Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ποδόσφαιρο στα χρόνια της πανδημίας
Το, μακράν, πιο σημαντικό όμως ήταν ότι αποδείχτηκε ότι τα επίπεδα μισθών και αμοιβών προ πανδημίας είναι σήμερα μη βιώσιμα. Αρα αποτελούσαν μια… φούσκα που…
Ένας από τους χώρους που επηρεάστηκαν παγκοσμίως σε μεγάλο βαθμό από την πανδημία ήταν και αυτός του ποδοσφαίρου. Επηρεάστηκε τόσο από τις αποφάσεις των περισσότερων εθνικών κυβερνήσεων να επιβάλουν περιορισμούς στις δημόσιες εκδηλώσεις και τις μαζικές συναθροίσεις, όσο και από τις απαγορεύσεις και περιορισμούς στα διεθνή ταξίδια και τις μετακινήσεις. Απόρροια τούτου, να υποχωρήσει το συνολικό εισόδημα που παράγεται από το ποδόσφαιρο και γύρω από το ποδόσφαιρο.
Πρόσφατα η έκθεση «Covid-19 Resilience and Impact on Global Football» από τους διεθνείς συμβουλευτικούς οργανισμούς LTT Sports και Club Affairs, ανέδειξε το πρόβλημα που επηρέασε και ποδοσφαιρικά κάθε γωνιά του πλανήτη – και όχι μόνο το stoixima live. Στα συμβόλαια των ομάδων έγιναν μειώσει στους παίκτες, τα έσοδα κατέρρευσαν, όχι μόνο απουσία εισιτηρίων αλλά και τα τηλεοπτικά, ειδικά των μεγάλων πρωταθλημάτων.
Το, μακράν, πιο σημαντικό όμως ήταν ότι αποδείχτηκε ότι τα επίπεδα μισθών και αμοιβών προ πανδημίας είναι σήμερα μη βιώσιμα. Αρα αποτελούσαν μια… φούσκα που, εντέλει, έσκασε. Η έκθεση δείχνει ότι η πανδημία δημιουργεί και ευκαιρίες, όπως σε νεότερους και ντόπιους παίκτες να σταδιοδρομήσουν, αλλά και τη σημασία μιας μεγάλης οπαδικής βάσης που να μπορεί να στηρίξει τις ομάδες σε κρίσιμες φάσεις.
Από την άλλη, ενδεικτικά, η συνολική αγοραία αξία των 500 πιο πολύτιμων ποδοσφαιριστών, έχει μειωθεί κατά 15,3% από την εμφάνιση της πανδημίας. Ευλόγως, η καλοκαιρινή μεταγραφική αγορά χαρακτηρίστηκε από μειωμένο όγκο κορυφαίων μεταγραφών, ενώ αντίθετα, κυριάρχησε μεγάλος αριθμός μικρότερων συμφωνιών, ή δανεικών με μελλοντικές επιλογές αγοράς.
Και, στη σούμα, οι ευρωπαϊκοί ποδοσφαιρικοί σύλλογοι απώλεσαν έσοδα σχεδόν 5 δισ. ευρώ από τη μάστιγα του κορωνοϊού μέχρι και τα τέλη Νοεμβρίου 2020 – από τα τακτικά τους έσοδα. Και οι οικονομικές συνέπειες δεν σταματούν όταν επαναρχίζει το παιχνίδι, αντιθέτως θα συνεχιστούν και σε τούτη και στην επόμενη σεζόν.
Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr