Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Τα μυστήρια της ακέφαλης ΕΕΤΤ, η εξαφάνιση του ΕΣΡ
Δεν εξηγείται πλέον η καθυστέρηση του αρμόδιου υπουργού Χρήστου Σπίρτζη να τοποθετήσει νέο πρόεδρο στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών, με αποτέλεσμα η ρυθμιστική αρχή να παραμένει ακέφαλη εδώ και 14 μήνες και σε λίγες μέρες να μην μπορεί να αντιμετωπίσει ούτε τις αναγκαίες οικονομικές δαπάνες για την καθημερινή…
Δεν εξηγείται πλέον η καθυστέρηση του αρμόδιου υπουργού Χρήστου Σπίρτζη να τοποθετήσει νέο πρόεδρο στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών, με αποτέλεσμα η ρυθμιστική αρχή να παραμένει ακέφαλη εδώ και 14 μήνες και σε λίγες μέρες να μην μπορεί να αντιμετωπίσει ούτε τις αναγκαίες οικονομικές δαπάνες για την καθημερινή διαχείριση των θεμάτων με τα οποία ασχολείται.
Ο Σύλλογος προσωπικού της ΕΕΤΤ με μια δραματική επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσιπρα, ζήτησε την άμεση τοποθέτηση ηγεσίας στην ΕΕΤΤ, επισημαίνοντας πως η ρυθμιστική αρχή θα παύσει να λειτουργεί εντός του μήνα! Παρά το επείγον της κατάστασης και παρά το γεγονός ότι η προκήρυξη για τη θέση του νέου προέδρου έγινε τον Νοέμβριο του 2015, ο αρμόδιος υπουργός δεν προτείνει στη Βουλή το πρόσωπο που θα αναλάβει την αρχή.
Κατά μία εκτίμηση η καθυστέρηση οφείλεται στην ανοιχτή επικοινωνία με τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το ενιαίο θεσμικό πλαίσιο των ρυθμιστικών αρχών και την πρόθεση του Χρήστου Σπίρτζη να μεταφερθούν σημαντικές αρμοδιότητες της ΕΕΤΤ, όπως είναι η αδειοδότηση των κεραιών, πίσω στη γενική γραμματεία Τηλεπικοινωνιών του υπουργείου Μεταφορών και Δικτύων.
Και ενώ η ΕΕΤΤ βρίσκεται υπό αναστολή δραστηριοτήτων, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης έχει παύσει πλέον να λειτουργεί. Ο εκεί Σύλλογος προσωπικού σε μια δική του επιστολή προς τα πολιτικά κόμματα, κάνει λόγο για «υποβάθμιση» του οργάνου ως Συνταγματικά κατοχυρωμένη Αρχή εποπτείας, ενώ η πρώην πρόεδρος του ΕΣΡ Λίνα Αλεξίου εκδήλωσε την πρόθεση της να καταθέσει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Γεγονός είναι πως η κυβέρνηση μετά τη μεταβίβαση της αρμοδιότητας χορήγησης τηλεοπτικών αδειών στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, δεν ασχολήθηκε με το ΕΣΡ και ούτε πρότεινε εκ νέου συζήτηση στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για τον διορισμό νέων μελών.
Media Transmitter, τεύχος 91 Απριλίου 2016