Το NBC ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει spin-off του παγκόσμιου μπεστ σέλερ του Νταν Μπράουν, «Κώδικας Ντα Βίντσι».

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο, η τηλεοπτική σειρά θα εστιάζει στον πασίγνωστο χαρακτήρα του βιβλίου, τον καθηγητή Ρόμπερτ Λάνγκτον και θα έχει τίτλο «Langdon».

Το νέο πρότζεκτ θα είναι σειρά μυστηρίου και θα αποτελεί prequel του «Κώδικα Ντα Βίντσι», καθώς θα δούμε τον Λάνγκτον σε νεαρή ηλικία στο Χάρβαρντ να μπλέκει σε συνομωσίες και περιπέτειες προσπαθώντας να λύσει δύσκολους γρίφους και μυστήρια για να σώσει τον μέντορά του ο οποίος έχει πέσει θύμα απαγωγής. Με λίγα λόγια λοιπόν, η σειρά βασίζεται στο βιβλίο «Χαμένο Σύμβολο» του 2009. 

Αυτό που πρέπει να αναφερθεί ωστόσο, και αναμένεται να δυσαρεστήσει πολλούς, είναι ότι αυτή τη φορά δεν θα δούμε τον Τομ Χανκς να ενσαρκώνει τον καθηγητή Ρόμπερτ Λάνγκτον, όπως έγινε δηλαδή στη μεγάλη οθόνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο συγγραφέας έχει αναλάβει ρόλο εκτελεστικού παραγωγού μαζί με την Imagine, την εταιρεία του Ρον Χάουαρντ ο οποίος σκηνοθέτησε την κινηματογραφική τριλογία του «Κώδικα Ντα Βίντσι». Το σενάριο της σειράς υπογράφουν οι Νταν Ντβόρκιν και Τζέι Μπίτι.

Πηγή: reader.gr