεν έχει αποτέλεσμα, τότε τοποθετήστε κάτοπτρο μεγαλύτερης διαμέτρου από αυτό που χρειάζεται για τη λήψη του δορυφόρου.
Εάν και οι παραπάνω λύσεις δεν σας ικανοποιούν, τότε η σίγουρη πατέντα είναι να θωρακίσετε το LNB σας. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Τυλίξτε το με φύλλο μόλυβδου που είναι εύκαμπτο, εύπλαστο και μπορεί να πάρει το σχήμα γύρω από το LNB. Στερεώστε το μόνιμα με όποιον τρόπο νομίζετε καλύτερα (μια καλή λύση είναι να χρησιμοποιήσετε μια μακρύτερη βίδα στο μπράτσο που στερεώνεται η βάση του LNB). To αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει. Καλό είναι η πατέντα να συνοδευτεί και με καλώδιο υψηλής θωράκισης.

7. Λάμα βοηθητικής στήριξης πολλών
LNBs
Εάν θέλετε να φορτώσετε το κάτοπτρό σας με LNB, τότε θα πρέπει με κάποιον τρόπο να στηρίξετε τη βάση των παράκεντρων LNB, αλλιώς η πίεση της ράγας κάτω από το βάρος των πολλών LNBs, θα αποβεί μοιραία για τη λήψη σας. Ανάμεσα στις πολλές μεθόδους στερέωσης, σας αναφέρουμε ενδεικτικά μία. Απλά βιδώστε στο μπράτσο του κατόπτρου μια βοηθητική λάμα, που θα συγκρατεί τη βάση των παράκεντρων LNB.
 
8. Βελτίωση λήψης του παράκεντρου δορυφόρου
Εάν διαθέτετε κάτοπτρο για λήψη δυο ή περισσότερων δορυφόρων και έχετε εξαντλήσει όλες τις κλασικές ρυθμίσεις (ανύψωση, στρέψη LNB), αλλά παρόλα αυτά δεν είστε ικανοποιημένοι με το σήμα του παράκεντρου δορυφόρου, τότε, πριν αντικαταστήσετε το σύστημά σας, δοκιμάστε κάτι απλό, ειδικότερα αν η βάση του δεύτερου LNB είναι τύπου Universal.
Στραβώσετε ελαφρά τη βάση του παράκεντρου LNB, ώστε να το βοηθήσετε να εστιάσει πιο κεντρικά. Δεν υπάρχει συγκεκριμένος κανόνας για το πόσο θα χρειαστεί να στραβώσετε τη βάση, αλλά εξαρτάται από το σχεδιασμό και το μέγεθος του κατόπτρου, καθώς και από την απόσταση μεταξύ των ζητούμενων δορυφόρων. Μια τέτοια επέμβαση, πολλές φορές φέρνει εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
 
9. Έλεγχος λειτουργίας του τηλεχειριστηρίου
Έχετε υπόνοιες ότι δεν δουλεύει το τηλεχειριστήριο του δορυφορικού σας δέκτη, αλλά δεν είστε σίγουροι; Ξεχάστε τις παλιές μεθόδους με το τρανζιστοράκι στην μπάντα των μεσαίων, περιμένοντας να ακούσετε ηχητική ένδειξη. Αρκεί να διαθέτετε κινητό τηλέφωνο με κάμερα! Μπείτε στο μενού της κάμερας και τοποθετήστε μπροστά στο φακό του κινητού, το μπροστινό μέρος του τηλεχειριστηρίου. Πιέστε συνεχόμενα ένα πλήκτρο του τηλεχειριστηρίου και αν λειτουργεί, θα παρατηρήσετε την εκπομπή φωτός στην οθόνη του κινητού σας. Αυτό οφείλεται στο ότι ο φακός της κάμερας, σε αντίθεση με το ανθρώπινο μάτι, αντιλαμβάνεται τις υπέρυθρες ακτίνες που εκπέμπει το τηλεχειριστήριο.
 
10. Επανεκκίνηση δορυφορικού δέκτη – Εργοστασιακές ρυθμίσεις
Αν και ξεκίνησε σαν πατέντα, τείνει να γίνει συνήθεια στη δορυφορική λήψη, ειδικά αν ο δέκτης σας αποδειχθεί… κελεπούρι! Αναφέρομαι στα διάφορα κολλήματα που παρουσιάζουν οι δορυφορικοί δέκτες κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους, που οφείλονται σε ατέλειες του λογισμικού τους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την εμφάνιση αρκετών δυσλειτουργιών, όπως άρνηση αλλαγής καναλιών ή γενικότερα άρνηση αποδοχής των εντολών του τηλεχειριστηρίου, ξαφνική απώλεια σήματος χωρίς να υπάρχει πρόβλημα λήψης, μη αναγνώριση κάρτας ή CAM και ό,τι άλλο μπορεί να βάλει ο… νους σας! Πριν επικοινωνήστε με τον τεχνικό σας, κάντε μια απλή κίνηση. Κλείστε την τροφοδοσία ρεύματος του δέκτη και ανοίξτε τη μετά από λίγο. Σε μεγάλο ποσοστό, με αυτήν την κίνηση διορθώνεται το πρόβλημα που μπορεί να έχει προκύψει.
Επίσης, σε άλλες περιπτώσεις ζητήστε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων από το μενού του δέκτη. Κάτι τέτοιο βέβαια σημαίνει απώλεια καναλιών και ρυθμίσεων, αλλά ίσως καταφέρετε να το ξεμπλοκάρετε. Αν και τότε τα προβλήματα παραμείνουν, δοκιμάστε την λύση της αναβάθμισης λογισμικού.
 
11. Καλώδια μέσα από συρόμενη πόρτα χωρίς τρύπες
Ένα σύνηθες πρόβλημα είναι το ότι μερικές φορές είναι αδύνατο να τρυπήσουμε κάποιον τοίχο για να περάσουμε το καλώδιο εντός οικίας, είτε γιατί εμποδίζει μια συρόμενη πόρτα, είτε γιατί δεν είναι επιθυμητό από τον ιδιοκτήτη. Μια κλασική πατέντα, που όμως απαιτεί ένα μικρό συμβιβασμό, είναι η προσθήκη του μικρού κομματιού καλωδίου της φωτογραφίας, σε σειρά με αυτό της καθόδου μας, χρησιμοποιώντας F connectors. Όπως βλέπετε, δεν πρόκειται για ένα απλό κομμάτι καλώδιο, αλλά για ένα εύκαμπτο μονωμένο αγωγό, που μπορεί να τοποθετηθεί στο σημείο που κλείνει η συρόμενη πόρτα, χωρίς να τσακίσει, όταν αυτή κλείσει και κλειδώσει. Λειτουργεί σαν ένας σύνδεσμος μεταξύ του καλωδίου που έρχεται από την ταράτσα και του καλωδίου που πηγαίνει προς το δορυφορικό μας δέκτη, ανάμεσα σε μια συρόμενη πόρτα. Έτσι, χωρίς να τρυπήσουμε τον τοίχο, περνάμε το δορυφορικό σήμα στο δέκτη μας, με μόνιμη εγκατάσταση καλωδίου. Ο συμβιβασμός που γίνεται σε σχέση με τη φυσιολογική απώλεια σήματος που εισάγει η προσθήκη μας, δεν επηρεάζει σημαντικά τη λήψη μας, ειδικά σε δορυφόρους με πολύ δυνατό σήμα.

12. Περισσότερα καλώδια μέσα από τα ηλεκτρολογικά λούκια
Φανταστείτε πως μέσα από ένα σπιράλ που έχει αφήσει σε αναμονή ο ηλεκτρολόγος σας, χωράει μετά βίας ένα καλώδιο RG-11, ενώ εσείς θέλετε να περάσετε τουλάχιστον άλλο ένα ή δύο. Εάν εξαντλήσατε όλες τις πατέντες (π.χ. με ατσάλινα, βάζοντας λάδι μέσα στο σπιράλ) τότε η λύση είναι η χρήση δορυφορικού καλωδίου μικρότερης διατομής, όσο καλύτερης ποιότητας γίνεται. Δεν έχει βέβαια την απόδοση του μεγαλύτερης διατομής καλωδίου, αλλά βγαίνετε από το αδιέξοδο.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Γιατί τα πεδιόμετρα Promax Ranger αποτελούν «ελβετικό σουγιά» των μετρήσεων
Ποιος δεν θυμάται τον ατρόμητο Angus MacGyver, ο οποίος, με μεγάλη πείρα και δεξιότητες, κουβαλούσε πάντα μαζί του τον ελβετικό σουγιά του στρατού για να σώσει την κατάσταση σε αμέτρητα σενάρια. Μ...
Grandstream GSC3574/3575
Η Grandstream συνεχίζει να ενδυναμώνει τη σειρά των συστημάτων ελέγχου εγκαταστάσεων και θυροτηλεοράσεών της, με την κυκλοφορία των νέων μοντέλων GSC3574 σε λευκό χρώμα και GSC3575 σε μαύρο. Η Par...
Αξιοποίηση της λήψης 4G/5G data σε δύσκολες περιοχές
«Αξιοποίηση της λήψης 4G/5G data σε δύσκολες περιοχές». Το webinar επικεντρώθηκε στην περιγραφή της τεχνολογίας με την οποία μπορούμε να έχουμε internet σε απομακρυσμένα σημεία, όπου δεν έχουμε αξ...
Amiko NXH-CO1 & NXH-C02
Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει νέα παραλαβή των combiners NXH-CO1 και NXH-CO2 της Amiko. Πρόκειται για μίκτες διανομής δορυφορικού και επίγειου ψηφιακού σήματος, οι οποίοι λειτουργούν σε εύρος ζώ...
Οι επίσημοι εισαγωγείς – διανομείς της Ikusi σε Ελλάδα και Κύπρο
Η IDComs - Ikusi Hellas εκφράζοντας την πολιτική της Ikusi για την Ελλάδα, την Κύπρο και τα Βαλκάνια, έχει εδώ και δεκαετίες δημιουργήσει στην κάθε περιοχή τις κατάλληλες δομές που της επιτρέπουν ...
Teletek UP01-SA & GUP04-SA
Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει νέα παραλαβή πριζών διανομής σήματος της Teletek. Πρόκειται για την UP01-SA (τερματική) και την GUP04-SA (διελεύσεως), οι οποίες είναι εξοπλισμένες με 3 εξόδους TV-...
Redline S150 HD
Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του Redline S150 HD. Πρόκειται για έναν οικονομικό δορυφορικό δέκτη με ανάλυση Full HD και λειτουργία τυφλής αναζήτησης υπηρεσιών. Χάρη στην υποστήριξη...
TP-Link EAP772
Το EAP772 είναι ένα επαγγελματικό Access Point Wi-Fi 7 τριών ζωνών της TP-Link, με εξαιρετικά λεπτή σχεδίαση που εξασφαλίζει κορυφαία σύνδεση με συνολική απόδοση έως και 9,3Gbps. Η συνολική απόδοσ...
GJ-1600
Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή της GJ-1600, μιας τροχήλατης βάσης δαπέδου που είναι ιδανική για τηλεοράσεις με μέγεθος οθόνης από 32 έως 65 ίντσες. Είναι σχεδιασμένη για ευκολ...
Μετρήσεις δικτύων κινητής τηλεφωνίας 4G και 5G με τον Atlas NG της Promax
Ο Atlas NG της Promax είναι ο καθολικός αναλυτής εκπομπής που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα στάδια της αλυσίδας μετάδοσης, από το στούντιο έως τα τελικά σημεία. Η νέα επιλογή μέτρησης δικτύων...
Supervoice SVC-WBT41
Το Supervoice SVC-WBT41 είναι ένα επαγγελματικό, ασύρματο μονοφωνικό ακουστικό κεφαλής Bluetooth V5.2, με προηγμένη τεχνολογία Ai dual-mic noise cancelling και πολυτελές design, με εξαιρετικά ελαφ...
Redline RL-SP8624G
Το RL-SP8624G είναι ένα Ethernet PoE Switch της Redline, που χρησιμοποιείται για την επέκταση ενός ενσύρματου δικτύου. Εκεί που οι θύρες του router δεν επαρκούν για τις ενσύρματες συνδέσεις όλων τ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Ψηφιακή Τηλεόραση, Δεκέμβριος 2024
Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Δεκεμβρίου 2024 του περιοδικού “Ψηφιακή Τηλεόραση” μαζί με το “Security Report”. Το νέο τεύχος Δεκεμβρίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το...
Creta Electronix 2024
Σάββατο 2 και Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2024, έλαβε χώρα στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης ένα ιδιαιτέρως επιτυχημένο κλαδικό διήμερο: Η έκθεση Creta Electronix 2024, η δεύτερη κλαδική έκθεση συστημάτ...
Grandstream DP755
Η επικοινωνία, τόσο μεταξύ υπαλλήλων όσο και με πελάτες, είναι κρίσιμη για όλες τις επιχειρήσεις. Η ανάγκη για προϊόντα που μπορούν να καλύψουν αυτές τις απαιτήσεις είναι ζωτικής σημασίας. Για να...
Sat & Zap, Δεκέμβριος 2024
Αρκετά νέα κανάλια αυτόν τον μήνα, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στα αγγλόφωνα, όπως το αμερικανικό One America News κ.λπ. Επίσης, τουλάχιστον στα Δυτικά της χώρας, αλλά πιθανότατα και στα Νό...