Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
«Μία εικόνα, χίλιες σκέψεις» στην ΕΡΤ2
Δεκατρείς εικαστικοί καλλιτέχνες παρουσιάζουν τις δουλειές τους και αναφέρονται σε έργα σημαντικών συναδέλφων τους -Ελλήνων και ξένων- που τους ενέπνευσαν ή επηρέασαν την αισθητική τους και την τεχνοτροπία τους.
Σειρά ντοκιμαντέρ 13 ημίωρων επεισοδίων, εσωτερικής παραγωγής της ΕΡΤ 2021.
Δεκατρείς εικαστικοί καλλιτέχνες παρουσιάζουν τις δουλειές τους και αναφέρονται σε έργα σημαντικών συναδέλφων τους -Ελλήνων και ξένων- που τους ενέπνευσαν ή επηρέασαν την αισθητική τους και την τεχνοτροπία τους.
Ταυτόχρονα με την παρουσίαση των ίδιων των καλλιτεχνών, γίνεται αντιληπτή η οικουμενικότητα της εικαστικής Τέχνης και πώς αυτή η οικουμενικότητα -μέσα από το έργο τους- συγκροτείται και επηρεάζεται, ενσωματώνοντας στοιχεία από τη βιωματική και πνευματική τους παράδοση και εμπειρία.
Συμβουλευτικό ρόλο στη σειρά έχει η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.
Οι καλλιτέχνες που παρουσιάζονται είναι οι: Γιάννης Αδαμάκος, Γιάννης Μπουτέας, Αλέκος Κυραρίνης, Χρήστος Μποκόρος, Γιώργος Σταματάκης, Φωτεινή Πούλια, Ηλίας Παπαηλιάκης, Άγγελος Αντωνόπουλος, Βίκυ Μπέτσου, Αριστομένης Θεοδωρόπουλος, Κώστας Χριστόπουλος, Χρήστος Αντωναρόπουλος, Γιώργος Καζάζης.
Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021, ώρα 17:00
Eπεισόδιο 7ο: «Βίκη Μπέτσου»
Το πορτρέτο της εικαστικού Βίκης Μπέτσου παρουσιάζει το έβδομο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Μία εικόνα, χίλιες σκέψεις», που μεταδίδεται στην ΕΡΤ2, την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021, στις 17:00.
Η Βίκη Μπέτσου, καθηγήτρια στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ), μας μιλάει για την πρόσφατη ενότητα δουλειάς της με τον τίτλο «Μηχανισμός Διαχωρισμού» (Splitting Mechanism), η οποία είναι τέσσερα έργα ουσιαστικά: μία γλυπτική εγκατάσταση, δύο βίντεο-εγκαταστάσεις και μία βιντεοπροβολή.
Είναι μια πολύ προσωπική δουλειά, που επιχειρεί να χωροθετήσει θραύσματα μιας ιστορίας ραγίσματος διαρκείας και ν’ αφηγηθεί την κατάρρευση όλων αυτών που διαπιστώνουμε σήμερα να καταρρέουν.
Μέσα από την καλλιτεχνική της αναζήτηση, συναντήθηκε για πρώτη φορά με το έργο του σπουδαίου καλλιτέχνη Γιάννη Κουνέλλη, όταν είδε τα έργα του στον φυσικό τους χώρο μέσα σ’ ένα καράβι στον Πειραιά, όπου ο χώρος παίζει σημαντικό ρόλο και επίσης με τη Σαντάλ Άκερμαν, η οποία δημιούργησε πειραματικές ταινίες με μεγάλες διάρκειες, χαρακτηριστικό του στοχαστικού κινηματογράφου.
Σκηνοθεσία-σενάριο: Φλώρα Πρησιμιντζή
Διεύθυνση παραγωγής: Κυριακή Βρυσοπούλου
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ανδρέας Ζαχαράτος