Skip to main content
28 Ιουλίου 2015 17:02

VU+ Solo SE Version 2

Μικρές βελτιώσεις σε ένα επιτυχημένο μοντέλο

Γράφει: Παναγιώτης Μαλακούδης
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F04%2Ff9109b0dca8ceddeee6a6b1bd8cb5793 XL

Featured | H VU+ αναβαθμίζει τον VU+ Solo SE δίνοντάς του διπλό DVB-S2 tuner και περισσότερη μνήμη flash, διατηρώντας τον ταχύτατο διπύρηνο επεξεργαστή της Broadcom στα 1300MHz, το HDMI 1.4 με αναλύσεις 1080p50 και 1080p60 και τη δυνατότητα transcoding. Το tuner έρχεται σε άρθρωμα…

H VU+ αναβαθμίζει τον VU+ Solo SE δίνοντάς του διπλό DVB-S2 tuner και περισσότερη μνήμη flash, διατηρώντας τον ταχύτατο διπύρηνο επεξεργαστή της Broadcom στα 1300MHz, το HDMI 1.4 με αναλύσεις 1080p50 και 1080p60 και τη δυνατότητα transcoding. Το tuner έρχεται σε άρθρωμα και μπορεί να αντικατασταθεί με DVB-C/T2, ενώ παραμένει στα 100Mbps η κάρτα δικτύου. Ο VU+ Solo SE V2 γίνεται PVR μόνο με χρήση εξωτερικού δίσκου USB ή eSATA ενώ είναι συμβατός με HbbTV εφαρμογές και περιήγηση στο διαδίκτυο μέσω του Opera Web Browser.

Ο VU+ Solo SE V2 έρχεται να αντικαταστήσει τον VU+ Solo SE προσφέροντας μικρές αλλά ουσιαστικές βελτιώσεις. Η πρώτη βελτίωση είναι στη μνήμη flash, αφού πλέον έρχεται με 512ΜΒ, έναντι των 256ΜΒ του προκατόχου του. Αυτό επιτρέπει την ευκολότερη εγκατάσταση πρόσθετων όπως το Kodi (πρώην XBMC) που υποστηρίζουν εδώ και λίγο καιρό αρκετοί δέκτες της VU+. Επεξεργαστής στον VU+ Solo SE V2 παραμένει ο BCM7429. Ο VU+ Solo SE V2 έχει δυνατότητα πλοήγησης στο διαδίκτυο μέσω του Opera Web Browser αλλά και συμβατότητα με HbbTV εφαρμογές. Έχει δύο HD αποκωδικοποιητές video και έτσι υποστηρίζει PiP και PaP δύο HD καναλιών, ενώ έχει τη δυνατότητα απεικόνισης OSD κατά την προβολή 3D προγραμμάτων (3D OSD display). Στο μοντέλο της δοκιμής έρχεται με ένα διπλό δορυφορικό DVB-S2 tuner (διατίθεται και με μονό σε χαμηλότερη τιμή) το οποίο βρίσκεται σε άρθρωμα, ενώ μπορεί να αντικατασταθεί με DVB-C/T2 tuner (κυρίως για την αγορά της Γερμανίας/Ολλανδίας όπου το DVB-C είναι πολύ διαδεδομένο).

To υλικό

Ο VU+ Solo SE V2 ενσωματώνει τον επεξεργαστή BCM7429 στα 1300 MHz, είναι διπύρηνος και αποδίδει πάνω από 3000 DMIPS. Το τμήμα αποκωδικοποίησης του BCM7429 μπορεί να αναπαράγει φορμά HD DivX 3.11/4.11/5.x/6.x/Home Theater, αν και δεν υποστηρίζει σωστά κωδικοποίηση GMC ή QPEL. Σε H.264 υποστηρίζει High Profile Level 4.1. Το τμήμα απόπλεξης (deinterlacer) του VU+ Solo SE V2 υποστηρίζει vector deinterlacing, που ανεβάζει την ποιότητα αναπαραγωγής σήματος τυπικής ευκρίνειας (SD interlaced), ενώ πλέον ο scaler μπορεί να κάνει upscale περιεχόμενο απλής ευκρίνειας σε 1080p50 (ή 1080p60 αν πρόκειται για NTSC). Σε ότι αφορά τον ήχο, ο VU+ Solo SE V2 υποστηρίζει την αποκωδικοποίηση φορμά ήχου AAC+, AAC-HE, Dolby Digital Plus και DTS. Το DTS downmix υποστηρίζεται από τον ίδιο τον επεξεργαστή BCM7429 και δε χρειάζεται κάποιο επιπλέον πρόσθετο για να ενεργοποιηθεί. O VU+ Solo SE V2 έρχεται με 1GB RAM από την οποία είναι διαθέσιμη στο λειτουργικό 670MB – τα υπόλοιπα χρησιμοποιούνται από τους video decoders. Ο δέκτης έχει 512MB flash από την οποία είναι διαθέσιμη στο λειτουργικό 430ΜΒ, ενώ αφήνει ελεύθερα 370ΜΒ για την εγκατάσταση πρόσθετων.

Ο VU+ Solo SE V2 έρχεται σε ένα πολύ μικρό κουτί διαστάσεων 211x40x185mm, χρώματος μαύρου, ενώ διατίθεται και σε άσπρο χρώμα. Το τροφοδοτικό του δέκτη είναι εξωτερικό, 12V, 3,5Α. Το τηλεχειριστήριο του δέκτη είναι το ίδιο που είχε και ο VU+ Solo SE, χρώματος μαύρου και με πολύ καλή αίσθηση στην αφή. Στο αριστερό τμήμα της πρόσοψης του δέκτη υπάρχει ο κεντρικός διακόπτης standby. Είναι διακόπτης αφής που φωτίζεται με γαλάζιο χρώμα όταν ενεργοποιείται. Στην αριστερή πλευρά του δέκτη θα βρούμε μία θύρα UCAS και μία θύρα CI. Είναι μία μη συνηθισμένη θέση αφού ως τώρα οι συγκεκριμένες θύρες βρίσκονταν στην πρόσοψη, αλλά επιβάλλεται η τοποθέτησή τους εκεί, λόγω του πολύ μικρού μεγέθους του VU+ Solo SE V2. Το UCAS του δέκτη είναι συμβατό με όλους τους γνωστούς εξομοιωτές CAM (OSCAM, CCcam κτλ).

Πηγαίνοντας στο πίσω μέρος του δέκτη, θα βρούμε ένα κεντρικό διακόπτη On/Off και την είσοδο παροχής ρεύματος του εξωτερικού τροφοδοτικού. Για τη σύνδεσή του με τα οπτικοακουστικά μέσα του συστήματός σας o VU+ Solo SE V2 είναι εξοπλισμένος με ψηφιακή θύρα HDMI 1.4 και μία αναλογική έξοδο Composite (CVBS). Για τον ήχο υπάρχει μία οπτική ψηφιακή SPDIF έξοδος και μία στερεοφωνική έξοδος RCA. Ο δέκτης διαθέτει δύο θύρες USB 2.0 στο πίσω μέρος για σύνδεση USB memory stick, USB Wi-Fi stick, ώστε να αποκτήσει ασύρματη πρόσβαση, USB DVB-T stick, ώστε να γίνει combo, USB σκληρού δίσκου κτλ. Η κάρτα δικτύου Εthernet του δέκτη δυστυχώς δεν αναβαθμίστηκε σε Gigabit και παραμένει στα 100Mbps. Ο VU+ Solo SE V2 περιλαμβάνει και μία θύρα IR/RS232 όπου μπορεί να συνδεθεί καλώδιο IR extender, αν θέλουμε να κρύψουμε τελείως τον δέκτη. Το καλώδιο IR extender δεν συμπεριλαμβάνεται αλλά πωλείται ξεχωριστά. Τέλος, βρίσκουμε μία θύρα eSATAp με την οποία ο δέκτης μπορεί να μετατραπεί σε PVR, συνδέοντας ένα εξωτερικό δίσκο eSATA. Η σύνδεση eSATA συνίσταται σε σχέση με την USB αφού προσφέρει μεγαλύτερη ταχύτητα εγγραφής. Δε λείπει φυσικά η δυνατότητα χρονομετατόπισης (timeshift). Οι δυνατότητες PVR είναι στο επίσημο λογισμικό απενεργοποιημένες, για φορολογικούς λόγους. Για να τις ενεργοποιήσετε, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ανεπίσημο image και να εγκαταστήσετε το πρόσθετο enigma2-plugin-extensions-pau.

Ο VU+ Solo SE V2 έρχεται με ένα διπλό δορυφορικό DVB-S2 tuner, Avalink AVL6222. Το tuner βρίσκεται σε άρθρωμα και μπορεί να αντικατασταθεί με DVB-C/T/T2 tuner. Η ευαισθησία των DVB-S2 tuner είναι πολύ καλή. Δοκιμάστηκε σε πολύ χαμηλά και πολύ ψηλά symbol rates με πολύ καλά αποτελέσματα. Δεν είχε πρόβλημα σε υψηλό SR, ενώ σε χαμηλό SR δε μπόρεσε να συντονίσει κάτω από 2000. Σε όλες τις συχνότητες το tuner έδειξε γρήγορο χρόνο λοκαρίσματος με συνέπεια τη γρήγορη εναλλαγή καναλιών. Η συμβατότητά του με το DiSEqC 1.2 gbox positioner (και actuator) του συστήματός μας ήταν άψογη. Το ίδιο άψογη ήταν και η συμβατότητά του με τις εντολές DiSEqC 1.1, αλλά και με το συνδυασμό DiSEqC 1.0 + 1.1 (ένα Spaun 1.0 DiSEqC ακολουθούμενο από ένα EMP Centauri 16:1 DiSEqC 1.1) που έχουμε στην εγκατάστασή μας.

Η ποιότητα απεικόνισης του VU+ Solo SE V2 είναι πολύ καλή. Σε κανάλια απλής ευκρίνειας, ο vector deinterlacer βελτιώνει αρκετά την ποιότητα εικόνας, ενώ στα κανάλια υψηλής ευκρίνειας η εικόνα είναι κορυφαία. Ο scaler πλέον μπορεί να κάνει upscale σε 1080p50 ή 1080p60. Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πρόσθετο Auto-Resolution, ώστε ο δέκτης να στέλνει πάντα τη φυσική ανάλυση και να αναλαμβάνει το upscaling/deinterlacing το προβολικό σας σύστημα.

Λογισμικό

Ο VU+ Solo SE V2 έρχεται με το επίσημο λογισμικό που περιλαμβάνει τους οδηγούς, τον Linux πυρήνα και το enigma2 με όλα τα υποστηρικτικά αρχεία του (python κτλ). Στο επίσημο λογισμικό η VU+ αποφεύγει να χρησιμοποιήσει το όνομα “enigma2”, ενώ πρέπει να αναφέρουμε πως το επίσημο λογισμικό είναι πλήρως open source με τον πλήρη κώδικά του να διατίθεται από την VU+. Το επίσημο λογισμικό δεν έχει πολλά από τα ενδιαφέροντα πρόσθετα αλλά και εξομοιωτές CAM για τη χρήση των UCAS, ενώ απουσιάζουν δυνατότητες όπως NFS server και client. Η δύναμη κάθε enigma2 δέκτη είναι τα ανεπίσημα λογισμικά. Ο VU+ Solo SE V2 μπορεί να δεχτεί τα images του VU+ Solo SE, αν και κάποιες ομάδες αποφάσισαν να βγάλουν ξεχωριστό image για τον VU+ Solo SE V2. Για τη δοκιμή χρησιμοποιήσαμε το OpenPLi 4.0 για VU+ Solo SE. Η αναβάθμιση του λογισμικού γίνεται πολύ εύκολα, με τη χρήση ενός USB stick φορμαρισμένο σε FAT32, το οποίο εισάγουμε στην μπροστινή θύρα USB, ενώ ο δέκτης είναι κλειστός. Τα αρχεία του λογισμικού τα τοποθετούμε στο φάκελο vuplus/solose μέσα στο USB stick και αφού ανοίξουμε το δέκτη, ξεκινά αυτόματα η αναβάθμιση. Η διαδικασία δεν κρατά περισσότερο από 2-3 λεπτά. Όταν τελειώσει, αναβοσβήνει η ένδειξη standby και μπορούμε να βγάλουμε το USB stick και να επανεκκινήσουμε το δέκτη μας. Ο VU+ Solo SE V2 έχει υποστήριξη για Linux kernel 3.13.5 και έτσι είναι συμβατός με μία μεγάλη γκάμα από συσκευές USB Wi-Fi, USB DVB-T κτλ, αλλά και πολύ γρήγορη απόδοση της flash λόγω του νέου συστήματος αρχείων UBIFS.

Περιήγηση στο διαδίκτυο – HbbTV

Ο VU+ Solo SE V2 ενσωματώνει τον Opera Web Browser και έτσι έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί για την περιήγηση στο διαδύκτιο. O Opera είναι το defacto standard σε embedded συσκευές και ο VU+ Solo SE V2 ενσωματώνει την τελευταία του έκδοση, ενώ υποστηρίζει και web εφαρμογές ειδικά διαμορφωμένες για την τηλεόραση, πιο γνωστές ως HbbTV. Στο OpenPLi θα πρέπει να εγκαταστήσετε το πρόσθετο enigma2-plugin-extensions-hbbtv. Ο web browser μπορεί να ελεγχθεί και από το τηλεχειριστήριο, αλλά για πιο άνετη περιήγηση στο διαδίκτυο προτείνεται η χρήση κάποιου ασύρματου πληκτρολογίου. Ο πυρήνας 3.13.5 υποστηρίζει αρκετά ασύρματα USB HID πληκτρολόγια.

Combo με USB DVB-T

Ο VU+ Solo SE V2 υποστηρίζει το vtuner interface και έτσι μπορεί να μετατραπεί σε combo επίγειων – δορυφορικών με τη χρήση εξωτερικού USB DVB-T stick. Προσθέσαμε στο δέκτη το Crypto Redi PC100 USB DVB-T stick με siano chipset. Από τα πρόσθετα, εγκαταστήσαμε το πακέτο enigma2-plugin-drivers-dvb-usb-siano. Μετά την επανεκκίνηση του δέκτη, μπορέσαμε και λάβαμε όλα τα ψηφιακά κανάλια των ΕΡΤ, και Digea που εκπέμπουν στην περιοχή χωρίς κανένα πρόβλημα και με πλήρη επταήμερο ηλεκτρονικό οδηγό προγράμματος (EPG).

PiP/PaP

Όπως αναφέραμε, ο επεξεργαστής του VU+ Solo SE V2 υποστηρίζει δύο HD αποκωδικοποιητές video και έτσι ενεργοποιείται η υποστήριξη PiP (Picture in Picture) του enigma2. Και οι δύο αποκωδικοποιητές υποστηρίζουν HD αναλύσεις και έτσι μπορούμε να κάνουμε PiP με οποιονδήποτε συνδυασμό SD και HD καναλιών. Το Picture and Picture (PaP), δηλαδή η απεικόνιση δύο προγραμμάτων χωρίζοντας την οθόνη στη μέση, υποστηρίζεται εγγενώς από το OpenPLi 4, μέσα από τις ρυθμίσεις του PiP. Μάλιστα προσφέρονται διάφορες ρυθμίσεις για το PaP.

3D OSD display – HDMI CEC

Ο VU+ Solo SE V2 υποστηρίζει τη δυνατότητα απεικόνισης των μενού του δέκτη (OSD) κατά τη λειτουργία του σε 3D mode. Το πρόσθετο OSD 3D setup επιτρέπει τη ρύθμιση του OSD είτε σε ρυθμό side-by-side είτε στο μη χρησιμοποιούμενο ως τώρα σε δορυφορικές μεταδόσεις top-bottom. Υπάρχει και μία επιλογή auto που όμως δε φάνηκε να κάνει κάτι στη δοκιμή μας με την 3D τηλεόραση Panasonic TX-L47ET5E. Ο δέκτης υποστηρίζει και το πρωτόκολλο HDMI CEC για την αμφίδρομη επικοινωνία με τηλεοράσεις που το υποστηρίζουν. Έτσι, όταν ενεργοποιούμε το OSD 3D mode, ο δέκτης μπορεί να επικοινωνεί με την 3D τηλεόρασή μας, ώστε να αλλάζει τη λειτουργία της αυτόματα.

Transcoding

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες δυνατότητες του VU+ Solo SE V2 είναι το transcoding του σήματος σε χαμηλότερο ρυθμό μετάδοσης ώστε να μπορεί να μεταφερθεί μέσω internet (με 1Mbit upload για παράδειγμα) και έτσι να έχει ο VU+ Solo SE V2 δυνατότητες απομακρυσμένης παρακολούθησης του τηλεοπτικού προγράμματος. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να βλέπετε οποιοδήποτε δορυφορικό πρόγραμμα από τον Η/Υ του γραφείου σας ή ακόμα και από το κινητό σας. Η ποιότητα του transcoding παραμένει στα ίδια επίπεδα με τον VU+ Solo SE.

Media player

Το τμήμα αναπαραγωγής πολυμεσικών αρχείων είναι πολύ καλό. Ο δέκτης μπορεί να αναπαράγει αρχεία MKV με H.264/AVC περιεχόμενο, ακόμα και 1080p60, χωρίς να ζορίζεται καθόλου. Δοκιμάσαμε MKV με video αυτούσιο από Bluray στα 40Mbit χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Ο VU+ Solo SE V2 μπορεί να αναπαράγει AVI αρχεία με περιεχόμενο DVIX/XVID όμως δεν υποστηρίζει GMC και QPEL, όπως άλλωστε τα περισσότερα SoC (System on Chip). Μπορεί να απαπαράγει MP3 και ήχο από AAC, AC3, MPG, ΑΑC+, AAC-HE, Dolby Digital Plus (DD+). Μπορεί να αναπαράγει DVD, αν συνδεθεί εξωτερικό DVD-ROM σε USB ή eSATA. Υποστηρίζει τη δυνατότητα για DTS passthrough μέσω του SPDIF αλλά και DTS downmix. Με τη χρήση του πρόσθετου auto-resolution ο δέκτης υποστηρίζει 1080p@24Hz, που απαιτείται για την ομαλή αναπαραγωγή των HD αρχείων MKV. Υποστηρίζει ελληνικούς υπότιτλους, αν αυτοί είναι σε κωδικοσελίδα UTF8.

{gallery}15220{/gallery}

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Broadcom BCM7429, dual core, 1300MHz DDRAM 1GB , 512 MB flash Linux (enigma 2 επίσημο λογισμικό) DVB-S/DVB-S2/MPEG-2/MPEG-4/AVC H.264/VC-1/XVID/DIVX/AAC-HE/DD+/DTS Υποστήριξη εξωτερικού δίσκου USB/eSATA 1 θύρα έξυπνων καρτών (UCAS), 1 CI Διακόπτης αφής Standby 2xIF (in), 1xSPDIF, 1xHDMI, 1xCVBS (Composite), 1xRCA, 1xEthernet, 2xUSB (πίσω), 1xIR/RS232, 1xeSATAp 211 x 40 x 185 χιλιοστά (Π x Υ x Β) 219€ με single tuner ή 239€ με dual tuner : Ο αντικαταστάτης του VU+ Solo SE φέρνει μικρές βελτιώσεις, με τη δυνατότητα διπλού DVB-S2 tuner να είναι η σημαντικότερη, ενώ η επιπλέον flash βοηθάει στην εύκολη εγκατάσταση μνημοβόρων πρόσθετων όπως το Kodi. Ελπίζαμε ο VU+ Solo SE V2 να είχε και Gigabit ethernet, αλλά δυστυχώς παραμένει στα 100Mbps. Σαν δέκτης δε θα σας προβληματίσει, ενώ η ποιότητα κατασκευής του είναι εφάμιλλη των υπόλοιπων δεκτών της VU+.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

TP-Link EAP623-Outdoor HD AX1800
Το EAP623-Outdoor HD είναι ένα Access Point εξωτερικού χώρου από τη σειρά EAP της TP-Link, που υποστηρίζει το πρότυπο Wi-Fi 6 με μέγιστη ταχύτητα μετάδοσης δεδομένων έως και 1,8Gbps (574Mbps στα 2...
Prolink Patch cord PF207-1000
Το Patch cord PF207-1000 της Prolink είναι ένα υψηλής ποιότητας καλώδιο δικτύου UTP CAT7 με μήκος 10m, το οποίο υποστηρίζει αστραπιαίες ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων που μπορούν να φτάσουν έως τα ...
Μέτρηση Link Margin με τη χρήση πεδιομέτρων Promax
Το Link Margin είναι μια μέτρηση που δείχνει πόσο MER μπορεί να χάσει ένα ψηφιακό κανάλι πριν καταστεί αδύνατο να «κλειδώσει». Αυτό συμβαίνει όταν η μέτρηση Link Margin είναι ίση, πολύ κοντά ή κάτ...
Teletek MV series
Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει νέα παραλαβή της σειράς πολυδιακοπτών MV της Teletek. Διαθέτει μεγάλη γκάμα επιλογών, με εισόδους για σήματα που καλύπτουν το πλήρες φάσμα 1, 2 και 4 δορυφόρων, με ...
Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G
Οι πιο ισχυρές επίγειες κεραίες της Ikusi είναι τα μοντέλα FlasHD και συγκεκριμένα τα HDTF-C48V & HDTF-C48G σε πράσινο και γκρι. Με αξιόλογα χαρακτηριστικά και ισχυρή απόρριψη υψηλότερων συχνο...
ANGA HD5000T2-H.265
Η εταιρεία Stam Electronics ανακοινώνει νέα παραλαβή του επίγειου ψηφιακού δέκτη HD5000T2-H.265 της ANGA. Πρόκειται για έναν δέκτη Full HD που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις τηλεοράσεις υψηλ...
Τα νέα της Mistral: Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση – Magic Panel κεραία νέας τεχνολογίας
Συνεχίζοντας την περιγραφή των προϊόντων της Mistral, θα γίνει περιγραφή της Magic Panel, της πιο μικρής κεραίας με τη μεγαλύτερη απολαβή. Πρόκειται για μια εξελιγμένη επίπεδη κεραία. Οι επίπεδες ...
TP-Link SG6428X & SG6654X
Τα SG6428X και SG6654X είναι δύο υψηλής απόδοσης επαγγελματικά switches επιπέδου L3 της TP-Link, τα οποία διαθέτουν πλεονάζουσες μονάδες τροφοδοσίας και προσφέρουν γρήγορες ενσύρματες ταχύτητες 10...
DiGiVIEW DV-512
Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει νέα παραλαβή του DiGiVIEW DV-512. Πρόκειται για ένα σετ που περιλαμβάνει ενισχυτή κεραίας ιστού για αναλογικά και ψηφιακά κανάλια VHF/UHF, καθώς και τροφοδοτ...
Ikusi Flow
Το Ikusi Flow smart Headend της ισπανικής Ikusi, λειτουργεί ήδη σε εκατοντάδες ξενοδοχειακές μονάδες στην Ελλάδα και δεκάδες χιλιάδες στο εξωτερικό, καθώς αποτελεί ένα υπόδειγμα τεχνολογίας διανομ...
Amiko WLN-851 & WLN-881
Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή των Wi-Fi USB sticks WLN-851 και WLN-881 της Amiko. Το WLN-851 είναι σε μορφή mini USB adapter, ενώ το WLN-881 έχει περιστρεφόμενη εξωτερική κεραία. Πρ...
Promax RANGER Neo
Τα πεδιόμετρα RANGER Neo της Promax παρέχουν μετρήσεις για την κατανόηση, τον εντοπισμό και τη διόρθωση των προβλημάτων που αναδύονται στα multicast τηλεοπτικά δίκτυα μέσω IP (IPTV), τα οποία χρησ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Ψηφιακή Τηλεόραση, τεύχος Οκτωβρίου 2024
Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Οκτωβρίου 2024 του περιοδικού “Ψηφιακή Τηλεόραση” μαζί με το “Security Report” Το νέο τεύχος Οκτωβρίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το πε...
Latency: Τι είναι και πώς επηρεάζει την ποιότητα της σύνδεσης στο internet
Όλοι όσοι χρησιμοποιούμε το internet για πλοήγηση σε ιστοσελίδες, live streaming, online gaming, video διάσκεψη ή οτιδήποτε άλλο, ενδέχεται να αντιμετωπίσουμε προβλήματα με καθυστέρηση, αργή απόκρ...
Future Of Media 2024 – FOM24
Ανανεώσαμε φέτος το ραντεβού μας με την Future Of Media, μία εκδήλωση - γιορτή για τις νέες τεχνολογίες και τους ανθρώπους της! Η φετινή FOM αποτέλεσε εξαιρετική ευκαιρία και για μία επιπλέον γιορ...
Sat & Zap, Οκτώβριος 2024
Όλο και σπανιότερα στο δορυφορικό τόξο τα ελεύθερα ευρωπαϊκά κανάλια, σε αντίθεση με τα ασιατικά και αφρικανικά. Απ’ όσα ακούμε και οι ελληνικές πλατφόρμες προσανατολίζονται να περάσουν σταδιακά σ...