17/07/2018

Υποχρεωτικά ψηφιακά ραδιόφωνα στο αυτοκίνητο!

Γράφτηκε από: Ματίνα Παπαχριστούδη
Μια σημαντική εξέλιξη σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης ανοίγει πλέον το δρόμο για την ολοκλήρωση της ψηφιακής μετάβασης και στο ραδιόφωνο. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την επικαιροποίηση του Κώδικα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών της ΕΕ. Βασικό στοιχείο των αλλαγών είναι καταρχήν η υποχρέωση στη βιομηχανία του αυτοκινήτου, να ενσωματώσει ψηφιακούς ραδιοφωνικού δέκτες...

Μια σημαντική εξέλιξη σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης ανοίγει πλέον το δρόμο για την ολοκλήρωση της ψηφιακής μετάβασης και στο ραδιόφωνο. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την επικαιροποίηση του Κώδικα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών της ΕΕ. Βασικό στοιχείο των αλλαγών είναι καταρχήν η υποχρέωση στη βιομηχανία του αυτοκινήτου, να ενσωματώσει ψηφιακούς ραδιοφωνικού δέκτες. Η έλλειψη αυτή σημειωνόταν ως βασική αιτία στην αδυναμία της πλήρους μετάβασης σε DAB+ στις χώρες της Ευρώπης. Η Ελλάδα δεν υπάρχει καν στον ψηφιακό χάρτη του  DAB+,  αφού δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον από την αγορά. Ωστόσο, για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ψηφιακό ραδιόφωνο είναι πλέον μια πραγματικότητα. Μια ακόμη σημαντική αλλαγή που θα φέρει ο νέος Κώδικας είναι ότι οι τηλεπικοινωνίες θα έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν υπηρεσίες ραδιοφωνικών δικτύων. Ίσως με αυτή την αλλαγή προκληθούν εξελίξεις και στην Ελλάδα, καθώς η ΕΕΤΤ έδωσε ήδη τη δυνατότητα στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών να αναπτύξουν και δίκτυο μεταφοράς ραδιοφωνικού σήματος. 

Κατηγορία Media News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.