Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Βήμα-βήμα οι αναβολές του switch off
Κανείς δεν διακινδυνεύει να συμβεί στην Αττική, αυτό που συνέβη στην Πελοπόννησο. Η αναμενόμενη αναβολή του switch off της Αττικής που ήταν προγραμματισμένο για τις 11 Ιουλίου, φαίνεται να κλειδώνει για τις 25 Ιουλίου, ενώ δεν αποκλείεται μετακίνηση και για το switch off του Έβρου…
Κανείς δεν διακινδυνεύει να συμβεί στην Αττική, αυτό που συνέβη στην Πελοπόννησο. Η αναμενόμενη αναβολή του switch off της Αττικής που ήταν προγραμματισμένο για τις 11 Ιουλίου, φαίνεται να κλειδώνει για τις 25 Ιουλίου, ενώ δεν αποκλείεται μετακίνηση και για το switch off του Έβρου.
Η προβληματική ψηφιακή μετάβαση της Πελοποννήσου με την εξαφάνιση της εικόνας περιφερειακών καναλιών, τη συνέχιση εκπομπής καναλιών με αναλογικό σήμα καθώς και η μη κάλυψη ολόκληρων περιοχών (λευκές περιοχές) με τηλεοπτικό σήμα, έχουν δημιουργήσει μεταξύ άλλων, ένταση στις σχέσεις υπουργείου Μεταφορών και παρόχου δικτύου.H Digea που ανέλαβε το δύσκολο εγχείρημα αποκλειστικά ως μοναδικός πάροχος δικτύου, υποστηρίζει πως δεν ήταν συμβατική της υποχρέωση να μεταφέρει το σήμα της ΝΕΡΙΤ! Η ΝΕΡΙΤ από τη δική της πλευρά, υποστηρίζει πως ήταν τεχνικά έτοιμη να εκπέμψει ψηφιακά στον Έβρο αλλά το υπουργείο άλλαξε το πρώτο σημείο της ψηφιακής μετάβασης…
Το γαϊτανάκι αναζήτησης ευθυνών δεν λύνει τα προβλήματα, όπως για παράδειγμα αυτό του ΑΡΤ TV του Γ. Καρατζαφέρη που ενώ πήρε άγνωστο πως, άδεια εκπομπής πανελλαδικής εμβέλειας, τελικά εκπέμπει αναλογικά γιατί θεωρεί το ενοίκιο προς τη Digea υψηλό. Το αν έχει το δικαίωμα να το κάνει, καλείται να το απαντήσει η ΕΕΤΤ η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει παρέμβει για το προβληματικό switch off της Πελοποννήσου. Εκκρεμότητα υπάρχει και με το E-TV(πρώην 902 TV) που επίσης είναι πανελλαδικής εμβέλειας αλλά δεν έχει συμφωνία ψηφιακής εκπομπής με τη Digea.
Τελικά όπως αποδείχθηκε, στο μοντέλο ψηφιακής μετάβασης που επέλεξε η ελληνική κυβέρνηση για τη χώρα, τα προβλήματα είναι πολύ μεγαλύτερα. Αν σκεφθεί κανείς ότι ακόμη δεν έγινε διεθνής συντονισμός με τις όμορες χώρες, μπορούμε να φανταστούμε τι θα ακολουθήσει μέχρι τον Νοέμβριο.