Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
«Οικογενειακά μενού με τη Νάντια» – Νέα γαστρονομική σειρά ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ2
Τη νέα γαστρονομική σειρά ντοκιμαντέρ «Οικογενειακά μενού με τη Νάντια» (Nadia’s Family Feasts) θα απολαύσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές στην ΕΡΤ2, από τη Δευτέρα 30 Μαΐου έως και την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022 (εκτός του Σαββατοκύριακου), στις 10:30.
Σειρά ντοκιμαντέρ, παραγωγής Αγγλίας 2019-2020.
Η Βρετανίδα ηθοποιός και YouTuber Νάντια Σαουάλα (Nadia Sawalha) παρουσιάζει συνταγές από διάφορες κουζίνες του κόσμου.
Σε κάθε επεισόδιο η Νάντια Σαουάλα συνοδεύεται από έναν επισκέπτη σεφ και μαζί μαγειρεύουν ένα πλήρες μενού.
Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 30 Μαΐου 2022, στις 10:30
«Ιταλία»
Η Νάντια Σαουάλα ενώνει τις δυνάμεις της με την κορυφαία Ιταλίδα σεφ Μάσα Ρένερ για να δημιουργήσουν ένα καταπληκτικό οικογενειακό γεύμα από την Ιταλία. Θα ετοιμάσουν ένα απίστευτο ραγού με λουκάνικο και φασόλια για πρωινό, μια ιταλική συνταγή για κοτόπουλο ψημένο με βότανα για γεύμα, τα λαχταριστά ζυμαρικά «Μετζαλούνα» της Μάσα για δείπνο και το νόστιμο τιραμισού της Νάντια για επιδόρπιο.
Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 31 Μαΐου 2022, στις 10:30
«Μαλαισία»
Η Νάντια Σαουάλα ενώνει τις δυνάμεις της με την γκουρού της μαλαισιανής κουζίνας, τη Μάντι Γιν, και δημιουργούν ένα φανταστικό, οικογενειακό γεύμα από τη Μαλαισία.
Σερβίρουν θεϊκές αβγοφέτες με κάγια για πρωινό, απολαυστική σούπα λάκσα με γαρίδες για μεσημεριανό, το πεντανόστιμο κοτόπουλο με κάρι της Νάντια και απίστευτες τηγανίτες με παντάν της Μάντι για επιδόρπιο!
Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 1η Ιουνίου 2022, στις 10:30
«Γκάνα»
Η Νάντια Σαουάλα μυείται στην άγρια πλευρά της Αφρικής και ανακαλύπτει τις σπιτικές γεύσεις της Γκάνα με τη βοήθεια της σεφ Ζόι Αντζόνιο. Φτιάχνουν ένα λαχταριστό «διπλοκοκκινιστό» στιφάδο φασολιών για πρωινό, πικάντικα κεμπάπ κοτόπουλου για μεσημέρι και το διάσημο στιφάδο με φιστικοβούτυρο της Ζόι για δείπνο. Για επιδόρπιο θα ετοιμάσουν υπέροχα «παφ-παφ», την γκανέζικη εκδοχή των ντόνατς.
Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022, στις 10:30
«Κίνα»
Η Νάντια Σαουάλα εξερευνά τα οικογενειακά γεύματα στην Κίνα, με τον σεφ Τζέρεμι Πανγκ. Ένα συναρπαστικό «φαγητό δρόμου», το τζιανμπίνγκ, για πρωινό, φρυγανιές με γαρίδες και χτυπημένο αγγούρι για μεσημεριανό και ο Τζέρεμι αναλαμβάνει το δείπνο με το ρύζι του με κοτόπουλο και μανιτάρια σε πήλινο σκεύος, ενώ η Νάντια συμπληρώνει με τηγανίτες μπανάνας για επιδόρπιο.
Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022, στις 10:30
«Ελλάδα»
Η Νάντια Σαουάλα ταξιδεύει στην Ελλάδα για να ανακαλύψει ένα οικογενειακό μενού με τον Ασημάκη Χανιώτη, τον νεότερο σεφ στο Λονδίνο που έχει βραβευτεί με αστέρι Μισελέν. Ο Ασημάκης παρουσιάζει καγιανά για πρωινό, γύρο με κοτόπουλο για μεσημεριανό και γιουβαρλάκια της μαμάς του για βραδινό, ενώ η Νάντια ετοιμάζει στα γρήγορα κουραμπιέδες σε σχήμα μισοφέγγαρου για γλυκό.
Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022, στις 10:30
«Ινδία»
Σ’ αυτό το επεισόδιο, η Νάντια Σαουάλα ενώνει τις δυνάμεις της με τη Νίσα Κατόνα, τη «βασίλισσα των κάρι» και ετοιμάζουν ένα ινδικό οικογενειακό γεύμα.
Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 7 Ιουνίου 2022, στις 10:30
«Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής»
Η Νάντια Σαουάλα μάς μεταφέρει στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, για ένα οικογενειακό μενού με τον Κρίστιαν Στίβενσον, γνωστό και ως DJ BBQ.
Το μενού περιλαμβάνει πατάτες στο τηγάνι για πρωινό, τηγανητό κοτόπουλο σε βουτυρόγαλα για μεσημεριανό και μπέργκερ και ντοματόπιτα για βραδινό, συνοδευόμενο από την τραγανή μηλόπιτα της Νάντια.
Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022, στις 10:30
«Μέση Ανατολή»
Η Νάντια Σαουάλα μοιράζεται την αγάπη της για τα οικογενειακά γεύματα της Μέσης Ανατολής με τον Ισραηλινό σεφ Εράν Τιμπί. Ετοιμάζουν έναν ισραηλινό μεζέ με γεμιστό φύλλο «μπρικ» και χούμους γλυκοπατάτας για πρωινό, ένα απίστευτο «μουσάχαν» για μεσημεριανό, το γιαχνί με ντομάτα, μελιτζάνα και μοσχάρι του Εράν για δείπνο και τα εκπληκτικά πουράκια μπακλαβά της Νάντιας με παγωτό φιστίκι για επιδόρπιο.