23/10/2019

Infomir MAG420

Νέα, βασική έκδοση του δημοφιλούς MAG με υποστήριξη 4K

Γράφτηκε από: Χάρης Ματθαίου
Η ουκρανική Infomir διευρύνει την οικογένεια των δημοφιλών συσκευών της, παρουσιάζοντας το νέο MAG420. Πρόκειται για ένα ακόμα STB της ομώνυμης σειράς MAG που έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για αναπαραγωγή IPTV/OTT περιεχομένου. Είναι μία βασική έκδοση με λειτουργικό σύστημα Linux 4.4.35 και τετραπύρηνο επεξεργαστή Cortex A-53...

Η ουκρανική Infomir διευρύνει την οικογένεια των δημοφιλών συσκευών της, παρουσιάζοντας το νέο MAG420. Πρόκειται για ένα ακόμα STB της ομώνυμης σειράς MAG που έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για αναπαραγωγή IPTV/OTT περιεχομένου. Είναι μία βασική έκδοση με λειτουργικό σύστημα Linux 4.4.35 και τετραπύρηνο επεξεργαστή Cortex A-53, η οποία έχει ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή HEVC που μπορεί να αναπαράγει με ευκολία 4K περιεχόμενο.

 

Το MAG420 εφαρμόζει την επιτυχημένη συνταγή της Infomir που παρέχει έναν εναλλακτικό τρόπο στο χρήστη να παρακολουθεί ζωντανά τηλεοπτικά προγράμματα, χωρίς την ανάγκη σύνδεσης επίγειας ή δορυφορικής κεραίας. Έχει ενσωματωμένο middleware που βασίζεται στην πλατφόρμα Ministra multiscreen TV και προορίζεται κυρίως για σύνδεση σε portals IPTV υπηρεσιών, ενώ μπορεί να εκτελεί και live streaming τηλεοπτικών καναλιών που περιέχονται σε λίστες αρχείων μορφής .m3u, οι οποίες εισάγονται χειροκίνητα από το χρήστη με τη βοήθεια ενός αποθηκευτικού μέσου. Στα κανάλια αυτά μάλιστα, η συσκευή μπορεί να εκτελεί και εγγραφές προγραμμάτων, σε ζωντανό ή προγραμματισμένο χρόνο. Επιπλέον, έχει δυνατότητα να αναπαράγει με άνεση αποθηκευμένα video υπερυψηλής ανάλυσης UHD και ταινίες με εξωτερικούς υπότιτλους, να περιηγείται στο web χάρη στον ενσωματωμένο Internet Browser, αλλά και να προβάλει πληροφορίες για την πρόγνωση του καιρού.

Χαρακτηριστικά

Υιοθετώντας τον κλασικό σχεδιασμό της Infomir, το MAG420 έρχεται στο γνώριμο μικροσκοπικό μαύρο κουτί, με διαστάσεις 132x87x26 χιλιοστών και βάρος μόλις 128 γραμμαρίων. Στο αριστερό μέρος της πρόσοψης είναι τοποθετημένη μια USB 2.0 θύρα και στο δεξιό της ένα ενδεικτικό LED λειτουργίας. Η πίσω πλευρά της συσκευής εξοπλίζεται με υποδοχή εξωτερικής τροφοδοσίας 12V/1A, θύρες AV (3.5mm), HDMI 2.0, LAN, USB 3.0 και μικροσκοπικό πλήκτρο Fn για επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Το κουτί της συσκευασίας του MAG420 περιλαμβάνει τηλεχειριστήριο με δύο μπαταρίες μεγέθους AAA, τροφοδοτικό 12V/1A, καλώδιο HDMI και φυλλάδιο με οδηγίες χρήσης στα αγγλικά.

Το MAG420 διαθέτει στο εσωτερικό του Hisilicon chipset Hi3798MV200, το οποίο έχει ενσωματωμένο επεξεργαστή Cortex A-53. Ο επεξεργαστής αυτός είναι αρχιτεκτονικής ARM και αποτελείται από τέσσερις πυρήνες που συγχρονίζουν στα 1,2 GHz (4x1,2 GHz), ενώ αποδίδει 15.000 DMIPS. Διαθέτει επίσης μνήμη RAM 512 MB και FLASH 512 MB NAND. Βασισμένο σε λειτουργικό σύστημα Linux 4.4.35 και διαθέτοντας υποστήριξη middleware χάρη στην ενσωματωμένη πλατφόρμα Ministra multiscreen TV, το MAG420 αποτελεί την επόμενη γενιά των MAG322 και classic MAG254 της Infomir. Χάρη στον επεξεργαστή του και τον ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή H.265/HEVC, επιτρέπει στο χρήστη να έχει πρόσβαση σε UHD περιεχόμενο ακόμη και με χαμηλές ταχύτητες σύνδεσης στο Internet. Υποστηρίζει αποκωδικοποίηση video MPEG1/2 Main Profile @ High Level, MPEG4 part 2 (ASP), H.265 Main/Main 10 Profile@Level 5.1 High 2160p@60 fps, H.264 AVC High@Level 5.1 2160p@30 fps, XviD, 3D. Διαθέτει τεχνολογία Dolby Digital που υποστηρίζει ήχο surround οκτώ καναλιών 7.1 και παρέχει Hi-Fi ήχο, ακόμα και όταν αναπαράγεται συμπιεσμένος ήχος, ενώ υποστηρίζει και MPEG L1/L2/L3, AAC-LC, HE AAC V1/V2, APE, FLAC. Διαθέτει HDMI 2.0 που δίνει έως 2160p ανάλυση, αλλά και mini AV που επιτρέπει τη σύνδεση ακόμα και σε παλαιάς τεχνολογίας τηλεοράσεις. Για τη σύνδεση στο Internet διαθέτει Ethernet interface 100 Mbps, ενώ θεωρητικά υποστηρίζει και USB Wi-Fi, κάτι που όμως δεν επιβεβαιώθηκε από τις δοκιμές μας, καθώς δύο adapters που δοκιμάσαμε δεν αναγνωρίστηκαν. Εξοπλίζεται με δύο USB θύρες και μπορεί να δεχτεί τη σύνδεση εξωτερικών αποθηκευτικών μέσων ώστε να λειτουργεί ως media player, για αναπαραγωγή πληθώρας multimedia αρχείων και εγγραφές τηλεοπτικών προγραμμάτων. Υποστηρίζει αρχεία video TS, AVI, MPEG, MP4, MOV, MKV, M2TS, VOB, ήχου AC3, ACC, APE, FLAC, M4A, MP3, OGG, WAV, εικόνας JPEG, PNG, BMP, GIF, RAW και υπότιτλων DVB, PGS, SRT, SSA/ASS, SUB, Teletext, WebVtt. Κύρια όμως λειτουργία του MAG420 είναι η σύνδεση σε portals IPTV υπηρεσιών, μια δυνατότητα που έχει καταστήσει τα MAG ως τις δημοφιλέστερες συσκευές αυτής της κατηγορίας. Υποστηρίζει άριστα επίσης το streaming σε τηλεοπτικά προγράμματα που περιέχονται σε έτοιμες λίστες αρχείων m3u, m3u8, pls και cue, τα οποία εισάγονται από το χρήστη με τη σύνδεση ενός USB stick.

Μενού

Θέτοντας σε λειτουργία το MAG420 εμφανίζεται στην τηλεόραση το κύριο μενού του ενσωματωμένου Portal, το οποίο έχει τη γνώριμη μορφή που έχουμε συναντήσει και στα υπόλοιπα μοντέλα της οικογένειας MAG. Στο πάνω μέρος βλέπουμε την κατάσταση της σύνδεσης, την ώρα, την ημερομηνία και τις πληροφορίες του καιρού, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της κάρτας καταλαμβάνει μια σειρά από εικονίδια. Επιλέγοντας από αυτά το “Home Media” εμφανίζεται η λίστα φακέλων των δικτυακών (SMB, NFS, UPNP-DLNA) και τοπικών μέσων, καθώς και των αγαπημένων IPTV καναλιών και εγγραφών του χρήστη. Από το “IPTV channels” εμφανίζεται η λίστα των IPTV καναλιών που έχει δημιουργήσει ο χρήστης, κάτι που του δίνει τη δυνατότητα να τα επιλέγει και να εκτελεί σε αυτά zapping, όπως ακριβώς κάνει και με έναν οποιοδήποτε DVB δέκτη. Με το ‘’MAGic Cast’’ ενεργοποιείται η δυνατότητα ασύρματης μετάδοσης video από laptop ή συσκευή Android, για προβολή στην οθόνη της τηλεόρασης. Το “Download manager” παρέχει δυνατότητα διαχείρισης των κατεβασμένων αρχείων, ενώ μέσω του “Internet Browser” εκτελείται η πλοήγηση στο internet, η οποία σε γενικές γραμμές είναι απολύτως ομαλή. Μέσω του εικονιδίου “Weather” ορίζουμε την περιοχή για την οποία θα εμφανίζεται η κάρτα που θα μας ενημερώνει για την τωρινή θερμοκρασία και την πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες τρεις ημέρες. Από το “Menu Guide” εμφανίζεται λίστα φακέλων που περιλαμβάνουν οδηγίες σχετικά με τις λειτουργίες της συσκευής. Το εικονίδιο “Settings” εμφανίζει το μενού διάφορων ρυθμίσεων της συσκευής, όπως αναπαραγωγής, εμφάνισης (υπότιτλων κ.ά.), ενημέρωσης λογισμικού, TimeShift, ελέγχου πρόσβασης, Teletext και “System settings”. Το “System settings” περιλαμβάνει ρυθμίσεις για δίκτυο (Ethernet, Wi-Fi), Servers, video, audio, γλώσσα, χρονική ζώνη και άλλες λειτουργίες της συσκευής. Στις ρυθμίσεις γλώσσας απουσιάζει η ελληνική, καθώς οι διαθέσιμες επιλογές περιλαμβάνουν αγγλικά, γερμανικά, ρωσικά, ουκρανικά και τούρκικα. Από τις ρυθμίσεις Servers και την επιλογή Portals, ο χρήστης εισάγει τα URL των Portals που επιθυμεί, ώστε να μπορεί να συνδεθεί σε αυτά για να αποκτήσει πρόσβαση στα IPTV προγράμματά τους. Τέλος, μέσα από το “Record Manager” παρέχεται η δυνατότητα διαχείρισης των εγγραφών.

Λειτουργία του ενσωματωμένου Portal

Αφού πρώτα συνδέσαμε USB stick που περιείχε αρχεία μορφής m3u με λίστες από URL ελληνικών και ξένων καναλιών, επιλέξαμε στη συνέχεια το εικονίδιο “Home Media”. Πατήσαμε πάνω στο εικονίδιο του stick, επιλέξαμε ένα από τα m3u αρχεία μας και άμεσα εμφανίστηκε μια κάρτα με τρεις διαθέσιμες επιλογές: F1 για εμφάνιση της λίστας, F2 για έναρξη αναπαραγωγής όλων των καναλιών και F3 για πρόσθεση όλων στη λίστα IPTV καναλιών. Επιμέρους αντιγραφή στη λίστα IPTV καναλιών μπορεί να γίνει και με τη χρήση του πράσινου πλήκτρου F2 από το τηλεχειριστήριο για οποιοδήποτε κανάλι που θα επιλέξει ο χρήστης, πατώντας στο ‘’Copy’’ μέσα από το διαθέσιμο μενού. Έπειτα πηγαίνουμε στο “IPTV channels” και μέσα από το μενού επιλέγουμε “Paste” που εκτελεί τη μεταφορά και δημιουργεί τη λίστα των καναλιών, κάτι που επιτρέπει την εύκολη διαχείριση και αναπαραγωγή τους.

Συνδέσαμε στη συνέχεια USB 3.0 σκληρό δίσκο και σε λειτουργία “IPTV channels” χρησιμοποιήσαμε το κόκκινο πλήκτρο F1 για να εκτελέσουμε εγγραφές προγραμμάτων. Μέσα από το μενού που εμφανίζεται έχουμε δυνατότητα να ορίσουμε ώρα έναρξης και τέλους, κάτι που επιτρέπει την εκτέλεση εγγραφής ακόμα και σε μεταγενέστερο χρόνο. Οι εγγραφές αποθηκεύονται σε σχετικό φάκελο του “Home Media”, ενώ η διαγραφή τους πραγματοποιείται μέσω του εικονιδίου “Record Manager”. Στη συνέχεια, επιλέξαμε την εκτέλεση πλήθους αρχείων που περιείχε ο σκληρός δίσκος. Η αναπαραγωγή όλων των UHD H.265/HEVC video που δοκιμάσαμε εκτελέστηκε με πολύ μεγάλη ευκολία, ενώ κατά την αναπαραγωγή κάθε αποθηκευμένης ταινίας επιλέγοντας iso8859-7 μέσα από το εμφανιζόμενο μενού αναγνωρίστηκαν και οι ελληνικοί υπότιτλοι.

Σύνδεση σε εξωτερικό Portal

Το MAG420 παρέχει δυνατότητα προσθήκης δύο επιπλέον Portals, επιτρέποντας την εισαγωγή των URL στο μενού ρυθμίσεων συστήματος. Επιλέγοντας με τη σειρά “Settings” – “System settings” – “Servers” – “Portals”, εμφανίζεται η κάρτα που περιέχει τα πεδία εισαγωγής URL και ονόματος κάθε Portal. Με την ενεργοποίηση του “Multiportal mode” μπορούμε να ορίσουμε το Portal εκκίνησης, στο οποίο η συσκευή θα συνδέεται αυτόματα κατά την ενεργοποίησή της. Για τις ανάγκες των δοκιμών μας πληκτρολογήσαμε το URL ενός ελεύθερου Portal, επιλέγοντας στη συνέχεια τη φόρτωση αυτού. Με τη σύνδεση στο νέο αυτό Portal εμφανίστηκε ένα νέο μενού με εικονίδια πρόσβασης σε ποικιλία IPTV υπηρεσιών. Το streaming στις υπηρεσίες του Portal εκτελέστηκε ομαλά, ακόμα και σε προγράμματα με υψηλή ανάλυση εικόνας.

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

CPU: Quad Core Cortex A-53 (chipset Hi3798MV200) @ 1,2GHz (4x1,2GHz), 15.000 DMIPS

RAM: RAM 512MB

FLASH: 512MB NAND

Λογισμικό: Linux OS 4.4.35

Ανάλυση: UHD (3840x2160p-60)

Αποκωδικοποίηση video: MPEG1/2 MP@HL, MPEG4 part 2 (ASP), H.265 Main/Main 10@L5.1 High 2160p@60 fps, H.264 AVC High@L 5.1 2160p@30 fps, XviD, 3D

Αποκωδικοποίηση ήχου: MPEG L1/L2/L3, Dolby Digital, AAC-LC, HE AAC V1/V2, APE, FLAC

Multimedia: video TS, AVI, MPEG, MP4, MOV, MKV, M2TS, VOB / audio AC3, ACC, APE, FLAC, M4A, MP3, OGG, WAV / images JPEG, PNG, BMP, GIF, RAW

Εξωτερικοί υπότιτλοι: DVB, PGS, SRT, SSA/ASS, SUB, Teletext, WebVtt

Συνδέσεις: 1x USB 2.0, 1x USB 3.0, 1x HDMI 2.0, 1x mini AV, 1x LAN  

Διαστάσεις: 132x87x26 χιλ.

Η γνώμη μας: Πρόκειται για μια βασική έκδοση της δημοφιλούς σειράς της Infomir που έρχεται με υποστήριξη UHD ανάλυσης και διατηρεί την αξιοπιστία των προκατόχων της, προσφέροντας στο χρήστη έναν εναλλακτικό τρόπο για να παρακολουθεί τηλεόραση. Έχοντας τη δυνατότητα να αναπαράγει με ευκολία 4K περιεχόμενο σε 60 fps, είναι μια ισχυρή και οικονομικά αποδοτική λύση για άμεση και εύκολη πρόσβαση σε IPTV/OTT περιεχόμενο. Για εκείνους που επιζητούν ένα STB που να είναι συμβατό για σύνδεση σε Portals IPTV υπηρεσιών, το MAG420 αποτελεί μια ιδανική πρόταση αγοράς.

INFO
  • Tronix
  • τηλ: 23170-03685
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.tronix.gr

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.