Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Τέσσερις νέοι δορυφόροι ολοκληρώνουν τον αστερισμό των Galileo
Τέσσερις ακόμη δορυφόροι του δορυφορικού συστήματος πλοήγησης Galileo εκτοξεύθηκαν την Τετάρτη 25 Ιουλίου με πύραυλο Ariane 5. Με την άφιξή τους σε τροχιά ο αστερισμός του Galileo θα αποτελείται από 26 δορυφόρους, επεκτείνοντας την παγκόσμια κάλυψη του. Η αποστολή VA244 του Ariane 5 ξεκίνησε από το διαστημικό κέντρο της Ευρώπης στο Κουρού της Γαλλικής Γουιάνας στις…
Τέσσερις ακόμη δορυφόροι του δορυφορικού συστήματος πλοήγησης Galileo εκτοξεύθηκαν την Τετάρτη 25 Ιουλίου με πύραυλο Ariane 5. Με την άφιξή τους σε τροχιά ο αστερισμός του Galileo θα αποτελείται από 26 δορυφόρους, επεκτείνοντας την παγκόσμια κάλυψη του. Η αποστολή VA244 του Ariane 5 ξεκίνησε από το διαστημικό κέντρο της Ευρώπης στο Κουρού της Γαλλικής Γουιάνας στις 11:25 GMT (13:25 CEST, 08:25 τοπική ώρα), μεταφέροντας τους δορυφόρους Galileo 23-26. Το πρώτο ζεύγος δορυφόρων των 715 kg απελευθερώθηκε σχεδόν 3 ώρες και 36 λεπτά μετά την εκτόξευση, ενώ το δεύτερο ζεύγος διαχωρίστηκε 20 λεπτά αργότερα.
Τις επόμενες ημέρες το κουαρτέτο των δορυφόρων θα κατευθυνθεί στις τελικές επιχειρησιακές τροχιές του από τη γαλλική διαστημική υπηρεσία CNES, όπου θα αρχίσουν δοκιμές διάρκειας έξι περίπου μηνών από τον διαχειριστή του συστήματος Galileo, SpaceOpal, για να ελεγθεί η επιχειρησιακή τους ετοιμότητα ώστε να μπορέσουν να συμμετάσχουν στον αστερισμό Galileo.
“Αυτό είναι το τέλος της τρέχουσας φάσης ανάπτυξης του Galileo, αλλά ο ρυθμός μας δεν είναι χαλαρός. 12 ακόμα δορυφόροι Galileo της σειράς «Batch 3» προετοιμάζονται ως εφεδρικοί σε τροχιά και ως αντικαταστάτες για τους παλαιότερους δορυφόρους Galileo, που εκτοξεύθηκαν αρχικά το 2011, προκειμένου να διατηρηθεί η αδιάλλειπτη λειτουργία του συστήματος στο μέλλον. Στη συνέχεια προγραμματίζεται μια νέα γενιά Galileo για τα μέσα της επόμενης δεκαετίας, προσφέροντας βελτιωμένες επιδόσεις και πρόσθετα χαρακτηριστικά, διατηρώντας το Galileo ως μόνιμο χαρακτηριστικό του παγκόσμιου τοπίου GNSS”, δήλωσε ο Paul Verhoef, Διεθυντής Πλοήγησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος, ESA.
http://www.esa.int/For_Media/Press_Releases/New_satellite_launch_extends_Galileo_s_global_reach