Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
VENEX 3602 HD COMBO
Featured | Με υποστήριξη MPEG-4 τόσο για τα δορυφορικά κανάλια όσο και για τα επίγεια ψηφιακά, ο νέος HD PVR δέκτης combo υπόσχεται πλήρη συμβατότητα με τη νέα ψηφιακή εποχή.Η κατάμαυρη πρόσοψη του δέκτη κάνει τη γαλαζοπράσινη οθόνη που βρίσκεται στο κέντρο της ακόμα πιο εντυπωσιακή. Η οθόνη δείχνει ώρα και όνομα καναλιού σε κατάσταση On, ενώ σε κατάσταση Standby βλέπουμε την ώρα, ένα έντονο κόκκινο LED δεξιά της οθόνης και τη λέξη Standby προς… εμπέδωση! Στο αριστερό μέρος υπάρχουν 7 πλήκτρα, τα On/Standby, Menu και σε διάταξη σταυρού τα ΟΚ, αλλαγής καναλιών και αυξομείωσης έντασης. Στη δεξιά πλευρά, ένα πορτάκι αποκαλύπτει το πανίσχυρο αποκρυπτογραφικό οπλοστάσιο του δέκτη, που αποτελείται από 2 αναγνώστες καρτών για το ενσωματωμένο UCAS και 2 θύρες CI.
Στην πίσω όψη, από αριστερά προς τα δεξιά διακρίνουμε το ζεύγος εισόδου – εξόδου για το διαμορφωμένο σήμα RF και το αντίστοιχο για το σήμα IF, μια θύρα USB, μια θύρα HDMI, δύο Scart, μια τριπλή έξοδο συνιστωσών (κόκκινο – πράσινο – μπλε), μια έξοδο CVS, 2 αναλογικές στερεοφωνικές εξόδους ήχου, μια έξοδο 0/12V, μια ψηφιακή οπτική και μια ομοαξονική έξοδο ήχου με δυνατότητα Dolby Digital, την αειθαλή σειριακή θύρα RS-232 και έναν διακόπτη On – Off.
Εγκατάσταση – Ανίχνευση καναλιών
Η επικοινωνία του δέκτη με το σύστημα κατόπτρων της ταράτσας σας υλοποιείται μέσω των πρωτοκόλλων DiSEqC 1.0, 1.1 και 1.2 και του λογισμικού USALS. Επίσης υπάρχει η λειτουργία Auto DiSEqC. To DiSEqC 1.1 παρουσίασε κάποια προβλήματα, αλλά η κίνηση του μοτέρ με εντολές DiSEqC 1.2 και USALS ήταν υποδειγματική, με το δεύτερο μάλιστα να έχει εξαιρετική ευστοχία.
Η ανίχνευση καναλιών γίνεται από το μενού Satellite Installation. Στο μενού αυτό (που είναι και μενού ρύθμισης κεραίας) το κόκκινο πλήκτρο (Single Scan) οδηγεί σε ανίχνευση ενός δορυφόρου, το πράσινο σε (Multi Scan) ανίχνευση πολλαπλών δορυφόρων και το κίτρινο (TP Edit) σε ανίχνευση ενός διαπομπού. Με το τελευταίο μπορούμε να πραγματοποιήσουμε και προσθήκη και διαγραφή διαπομπού ή διαγραφή όλων των διαπομπών του επιλεγμένου δορυφόρου. Σε κάθε περίπτωση προσφέρονται τα φίλτρα όλα – ελεύθερα και όλα – τηλεοπτικά – ραδιοφωνικά, η δυνατότητα ΝΙΤ, αλλά και δυνατότητα τυφλής ανίχνευσης που ξεκινάει και με το λευκό πλήκτρο, και την οποία πραγματοποιήσαμε με επιτυχία.
Η ανίχνευση επιγείων ψηφιακών καναλιών γίνεται από το μενού Terrestrial Scan και πραγματοποιείται με επιλογή καναλιού ή με πληκτρολόγηση της επιθυμητής συχνότητας.
Αποκρυπτογράφηση
Το αποκρυπτογραφικό τμήμα του δέκτη συνεργάστηκε υποδειγματικά με την κάρτα Nova είτε όταν αυτή τοποθετήθηκε στον αναγνώστη είτε σε θύρα CI, μέσω του Irdeto CAM. Το ίδιο συνέβη και με την κάρτα Τring, όσο αφορά τους αναγνώστες καρτών. Ο συνδυασμός tring/Conax CAM δεν έτυχε καλοδεχούμενης υποδοχής από τις θύρες CI του δέκτη και τα κανάλια του αντίστοιχου μπουκέτου δεν άνοιγαν, παρότι το CAM αναγνωριζόταν.
HD
Η έξοδος του scaler μπορεί να ρυθμιστεί, πέραν των συνήθων επιλογών (480i, 576i, 480p, 576p, 720p 50Hz, 720p@60Hz, 1.080i@25Hz, 1.080i@30Hz), έτσι ώστε να επιλέγεται αυτόματα η φυσική ανάλυση του μέσου προβολής ή η ανάλυση του σήματος εισόδου (παράκαμψη). Το σήμα υψηλής ευκρίνειας ρυθμίζεται με επιλογή μέσα από τα μενού ανεξάρτητα του σήματος εισόδου, πράγμα που σημαίνει ότι η συσκευή έχει δυνατότητα upscaling ή downscaling. Ο δέκτης μπορεί να οδηγήσει την πολυκάναλη παλμοσειρά Dolby Digital στην έξοδο HDMI.
Μενού – διαχείριση – ταξινόμηση καναλιών
Στα μενού της συσκευής, τα οποία ομιλούν την ελληνική γλώσσα, κυριαρχούν οι αποχρώσεις του μπλε, ενώ ο καταδείκτης περιβάλλει σαν λευκή κορνίζα την επιθυμητή λειτουργία κάνοντας παράλληλα τα γράμματα από γαλάζια έντονα λευκά. Οι 8+8 λίστες αγαπημένων του δέκτη είναι προονοματισμένες.
Οι δυνατότητες διαχείρισης είναι: υπερπήδηση, διαγραφή, μετονομασία, κλείδωμα και μετακίνηση καναλιού. Η λειτουργία Edit δεν είναι απλώς μετονομασία, αλλά επιτρέπει και χειροκίνητη εισαγωγή των PID. Διαγραφή γίνεται και ολική από το μενού Tools/Default Setting.
Η ταξινόμηση γίνεται ανά δορυφόρο, με πρώτα τα ελεύθερα και μετά τα κρυπτογραφημένα, με πρώτα τα κλειδωμένα και με αλφαβητική σειρά και αντίστροφα. Η λειτουργία Find είναι προηγμένη αλφαβητική αναζήτηση τύπου string, κατά την οποία η επιλεγόμενη διαδοχή γραμμάτων περιορίζει σταδιακά τη λίστα καναλιών στα κανάλια που το όνομά τους αρχίζει από την εισηγμένη διαδοχή.
USB – PVR
Με τη βοήθεια αποθηκευτικού μέσου USB μπορούμε να κάνουμε αναβάθμιση λογισμικού, αναπαραγωγή αρχείων mp3 και jpg, τα τελευταία όμως όχι σε full screen. Η βασική χρήση, όμως, της θύρας USB είναι για τις λειτουργίες PVR. Συνδέοντας έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο USB (όχι stick που έχει μικρή χωρητικότητα) ο δέκτης αποκτά δυνατότητα εγγραφής. Μπορούμε να γράφουμε κάποιο κανάλι, ενώ ταυτόχρονα παρακολουθούμε κάποιο άλλο του ίδιου διαπομπού. Αυτό συμβαίνει και στην περίπτωση συνδρομητικών καναλιών. Οι εγγραφές συνδρομητικών καναλιών γράφονται στο δίσκο σε ελεύθερη μορφή, εφόσον χρησιμοποιήσουμε την αντίστοιχη κάρτα κατά την εγγραφή. Όμως μπορούμε να επιλέξουμε από το μενού USB/PVR Setting να γράφονται και κρυπτογραφημένες παρά τη χρήση της κάρτας. Οι κρυπτογραφημένες εγγραφές που γράφτηκαν έτσι, είτε επειδή το επιλέξαμε είτε επειδή δεν είχαμε πρόχειρη την κάρτα την ώρα της εγγραφής, χαρακτηρίζονται από το σήμα του δολαρίου. Για να τις δούμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την κάρτα κατά την αναπαραγωγή.
Από το μενού USB/File Manager εμφανίζουμε τις εγγραφές μας, τις οποίες μπορούμε να κλειδώσουμε, διαγράψουμε ή μετονομάσουμε. Η αναπαραγωγή μπορεί να γίνει και με ταχύτητες x2, x4, x8, x16, x24 της κανονικής μπρος – πίσω, ενώ έχουμε και αργή κίνηση με x1/2, x1/4 και x1/8 της κανονικής ταχύτητας μπρος – πίσω.
Μπορούμε ακόμη να εμφανίσουμε πληροφορίες για τον δίσκο, να τον φορμάρουμε κατά FAT ή NTFS και να ενεργοποιήσουμε τη δυνατότητα time shift.
Ποιότητα εικόνας
Ο δέκτης συνδέθηκε με τη Full HD τηλεόραση αναφοράς Philips 42PFL9703D. Παρότι οι διαφορές ήταν μικρές, καταλήξαμε στην παράκαμψη του scaler του δέκτη. Η εικόνα είναι σχεδόν άριστη, όσον αφορά τα κανάλια HD, με ελάχιστα τεχνουργήματα σε πολύ γρήγορα πλάνα. Εξίσου άριστη εικόνα πήραμε και από τα υψηλού bitrate κανάλια τυπικής ανάλυσης. Ούτε εδώ ο scaler φάνηκε να προσφέρει κάτι παραπάνω. Όσο για τα SD κανάλια χαμηλού bitrate, όπως έχουμε πει πολλές φορές, αναφέρονται σε… παλαιές εποχές. Οι αναλύσεις 720p@60Hz και 1.080i@30Hz είχαν πρόβλημα (η εικόνα δεν ήταν συνεχής) και δεν συστήνονται.
Με μια ματιά
Συσκευή αποθήκευσης: Εξωτερική USB.
Τμήμα αποκρυπτογράφησης: 2xCI, 2xUCAS.
Θέσεις μνήμης: 9.999 τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά κανάλια, 8+8 λίστες αγαπημένων.
Ταχύτητα ανίχνευσης Hotbird: 17,3 διαπομποί/min (104 διαπομποί σε 6min 0sec).
Αριθμός ανιχνευθέντων καναλιών Hotbird: 1.299 TV – 431 Radio (NIT: Ναι)
Ταχύτητα πλοήγησης: 31 κανάλια/sec (1.000 κανάλια σε 32sec).
Συνδέσεις Α/V: 1xHDMI, 3xRCA Component out, 2xSCART (1xRGB out), 1xRCA video out (CVS), 4xRCA audio out (2xStereo), 1xCoaxial digital audio out, 1xToslink digital audio out, 1xIF in, 1xIF out, 1xRF in, 1x RF out.
Άλλα: Θύρα USB, θύρα RS-232, έξοδος 0/12V, DiSEqC 1.0, 1.1 και 1.2, USALS, Auto DiSEqC, PiG, ελληνικά μενού, ελληνικό teletext OSD, UHF modulator, πάγωμα εικόνας, χρονοπρογραμματισμός 8 συμβάντων, sleep timer, mp3 player, jpg viewer, timeshift, γονικός έλεγχος, 3 παιχνίδια.