Skip to main content
10 Φεβρουαρίου 2022 12:46

Ολοκληρώθηκε ο 4ος κύκλος του επιταχυντή CapsuleT

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F04%2Ff160db1754af9df644cbebdeb49911ca XL

Με την ανάδειξη των τριών (3) μεγάλων νικητών, αλλά και της αγαπημένης ομάδας του κοινού, ολοκληρώθηκε ο 4ος κύκλος του 5μηνου Προγράμματος Επιτάχυνσης του CapsuleT, στην Τελετή Λήξης & Απονομής Βραβείων, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου μέσω live streaming.

Οι νικητές, οι μεγάλοι χορηγοί και οι ξεχωριστές δράσεις του κύκλου

Με την ανάδειξη των τριών (3) μεγάλων νικητών, αλλά και της αγαπημένης ομάδας του κοινού, ολοκληρώθηκε ο 4ος κύκλος του 5μηνου Προγράμματος Επιτάχυνσης του CapsuleT, στην Τελετή Λήξης & Απονομής Βραβείων, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου μέσω live streaming.

Στο πλαίσιο της διαδικτυακής εκδήλωσης, ο επιταχυντής υποδέχτηκε ψηφιακά εξέχουσες προσωπικότητες της πολιτείας και του τουρισμού, στρατηγικούς συνεργάτες, τους κριτές και τους μέντορες του κύκλου και φυσικά τις 11 startups που ολοκλήρωσαν επιτυχώς το πρόγραμμα.
Οι startups που κατέκτησαν Κριτική Επιτροπή & Κοινό

Οι 3 νεοφυείς επιχειρήσεις του 4ου κύκλου, οι οποίες ξεχώρισαν και κατάφεραν να κερδίσουν μια θέση στο βάθρο του CapsuleT ήταν η VIVESTIA, η KLEESTO και η UNLIMITED ADRENALINE.

Ειδικότερα, την 1η θέση και το χρηματικό έπαθλο των 10.000 ευρώ κατέκτησε η VIVESTIA, στη 2η θέση βρέθηκε η KLEESTO, λαμβάνοντας το ποσό των 5.000 ευρώ και τέλος, την 3η θέση των 3.000 ευρώ πήρε η ομάδα της UNLIMITED ADRENALINE.

Ωστόσο, τα έπαθλα των τριών επικρατέστερων ομάδων, μια ευγενική χορηγία της The Peoples Trust, δεν περιορίζονται σε μετρητά.

Συγκεκριμένα:

  • PwC Greece προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες νομικής και φορολογικής υποστήριξης στις 3 νικήτριες startups
  • Η Programize προσφέρει συμβουλευτική καθοδήγηση σε θέματα product development, ενώ οι 3 νικητές θα έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες development με προνομιακές τιμές.
  • Η Nelios προσφέρει στον πρώτο νικητή δωρεάν υπηρεσίες digital marketing.

Οι startups αξιολογήθηκαν μετά την τελική τους παρουσίαση με τη βαθμολογία να υποβάλλεται από την Κριτική Αξιολόγησης και Καθοδήγησης του CapsuleT . Βασικοί παράμετροι για την αξιολόγηση των νεοφυών επιχειρήσεων που διαγωνίστηκαν ήταν η ιδέα ως προς την καινοτομία της, η επιχειρηματική ωριμότητα και η προοπτική που προσφέρει η εκάστοτε υπηρεσία/προϊόν, η πληρότητα των ειδικών κριτηρίων αναφορικά με την εξέλιξη της κάθε ομάδας κατά τη διάρκεια του Προγράμματος Επιτάχυνσης και, τέλος, τα τυπικά της χαρακτηριστικά.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς το κοινό που παρακολουθούσε την εκδήλωση μέσω live streaming είχε τη δυνατότητα να επιλέξει την αγαπημένη του ομάδα με βάση την παρουσίαση που έγινε ζωντανά, απονέμοντας το «Βραβείο Κοινού». Νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε η KLEESTO, η οποία κέρδισε μια τριήμερη διανυκτέρευση για 3 άτομα στο ξενοδοχείο Tharroe of Mykonos στη Μύκονο.

Οι 11 ομάδες που ολοκλήρωσαν επιτυχώς το 5μηνο πρόγραμμα του 4ου κύκλου είναι κατά αλφαβητική σειρά οι: Culture App, Hotilities, Kleesto, Simplybook, The Local Favour, Ticketseller, Travel2Fit, Tripinwise, Unlimited Adrenaline, Upiria, Vivestia

Αλέξανδρος Βασιλικός: «Ο CapsuleT είναι όπως τον είχα οραματιστεί»

Τον πρώτο χαιρετισμό της βραδιάς απηύθυνε ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κος. Αλέξανδρος Βασιλικός. Ο κ. Βασιλικός, ευχαριστώντας ιδιαίτερα τόσο την πολιτεία όσο και τους χορηγούς, τους στρατηγικούς συνεργάτες και τους κριτές/μέντορες του Προγράμματος για την πολύτιμη στήριξή και τον χρόνο τους, τόνισε μεταξύ άλλων πως «μέσα στις δυσκολίες της εποχής είναι σημαντικό γεγονός που το έργο του CapsuleT βρίσκει τις συνέργειες που χρειάζονται, ώστε να παρουσιάζει – τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό – το καινούργιο, διαφορετικό, πρόσωπο της χώρας μέσα από τα εξειδικευμένα προϊόντα των ομάδων του επιταχυντή και τη συνέργεια που υπάρχει στον ελληνικό τουρισμό μεταξύ τεχνογνωσίας και τεχνολογίας

Αναφερόμενος στο διετές έργο του επιταχυντή, ο Πρόεδρος του Ξ.Ε.Ε. κ. Αλέξανδρος Βασιλικός δήλωσε: «Ο CapsuleT λειτουργεί όπως ακριβώς τον είχα οραματιστεί από την πρώτη μέρα. Είναι μια πλατφόρμα που ενεργοποιεί τους ξενοδόχους προς τις κατευθύνσεις της τεχνολογίας και ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα σε νέους να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους και να μπορέσουν μέσα σε ελληνικά πλαίσια να βρουν έδαφος και να κάνουν βιώσιμες startups στον χώρο του τουρισμού

Ξ.Ε.Ε. και CapsuleT, Επίσημοι Υποστηρικτές του Elevate Greece

Χαιρετισμό απηύθυνε στην έναρξη της Τελετής και ο Υφυπουργός Έρευνας & Τεχνολογίας, κος. Χρίστος Δήμας, ο οποίος αρχικά συνεχάρη διοργανωτές, χορηγούς, μέντορες και ομάδες. Σημαντικό μέρος της ομιλίας του αποτέλεσε η επικείμενη συνεργασία του Ξ.Ε.Ε. και του CapsuleT ως Επίσημοι Υποστηρικτές του Elevate Greece, αλλά και η διεύρυνση της συνεργασίας του Υπουργείου Έρευνας & Τεχνολογίας με τον επιταχυντή, αφού οι νεοφυείς επιχειρήσεις του Elevate Greece που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό αποτελούν τη 2η κατηγορία σε πλήθος, μετά τις βιοεπιστήμες.

Ο Υφυπουργός είχε ήδη γνωστοποιήσει τις τελευταίες ημέρες πως ο «επιταχυντής CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator επιδιώκει να γίνει το βασικό «όχημα» για την ανάπτυξη και εξέλιξη νέων, καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών, συνεργασιών και επιχειρηματικών ευκαιριών οι οποίες θα βοηθήσουν το οικοσύστημα καινοτομίας να εξελιχθεί, με θετικό αντίκτυπο στον ελληνικό τουρισμό και τη χώρα γενικότερα».

Σε αυτό  το σημείο ο κ. Αλέξανδρος Βασιλικός επιβεβαίωσε την επίσημη υποστήριξη που θα λάβει το Elevate Greece από τον Ξ.Ε.Ε. και τον CapsuleT, καθώς όπως δήλωσε ο ίδιος «είναι πολύ σημαντικό να βγούμε από το αμιγώς τουριστικό προϊόν και να πάμε και στα αγροτικά και στα ενεργειακά, αφού υπάρχουν κι εκεί νεοφυείς εταιρίες με εφαρμογές στον ξενοδοχειακό και τουριστικό κλάδο».

Σοφία Ζαχαράκη:  «Έχουμε ανάγκη τις προτάσεις σας»

Από την πλευρά της η Υφυπουργός Τουρισμού, κα. Σοφία Ζαχαράκη, παίρνοντας τη σκυτάλη, ευχαρίστησε τόσο τον κ. Αλέξανδρο Βασιλικό για την ευκαιρία να συζητιέται η ελληνική καινοτομία και η ενσωμάτωσή της στην τουριστική εκπαίδευση, όσο και την Διευθύντρια του CapsuleT, κα. Κατερίνα Σαριδάκη για τις εκδηλώσεις του επιταχυντή και τη χαρά που δόθηκε στην ίδια να έρθει σε άμεση επαφή με τις νεοφυείς επιχειρήσεις τουρισμού. Ακόμα, η κα. Ζαχαράκη προσυπέγραψε όσα προανέφερε ο κ. Βασιλικός περί σύζευξης του πρωτογενούς & δευτερογενούς τομέα με το κομμάτι των δημιουργικών υπηρεσιών των νεοφυών επιχειρήσεων.

Τέλος, αναφερόμενη στο ουσιαστικό έργο του επιταχυντή, ο οποίος συνδέει την πολιτεία με τις τρέχουσες και μελλοντικές εξελίξεις στην καινοτομία, αλλά και στις ευκαιρίες που μπορεί να δώσει η καινοτομία στη φιλοξενία, η Υφυπουργός Τουρισμού δήλωσε «έτοιμη μαζί με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια, να λάβει νέες προτάσεις και να ενισχύσει το έργο τους, μεταφέροντας το μήνυμά τους προς τα έξω, όπως συνέβη στην έκθεση WTM 2021 στο Λονδίνο.»

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε, επίσης, η κα Cynthia Harvey, Διευθύντρια Δημοσίων Υποθέσεων στην Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα, η οποία δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Χαιρόμαστε για τη συνεργασία μας με μία τόσο σημαντική πρωτοβουλία. Πιστεύουμε στην προώθηση και ανάπτυξη του τουριστικού τομέα και γνωρίζουμε καλά πώς αυτός αποτελεί ένα σημαντικό μέρος της ελληνικής οικονομίας. Είναι μια ευκαιρία να ενδυναμώσουμε τους νέους ηγέτες του κλάδου με τις επαγγελματικές δεξιότητες που χρειάζονται για να επιτύχουν στο μέλλον.»

Το κοινό χαιρέτισε, ακόμα, η Δρ. Αγγελική Κοσμοπούλου, μέλος Δ.Σ., The People’s Trust η οποία με λίγα λόγια συνεχάρη τις 11 ομάδες για την προσπάθειά τους και ευχαρίστησε την ομάδα του επιταχυντή για τη νέα συνεργασία, δηλώνοντας την επιθυμία η συνεργασία αυτή να συνεχιστεί και στο μέλλον.

Ο 4ος κύκλος σε νούμερα

Κλείνοντας, η Διευθύντρια του CapsuleT, κα. Κατερίνα Σαριδάκη συνεχάρη και τις 11 ομάδες για το 5μηνο ταξίδι τους στο Πρόγραμμα Επιτάχυνσης του 4ου κύκλου, ενώ ανέφερε εν συντομία ότι κατά τη διάρκεια του προγράμματος, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 14 workshops, πλειάδα συναντήσεων με σκοπό τη συμβουλευτική καθοδήγηση από μέντορες, ενώ μέσα από όλες τις δράσεις και στόχους που είχαν θέσει οι ομάδες, κατάφεραν να εξασφαλίσουν πάνω από 520 νέες συνεργασίες, ολοκλήρωσαν 78 πιλοτικά σε δυνητικούς πελάτες, έκλεισαν 168 νέες b2b πωλήσεις και δημιούργησαν 45 θέσεις εργασίας.

Οι μεγάλοι – έμπρακτοι – υποστηρικτές του 4ου κύκλου, οι χορηγοί και οι στρατηγικοί συνεργάτες μας

Η ολοκλήρωση του 4ου κύκλου Προγράμματος Επιτάχυνσης πραγματοποιήθηκε για άλλη μια φορά με την πολύτιμη συνδρομή και χορηγία της Google ως μέγας χορηγός, καθώς και του μη κερδοσκοπικού οργανισμού The People’s Trust, ο οποίος ενίσχυσε την περαιτέρω ανάπτυξη των τεχνολογικών startup στον τουριστικό κλάδο και υποστήριξε το διαγωνιστικό κομμάτι του προγράμματος με την προσφορά των χρηματικών επάθλων για τους 3 νικητές.

Μεγάλη τιμή για τον CapsuleT ήταν η νέα συνεργασία του με την Πρεσβεία των Η.Π.Α.  στην Αθήνα, η οποία στήριξε ενεργά την πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και το έργο του επιταχυντή καθολικά.

Σημαντικοί υποστηρικτές των δράσεων του προγράμματος αποτέλεσε η νέα συνεργασία με την Aegean Air, ως επίσημος υποστηρικτής για τις αερομεταφορές των ομάδων καθώς επίσης, οι στρατηγικές συνεργασίες του επιταχυντή με τους: NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας, Nelios, Programize, PwC Greece και TÜV Austria Hellas.

Παράλληλα, η ομάδα του CapsuleT ένωσε τις δυνάμεις της και με τις Clio Muse Tours, Ferryhopper, Triparound, Welcome Pickups, Workathlon και Zoottle, αναγνωρισμένες startups της τουριστικής αγοράς, οι οποίες εντάχθηκαν ως community partners στο πρόγραμμα. Τέλος, υποστηρικτής για την παροχή προϊόντων καφέ ήταν η Douwe Egberts/Foodrinco.

On-site visits / meetups σε Κρήτη και Αθήνα

Αναπόσπαστο κομμάτι του προγράμματος υπήρξαν για έναν ακόμη κύκλο οι επισκέψεις (on-site visits) και οι συναντήσεις (meetups) των startup με ξενοδοχεία και επιτυχημένες εταιρίες της τουριστικής αγοράς, δίνοντάς τους την ευκαιρία να γνωριστούν, να συζητήσουν με εκπροσώπους της πολιτείας και του τουριστικού επιχειρείν και να παρουσιάσουν τα τεχνολογικά τους προϊόντα.

Για τις ομάδες του 4ου κύκλου τις πόρτες τους άνοιξαν στην Αθήνα τα “Brown Hotels”, το “Key Tours”, αλλά και το “The Alex, Monte Kastella”, όπου οι startups βρέθηκαν με την Υφυπουργό Τουρισμού, κα. Σοφία Ζαχαράκη σε ένα ξεχωριστό meetup για τον Θεματικό Τουρισμό.

Ειδική μνεία αξίζει να γίνει στην – για πρώτη φορά – επίσκεψη του CapsuleT και των ομάδων του στα ξενοδοχεία Civitel Akali Hotel, Santa Marina Beach Hotel, Creta Palm και Oscar Suites & Village, στην Αγία Μαρίνα στα Χανιά και στο Cactus Royal Spa & Resort Hotel στο Ηράκλειο. Εκεί, οι νεοφυείς επιχειρήσεις του κύκλου είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις υπηρεσίες/προϊόντα τους δια ζώσης, μεταξύ άλλων, με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ, κ. Δημήτρη Φραγκάκη, εκπροσώπους της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων και Ηρακλείου και άλλων επιχειρηματιών του κλάδου.

Στα μοναδικά meetups του φετινού κύκλου δεν θα μπορούσε να μην συμπεριληφθεί και η ξεχωριστή συνάντηση στο ξενοδοχείο New Hotel στην Αθήνα, μεταξύ των ομάδων του CapsuleT και της Πρεσβείας των Η.Π.Α.  στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια της οποίας οι νεοφυείς επιχειρήσεις παρουσίασαν on-stage τις καινοτομίες τους παρουσία του Πρέσβη των Η.Π.Α. στην Αθήνα, κ. Geoffrey R. Pyatt, στελεχών της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα και άλλων καλεσμένων.

Δυναμική παρουσία σε Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού

Δυναμική και ενεργή ήταν η παρουσία των ομάδων του 4ου κύκλου του CapsuleT στον χώρο των Διεθνών Τουριστικών Εκθέσεων τον Νοέμβριο 2021, λαμβάνοντας μέρος σε δύο (2) trade shows μέσω του περίπτερο του CapsuleT, την “Philoxenia 2021”στη Θεσσαλονίκη και την “Xenia 2021” στην Αθήνα. Οι startups είχαν την ευκαιρία να γνωστοποιήσουν στους επισκέπτες της καθεμιάς το τουριστικό tech startup οικοσύστημα της χώρας μας και να προσφέρουν στους επαγγελματίες των επιχειρήσεων του κλάδου τεχνολογικές λύσεις και προηγμένες υπηρεσίες.

Η Τελετή Λήξης και Απονομής του 4ου κύκλου είναι διαθέσιμη και στο κανάλι του επιταχυντή στο YouTube.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Amiko MIRA X-4200
Ο Amiko MiraX HiS-4200 είναι ένας κορυφαίος Linux 4K UHD media streamer, που σας επιτρέπει να απολαμβάνετε τα αγαπημένα σας προγράμματα σε 4K UHD. Αυτός ο media streamer υποστηρίζει μεταξύ άλλων τ...
KAL KL-60
Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή του νέου τηλεχειριστηρίου KL-60. Πρόκειται για ένα προγραμματιζόμενο τηλεχειριστήριο 4:1, το οποίο προγραμματίζεται μέσω μονάδας υπέρυθρων από τ...
Promax ATLaS NG
Η Promax έχει δημιουργήσει μία σειρά εκπαιδευτικών video για τον κορυφαίο αναλυτή φάσματος ATLaS NG. Στα συγκεκριμένα video, περιγράφονται όλες οι λειτουργίες του αναλυτή, καθώς και ο τρόπος που δ...
SatLink COL5141A
Ο κωδικοποιητής COL5141A 4 σε 1 της SatLink είναι μια επαγγελματική συσκευή κωδικοποίησης και πολυπλεξίας ήχου και video με ισχυρή λειτουργικότητα. Διαθέτει διεπαφές εισόδου 4 καναλιών CVBS video ...
AVM FRITZ!DECT 350
Προσαρμόστε το FRITZ!DECT 350 σε πόρτες ή παράθυρα και αμέσως θα ανιχνεύσει αν είναι ανοικτά ή κλειστά. Αποτελώντας έναυσμα για την επακόλουθη λειτουργία προϊόντων FRITZ!DECT και συμβατών συσκευών...
KAL K-320
Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή του K-320, ενός ασύρματου ανιχνευτή κίνησης υποδοχής με εμβέλεια ανίχνευσης κίνησης 3 έως 7 μέτρων και γωνία κάλυψης 100°. Είναι ιδανικός για τη...
Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας 2U30
Συνεχίζοντας την περιγραφή των προϊόντων της Mistral, θα γίνει περιγραφή των ενισχυτών κεραίας. Οι ενισχυτές κεραίας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: 1) Οι ενισχυτές με ακροδέκτες χωρίς θωράκιση, ...
Tesla XT850
Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του νέου Tesla MediaBox XT850. Πρόκειται για ένα Android TV Box που είναι ταυτόχρονα και DVB-T2 HEVC (H.265) δέκτης, συμβατός με το νέο πρότυπο επίγεια...
SatLink ST-6502
Η εταιρεία Tronix ανακοινώνει την παραλαβή του νέου modulator ST-6502 της SatLink. Πρόκειται για έναν διαμορφωτή ενός καναλιού σε mini μέγεθος, ο οποίος έχει σχεδιαστεί για οικιακή ψυχαγωγία, ξενο...
Fracarro UX-WB LTE
Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του νέου LNB της οικογένειας UX της ιταλικής Fracarro. Πρόκειται για το UX-WB LTE, ένα wideband LNB με 2 ξεχωριστές εξόδους, που η μία μεταφέρει όλα τα...
AVM Geofencing
Η τελευταία ενημέρωση του FRITZ!App Smart Home προσθέτει μια λειτουργία που ζητείται συχνά: Το geofencing. Σας επιτρέπει να εκτελείτε ενέργειες στο έξυπνο σπίτι σας όταν εισέρχεστε ή εξέρχεστε από...
Amiko A11 Link
Αναζητείτε έναν προηγμένο τρόπο για να απολαύσετε το αγαπημένο σας περιεχόμενο, είτε πρόκειται για ζωντανή τηλεόραση, είτε για ταινίες ή ραδιόφωνο; Μην ψάχνετε άλλο! Το Amiko A11 Link 4K TV Stick ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Ψηφιακή Τηλεόραση, τεύχος Ιουλίου 2024
Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Ιουλίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδ...
Διανομή σήματος HDMI στο σπίτι
Για τη θέαση τηλεοπτικών προγραμμάτων υψηλής ανάλυσης μέσω ενός δέκτη, IPTV Box, αποκωδικοποιητή συνδρομητικής πλατφόρμας ή οποιασδήποτε άλλης εξωτερικής πηγής, απαιτείται μόνο η σύνδεσή τους στην...
CRETA ELECTRONIX 2024
Μετά την τεράστια επιτυχία των κλαδικών εκθέσεων Salonica Electronix 2023 και Athens Electronix 2024, που πραγματοποιήθηκαν για τρίτη φορά σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, αντίστοιχα, και έσπασαν κάθε ρε...
Fracarro D-Matrix 4S FTA
Την πιο πρόσφατη μονάδα της οικογένειας των Headend της ιταλικής Fracarro, δοκιμάσαμε για να παρουσιάσουμε στο τεύχος αυτού του μήνα. Πρόκειται για το D-Matrix 4S FTA, ένα Compact Headend που έρχε...
Amiko MIRA X-4200
Ένα νέο μοντέλο της σειράς OTT της Amiko δοκιμάσαμε για να παρουσιάσουμε στο τεύχος αυτού του μήνα. Πρόκειται για το MIRA X-4200, ένα Set-Top Box που βασίζεται σε λειτουργικό σύστημα Linux και προ...
Sat & Zap, Ιούλιος 2024
Αρκετά νέα κανάλια στις 28 ανατολικά, ενώ και πάλι το Ιράν εμφανίζεται με νέα κανάλια εξωτερικού, μη εγκεκριμένα φυσικά από το θεοκρατικό καθεστώς… Al Mayadeen HD Hot Bird 13G – 13 East 11....